Clatite umplute cu carne de pui si...
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa in cubulete mici si o punem la sotat cat sa se faca translucida, adaugam carnea de pui taiata in cubulete, dupa ce se prinde culoare carenea adaugam, ciuprecile, maslinele, cimbru,...Citeste continuarea
Cartofi spirala
Postat de: lili in Mancaruri de postLuam cartoful si infingem batul de frigaruie in el si incepem de la un capat sa taiem cartoful. Ii punem la prajit si ii condimentam. Sunt foarte buni cu mujdei de usturoi. Citeste continuarea
Crema (reteta proprie) pentru orice...
Postat de: naomy in DulciuriSe pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe...Citeste continuarea
Crostini cu pastrama de vita si...
Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca...Citeste continuarea
Creveti si sparanghel
Postat de: mimmi in PesteAm spalat sparanghelul,am taiat capetele si le-am pus pe gratarul incins. Separat am taiat usturoiul feliute,am topit untul in tigaie,am adaugat usturoiul,putin ulei si le-am calit putin,la...Citeste continuarea
Cartofi cu migdale
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare. Migdalele se macina cu robotul pina ajung cam cat bobul de orez.Daca sunt crude se prajesc putin fara ulei pina isi...Citeste continuarea
Cookie Bars
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ° C. 2. Bate untul cu zaharul apoi incorporeaza cate un ou pe rand. Adauga...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe fac 12 clatite dupa reteta proprie. Urda se zdrobeste cu furculita, se adauga laptele, zahar dupa gust si un ou. Se omogenizeaza iar la final se pun stafidele si se mai amesteca putin. Se...Citeste continuarea
Chec trufas
Postat de: naomy in PrajituriSe separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si cel vanilat, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul ,cacaua, apa si faina treptat. Lasam o lingura din faina deoparte pe...Citeste continuarea
Ciorbă de văcuţă
Postat de: madi_marin in CiorbePunem cărniţa tăiată bucăţele la fiert în apă rece. Când e pe jumătate fiartă punem legumele,în afară de cartofi, tăiate cubuleţe. Lăsăm să fiarbă...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: SENO in Mancaruri de postCartofii se curata, se spala si se taie rondele. Se toarna supa, se pun toate condimentele si usturoiul pisat. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul bine incins...Citeste continuarea
Carne de porc la cuptor cu orez si...
Postat de: adasev12 in PorcMai intai se portioneaza carnea in bucati mai mici. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste carnea pe toate partile, pana se albeste si capata o crusta frumoasa. Se scoate pe un servet,...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legumePentru inceput am dat pe razatoarea mare cartofii (spalati si curatati de coaja), am tocat marunt ceapa, am dat pe razatoarea mica morcovul, telina, usturoiul si pastarnacul pe care le-am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu brânză și...
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de legumeAm început să pregătesc cartofii deoarece au nevoie de mai mult timp pentru coacere. Cepele roșii le-am tăiat feliuțe și le-am pus alături de cartofi. În mojar am amestecat...Citeste continuarea
Cas natural din lapte
Postat de: antici_gabytza in Mancare copiiPunem laptele intr-o oala mai mare la fiert. Cand vedem ca s-a incalzit aproape sa fiarba adaugam lingurile de otet si lingura de zahar, iar cu o lingura mai mare din lemn amestecam in...Citeste continuarea
Castraveti murati, crocanti si...
Postat de: arhi in MuraturiCastravetii se spala bine, mici sau mijlocii ca marime. Ceapa curatata si taiata solzi, morcovii curatati si taiati rondele, boabe de mustar, piper, foi dafin, mararul se aseaza in...Citeste continuarea
Cozonac cu mac pufos si gustos
Postat de: arhi in DulciuriCompozitia cozonacului: 1. Drojdia se pune la inmuiat cu putin zahar si lapte. 2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte bine.Se lasa un...Citeste continuarea
Ciuperci in sos tomat, cu piure de...
Postat de: Ina in Mancaruri de legumeFeliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul...Citeste continuarea
Canneloni cu carne
Postat de: mimmi in CannelloniCalim ceapa si ardeiul taiate marunt in putin ulei, adaugam carnea tocata si le calim impreuna cca 5-10 minute. Condimentam cu sare si piper si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam un...Citeste continuarea
Crema de cacao delicioasa , pentru...
Postat de: karma in DulciuriLa bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriDecongelam creierul si-l lasam 10 minute in apa rece cu sare. Curatam de pielite , presaram sare si piper, apoi facem gramajoare cu lingura. Le dam prin faina, ou batut si pesmet, apoi...Citeste continuarea
Chec
Postat de: eduard_09 in PrajituriGalbenusurile se bat cu zaharul, apoi se adauga lingurile de apa,(cate una), esenta, dupa care se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Crema Catalana
Postat de: Vyoleta in DulciuriPunem laptele la incalzit la foc mic. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar si cu amidonul,pana obtinem o crema fina. In continuare vom adauga crema peste laptele din vas...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: Ina in ConserveCum se face sucul de rosii. Spalam rosiile , le taiem in sferturi/ jumatati si le dam prin separator. Cu sucul obtinut umplem sticlele , iar deasupra turnam cu grija praful obtinut prin pisarea a...Citeste continuarea
Crap la cuptor pe pat de morcov
Postat de: medioto59 in PesteCuratam si apoi spalam morcovii.Ii taiem rondele mai groase si ii asezam apoi intr-o tava. Ii stropim cu putin ulei de masline si presaram peste ei cimbru uscat. Bucatile de peste dupa ce le-am...Citeste continuarea
Ciuperci sote cu mamaliga la gratar
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumePregatim mamaliga: Punem apa la fiert,potrivim de sare si cand incepe sa fiarba se adauga putina faina de malai, casul si completam cu faina de malai in ploaie pana avem o mamaliga...Citeste continuarea
Clatite din faina integrala : bune...
