Ciorba de burta
Postat de: pusikmea in CiorbeBurta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care...Citeste continuarea
Cacciatore
Postat de: caroline in PuiPulpele se rumenesc in jumatate din cantitatea de ulei, apoi se pun intr-un vas pentru cuptor. Se arunca uleiul in care s-au prajit pulpele, apoi se pune cealalta jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole galbena lata
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala . Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati . Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei ....Citeste continuarea
Cornete
Postat de: danakarin in PrajituriIncalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3 placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe...Citeste continuarea
Chec cu cacao si mere
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Pe rand se adauga zaharul mixand bine pana devine o spuma lucioasa si teapana. Se pun galbenusurile pe rand apoi uleiul alternand cu laptele...Citeste continuarea
Ciucurei
Postat de: adasev12 in PizzaSe amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald. Se pune pe foc o...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel reteta...
Postat de: alinutza1983 in DulciuriCum se prepara Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara 1.Dovleceii bine spalati si curatati , se dau prin ochiurile mari ale razatoarei, apoi se lasa un timp sa lase zeama. Se scurg...Citeste continuarea
Chec cu dovleac placintar
Postat de: mimmi in DulciuriAmestecam laptele cu faina. Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot. Dam miezul de dovleac pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate...Citeste continuarea
CORABIOARE- fursecuri fragede
Postat de: dentistutza in DulciuriUntul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios....Citeste continuarea
Coronita cu ciocolata
Postat de: lacrimioara in PrajituriSe freaca untul cu zaharul bine bine ,se adauga sarea,zaharul vanilat,ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. Radem jumatate din ciocolata si...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: lacrimioara in PuiPunem puiul la fiert cu vegeta si ceapa, lasam sa fiarba si cand e aproape fiert taiem usturoiul,punem o tigaie la foc si topim untul . Punem usturoiul la calit si adaugam faina, o...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca. Cand este rece se pune intr-un castron si se...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Onesta in Aperitive / GarnituriCreierul se tine timp de 30 de minute in apa rece , ptr a iesi eventualul sange ; cel cumparat de mine , n-a prea avut ceea ce m-a facut sa ma gandesc daca a avut o oxigenare buna , iar daca ma...Citeste continuarea
Compot de gutui
Postat de: Retetegg in ConserveGutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera. Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie. Nu le...Citeste continuarea
Clatite cu gutui in aluat
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe face un aluat de clatite din ingredientele de mai sus. Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu aluatul. Daca este cazul se mai adauga apa sau faina. Se coc...Citeste continuarea
Ciuperci prajite
Postat de: aziz in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si caleste in putin ulei (unt 50 gr daca nu este de post) adaugam usturoiul si apoi ciupercile taiate.Ciupercile nu trebuie sa le spalati ci doar le...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci si...
Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri1. Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura ulei.Amesteca pana ce toata faina...Citeste continuarea
Crochete de pui cu cascaval
Postat de: bylaura in Aperitive / GarnituriSe amesteca carnea de pui cu sare, si se taie cascavalul felii, in forma patrata. Se i-a putina faina in palme si se modeleaza carnea de pui peste fiecare bucatica de cascaval. Se da apoi...Citeste continuarea
Ciupercute pane
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCiupercutele le spalam bine si le curatam de pielita. Le presaram cu putina sare si le lasam asa cam 10 minute. Oul il batem spuma cu un praf de sare si un praf de piper. Pe o farfurie...Citeste continuarea
Cornulete de martipan
Postat de: danakarin in PrajituriAm amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in...Citeste continuarea
Conopida cu gogosari pentru iarna
Postat de: mihaelab in Conservehttp://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-otet-26089.html gogosarii o sa ii facem ca in reteta pe care deja am postat-o acum ceva timp in urma. Conopida o spalam dupa care o rupem in...Citeste continuarea
Crema de dovleac cu nuci
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe curata dovleacul de coaja si seminte, apoi se taie cubulete si se pune la fiert in apa, cat sa le acopere. Se fierb sub capac la foc mic pana se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa la racit....Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: mihaelab in Sirop / CompotCaisele le spalam bine dupa care le vom aseza in borcane,eu le-am pus in borcane mici asa ca la un borcan am pus cam 9-10 caise la care am adaugat o lingura de zahar si o lingurita de zahar...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: mihaelab in Sirop / CompotPrunele le spalam bine dupa care le vom rupe coditele apoi le vom aseza in borcane,de 800 sau mai mici(de 400).Eu am pus in borcane de 800 asa ca la un borcan de prune am pus 3 linguri de zahar...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu piept de pui
