Chiftele de porc cu morcovi si cartofi
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriPreparare chiftele de porc cu morcovi si cartofi Morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi si cartofii la fel se curata si se razalesc.Se amesteca cu carnea tocata,se...Citeste continuarea
Chiftele cu piure si sos de rosii
Postat de: marieta in Mancaruri cu carnePreparare chiftele cu piure si sos de rosii Carnea se amesteca cu painea inmuiata si stoarsa, cartoful curatat si ras, impreuna cu usturoiul si ceapa pe razatoarea mica, oul, condimentele si...Citeste continuarea
Cotlet in sos picant cu paste
Postat de: Dya in PasteModul de preparare il gasiti aici Cotlet in sos picant Modul de preparare al Pastelor: Fierbem 2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam...Citeste continuarea
Chiftele coapte
Postat de: adinaciosescu in PorcAmesteci carnea cu oul cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine,condimentele,verdeata,apoi formezi chiftelele in forma dorita,le asezi in tava tapetata cu hartie de copt,dai la cuptor pana...Citeste continuarea
Clatite cu branza, cascaval si nutella
Postat de: marieta in DulciuriSe bat oaule cu sarea, bicarbonatul, laptele, apa minerala, apoi se adauga faina pana se face un aluat ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se prajesc clatite in...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei
Postat de: luminita20_2006 in Mancaruri de legumeDovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita , mararul si patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare, piper oul batut si pesmetul si...Citeste continuarea
Caras a la grec
Postat de: luminita20_2006 in Crap / CarasCarasul se curata se spala si se condimenteaza. Se lasa sa stea la frigider 30 minute. Se unge o tava cu ulei se pune pestele si se da la cuptor 30 minute. Separat se face sosul amestecand...Citeste continuarea
Ciocolata de casa ( ca la mine...
Postat de: naomy in DulciuriPentru primul strat de ciocolata de casa cu migdale si arahide Amestecam laptele praf cu colacao ,intre timp punem apa la fiert cu zaharul brun si amestecam pana se dizolva si se formeaza un...Citeste continuarea
Cornulete in doua culori cu dulceata
Postat de: antici_gabytza in DulciuriPreparare cornuletele in doua culori cu dulceata Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam...Citeste continuarea
Clatite integrale simple, cu...
Postat de: alinutzika in DulciuriPreparare clatite integrale simple, cu dulceata sau cu cascaval Se separa ouale. Albusurile se bat spuma.Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea. Laptele il amestecam cu uleiul,...Citeste continuarea
Carne de porc cu pilaf de orez
Postat de: alinutzika in PorcSe toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei de masline, impreuna cu carnea de porc . Daca mai e nevoie, adaugati apa. Se condimenteaza, iar cand e prajita carnea, se scoate pe o...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu cartofi
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturifierbem cartofii curatam dovlecei i,ii dam prin razatoare si ii stoarcem bine de zeama curatam morcovul,il dam prin razatoare ceapa o tocam marunt curatam cartofii si ii pisam cu o...Citeste continuarea
Ciorba de copanele de pui reteta...
Postat de: eduard_09 in CiorbeCum se prepara Ciorba de copanele de pui reteta traditionala romaneasca Se curata ceapa. Se toaca marunt si se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare, rosia, ardeiul tocat si se...Citeste continuarea
Chiftele de cartofi
Postat de: eduard_09 in Aperitive / Garniturise curata cartofii si se spala se dau prin razatoare (ochiul mic),dupa care se scurg bine de apa morcovii se curata si se dau prin razatoare se curata usturoiul si se piseaza se...Citeste continuarea
Ciuperci la borcan
Postat de: alinutzika in ConserveSe curata ciupercile , se spala si se taie in bucatele mai marisoare. Se pun intr-o tigaie antiaderenta (eu le-am pus in Hot-pan) si se stropesc cu putin ulei. Se amesteca cu grija si se lasa...Citeste continuarea
Caracatita cu rosii cherry si capere
Postat de: lilik in Fructe de mareSpalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces. Intre timp curatam usturoiul si il punem...Citeste continuarea
Crema pentru tort
Postat de: anatrisca in DulciuriMargarina se topeste impreuna cu zaharul pe foc mic, apoi se adauga faina amestecand pentru ca sa nu se lipeasca de fund. Laptele se incalzeste separat si se toarna fierbinte. Amestecam pe...Citeste continuarea
Chiftelute din conopida si brocolli
Postat de: aziz in Aperitive / GarnituriCuratam conopida si o punem la fiert impreuna cu brocolli , lamaia ,un varf de lingura sare,putina supa instant.Cand este fiarta se scurge apa si se lasa la racit.Intr-un bol...Citeste continuarea
Chec cu mere si glazura de caramel
Postat de: cameliamatei in PrajituriSe curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara. Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: cristinne in TorturiSe prepara ca tortul cheesecake cu zmeura Citeste continuarea
Chec zebra
Postat de: miremirc in PrajituriMod de preparare pentru reteta de chec zebra : Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCartofi i curatati si crestati se sareaza si pipereaza si apoi in fiecare despartitura se pune cate o bucatica de cascaval. Se pune ulei peste ei ,se acopera cu folie de alumuniu si se dau la...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriMod de preparare pentru Chiftele de dovlecei Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa. Stoarcem bine...Citeste continuarea
Cotlet in sos picant
