A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de burta

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Burta se spala foarte bine cu apa calda, apoi se curata cu sare grunjoasa pana se albeste, iar la sfarsit se clateste cu otet. Se pune la fiert impreuna cu carnea taiata cubulete, luam spuma care...Citeste continuarea

Cacciatore

Postat de: caroline in Pui

Pulpele se rumenesc in jumatate din cantitatea de ulei, apoi se pun intr-un vas pentru cuptor. Se arunca uleiul in care s-au prajit pulpele, apoi se pune cealalta jumatate din cantitatea de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole galbena lata

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se  curata si se spala . Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati . Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei ....Citeste continuarea

Cornete

Postat de: danakarin in Prajituri

Incalzim cuptorul la 175 de grade. Amestecam ouale cu zahar si cu faina, si din pasta obtinuta luam cite putin cu lingurita si formam cite 3  placintele cu un diametru de apoximativ 6 cm. pe...Citeste continuarea

Chec cu cacao si mere

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Pe rand se adauga zaharul mixand bine pana devine o spuma lucioasa si teapana. Se pun galbenusurile pe rand apoi uleiul alternand cu laptele...Citeste continuarea

Ciucurei

Postat de: adasev12 in Pizza

Se amesteca faina cu sarea si praful de pizza, se adauga uleiul de masline si laptele caldut framantandu-se un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora la dospit la loc cald. Se pune pe foc o...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel reteta...

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

Cum se prepara Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara 1.Dovleceii bine spalati si curatati , se dau prin ochiurile mari ale razatoarei, apoi se lasa un timp sa lase zeama. Se scurg...Citeste continuarea

Chec cu dovleac placintar

Postat de: mimmi in Dulciuri

Amestecam laptele cu faina. Topim zaharul intr-i craticioara si cand e topit adaugam laptele,amestecam pana se incorporeaza tot. Dam miezul de dovleac pe razatoare. Amestecam intr-un bol toate...Citeste continuarea

CORABIOARE- fursecuri fragede

Postat de: dentistutza in Dulciuri

Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios....Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata

Postat de: lacrimioara in Prajituri

Se freaca untul cu zaharul bine bine ,se adauga sarea,zaharul vanilat,ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. Radem jumatate din ciocolata si...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: lacrimioara in Pui

Punem puiul la fiert cu vegeta si ceapa, lasam sa fiarba si cand e aproape fiert taiem usturoiul,punem o tigaie la foc si  topim untul . Punem usturoiul la calit si adaugam faina,  o...Citeste continuarea

Crema de conopida

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca. Cand este rece se pune intr-un castron si se...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Onesta in Aperitive / Garnituri

Creierul se tine timp de 30 de minute in apa rece , ptr a iesi eventualul sange ; cel cumparat de mine , n-a prea avut ceea ce m-a facut sa ma gandesc daca a avut o oxigenare buna , iar daca ma...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: Retetegg in Conserve

Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera. Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie. Nu le...Citeste continuarea

Clatite cu gutui in aluat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se face un aluat de clatite din ingredientele de mai sus. Gutuile se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu aluatul. Daca este cazul se mai adauga apa sau faina. Se coc...Citeste continuarea

Ciuperci prajite

Postat de: aziz in Mancaruri de post

    Se taie ceapa marunt si caleste in putin ulei (unt 50 gr daca nu este de post) adaugam usturoiul si apoi ciupercile taiate.Ciupercile nu trebuie sa le spalati ci doar le...Citeste continuarea

Clatite umplute cu ciuperci si...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

1.        Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura ulei.Amesteca pana ce toata faina...Citeste continuarea

Crochete de pui cu cascaval

Postat de: bylaura in Aperitive / Garnituri

Se amesteca carnea de pui cu sare, si se taie cascavalul felii, in forma patrata. Se i-a putina faina in palme si se modeleaza carnea de pui peste fiecare bucatica de cascaval. Se da apoi...Citeste continuarea

Ciupercute pane

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ciupercutele le spalam bine si le curatam de pielita. Le presaram cu putina sare si le lasam asa cam 10 minute. Oul il batem spuma cu un praf de sare si un praf de piper. Pe o farfurie...Citeste continuarea

Cornulete de martipan

Postat de: danakarin in Prajituri

Am amestecat albusul, martipanul si zaharul pina la obtinerea unei paste omogene. Am luat cu lingura cantitati mici si am rulat in mina bastonase de aproximativ 5 cm pe care le-am indoit in...Citeste continuarea

Conopida cu gogosari pentru iarna

Postat de: mihaelab in Conserve

http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-otet-26089.html gogosarii o sa ii facem ca in reteta pe care deja am postat-o acum ceva timp in urma. Conopida o spalam dupa care o rupem in...Citeste continuarea

Crema de dovleac cu nuci

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se curata dovleacul de coaja si seminte, apoi se taie cubulete si se pune la fiert in apa, cat sa le acopere. Se fierb sub capac la foc mic pana se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa la racit....Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: mihaelab in Sirop / Compot

Caisele le spalam bine dupa care le vom aseza in borcane,eu le-am pus in borcane mici asa ca la un borcan am pus cam 9-10 caise la care am adaugat o lingura de zahar si o lingurita de zahar...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: mihaelab in Sirop / Compot

