Ciorba de fasole servita in paine
Postat de: mimmi in CiorbeFasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert. Fasolea o lasam sa dea...Citeste continuarea
Ciuperci de padure cu usturoi
Postat de: alinutzika in Mancaruri de postSe curata bine hribele, se spala si se taie mai marunt. Se pun la calit in tigaie antiaderenta, la foc slab, pentru aproximativ o jumatate de ora. Intre timp se condimenteaza cu sare si...Citeste continuarea
Covrigei sarati, fragezi
Postat de: adinaciosescu in Aperitive / GarnituriFaci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine. Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua...Citeste continuarea
Choux à la crème
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriAluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si sos bechamel
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriCuratam cartofi si ii taiem rondele ,ii spalam si ii condimentam cu delicatul. Radem branza si cascavalul iar samantana o amestecam cu ouale. Cand sunt toate pregatite ungem un vas de yena...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: Bunica in PorcSe lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10...Citeste continuarea
Clafoutis cu piersici
Postat de: Criss in DulciuriSe mixeaza bine ouale cu zaharul si vanilia pana amestecul devine cremos. Se adauga faina cernuta in ploaie , apoi laptele . Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se...Citeste continuarea
Castraveti murati de vara
Postat de: aziz in MuraturiSe spala si se taie capetele castravetilor.Asezam pe fundul borcanului marar, usturoi ,felii de ardei iute,felii de morcov si sfecla rosie.Asezam apoi castravetii ,in pozitie de drepti...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii apoi ii punem intr-o oala la fiert. Cand furculita intra in ei inseamna ca sunt gata si ii luam de pe foc. Scurgem apa si ii lasam la racit dupa care ii curatam de coaja si ii...Citeste continuarea
Ciupercute cu usturoi si cascaval
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam usturoiul apoi il taiem cat de marunt putem. Curatam si ciupercutele, le spalam, le taiem piciorusele apoi le maruntim bine. Calim in putin ulei incins usturoiul si...Citeste continuarea
Crap prajit
Postat de: meosiris in Crap / CarasSe curata bine pestele apoi se spala si se portioneaza. Se da bine prin malai si se prajeste pe ambele parti in ulei fierbinte. Dupa ce e gata, se scoate pe un servetel de hartie pentru a...Citeste continuarea
Capsuni cu frisca
Postat de: meosiris in DulciuriCe poate fi mai simplu de atat? Oare mai e nevoie de vreo reteta? Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati feliute de capsuni cu frisca vegetala...eu am avut la tub:D. Daca doriti,...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriBatem oul cu sarea.Dam feliile de cascaval prin ou,apoi prin faina,iarasi prin ou si la final prin pesmet. Prajim feliile in uleiul incins,pe fiecare parte avand grija cand le intoarcem...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu prosciutto la cuptor
Postat de: LUK in PorcCondimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din...Citeste continuarea
Coulis de Kiwi
Postat de: naomy in Sirop / CompotSe pune la fiert apa impreuna cu zaharul pana se topeste ,apoi se introduc bucatelele de kiwi si sucul de portocale si se fierbe trei minute la foc incet ,separat dizolvam amidonul in...Citeste continuarea
Cotlet picant de porc
Postat de: Julie in PorcMarinata: Intr-un vas, se amesteca vinul cu uleiul, ghimbirul ras, ardeiul iute taiat rondele si morcovul taiat bastonase. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru uscat, cimbru...Citeste continuarea
Cheesecake
Postat de: laylalala in Torturi1. Amesteca biscuitii cu untul apoi preseaza “aluatul” in forma, la baza si pe margini.Da la frigider pana prepare umplutura. 2....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu spate de pui
Postat de: antici_gabytza in CiorbeSe curata ceapa si se caleste putin.Se adauga morcovul dat prin razatoare,ardeiul si rosia tocate si se lasa sa se caleasca putin impreuna.Se adauga pasta de tomate,cartofii curatati,apa si...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu spata de porc
Postat de: antici_gabytza in Mancaruri cu carneSe taie varza sau se poate da prin razatoare si se amesteca cu putina sare.Se adauga legumele taiate si apa cat sa acopere varza si se pune la fiert.Carnea de porc se prajeste cu putin ulei si se...Citeste continuarea
Castraveti murati in vin
Postat de: Sidy in MuraturiIntr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa. Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: sufletista in Conservese spala castravetii foarte bine, se curata usturoiul si se taie felii se aseaza marar la fundul borcanului,se adauga usturoi,castraveti,cand ajungem la mijloc mai adauga usturoi,...Citeste continuarea
Crap pe varza la cuptor-for boss
Postat de: medioto59 in PesteTaiem varza fideluta, o frecam cu putina sare dupa care adaugam piper macinat , boia de ardei si marar (dupa placul fiecaruia) Amestecam bine si apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei.Presaram...Citeste continuarea
Chec ''surpriza'' cu mere si prune
Postat de: Corina33 in PrajituriSe amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar....Citeste continuarea
Cornuri cu nuca
Postat de: Sidy in DulciuriPunem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca. Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: ela in Sirop / CompotSpalam bine caisele sub jet de apa rece,le scoatem samburii si le rupem in doua.Umplem pe jumatate borcanele(bine spalate,sterilizate) cu jumatati de caise. Masuram cata apa intra intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel cu feta
