A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole servita in paine

Postat de: mimmi in Ciorbe

Fasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert. Fasolea o lasam sa dea...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu usturoi

Postat de: alinutzika in Mancaruri de post

Se curata bine hribele, se spala si se taie mai marunt. Se pun la calit in tigaie antiaderenta, la foc slab, pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea

Covrigei sarati, fragezi

Postat de: adinaciosescu in Aperitive / Garnituri

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine. Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua...Citeste continuarea

Choux à la crème

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: jolygina in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul. Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale. Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: Bunica in Porc

Se lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10...Citeste continuarea

Clafoutis cu piersici

Postat de: Criss in Dulciuri

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se...Citeste continuarea

Castraveti murati de vara

Postat de: aziz in Muraturi

 Se spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea

Ciupercute cu usturoi si cascaval

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si...Citeste continuarea

Crap prajit

Postat de: meosiris in Crap / Caras

Se curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza. Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: meosiris in Dulciuri

Ce poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti,...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: LUK in Aperitive / Garnituri

 Batem oul cu sarea.Dam feliile de cascaval prin ou,apoi prin faina,iarasi prin ou si la final prin pesmet. Prajim feliile in uleiul incins,pe fiecare parte avand grija cand le intoarcem...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu prosciutto la cuptor

Postat de: LUK in Porc

 Condimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din...Citeste continuarea

Coulis de Kiwi

Postat de: naomy in Sirop / Compot

Se pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in...Citeste continuarea

Cotlet picant de porc

Postat de: Julie in Porc

Marinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: laylalala in Torturi

1.        Amesteca biscuitii   cu untul apoi preseaza “aluatul” in forma, la baza si pe margini.Da la frigider pana prepare umplutura. 2....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu spate de pui

Postat de: antici_gabytza in Ciorbe

Se curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul  si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu spata de porc

Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carne

Se taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se...Citeste continuarea

Castraveti murati in vin

Postat de: Sidy in Muraturi

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: sufletista in Conserve

se spala castravetii foarte bine, se curata usturoiul si se taie felii se aseaza marar la fundul borcanului,se adauga usturoi,castraveti,cand ajungem la mijloc mai adauga usturoi,...Citeste continuarea

Crap pe varza la cuptor-for boss

Postat de: medioto59 in Peste

Taiem varza fideluta, o frecam cu putina sare dupa care adaugam piper macinat , boia de ardei si marar (dupa placul fiecaruia) Amestecam bine si apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei.Presaram...Citeste continuarea

Chec ''surpriza'' cu mere si prune

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar....Citeste continuarea

Cornuri cu nuca

Postat de: Sidy in Dulciuri

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca. Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: ela in Sirop / Compot

Spalam bine caisele sub jet de apa rece,le scoatem samburii si le rupem in doua.Umplem pe jumatate borcanele(bine spalate,sterilizate) cu jumatati de caise. Masuram cata apa intra intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel cu feta

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se curata de coaja se se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se sareaza si se lasa cca 30 de min.Se scurg si apoi se amesteca cu ceapa verde tocata marunt inclusiv...Citeste continuarea

Ciorba de crenvursti

Postat de: bitza in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu. Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul...Citeste continuarea

Cartofi crocanti cu branza

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu ciocolata

Postat de: mihaelab in Prajituri

 Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce devine ca o pasta. Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare,apoi punem putin cate...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: mihaelab in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile le spalam bine apoi le punem la fiert. Cand ciupercile au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem. Curatam ceapa, o taiem marunt,apoi o punem in...Citeste continuarea

Crema de branza cu castravete verde

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol mixam bine branza de vaci cu branza de oaie,smantana, ceapa si patrunjelul taiate ambele marunt.Potrivim de sare dupa gustul fiecaruia(eu una nu am mai pus sare pentru ca nu a mai fost...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: divainbucatarie in Bauturi

Cum se prepara visinata. Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si...Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala confiata

Postat de: MyCookingLife in Prajituri

Topping: Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu branza la cuptor

Postat de: gelu in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata de pielite,se spala.Cozile se toaca marunt si se amesteca cu branza,smantana,verdeata,ceapa,usturoi,sare,piper.Ciupercile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se umplu...Citeste continuarea

Clatite din dovlecei

Postat de: alinutzika in Mancaruri de legume

Dovlecelul se da pe razatoarea mare si apoi se stoarce de apa. Din celelalte ingrediente se face un aluat ca de clatite, care se amesteca cu dovlecelul ras. Se unge tigaia de teflon cu foarte...Citeste continuarea

Ciorba de peste proaspat

Postat de: mihaelab in Ciorbe

Curatam cartoful,morcovul ,ceapa, telina si ardeiul,le spalam bine,le taiem si le punem la fiert. Orezul il spalam bine si il punem si pe el peste legume.Sa nu uitam de dovlecel,eu de obicei...Citeste continuarea

Cotlet de porc aromat si puree cu unt

Postat de: MyCookingLife in Porc

Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena....Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: Julie in Dulciuri

Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste...Citeste continuarea

Clatite cu banane si ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Nimic mai simplu! Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute. Dam vasul la rece pentru o ora. Incingem o tigaie...Citeste continuarea

Crema de zmeura la pahar

Postat de: Julie in Dulciuri

Se bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu...Citeste continuarea

Castraveti murati in doua zile...

Postat de: mirela0911 in Muraturi

Se spala bine castravetii si se taie ambele capete apoi se cresteaza si de o parte si de alta pana la jumatatea castravetelui, dar in directie opusa. Se pune pe fundul borcanului cimbrul si...Citeste continuarea

Coffee Whip

Postat de: mimmi in Cafea

Blenduim laptele cu cafeaua,gheata. Punem totul in pahar,decoram cu frisca si ciocolata. Citeste continuarea

Chiftelute de pui

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se curata usturoiul si se piseaza se curata morcovii si se dau prin razatoare pieptul de pui se curata de piele si se trece prin masina de tocat se adauga si patrunjelul...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Se fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea

Crema de iaurt cu nectarine

Postat de: adasev12 in Mancare copii

am pus toate ingredientele in blender si le-am pasirat foarte bine, apoi am transferat compozitia intr-un vas pe foc  si am lasat sa dea doua-trei clocote...pana s-a ingrosat ca o crema. Am...Citeste continuarea

Compot de cirese

Postat de: ArianaBala in Sirop / Compot

-spalam bine ciresele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu cirese; -peste ele adaugam 3 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: ArianaBala in Sirop / Compot

-spalam bine visinele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu visine; -peste visine adaugam 4 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele...Citeste continuarea

Chiftelute in sos aromat

Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carne

Deci, am facut chiftelutele si le-am fiert separat pe jumatate in apa sarata. Intre timp am pregatit sosul: am incins uleiul si am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat ardeiul taiat...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: ArianaBala in Ciorbe

Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata. Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]