Prunele le spalam bine dupa care le vom rupe coditele apoi le vom aseza in borcane,de 800 sau mai mici(de 400).Eu am pus in borcane de 800 asa ca la un borcan de prune am pus 3 linguri de zahar...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu piept de pui

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata...Citeste continuarea

Chec cu dovleac (ludau) copt

Postat de: alinutzika in Prajituri

Se coace dovleacul la cuptor, iar dupa ce e copt,  se scoate miezul si se mixeaza ca un piure. Se amesteca bine toate ingredientele. Se pune compozitia  in tavile de chec si se...Citeste continuarea

Copacul cu aperitive

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Infingeti in fiecare ramurica cate ceva din cele de mai sus . La baza asezati felii de chifle cu seminte. Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de curcan...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu perisoare de curcan reteta rapida si gustoasa Morcovul , radacina de patrunjelsi ceapa  se curata , se spala ,se razuiesc si se trag usor in ulei [2 min] Se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti - de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Cartofii se spala si se fieb  cu coaja in apa cu sare [aprox. 30 min ]. Se scurg de apa  de apa si se curata . Ceapa se curata si se taie marunt, patrunjelul se spala si se...Citeste continuarea

Clatite Americane(Pancakes)

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Intr-un castron mai mare se pune laptele, apoi zaharul, ouale, un praf de sare,margarina,zaharul vanilat si se mixeaza totul pana la omogenizare.Separat se amesteca faina cu praful de copt si se...Citeste continuarea

Chec cu mere si ciocolata

Postat de: ionela2682 in Prajituri

Într-un castron mare amestecati împreună zahăr, făină, pudră de cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare. -curatati de coaja marul si taiati-l cubulete,se...Citeste continuarea

Chocolate Cake

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-se amestecă împreună făină , zahăr , pudră de cacao cernută , praf de copt , bicarbonat de sodiu şi sare . - se dauga   untul topit , apă ,...Citeste continuarea

Conopida cu bacon in sos de ardei

Postat de: Julie in Mancaruri de legume

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare...Citeste continuarea

Ciorbita de vacuta

Postat de: roxanabucataras in Ciorbe

Spal carnea bine, o tai cubulete, las si pe os ceva carne si o pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei. Spumez bine cand carnea incepe sa fiarba. Tai legumele cubulete mici, ceapa marunt...Citeste continuarea

Cotlet de porc in crusta de condimente

Postat de: postavaru in Mezel de casa

Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper. Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: brunetica in Aperitive / Garnituri

  Spalam cartofii  ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si...Citeste continuarea

Cosulete cu mere " imbatate" :)

Postat de: brunetica in Prajituri

  Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o...Citeste continuarea

Canellonni cu spanac si branza

Postat de: medioto59 in Cannelloni

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.Se adauga spanacul,putina apa sau supa de legume,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa circa 10 min. sa fiarba la foc potrivit...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu ciuperci

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se dau pe razatoare. Ciupercile se calesc in 3 linguri de ulei de masline impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa pana se inmoaie bine ciupercile, se...Citeste continuarea

Crostata (tarta) cu mere si panna...

Postat de: adasev12 in Prajituri

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune intr-un vas larg. In mijloc se face o gaura si se adauga ouale batute cu zahar si untul la temperatura camerei si uleiul. Se amesteca bine. Se face...Citeste continuarea

Cornulete pufoase cu gem reteta...

Postat de: Criss in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete pufoase cu gem reteta simpla si gustoasa Faina o punem intr-un castron, adaugam zaharul, oul, aromele. Incalzim laptele si adaugam o lingurita zahar si cubul de...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: lacrimioara in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai....Citeste continuarea

Clatite cu cafea

Postat de: miha in Dulciuri

Cafeaua se poate inlocui cu ness (2 linguri), pe care il vom dizolva intr-o cana cu  apa. Faina se amesteca cu laptele caldut si cafeaua. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Se...Citeste continuarea

Crap umplut cu orez

Postat de: medioto59 in Crap / Caras

Pestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare a la Motan

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine. Se pune la frigider 15-20 minute. Zarzavatul se curata...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de rosii cu...

Postat de: bitza in Porc

Cotletele de porc se condimenteaza cu sare,piper si ierburi. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei su se rumenesc cotletele pe ambele parti. Ceapa se toaca julien sau bucati nu foarte mici,...Citeste continuarea

Clatite umplute cu banane si crema...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema. Bananele...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita

Postat de: Criss in Ciorbe

Fasolea se pune la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in apa cu sare. Eu am fiert-o si am aruncat apa de doua ori. Astfel e mai usor tolerata si nu baloneaza. Separat se pune apa la fiert. Se...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ceapa verde se curăţă, se taie mărunt, şunca se taie cubuleţe, caşcavaul se dă pe răzătoarea mare, ciupercile se decongelează, se amestecă şi se pun la călit în ulei,...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: brunetica in Mancare copii

Am facut o  omleta din  oua, cu 30 g. branza parmezan si am adaugat sare. Fiecarei chifle i-am  taiat un capac, i-am scos miezul, am  inmuiat chiflele in lapte, le-am umplut...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]