Cartofi din biscuiti si rahat
Postat de: privatelaura in PrajituriSe topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc. Biscutii se rup...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam conopida o desfacem in floricele mai mic si le punem la fiert in apa clocotita cu sare. Cand conopida e fiarta, scurgem de apa lasam cateva minute sa se raceasca usor apoi le zdrobim cu...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si mozzarella
Postat de: Toamna07 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam si le taiem in cubulete. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 50 g unt, iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,...Citeste continuarea
Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor
Postat de: medioto59 in PestePestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: bylaura in Supe/CiorbeSe spala si se toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare. Cand legumele au fiert se adauga...Citeste continuarea
Cheesecake cu coacăze roşii
Postat de: diaconta in PrajituriPregatim foaia de tarta. Cernem faina intr-un bol,adaugam zaharu,sarea si praful de copt. Intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu otetul si smantana.. Peste faina pune bucatelele de...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de legumeAsadar punem cartofii in apa si dam jos pielea aceea subtire cu un cutit. Taiem cartofii in doua, ii asezam in tava unsa cu putin ulei, presaram sare si piper si gata. Dam la cuptor la...Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava (POZSONYI...
Postat de: gaby_d in DulciuriAluat. Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute. Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele...Citeste continuarea
Chec aperitiv umplut cu rulouri de...
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSeparam albusurile de galbenusuri, presaram pe ele putina sare si le mixam bine pina se intaresc. Intr-un alt bol avem galbenusurile la care adaugam faina amestecata cu praful de copt ,...Citeste continuarea
Chiftelute cu ardei si cimbru
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe amesteca toate ingredientele bine . Cu mana unsa cu ulei se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins . Scoateti pe servet de hartie absorbant ....Citeste continuarea
Coada de stiuca cu rosii si leurda
Postat de: mihaelar63 in PesteStiuca curatata si spalata si increstata sin loc in loc ,se sareaza din timp si se stropeste cu zeama de lamaie . Se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta insotita de rosii...Citeste continuarea
Cheesecake cu roşii
Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri]ntr-un castron se amestecă brânza cu smântână cu brânza sărată, ouăle crude, oul fiert tare şi tăiat cubuleţe, măslinele, făina, pătrunjelul tocat şi un praf...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu piept de...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCuratam fasolea pastai la capete si o rupem in doua. Se spala bine si se pune la fiert impreuna cu pieptul de pui. Adaugam 2 linguri de vegeta si intre timp taiem morcovii felii, ardeiul si...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu rozmarin
Postat de: angyb in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja, se spala bine si se taie cubulete (sau daca doriti felii lungi). Se pun cartofii intr-o tava unsa cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rosmarin. Se dau la...Citeste continuarea
Ciocanele cu ciuperci la cuptor
Postat de: angyb in PuiCiocanele spalate se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. intr-un castron se amesteca ciupercile cu gogosarul taiat felii subtiri si se adauga...Citeste continuarea
Chec aperitiv, o reteta gustoasa si...
Postat de: dakris in Aperitive / GarnituriIata cum se prepara Chec aperitiv, o reteta gustoasa si economica Ouale se mixeaza pana devin o spuma. Se adauga uleiul, putin cate putin, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Chili con Carne
Postat de: deliciousflavours in Mancaruri cu carneTocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat,...Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de legumeCiupercile spalate se pun intr-o tava incapatoare, se sareaza si pipereaza, iar pe deasupra se pune uleiul si apa. Se da la cuptorul incins la 250 grad (rapid) si se lasa pana s-au copt bine nu...Citeste continuarea
Cannelloni cu branza si verdeata
Postat de: rocsi_1612 in CannelloniIntr-un bol punem branza. Ceapa o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Punem peste branza verdeata si ceapa, apoi dam gust cu sare si piper. Punem si...Citeste continuarea
Costita de miel cu ceapa si tarhon
Postat de: mihaelar63 in OaieCostita de miel bine spalata si portionata o sarati si o prajiti in untura de porc proaspata .Amestecati usor din cand in cand . Daca carnea a facut crusta aruncati ceapa verde tocat si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: medioto59 in CiorbeSe curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu crema de...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine,...Citeste continuarea
Cornuri cu ciocolata
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca"...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu afumatura
Postat de: susu in PuiSe caleste ceapa alba tocata marunt, se adauga morcovul ras mic si apoi ardeiul tocat iar la sfarsit condimentele. Puiul portionat il punem in 3 l apa si spumam ori de cate ori avem nevoie,...Citeste continuarea
Chec cu cacao, reteta simpla pentru...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriCum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc,...Citeste continuarea
Capsuni cu zahar
Postat de: roxanabucataras in DulciuriAm spalat bine capsunele si le-am rupt coditele. Le-am pus intr-un bol si le-am taiat in 2 sau 3 bucati fiecare. Deasupra am pus zaharul si le-am dat la frigider 20 minute. Citeste continuarea
Carrot Cake
Postat de: gatiticuspor in TorturiIntr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine. Apoi...Citeste continuarea
Cartofi noi cu verdeata
Postat de: adela1981 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si spalam, ( eu am avut de import si erau marisori ) si ii taiem in patru ( depinde de cat de mari sunt). Intr-un vas termorezistent asezam hartie de copt si asezam...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: ela in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase. Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercile le spalam si le lasam pe un prosopel curat sa se scurga apa. Scoatem coditele si le taiem bucatele. Ceapa verde o spalam, partea alba o tocam marunt iar cozile le facem rondele....Citeste continuarea
Clafoutis cu visine
Postat de: Maria68 in DulciuriPregatim vasul de copt, pe care il ungem cu putin unt si tapetam cu un pic de faina. Dupa care asezam visinele (fara samburi). Faina si ouale se mixeaza, adaugand treptat cele doua...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si...Citeste continuarea
Ciorba dulce de vitel
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 40 de minute la foc tare, se spumeaza dupa primul clocot. Zarzavatul si legumele se curata, se taie marunt si se adauga la ciorbita. Dupa...Citeste continuarea
Cupcakes cu spumă de zmeură şi...
