Chec cu frisca
Postat de: LauraA in PrajituriMixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: AlinaL in PrajituriGalbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina. Separat, amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: ianculubita in ConserveCastravetii spalati,ii asez in borcane de 800g impreuna cu rondele de morcov,ceapa julien,bucatele de usturoi,hrean marar,ardei iute si boabe; separat fac o solutie de 1l otet,2lapa,3linguri...Citeste continuarea
Compot de rubarba
Postat de: housy in Sirop / Compot- se curata firele de rubarba de partea lemnoasa - se spala bine si se taie bucati lungi cam de 3 cm - se pune apa pe foc - se adauga zaharul si zeama de lamaie...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii cu ardei
Postat de: kamy in BulionCum se face sucul de rosii. Rosiile si ardeii spalati bine,ii curatam de codite,cotoare(ardeii)le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de rosii,de 2 ori.Sucul il punem la fiert,pana...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: kamy in BulionCum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub...Citeste continuarea
Ciorba de leurda reteta cu...
Postat de: alinutzika in CiorbeCum se prepara Ciorba de leurda reteta cu afumatura si smantana Se pune la prajit in ulei afumatura si usturoiul taiat marunt, apoi, cand afumatura e prajita,se scoate pe o farfurie si se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu vin
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata legumele si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca) Carnatul se taie felii. Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de...Citeste continuarea
Crantz cu zmeura
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAmestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare. Aluat: Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam...Citeste continuarea
Cornulete (2)
Postat de: sufletista in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam oul batut si uleiul. Amestecam si treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Lasam 15 minute sa se...Citeste continuarea
Chec cu unt si nuca
Postat de: divainbucatarie in PrajituriMixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul continuad sa amestecam. Incorporam faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile tocate...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec -varianta mea
Postat de: alinutzika in CiorbeSe curata legumele, ceapa si ardeiul se toaca, iar morcovul se taie rondele. Se pun la calit in ulei, la foc mai slab. Cand sunt aproape calite, se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se lasa...Citeste continuarea
Clatite americane cu aroma de banane
Postat de: alinutzika in DulciuriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul, bicarbonatul si praful de copt.Adaugam faina, iar apoi...Citeste continuarea
Chec cu fructe
Postat de: Dya in PrajituriOuale le mixam impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet si se formeaza o spuma consistenta. Adaugam uleiul, laptele si esentele, iar la sfarsit praful de...Citeste continuarea
Compot frantuzesc de nectarine
Postat de: ianculubita in Sirop / CompotNectarinele foarte bine coapte,curatate de coaja,taiate cubulete,se pun in vas pe foc mic,amestecand sa nu se lipeasca,iar cand fructele nu mai au suc si au devenit o pasta,compotul este gata Citeste continuarea
Costiţă cu ceapă pe pat de piure
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneCartofii se pun la fiert tăiaţi cubuleţe. Costiţa se taie feliuţe şi se pune la călit în puţin ulei împreună cu ceapa tăiată julien şi usturoiul. Se pregăteşte un...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: deyutzky in DulciuriOuale le batem cu zaharul+zaharul vanilat+fiola de vanilie. In aceasta compozitie adaugam laptele si mai amestecam putin dupa care ne ocupam de caramelizarea zaharului. Intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Cafea cu cardamon
Postat de: susu in CafeaPentru fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: deyutzky in CiorbeCarnea o amestecam cu orezul, ouale, sarea si piperul pana se formeaza o pasta. Formam perisoarele in mana si le punem pe un fund de lemn. Legumele le taiem in cubulete mici, conopida o rupem...Citeste continuarea
Crème brulee sau o alta adaptare...
Postat de: nico15 in DulciuriLaptele se amesteca cu ouale si cu 80 de grame de zahar, se amesteca bine si se lasa un pic in asteptare, caramelizam 150 de grame de zahar intr-o tigaie cand observam ca este aproape gata si a...Citeste continuarea
Cherry Cupcakes
Postat de: MyFancyCake in PrajituriMixam ouale cu zaharul si cu vanilia. Adaugam uleiul si iaurtul. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt, apoi o incorporam in crema de oua si iaurt amestecand prin rasturnare cu o spatula....Citeste continuarea
Chec zebra din albusuri
Postat de: mimmi in PrajituriBatem albusurile cu un praf de sare. Adaugam in ploaie zaharul si mixam in continuare. Adaugam uleiul,esenta,faina si praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri. Impartim compozitia in...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: Sidy in MuraturiCastravetii se spala foarte bine si se pun intr-o cratita cu apa rece cu sare( 10 g sare la un l de apa) unde se tin 3-4 ore, acoperiti cu o folie.Apoi ii montam in borcane de care dorim( mici...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eduard_09 in CiorbeSe curata legumele si se toaca marunt Se caleste ceapa putin, se adauga restul legumelor si se lasa sa se caleasca putin. Se adauga bulionul, se amesteca si se opreste focul. Se adauga intr-o...Citeste continuarea
Crema de branza cu boia
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa marunt si o amestecam cu celelalte ingrediente. Servim cu paine si ardei, rosii castraveti etc. Citeste continuarea
Creveti cu salata din cruditati de...