Postat de: Dya in PorcMod de preparare pentru cotlet in sos picant Ceapa taiata julien, morcovii si ardeii, se calesc in uleiul incins, pana se rumenesc usor.. Se adauga apoi cotletul, spalat si taiat...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu mozzarella
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriDam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet,...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: carmenvlad in Sirop / CompotSe aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se...Citeste continuarea
Cod negru cu mujdei si mamaliga
Postat de: Onesta in PesteReteta de cod negru cu mujdei si mamaliga se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face: Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am...Citeste continuarea
Ceai de ghimbir
Postat de: mimmi in BauturiPunem la fiert 1 l apa. Adaugam lamaia si ghimbirul taiate felii si batoanele de scortisoara. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la fiert 15 minute. Punem in 2 cani cate un plic de ceai...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei cu carnati si iaurt
Postat de: Onesta in CiorbeCum se face ciorba de dovlecei cu carnati si iaurt Se curata , spala si : se taie marunt ceapa , morcovul si telina se dau prin razatoarea cu ochiuri mari , dovleceii se taie cubulete...Citeste continuarea
Crackers
Postat de: LauraA in Aperitive / GarnituriAluatul pentru crackers l-am facut la masina de paine. Am pus intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Cand masina a facut beep-beep am...Citeste continuarea
Crumble cu prune si mango
Postat de: divainbucatarie in PrajituriSa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango . Ce ziceti? Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Postat de: naomy in DulciuriMod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: marieta in CiorbeInainte caleam legumele in ulei si iesea foarte gustoasa ciorba de fasole verde , dar aveam arsuri la stomac dupa ce mancam. Acum toate legumele le fierb!! Se pune apa la fiert intr-o oala...Citeste continuarea
Clatite cu dovlecei
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriPentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel: Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se...Citeste continuarea
Ciulama de cartofi de post
Postat de: MIUTA in Mancaruri de postCiulamaua de cartofi este o reteta de post ce se prepara foarte usor. Se curata cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Se caleste in ulei o ceapa tocata marunt.Se pune peste...Citeste continuarea
Ciorba de legume
Postat de: postavaru in CiorbeCuratam legumele. Taiem ceapa marunt si o punem la calit in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Adaugam apoi morcovii taiati rondele si ardeiul taiat cubulete. Lasam 1-2 minute iar apoi adaugam...Citeste continuarea
Cremsnit sau Prajitura desteapta
Postat de: Corina33 in TorturiSe pune la topit intr-o craticioara untul cu zaharul si 3 linguri de lapte. Dupa ce s-a topit se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile pe rand amestecand bine, coaja de portocala sau lamaie,...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele si se spala bine. Punem o oala cu apa si putina sare la foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam conopida. O lasam sa fiarba pana intra usor furculita. Se...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi ca la bunica
Postat de: anomisana in CiorbeAm curatat toate legumele pentru ciorbita de cartofi si le-am taiat cubulete. Am curatat si taiat cubulete un piept de pui. Pentru a face economie de timp si mai putina caldura in bucatarie ca...Citeste continuarea
Clatite umplute cu ficatei
Postat de: anomisana in FicatAm preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carne proaspata...
Postat de: adasev12 in CiorbeCum se prepara Ciorba de varza cu carne proaspata de porc, o reteta simpla, grozav de buna pentru un pranz in familie: O reteta simpla de Ciorba de varza cu carne proaspata de porc . Se...Citeste continuarea
Cozonac cu stafide fara zahar
Postat de: marieta in PrajituriOuale se bat spuma cu sarea apoi se adauga pe rand iaurtul,laptele incalzit cu margarina,uleiul,esentele,drojdia,coaja de lamaie. Se mixeaza bine apoi se adauga cate putina faina mixand intruna...Citeste continuarea
Conserva de peste in ulei
Postat de: MIUTA in ConserveSe curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute. Se pun...Citeste continuarea
Chiftele de porc
Postat de: Onesta in PorcCarnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: mihaelab in Mancaruri cu carnePunem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat. Amestecam...Citeste continuarea
Cotlet cu sos picant
Postat de: vero_closca in PorcCurati legumele,le speli si le usuci. La fel procedezi si cu carnea.Ardeii capia ii coci pe flacara aragazului apoi ii cureti de coji si seminte.Intr-o tigaie rumenesti pe ambele parti cotletul...Citeste continuarea
Chiftele de ciuperci
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le punem la fiert in apa in care am pus piper boabe, 1 frunza de dafin, sare si oregano. Lasam sa fiarba 5 minute apoi le scurgem bine de apa. Tocam foarte marunt...Citeste continuarea
Clatite cu piersici in caramel de...
Postat de: lilik in DulciuriPrima data pregatim sosul de caramel: punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca...Citeste continuarea
Clatite cu urda si gem de afine
Postat de: postavaru in DulciuriIata cum am preparat reteta de Clatite cu urda si gem de afine Pentru aluatul de clatite am folosit retata Gabitze i. Am amestecat laptele cu zaharul si galebnusurile. Am adaugat...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / GarnituriAm luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a...Citeste continuarea