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja se se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se sareaza si se lasa cca 30 de min.Se scurg si apoi se amesteca cu ceapa verde tocata marunt inclusiv...Citeste continuarea
Ciorba de crenvursti
Postat de: bitza in CiorbeCeapa se toaca marunt,morcovul si ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 1-1.5 l apa. Se fierbe 20 minute la foc mediu. Dupa acest timp se adauga cartofii si dovlecelul...Citeste continuarea
Cartofi crocanti cu branza
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti se scurg , apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia si se pun la prajit in...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu ciocolata
Postat de: mihaelab in PrajituriUntul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce devine ca o pasta. Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare,apoi punem putin cate...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: mihaelab in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile le spalam bine apoi le punem la fiert. Cand ciupercile au fiert le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca,apoi le taiem. Curatam ceapa, o taiem marunt,apoi o punem in...Citeste continuarea
Crema de branza cu castravete verde
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mixam bine branza de vaci cu branza de oaie,smantana, ceapa si patrunjelul taiate ambele marunt.Potrivim de sare dupa gustul fiecaruia(eu una nu am mai pus sare pentru ca nu a mai fost...Citeste continuarea
Cum se prepara visinata
Postat de: divainbucatarie in BauturiCum se prepara visinata. Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si...Citeste continuarea
Cheesecake cu portocala confiata
Postat de: MyCookingLife in PrajituriTopping: Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu branza la cuptor
Postat de: gelu in Mancaruri de legumeCiupercile se curata de pielite,se spala.Cozile se toaca marunt si se amesteca cu branza,smantana,verdeata,ceapa,usturoi,sare,piper.Ciupercile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se umplu...Citeste continuarea
Clatite din dovlecei
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeDovlecelul se da pe razatoarea mare si apoi se stoarce de apa. Din celelalte ingrediente se face un aluat ca de clatite, care se amesteca cu dovlecelul ras. Se unge tigaia de teflon cu foarte...Citeste continuarea
Ciorba de peste proaspat
Postat de: mihaelab in CiorbeCuratam cartoful,morcovul ,ceapa, telina si ardeiul,le spalam bine,le taiem si le punem la fiert. Orezul il spalam bine si il punem si pe el peste legume.Sa nu uitam de dovlecel,eu de obicei...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat si puree cu unt
Postat de: MyCookingLife in PorcCartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena....Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: Julie in DulciuriSe fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste...Citeste continuarea
Clatite cu banane si ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriNimic mai simplu! Mixam intr-un bol laptele impreuna cu zaharul, galbenusurile, faina, sarea si apa minerala, timp de doua minute. Dam vasul la rece pentru o ora. Incingem o tigaie...Citeste continuarea
Crema de zmeura la pahar
Postat de: Julie in DulciuriSe bate smantana cu 2 linguri zahar pana se obtine frisca. Se mixeaza in blender zmeura cu 2 linguri zahar. Jeleul obtinut se imparte in doua parti egale. O parte se amesteca cu...Citeste continuarea
Castraveti murati in doua zile...
Postat de: mirela0911 in MuraturiSe spala bine castravetii si se taie ambele capete apoi se cresteaza si de o parte si de alta pana la jumatatea castravetelui, dar in directie opusa. Se pune pe fundul borcanului cimbrul si...Citeste continuarea
Coffee Whip
Postat de: mimmi in CafeaBlenduim laptele cu cafeaua,gheata. Punem totul in pahar,decoram cu frisca si ciocolata. Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise curata usturoiul si se piseaza se curata morcovii si se dau prin razatoare pieptul de pui se curata de piele si se trece prin masina de tocat se adauga si patrunjelul...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Postat de: MIUTA in DulciuriSe fac clatitele din 3 oua, lapte, praful de copt stins in sucul de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, putina sare si faina atat cat sa fie un aluat de consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea
Crema de iaurt cu nectarine
Postat de: adasev12 in Mancare copiiam pus toate ingredientele in blender si le-am pasirat foarte bine, apoi am transferat compozitia intr-un vas pe foc si am lasat sa dea doua-trei clocote...pana s-a ingrosat ca o crema. Am...Citeste continuarea
Compot de cirese
Postat de: ArianaBala in Sirop / Compot-spalam bine ciresele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu cirese; -peste ele adaugam 3 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: ArianaBala in Sirop / Compot-spalam bine visinele si indepartam coditele; -umplem pe jumatate borcanul cu visine; -peste visine adaugam 4 linguri de zahar; -umplem borcanul cu apa calduta; -agitam putin borcanele...Citeste continuarea
Chiftelute in sos aromat
Postat de: adasev12 in Mancaruri cu carneDeci, am facut chiftelutele si le-am fiert separat pe jumatate in apa sarata. Intre timp am pregatit sosul: am incins uleiul si am calit ceapa taiata marunt, apoi am adaugat ardeiul taiat...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de vacuta
Postat de: ArianaBala in CiorbePunem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata. Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda...Citeste continuarea