Postat de: horia in Fructe de mareSe spala bine crevetii cu apa rece si se pun la fiert cu putina sare cca. 20 min.Se scot,se scurg si se aseaza pe un platou sau o farfurie. Se face o salata normala,acrita cu lamaie ,sarata...Citeste continuarea
Chiftelute de curcan la cuptor
Postat de: jolygina in CurcanDam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMai intai pregatim aluatul pentru clatite. Batem ouale cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul,zaharul vanilat ,esenta si le incorporam. Apoi turnam apa minerala si...Citeste continuarea
Chiftele de soia
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de postMai intai am pregatit soia: am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci am avut si altele de facut. Apoi am...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat
Postat de: antici_gabytza in DulciuriSe face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie...Citeste continuarea
Crema de vinete si ardei copti
Postat de: alinutzika in SalateSe coc vinetele si ardeii, se decojesc si se mixeaza bine. Se adauga treptat uleiul, apoi condimentele si la urma cepa tocata. Se mai mixeaza putin, pana devine fina ca si o crema. Foarte...Citeste continuarea
Cremes (cremsnit) ca la mama acasa
Postat de: Sidy in PrajituriPrima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm pus ingredientele in robotul de bucatarie si le-am amestecat. Aluatul obtinut l-am lasat un pic sa se odihneasca, la rece; din el am taiat bucati pe care le-am modelat in forma de snur si am...Citeste continuarea
Cheesecake cu cirese negre
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriBlatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: antici_gabytza in CiorbeFasolea o punem la umflat de cu seara sau cu cateva ore inainte. Le fierbem cu apa cu sare schimband de doua ori apa, ultima data facem ciorba. Ceapa o dam prin razatoare si o calim putin in...Citeste continuarea
Chec zebra(din albusuri)
Postat de: bitza in PrajituriAlbusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: divainbucatarie in CiorbeCuratam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat. Calim ceapa putin, apoi adaugam...Citeste continuarea
Chifle
Postat de: Xandrinne in PiineAm cernut faina intr-un castron (incapator, sa aiba aluatul unde creste); am facut in faina o gropita, unde am asezat drojdia, bucatele; peste drojdie am presarat un pic de zahar si apoi am turnat...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: mimmi in MuraturiSpalam borcanele foarte bine. Desfacem conmopida buchetele si o lasam in apa pana curatam morcovii si hreanul. Taiem morcovii felii si hreanul il taiem tije. Spalam crengutele de cimbru si...Citeste continuarea
Conserva de sprot in suc de rosii
Postat de: mimmi in ConserveSpalam bine sprotul si il stergem cu un servet. Spalam bine borcale si le punem in cuptor la foc mic pana se usuca. Taiem ceapa julien. Punem intr-o oala,un rand de peste,un rand de ceapa....Citeste continuarea
Ceafă la grătar cu salată de...
Postat de: madi_marin in PorcCarnea se spală, se şterge şi se unge cu ulei. Se condimentează din belşug şi se pune la fript pe grătar sau în tigaia grill. Roşiile se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă...Citeste continuarea
Cafea araba cu cardamom pentru...
Postat de: Mihaela11_jo in CafeaCafeaua pentru “ahwa sada” se poate cumpara la magazinele speciale pentru vanzarea cafelei sau se prepara acasa de catre gospodine. Se cumpara de preferinta cafea verde iemeneza, se...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: panacris in Sirop / CompotPrunele se curata de codite si se spala. Intre timp se pune apa la fiert cu zaharul si mirodeniile. Se pun prunele in siropul clocotit, se lasa cca. 10 minute, apoi se scot intr/o strecuratoare....Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: panacris in Sirop / CompotPerele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se...Citeste continuarea
Cheesecake cu prune si bezea
Postat de: divainbucatarie in PrajituriBiscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi...Citeste continuarea
Castraveti umpluti
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriAm spalat bine castravetele, apoi cu ajutorul unui cutit am taiat capetele si cateva fasii din coaja verde. Dupa ce modelul e gata facut :D, taiem castravetele in felii mai groase pe care apoi...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu sos marinat
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriChiftelutele se fac astfel: se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul...Citeste continuarea
Ciorba de os de porc cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeOsul se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Se ia spuma. Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii se curata si se da pe razatoarea cu ochiuri mari,patrunjelul radacina se face la...Citeste continuarea
Chifteluţe din cartof şi dovlecel
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui reteta ca...
Postat de: divainbucatarie in CiorbeCum se prepara Ciorba taraneasca de pui reteta ca la mama acasa Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba...Citeste continuarea