Postat de: alinutzika in DulciuriDin ingredientele de mai sus se face un aluat mai subtire. Se coc in tigaie teflonata, fara ulei, pentru ca au ulei in compozitie. Se servesc simple (daca tineti la silueta) sau cu dulceata,...Citeste continuarea
Chiftele de porumb
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se...Citeste continuarea
Cascaval de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriMod de preparare Cascaval de casa Branza se amesteca bine cu sarea, oul si bicarbonatul. Untul se pune la topit intr-o oala, apoi se adauga branza peste unt, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea
Catina cu miere de albine
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiCulegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele....Citeste continuarea
Ciorba de copanele si carne afumata
Postat de: antici_gabytza in CiorbeIntr-o oala calim ceapa cu pasta de tomate dupa care adaugam carnea spalata si punem la fiert. Tocam si restul ingredientelor si le punem in oala. Cand legumele si...Citeste continuarea
Chiftele cu sos
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carnePunem intr-un bol mai mare carnea tocata,ouale,faina,ceapa curatata si patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,morcovul spalat si dat prin razatoare,mararul taiat (dar sa nu punem...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: mitinita in CiorbePreparare Ciorba de peste Pestele se curata si se taie bucati,iar legumele dupa ce s-au curatat se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei,apoi se adauga morcovul. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Cartofi cu dovleac si cascaval la...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPreparare Cartofi cu dovleac si cascaval la cuptor Se curata cartofii si se taie felii mai groase. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate se scot si se lasa sa se...Citeste continuarea
Ceapa murata
Postat de: mimmi in MuraturiPreparare ceapa murata: Curatam ceapa si o spalam. Spalam strugurii. Pe fundul borcanelor punem frunze de visin,frunze de telina,crengute de marar si cimbru si 2 cuisoare in fiecare...Citeste continuarea
Ciorbă de fasole verde
Postat de: carmenvlad in CiorbePreparare reteta de Ciorbă de fasole verde Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se...Citeste continuarea
Ciorbă de roşii cu dovlecei
Postat de: carmenvlad in CiorbePreparare Ciorbă de roşii cu dovlecei Se curăţă legumele, se spală cu apă rece, se toacă mărunt şi dovlecelul se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pune uleiul, se căleşte...Citeste continuarea
Cârnăciori de bere în foietaj
Postat de: carmenvlad in Aperitive / GarnituriPreparare cârnăciori de bere în foietaj Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau...Citeste continuarea
Crumble cu prune
Postat de: mitinita in PrajituriPreparare Crumble cu prune Se spala prunele,se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava ,eu am folosit-o pe cea de la Decorix si o recomand cu drag,are un inel care face...Citeste continuarea
Cheesecake la pahar
Postat de: laylalala in PrajituriPreparare Cheesecake la pahar 1. Bate crema de branza cu zaharul si semintele de vanilie apoi incorporeaza frisca batuta.Da crema la rece...Citeste continuarea
Cafea ness cu frisca si lapte
Postat de: alinutzika in CafeaSe freaca bine cafeaua cu zaharul si 3-4 picaturi de lapte, pana devine o crema groasa de culoare galbuie. Se adauga treptat frisca, apoi laptele. Citeste continuarea
Chec cu ciuperci
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriCum se prepara reteta de chec cu ciuperci Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe...Citeste continuarea
Ciorba de stevie
Postat de: susu in CiorbeSe caleste ceapa tocata (partea alba), se adauga morcovul dat prin razatoare si capia cubulete. Se stinge cu apa calda si se adauga albitura tocata sau rasa. Daca aveti putin kaizer il caliti si...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: divainbucatarie in BulionCum se face sucul de rosii : Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. Le...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: delatte in DulciuriCum am preparat reteta de Cheesecake cu zmeura 150 g biscuiti digestivi maruntiti se amesteca cu 1/2 unt topit si se aseaza intr-o tava cu peretii detasabili, apasand usor. ...Citeste continuarea
Compot de mure
Postat de: alinutzika in ConserveIata cum am preparat reteta de Compot de mure: Se spala murele si se aseaza in borcane, pana se umple mai sus de jumatate borcanul. Se adauga in fiecare borcan 3-4 linguri de zahar + un...Citeste continuarea
Cornulete cu cas
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPreparare cornulete cu cas: Se face un aluat din ingredientele pentru blat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ciupercile se curata si se taie felii si se soteaza...Citeste continuarea
Ciorba radauteana..de Bihor
Postat de: Sidy in CiorbePreparare Ciorba radauteana Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Coq au Vin
Postat de: Brindusa in Mancaruri cu carnePreparare Coq au vin Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai...Citeste continuarea
Clatite umplute cu pui si...
Postat de: bitza in PuiClatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor: Clatite: Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se...Citeste continuarea