Chec cu ciocolata, alune si visine
Postat de: elena1988 in PrajituriSe face un aluat de chec, eu am facut unul cu cacao in care am pus putina compozitie amestecata cu colorant roz, si un chec alb in care am pus tot colorant roz, se pun visinele in chec si se da la...Citeste continuarea
Chec cu nuci
Postat de: elena1988 in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, coaja de lamaie, se amesteca foarte bine pana nu se mai simte zaharul. Se adauga faina cate putin...Citeste continuarea
Cappuccino frappe
Postat de: ionix in CafeaFrişca bătută se amestecă foarte bine cu nessul şi cu 1 plic de cappucinno. Laptele se încălzeşte puţin. Cele 4 plicuri cu cappuccino se pun în 4 pahare...Citeste continuarea
Cotlet de porc, umplut
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneBucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor. Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine...Citeste continuarea
Cornete cu frisca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe lasa sa se decongeleze putin foile de foietaj,dupa care se taie fasi de 1,5-2 cm . Se ruleaza pe formele de cornet,dupa care se coc in cuptor la 180 grade 10 minute. Se scot...Citeste continuarea
Chec din piept de curcan
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriFierbem ouale tari (10 minute dupa ce incep sa fiarba). Le asam la racit in apa rece iar apoi le curatam. Carnea o tocam prin masina sau cu robotul. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: marinica68 in Curcanse spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe...Citeste continuarea
Curcan la cuptor cu garnitura de orez
Postat de: adriana_bobu in CurcanPentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe...Citeste continuarea
Ciocolata in foi de napolitana
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe pune apa, zaharul si cacaua intr-un ceaun pe foc pana se omogenizeaza, obtinandu-se o crema care se da la racorit. Apoi se incorporeaza untul si laptele praf amestecand energic pentru a nu se...Citeste continuarea
Cerculete spiralate
Postat de: aziz in Prajituripreparam un aluat din urmatoarele ingrediente:oua ,margarina, zahar pudra, sare ,esenta de vanilie bicarbonat si faina. framintam pina obtinem un aluat elastic si nelipicios. impartim...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise fierb cartofii taiati cubulete cu supa instant si putina sare. cind sint fierti se scurg de apa . intr-un castron amestecam smintina cu cascavalul sau daca aveti mozzarela cu sare...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Cascavalul se rade pe razatoarea mica, ardeiul si sunca se taie marunt....Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: silvi0ara in CurcanSe incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie. Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: pusikmea in CurcanPentru inceput punem curcanul la fiert intr-o oala mare. Dupa ce a fiert cat de cat incepem operatiunea de umplere. Pregatim umplutura astfel: Punem kaiserul si toate legumele taiate...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos de rosii
Postat de: lacrimioara in PorcCotletul il taiem felii,il condimentam cu sare si piper,il punem deoparte si zdrobim usturoiul si il frecam bine cu uleiul si putina sare pana devine o pasta,dupa care o amestecam cu pasta de...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: mirela0911 in CiorbeAm pus la fiert lopatica. Cand a fost aproape gata, am luat carnea de pe ea, am taiat-o marunt si am lasat-o deoparte. Am curatat si taiat cubulete morcovul, pastarnacul si telina. Ceapa am...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: postavaru in CiorbeSe spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc, se arunca apa iar carnea se spala bine. Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba....Citeste continuarea
Cozonac de Paste
Postat de: susu in DulciuriAluatul : Ingredientele se scot din timp de la frigider pentru a fi la temperatura camerei si apoi incalzim putin bucataria. Se face o maia din vreo 200 g faina cu drojdia inmuiata in...Citeste continuarea
Ciorba de vitel
Postat de: susu in CiorbeSe pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: corina241 in PuiCarnea se spala,iar apoi se pune pe o folie de plastic si batem cu ciocanul de snitele.Condimentam,punem o felie de cascaval,una de sunca si apoi rulam si prindem cu scobitori. Amestecam intr-o...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: susu in MuraturiPregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala,se scot coditele pe care le taiem marunt. Carnea se condimenteaza,o amestecam cu oul,usturoiul pisat si coditele de ciuperci. Dupa ce au fost scurse si...Citeste continuarea
Caras prajit cu mamaliguta si...
