A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Conopida cu maioneza

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

  conopida se pune la fiert in apa cu putina sare - dupa ce a fiert conopida se scurge de apa si se piseaza cu o furculita - conopida pisata se amesteca cu ceapa taiata marunt, dupa...Citeste continuarea

Conejo al horno a la...

Postat de: naomy in Mancaruri cu carne

Se spala carne de iepure si se condimenteaza cu condimentele se mai sus. Curatam cartofii si ii taiem in patru,pregatim tava de la cuptor in care asezam carnea si cartofii uniform . Turnam...Citeste continuarea

Chiftele de cartofi

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja si ii dam pe razatoare.Intr-un castron punem cartofii razaliti,usturoiul pisat,oul,faina,sare si piper.Amestecam bine pana devine ca o pasta.Intr-o farfurie punem...Citeste continuarea

Crutoane (pentru supe sau salate)

Postat de: dentistutza in Piine

Painea se taie cubulete si se pune in tava. Uleiul se amesteca cu sarea si ierburile aromatice, se toarna peste cuburile de paine si se amesteca usor cu o paleta ca sa se imbibe in toate...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: deliciousflavours in Ciorbe

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa, morcovii, radacinile de patrunjel, telina si  ardeiul. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: mamaieelena in Prajituri

Se separa ouale si mai intai se vor bate albusurile. Se adauga zaharul si se insista pana se face ca de bezea. Se adauga pe rand toate galbenusurile, margarina topita si racita, smantana, zaharul...Citeste continuarea

Ciorba de coaste de vitel

Postat de: maxion in Ciorbe

Pregatim coastele, adica le taiem in doua daca sunt prea mari, le punem la fiert intr-o oala de 4-6 litri cu apa si un pic de sare. In timp ce fierb mai luam spuma formata.  Curatam...Citeste continuarea

Ciorba de orez

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Se toaca ceapa, ardeii se taie bucatele, iar morcovul rondele. In 2 linguri de ulei de masline se calesc la foc mic legumele, apoi se adauga ciocanelele de pui. Se condimenteaza si se lasa putin...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei albi cu...

Postat de: maxion in Aperitive / Garnituri

Curatam dovleceii de coaja si ii razuim pe razatoarea mare. Tocam ceapa si mararul marunt si amestecam totul cu branza rasa, ouale, cateii de usturoi zdrobiti si faina. Condimentam si sa nu uitam...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: cocineraviajera in Aperitive / Garnituri

Painea se pune la inmuiat in lapte, apoi se scurge bine. Se amesteca intr-un bol impreuna cu celelalte ingrendiente pana obtinem o compozitie omogena. Se formeaza intre palmele ude...Citeste continuarea

Coaste la cuptor cu cartofi si...

Postat de: yogoskitchen in Porc

Am taiat cartofii pe lungime, i-am  fiert pe jumatate in apa cu sare,am uns o tava cu 2 linguri de ulei de masline,am crestat coastele , le-am condimentat cu sare, piper prospat macinat si...Citeste continuarea

Cotlet de miel servit cu piure de...

Postat de: nico15 in Oaie

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu...Citeste continuarea

Creveti prajiti cu lamaie,...

Postat de: maxion in Fructe de mare

Curatam crevetii (le rupem capul si curatam crusta). Pregatim piastra pe aragaz unsa cu ulei de masline. Punem crevetii, condimentam cu sare si piper si adaugam sucul de la lamaie, coniacul (...Citeste continuarea

Chiftelute de peste cu cartofi nature

Postat de: bitza in Pangasius

Chiftele Carnea de peste se trece prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie si se marunteste. Ceapa si usturoiul se toaca marunt,cartoful se da pe razatoare,painea se inmoaie in...Citeste continuarea

Compot de gutui

Postat de: jolygina in Sirop / Compot

Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu cereale si galbiori

Postat de: adasev12 in Porc

Am  condimentat carnea cu sare, piper si curry. Am pus-o la prajit in tigaie de teflon, cu capac cu o lingura de ulei de masline extravergin. Din cand in cand am mai adaugat cate un stop de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars decorata cu kiwi

Postat de: roxanabucataras in Dulciuri

Pun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai...Citeste continuarea

Coronita cu afine si glazura de...