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeSe aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata...Citeste continuarea
Chec cu dovleac (ludau) copt
Postat de: alinutzika in PrajituriSe coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt, se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia in tavile de chec si se...Citeste continuarea
Copacul cu aperitive
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriInfingeti in fiecare ramurica cate ceva din cele de mai sus . La baza asezati felii de chifle cu seminte. Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de curcan...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCum se prepara Ciorba cu perisoare de curcan reteta rapida si gustoasa Morcovul , radacina de patrunjelsi ceapa se curata , se spala ,se razuiesc si se trag usor in ulei [2 min] Se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti - de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postCartofii se spala si se fieb cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ]. Se scurg de apa de apa si se curata . Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se...Citeste continuarea
Clatite Americane(Pancakes)
Postat de: Elena_Daria in DulciuriIntr-un castron mai mare se pune laptele, apoi zaharul, ouale, un praf de sare,margarina,zaharul vanilat si se mixeaza totul pana la omogenizare.Separat se amesteca faina cu praful de copt si se...Citeste continuarea
Chec cu mere si ciocolata
Postat de: ionela2682 in PrajituriÎntr-un castron mare amestecati împreună zahăr, făină, pudră de cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare. -curatati de coaja marul si taiati-l cubulete,se...Citeste continuarea
Chocolate Cake
Postat de: ionela2682 in Prajituri-se amestecă împreună făină , zahăr , pudră de cacao cernută , praf de copt , bicarbonat de sodiu şi sare . - se dauga untul topit , apă ,...Citeste continuarea
Conopida cu bacon in sos de ardei
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeConopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare...Citeste continuarea
Ciorbita de vacuta
Postat de: roxanabucataras in CiorbeSpal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt...Citeste continuarea
Cotlet de porc in crusta de condimente
Postat de: postavaru in Mezel de casaTaiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper. Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: brunetica in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si...Citeste continuarea
Cosulete cu mere " imbatate" :)
Postat de: brunetica in PrajituriCernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o...Citeste continuarea
Canellonni cu spanac si branza
Postat de: medioto59 in CannelloniCeapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.Se adauga spanacul,putina apa sau supa de legume,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa circa 10 min. sa fiarba la foc potrivit...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu ciuperci
Postat de: adasev12 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se...Citeste continuarea
Crostata (tarta) cu mere si panna...
Postat de: adasev12 in PrajituriFaina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face...Citeste continuarea
Cornulete pufoase cu gem reteta...
Postat de: Criss in DulciuriCum se prepara Cornulete pufoase cu gem reteta simpla si gustoasa Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: lacrimioara in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai....Citeste continuarea
Clatite cu cafea
Postat de: miha in DulciuriCafeaua se poate inlocui cu ness (2 linguri), pe care il vom dizolva intr-o cana cu apa. Faina se amesteca cu laptele caldut si cafeaua. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Se...Citeste continuarea
Crap umplut cu orez
Postat de: medioto59 in Crap / CarasPestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare a la Motan
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCarnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine. Se pune la frigider 15-20 minute. Zarzavatul se curata...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii cu...
Postat de: bitza in PorcCotletele de porc se condimenteaza cu sare,piper si ierburi. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei su se rumenesc cotletele pe ambele parti. Ceapa se toaca julien sau bucati nu foarte mici,...Citeste continuarea
Clatite umplute cu banane si crema...
Postat de: adasev12 in DulciuriSe prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema. Bananele...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita
Postat de: Criss in CiorbeFasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza. Separat se pune apa la fiert. Se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei,...Citeste continuarea
Chifle umplute
Postat de: brunetica in Mancare copiiAm facut o omleta din oua, cu 30 g. branza parmezan si am adaugat sare. Fiecarei chifle i-am taiat un capac, i-am scos miezul, am inmuiat chiflele in lapte, le-am umplut...Citeste continuarea