Postat de: susu in Crap / CarasEu pregatesc pestele cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu foarte mult. Il sterg cu un prosop curat de bucatarie dupa care il...Citeste continuarea
Cascaval pane cu piure de cartofi
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCascavalul se taie putin mai gros ca sa nu se topeasca foarte tare. Ouale se bat cu mixerul sau daca vreti sa iasa mai pufos aluatul bateti albusul spuma si amestecati-l apoi cu galbenusul....Citeste continuarea
Chiftele prajite
Postat de: susu in PorcCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat, morcovul si cartoful date prin masina de tocat. Cine doreste o reteta mai...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale
Postat de: comanligia in Prajiturise topesc cele 5 linguri de zahar si se tapeteaza cratita si pe fund si peretii,se da la rece. Intr-un castron se pun faina, ouale, esentele si putina sare. Drojdia se dizolva in lapte cald...Citeste continuarea
Ciorba de potroace de Sarbatori
Postat de: Sylvia in CiorbeLa aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem...Citeste continuarea
Cozonac ieftin
Postat de: mamaieelena in PrajituriIntr-un lighean se cerne faina. Se pune laptele la incalzit pe foc si se ia un pic din el sa se dizolve drojdia iar mirodeniile,sarea,zaharul se pun in laptele cald. Ouale se bat intr-un castron...Citeste continuarea
Cosulete cu oua
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o forma termo-rezistenta mica se pun feliile de bacon si pastrama in cruce pt a tapeta forma si a se forma un cosulet. In Cosuletul format se sparg 2 oua intregi punem sare si piper si...Citeste continuarea
Cozonac Treccia Russa
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incepe cu maiaua amestecand intr-un bol 200 gr faina( din total), o lingurita miere si tot laptele 250 gr. Dupa o ora timp in care a stat la cald si a crescut frumos....adaugam restul...Citeste continuarea
Crema Mascarpone cu mere...
Postat de: cris2711 in DulciuriCoaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata
Postat de: corina241 in DulciuriAm pregatit un castron de plastic,am pus ouale si praful de sare,am adaugat treptat putin lapte si apa minerala,apoi am inceput sa adaug faina.Am amestecat bine cu telul,apoi am inceput sa subtiez...Citeste continuarea
Cale
Postat de: cec in DulciuriMai intii am taiat rahatul si l-am rulat intre degete cam 2 cm lungime (lungimea se mai poate ajusta mai tirziu, in functie de marima calei ) Se separa ouale ,se bate albusul spuma cu zahar...Citeste continuarea
Ciorba din gat de curcan
Postat de: mitinita in CiorbeSe fierbe gatul de curcan in oala minune cam 45 de minute. Se curata si se taie legume in cubulete. Dupa ce se deschide capacul oalei se adauga legumele si se mai fierbe pana devin moi,cu sau...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: LUK in CiorbeSlanina se taie cubulete mici si se rumeneste intr-un vas in care am pus o lingurita de ulei.Salata se spala se taie fasii si se pune peste slanina cand aceasta e rumenita.Se amesteca de cateva...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: MIUTA in CiorbeLa inceput am curatat si tocat salata.Intr-o cratita am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt.Am lasat-o cateva minute si am pus o lingura de faina.Am amestecat un minut si am adaugat la...Citeste continuarea
Carne de porc in sos de mustar
Postat de: mirela0911 in PorcSe taie carnea bucatele ca pt snitele, se bat cu ciocanu, se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se dau prin faina. Intr-o tigaie, se incinge 2 lg ulei dupa care se rumeneste carnea pe ambele...Citeste continuarea
Chec ciocolata
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga...Citeste continuarea
Cozonac pufos Ionix cu rahat şi...
Postat de: ionix in DulciuriPreparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr...Citeste continuarea
Cotlet de porc “Simfonia...
Postat de: nico15 in PorcCarnea se va decupa ca in imaginile alaturate, dupa care se va scoate si grasimea daca este prea multa dupa care se va face marinada cum este specificat(legumele se rad pe razatoare, ceapa se lasa...Citeste continuarea
Cartofi Puc de Hockei
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii bine si se taie in jumatate ca in poza. Se pune putin ulei in tava si se pun cartofii pe care s-a presarat sare in tava,dar sa nu se suprapuna,pui numai cat sa se acopere tava....Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: postavaru in CiorbeSe spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va...Citeste continuarea
Carnati afumati
Postat de: medioto59 in Mezel de casaSe toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne , usturoi , sare , piper ,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu pui
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii cu coaja se spala bine se pun in tava se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor 45min-1 ora. cand sunt gata se taie in patru dar nu pana la capat. Pieptul de pui se face la gratar cu...Citeste continuarea
Costite de porc la tigaie
Postat de: luminita20_2006 in PorcSe pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru se toarna vinul si 50 ml apa dupa care se pune capacul si se lasa la...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: lacrimioara in Mancaruri cu carneIncepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam...Citeste continuarea
Champignonsoße(sos de Champignon)
Postat de: cris2711 in Pt. carneIn margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in...Citeste continuarea
Cozonac
Postat de: lacrimioara in DulciuriIntr-un bol punem drojdia cu o lingura de zahar si 2 de faina si putin lapte caldut din cele 300 ml. Amestecam bine si lasam la dospit cam 15 -20 minute. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: lili in CiorbeCarnea se pune la fiert.Cand este pe jumatate fiarta punem cartofii taiati cubulete, o ceapa taiata marunt, 2 linguri de zarzavat pentru ciorbe ( eu am pus pe iaran ardeu cu rosii), o lingurita...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos, cirese si...
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf usor de sare si cu zaharul. Se adauga apoi si galbenusrile frecate cu untul moale si iaurtul si apoi esenta de vanilie....Citeste continuarea