Cremes a la Alina
Postat de: Alinutza80 in PrajituriAm pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul...Citeste continuarea
Ciuperci la tigaie
Postat de: Alinutza80 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata si se spala bine. Se pune la fiert o oala cu apa cu sare si cand a inceput sa fiarba se pun ciupercile la oparit pentru 2-3 minute. Intre timp se curata usturoiul si se...Citeste continuarea
Clatite americane
Postat de: mon in DulciuriMixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam treptat laptele,esenta alternand cu faina amestecata cu praful de copt.Incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia...Citeste continuarea
Clatite umplute cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in PuiCuratam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la...Citeste continuarea
Ciorba acra cu bors si multe legume
Postat de: mamaieelena in CiorbeLegumele se curata ,se spala si se vor taia in dimensiuni nu prea mici(se vor vedea in fotografii) si se vor pune in apa clocotita la fiert. Borsul se pune intr-o oala separat la fiert si cand da...Citeste continuarea
Cornuri cu finetti si rahat
Postat de: LadyCrs in DulciuriPunem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Maria68 in CiorbeFasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa fara sare, sau se poate pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi ( in cazul in care fasolea...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: Criss in PrajituriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se aseza...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsune
Postat de: Poliana in PrajituriPregatim crusta . Untul il topim la foc mic, apoi il lasam deoparte. Macinam biscuiti la robot, sau manual cu sucitorul, si turnam peste ei untul topit. Pregatim o tava cu diametrul de 24 cm cu...Citeste continuarea
Cas de oi la tigaie
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriNu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste. Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan
Postat de: Steffy in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga peste carnea tocata impreuna cu oul si condimentele. Se modeleaza chiftelutele cu mana umezita si se prajesc in uleiul incins. Se servesc alaturi...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriFierbem buchetelele de conopida in apa cu sare. Strecuram dupa 20 de minute si lasam sa se raceasca. Pregatim maioneza . O amestecam cu smantana, piperul, cateii de usturoi si sarea....Citeste continuarea
Cartofi cu branza si parmezan
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofii curatati spalati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Branza rasa si parmezanul ras separat. Cartofii fierti si scursi de apa se pun intr-o cratita in care am topit untul,...Citeste continuarea
Ceafa de porc la gratar cu...
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneMod de preparare: Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza si...
Postat de: Sidy in DulciuriClatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi. Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine. Se taie coditele si apoi palarioareele se feliaza la o grosime de max. 1 cm. Se condimenteaza pe ambele parti. Ouale se bat bine apoi se adauga iar condimente si faina....Citeste continuarea
Ciorbă de legume
Postat de: diaconta in CiorbeConopida se desface buchetele.Ceapa se taie foarte marunt.Celalate legume se taie in forma si marimea dorita. Ceapa o punem sa fiarba in apa in care am adaugat putina sare....Citeste continuarea
Chiftelute indiene de spanac si...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriCartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. Tocam usturoiul marunt. Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe...Citeste continuarea
Carnati in foi de placinta
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriPrajim rondele mici de carnati si le rulam in fasi de foi placinta. Din loc in loc, ungem cu ulei de masline, apoi ungem rulourile cu ulei pe exterior si le dam prin mac. Putem face si...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu prosciutto...
Postat de: Toamna07 in PuiPentru o savoare deosebita incercati sa folositi doar prosciutto crudo ;in nici un caz mezel fiert . Pregatim o tava de copt si o stropim cu ulei de masline.Asezam ciocanelele ,le stropim si pe...Citeste continuarea
Chec cu carne de curcan
Postat de: rhapsody in Curcan1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30...Citeste continuarea
Chec clasic
Postat de: panacris in PrajituriGalbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si treptat se adauga apa si uleiul. Albusurile se bat spuma, se incorporeaza in crema de oua, se adauga esenta de vanilie, un praf de sare si...Citeste continuarea
Ciorba de oaie taraneasca
Postat de: panacris in CiorbeCapatana de oaie se fierbe in apa cu putina sare, neacoperita, cca. 1 ora. Se strecoara zeama in alt vas. Ceapa, usturoiul si morcovul se curata si se toaca marunt, apoi se adauga in zeama de...Citeste continuarea
Crakers cu cartofi si susan
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecam faina cu praful de copt. 2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine. 3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de...Citeste continuarea
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se prajesc in tuci in baie de ulei. Cand sunt runeni ii scoatem si ii scurgem bine de ulei. Se unge o tava cu unt, se pun cartofii prajiti si se sareaza....Citeste continuarea