Postat de: MIUTA in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza. La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii cu busuioc

Postat de: RuxyRux in Bulion

. Cum se face sucul de rosii cu busuiocSpalam bine si curatam rosiile, le taiem pe jumatate si le punem la un blender foarte puternic.  Punem compozitia in vas pe foc si lasam sa fiarba in...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de porc,...

Postat de: Kori in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu carne de porc, o reteta traditionala gustoasa Carnea am spalat-o bine si am tinut-o in apa rece putin, apoi am taiat-o in bucati mici. Morcovii i-am taiat...Citeste continuarea

Ciolomada - muratura cu ceapa

Postat de: SENO in Muraturi

Se taie ceapa julien sau rondele,ardeii si gogosarii felii,se pun apa,sarea,boabele de piper si foile de dafin si se fierb 30 de minute sub capac. Se lasa sa se raceasca si se pun in borcane...Citeste continuarea

Ceafă la cuptor cu cartofi şi...

Postat de: madi_marin in Porc

Ceafa se spală, se şterge , se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu usturoi

Postat de: Brindusa in Mancaruri de post

Taie cartofii cubulete potrivite ca marime. Pune- intr-o tava si imprastie cateii de usturoi. Stropeste-i cu ulei, apoi presara sarea, piperul si boiaua. Cu mainile amesteca bine, ca sa intre...Citeste continuarea

Cheesecake marmorat

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Am pus toate ingredientele pentru blat intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am format o biluta, am invelit intr-o folie si am dat la frigider pentru 30 minute. Intre timp, branza se...Citeste continuarea

Ciorba cu coasta afumata si ou batut

Postat de: roxanabucataras in Ciorbe

Pun apa rece la fiert, intr-o oala, cu putin ulei si sare. Intre timp spal costita afumata (eu am folosit costita afumata de la mine de acasa, din aia pusa la untura) si toc legumele. Cand apa a...Citeste continuarea

Ciupercute umplute cu legume

Postat de: sandasorinela in Aperitive / Garnituri

Se toaca coditele de la ciuperci cu ceapa, morcovul si o rosie, totul se condimenteaza si se caleste in putin ulei. Cu compozitia rezultata se umple ciupercile dupa care se bate un ou cu smantana...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: sandasorinela in Ciorbe

Se rade zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se toarna apa peste si se lasa la fiert . Intre timp se pregatesc perisoarele: se amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil)...Citeste continuarea

Chiftelute crocante

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se trece prin masina de tocat carnea si odata cu ea ceapa si usturoiul. Se adauga apoi ouale si mararul.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper .Se adauga putina apa...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si scortisoara

Postat de: alinutzika in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele pt aluat. Se amesteca bine si cele pt umplutura. Se coc clatitele in tigaie teflonata, pe o parte. Se intorc pe cealalata parte si pe jumatate clatita se pune...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata, la rece

Postat de: Brindusa in Prajituri

Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti...Citeste continuarea

Curry de vinete

Postat de: Brindusa in Mancaruri de post

Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm. Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le...Citeste continuarea

Cel mai simplu orez cu lapte

Postat de: alutza in Dulciuri

Se pune orezul la fiert in apa atat cat sa il acopere. Dupa ce orezul a fiert si a absorbit toata apa, se ia de pe foc. Laptele se pune la fiert cu zaharul. Dupa ce da in clocot, se adauga...Citeste continuarea