Postat de: madi_marin in PrajituriCiocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după...Citeste continuarea
Ciorba de fasole ardeleneasca
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeFasolea se lasa peste noapte in apa.A doua zi se pune la fiert,cand apa a fiert se scurge si se pune la fiert tot in apa calda,pentru ca daca e rece se intareste bobul de fasole si se fierbe mai...Citeste continuarea
Carnaciori de bere in aluat
Postat de: Maria68 in Aperitive / GarnituriPe masa presarata cu faina se intinde aluatul decongelat in prealabil, la temperatura camerei. Din aluat taiem fasii de exact dimensiunea carnaciorilor si apoi rulam in aluat . Dupa care...Citeste continuarea
Cas la borcan
Postat de: gaby_d in ConserveAm avut un cas de 10 kg foarte bine dospit! Nu trebuie sa curga zer cand il strangeti in mana. I-am curatat cu grija coaja, cu un cutit mic si subtire, l-am taiat in 4, apoi in felii, le-am pus...Citeste continuarea
Cartofi cu smantana
Postat de: rhapsody in Mancaruri de legume1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati. 2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei. 3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati. 4. Lasati la foc mediu pana s-au...Citeste continuarea
Cupe pentru inghetata / crema
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb). 2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine. 3. Adaugati si o cana de faina...Citeste continuarea
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor
Postat de: Alinutza80 in PorcSe taie carnea in cuburi nici mari, nici mici. Legumele se spala si se sterg. Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Cand sunt gata, se scurge apa si se adauga in tava peste sosul format de la pulpele de pui....Citeste continuarea
Covrigi - Bretzel
Postat de: Poliana in PiineDrojdia o punem intr-un vas impreuna cu apa calduta (nu fierbinte) si zaharul. Amestecam putin, si lasam 10 minute la odihna. Faina o cernem si o punem intr-un castron incapator, facem o...Citeste continuarea
Ciocolata cu merisoare si goji
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganModul de preparare este unul extrem de usor. Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole verde(de post)
Postat de: Ade200 in CiorbeSe curăţă şi se taie legumele, după forma dorită. Se pu în apă la fiert, cu puţină sare. Când clocotesc se pune fasolea ruptă bucăţele. Când sunt toate fierte, se...Citeste continuarea
Chiftelute de zucchini cu sos de...
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriZucchini se curata doar partial, daca sunt loviti sau juliti, daca nu se lasa cu coaja, fiind cruzi. Se dau pe razatoarea mica, se pune sare si piper, si se lasa macar jumatate de ora , sa lase...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: Geanina87 in CiorbeMai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu afumatura
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSpalam putin costita. Intr-o oala punem cam 6-7 litri apa si adaugam si costita. Punem pe foc si cand da sa fiarba spumam putin. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: andreea_angelo in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate bine si lasate la scurs. Intre timp tocam cotoarele ciupercilor si le calim impreuna cu ceapa Dupa ce s-au racit adaugam intr-un bol ceapa calita cu cotoarele ,cutia de pate,...Citeste continuarea
Conopidă pané ….altfel
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeConopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Nu o fierbem prea mult altfel se va împrastia.O scurgem si o lasam sa se raceasca. Batem ouale cu putina sare,punem faina pana...Citeste continuarea
Cas de oi framantat la borcane
Postat de: iri_love in ConserveCasul se taie bucati, apoi se sareaza pe ambele parti si se lasa peste noapte sa se lase zerul. A doua zi se framana casul cu mana sau se da pe razatoare si se aseaza...Citeste continuarea