Capsuni trase in ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriSe topeste ciocolata cu smantana dulce. Capsunile se curata de codite si se spala bine. Se trag in ciocolata si se mananca pe indelete :))) Citeste continuarea
Chec din albusuri cu cirese
Postat de: angyb in PrajituriAlbusurile de bat spuma dupa care se adauga zaharul. Cand devine o bezea se adauga faina alba si uleiul. Se toarna in tava (tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina alba) 2/3 din compozitie....Citeste continuarea
Cubulete cu mere
Postat de: alinutzika in PrajituriAlbusurile se mixeaza spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile frecate cu ulei. Amestecand incet, incorporam praful de copt si faina. In tava punem jumatate din blat, apoi adaugam...Citeste continuarea
Clatite pentru copii
Postat de: jolygina in DulciuriAmestecam bine galbenusurile cu laptele ,dupa care adaugam aromele ,faina si albusurile spuma la sfarsit pentru a iesi mai pufoase apoi punem si fulgi de cicolata incingem o tigaie ,daca...Citeste continuarea
Cosulete de bezea sau mini Pavlova
Postat de: Criss in PrajituriSe bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu legume
Postat de: gatiticuspor in CurcanCrestati pulpa de curcan de cateva ori apoi asezati-o intr-un vas de cuptor. De jur imprejur puneti cartofii taiati cuburi, morcovul feliat, ceapa taiata in bucati mari, ciupercile taiate in 4...Citeste continuarea
Ciocanele in bacon la cuptor
Postat de: MotanLaOale in PuiCoicanelele se spala bune si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia si se lasa la frigider 30 minute. Se ruleaza fiecare ciocanel intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare....Citeste continuarea
Curcan,pui si carnati la tava
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carnePulpele de pui si copanelele de curcan le parlim de puf la flacara. Le spalam mai apoi si le lasam sa se scurga. Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam. Rosia o spalam si o taiem felii pe...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si merisoare
Postat de: privatelaura in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si la sfarsit se desface compozitia cu lapte pana se obtine o smantana lichida. Daca iese prea subtire, mai adaugam faina. Se coc clatitele la...Citeste continuarea
Cartofi cu costita afumata
Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei). 2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu jambon
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta. Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce...Citeste continuarea
Cheesecake cafe au lait
Postat de: Poliana in PrajituriIncepem cu baza. Punem robotul la treaba, sau sucitorul, cum preferati. Ideea e sa obtinem niste biscuiti macinati fin, peste care sa putem turna untul topit, apoi cafeaua si scortisoara. Se...Citeste continuarea
Chocolate Muffins
Postat de: gatiticuspor in PrajituriAmestecati faina, cacaua, si praful de copt apoi adaugati zaharul si amestecati din nou. Adaugati laptele, uleiul si esenta de vanilie si amestecati cu o lingura pana obtineti o coca moale....Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCeapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei. Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjelul le-am dat prin razatoarea mare si am taiat si cateva rondele. Am...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: angyb in PrajituriBlatul :Macunati biscuiti peste care adaugati untul topit ,zaharul si ciocolata si amestecati bine. Amestecul obtinut se intinde intr-o tava cu inel detasabil.Se da la rece. Crema : Bateti...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si marar
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata cu un burete aspru sau cu o perie de sarma de coaja subtire si se spala bine. Se pun la prajit intr-un ceaun in baie de ulei, se rumenesc bine si se scot intr-un castron....Citeste continuarea
Cozonăcei de la bunica Aminei
Postat de: Ade200 in DulciuriSe face aluatul amestecând margarina lăsată în bucătărie să fie moale cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile şi sarea. Se pune laptele cald bine şi se amestecă iar. La...Citeste continuarea
Chifteluţe de dovlecel cu cremǎ...
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeDovlecelul l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari.L-am sarat si l-am stors într-un prosop.Ceapa puteti s-o taiati foarte marunt,eu am razuit-o fin. Am adaugat apoi restul ingredientelor...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: panacris in BauturiCum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană. Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de vita
Postat de: mamaieelena in VitaSe pune intr-o oala potrivita ca dimensiune (eu folosesc de 4l), apa o treime din cantitatea oalei. Legumele toate se spala, se curata si apoi se toaca marunt cu cutitul. Cand a clocotit apa se...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si rosii...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeafa de porc se clateste cu apa rece, se sterg bucatiile cu prosop de hartie. Se pune ulei de masline si se adauga salvie si se adauga o ceasca de vin alb si 2 bucati de usturoi. Se lasa intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu sunculita
Postat de: mon in CiorbeCuratam cartofii, spalam bine, apoi ii taiem cubulete si punem la fiert in apa cu putina sare. Cand au inceput sa fiarba adaugam ceapa tocata si sunculita taiata bucati mici. Lasam sa...Citeste continuarea
Ciorba de curcan
Postat de: adasev12 in CiorbeOsul de curcan se pune la fiert, se spumeaza bine, apoi se adauga putina sare si se lasa sa fiarba cam pe jumatate. Se adauga apoi ceapa si telina taiate marunt, lustean maruntit. Se mai lasa sa...Citeste continuarea