Carne asortata la cuptor

Postat de: naomy in Mancaruri cu carne

Pentru acesta minunata fripturica am decis sa utilizez din nou craticioara mea extraordinara din ceramica ,deci am pus uleiul de masline ,mi-am pregatit folia de aluminiu si intre timp am...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si stafide...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Mai intai se fac clatitele si se coc  mai grosute ca de obicei...eu am facut 7 clatite, dar mergeau si mai multe. Nici prea groase sa nu fie ca nu le mai puteti rula. Se pregateste crema,...Citeste continuarea

Cartofi ca la bunica

Postat de: miremirc in Mancaruri de legume

  Curatam cartofii si ii taiem bucati mici, ii asezam intr-o forma termorezistenta sau forma yena, saram, piperam, stropim cu o lingura de ulei, punem si foaia de dafin si lasam deoparte....Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui si ciuperci...

Postat de: ela in Pui

Curatam cartofii si ii fierbem in apa cu sare si vegeta.Ii scurgem de apa si ii mixam cu lapte si unt,dupa gust. Taiem pieptul de pui cubulete si il fierbem in apa cu sare,piper,condimente dupa...Citeste continuarea

Cartofi copti in cuptor cu...

Postat de: danakarin in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii punem intregi is cu coaja la copt pe o folie de aluminiu sau o hirtie de copt unsa cu ulei. Intre timp pregatim sosul frecind brinza cu smintina, sare, piper, si adaugind...Citeste continuarea

Crap cu legume, la cuptor

Postat de: Brindusa in Crap / Caras

Mai intai incalzeste cuptorul la 180 C (mediu) Cresteaza pestele, usor, in diagonala. Pregateste legumele: Taie ceapa solzisori, ardeiul julienne (bastonase) si rosiile felii rotunde. Taie...Citeste continuarea

Crema de zmeura

Postat de: Brindusa in Dulciuri

Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze 400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de...Citeste continuarea

Chipsuri din cartofi fara ulei

Postat de: oana_pisicutza16 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii de coaja si se spala bine. Se feliaza cartofii foarte subtire si se mai baga o data sub un jet de apa rece pentru a se spala de amidon. Se aranjeaza feliile de cartofi astfel in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se curata fasolea, se rupe si se spala. Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete. Ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari se calesc in ulei incins. Se adauga...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: anaiss in Sirop / Compot

Intr-o cratita punem la fiert prunele impreuna cu apa. Daca prunele sunt mai verzi si mai acrisoare, punem si zahar dupa gust, daca prunele sunt dulci nu mai punem zahar. Ale mele dupa atata...Citeste continuarea

Cornuri cu Nesquik

Postat de: sufletista in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie si putina apa minerala, un pic de sare si 1 lingurita rasa de zahar. Se acopera si se lasa 15 minute. Incepem sa amestecam toate ingredientele, la inceput amestecam cu...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul....Citeste continuarea

Chipsuri de casa, fara E-uri

Postat de: sandasorinela in Aperitive / Garnituri

C artofii, ii curatam si ii spalam. Cel mai important la felierea chipsurilor de casa, este felierea cartofilor. Pe razatoare, cu cutit special sau cu cutitul normal, cat mai subtiri!!!...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Punem o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare si adaugam legumele curatate si taiate cubulete. Perisoarele : inmuiem felia de paine si o sfaramam marunt si o...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: sufletista in Ciorbe

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si amestecam bine. Formam perisoarele si le asezam pe o farfurie Ceapa tocata, morcovul(eu l-am taiat...Citeste continuarea

Carne de pui cu legume in vas roman

Postat de: alinutzika in Pui

Se curata legumele, se spala, se taie mai grosier si se asaza impreuna cu carnea condimentata in vasul roman. Se presara putina sare peste toate si se dau la cuptor, pt aproximativ 1, 5-2 ore. Citeste continuarea

Ciorba de aripioare, pipote si...

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam si curatam carnea, dupa care o punem la fiert in apa cu sare si lasam sa fiarba. Spumam de cate ori este nevoie. Cand nu se mai formeaza spuma, punem legumele date pe razatoare sau taiate...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei

Postat de: deliciousflavours in Ciorbe

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]