Cremsnit
Postat de: bitza in PrajituriFoietajul se lasa la dezghetat pana se inmoaie.In tava mare de la aragaz se pune hartie de copt si se stropeste cu apa rece;deasupra se pune o foaie din foietaj si se coace pana se rumeneste.La...Citeste continuarea
Chec aperitiv Nico
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: adriana_bobu in PuiSe spala pieptul de pui se taie in bucati si se trage intr-o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei adaugandu-se si o ceapa tocata marunt. Intr-o alta tigaie se pun celelalte doua linguri de ulei si...Citeste continuarea
Cartofi cu masline la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postCartofii ii curatati si ii spalati. ii taiati felii mai groase,pe lung. maslinele le taiati feliute. ardeiul rosu il curatati de seminte,il spalati si il taiati fasii. luati o tava de...Citeste continuarea
Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Postat de: Brindusa in RataZiua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si...Citeste continuarea
Croissant cu branza
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriIntindem foaia de foietaj si o taiem in mai multe bucati, sub forma de triunghi. Spalam verdeata si o tocam marunt apoi facem un amestec din telemea, cascaval, smantana, marar si patrunjel...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu costita afumata...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe spala bine coastele si se pun la fiert (in cucta fierb mai repede sau oala cu presiune)se lasa sa fiarba pe jumatate. Fasolea se pune la inmuiat in apa (eu o pun de seara pe dimineata si...Citeste continuarea
Ciorba cu carnati si mazare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta . Caliti legumele in ulei , adaugati mazarea si carnatul feliat . Puneti totul intr-o oala sub...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu salvie si rosii
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de ceafa , se spala , se pun intr-o tavasi se amesteca cu o rosie , boabe de piper , salvie si sare . Tava se da la cuptorul bine incins 30 min . Serviti preparatul cald cu...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: jojoba in PrajituriSe face un aluat din 1 ou, 1 galbenus, 200 gr. untura, 200 gr. smantana, 1praf copt dizolvat in suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lingurita sare si 500 gr faina. Aluatul astfel...Citeste continuarea
Cosulet cu oua umplute
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriCele 6 oua se pun la fiert in apa cu putina sare 15min.Intre timp pregatim maioneza(amestecam mustarul cu galbenusele si turnam incet uleiul amestecand incontinuu) Dupa ce au fiert ouale,se...Citeste continuarea
Coronita cu piept de pui
Postat de: aziz in Pizzafacem mai intii aluatul care este unul de pizza dupa cum ati observat si il lasam la dospit. pregatim umplutura :taiem pieptul de pui cubulete mici si-l punem la calit in putin ulei adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe amesteca carnea tocata de porc cu ouale,sare si piper dupa gust,3 catei de usturoi pisati si pesmetul cat sa se poata modela.In palme se pune putin ulei ,se ia din carne si se fac bilute...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mamaliguta
Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de legumePunem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine. Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina. Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece. ...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor pe pat de...
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriChiftelute: Cartoful se da pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se stoarce de zeama. Se amesteca pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu cartofi si sos de...
Postat de: Sidy in PuiArdeii copti curatati de coaja si seminte se taie fasii.Putina ceapa si usturoi se curata si se toaca marunt apoi se pun la incins in putin ulei. Se adauga fasiile de ardei si o lingura pasta de...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: zaharia_mihaela2005 in PrajituriPt gogosele Se fierbe apa cu uleiul si sareaapoi se adauga faina toata odatasi se amesteca bine. Se lasa sa se racoreasca apoi se adauga ouale unul cate unul.Se spriteaza intr-o...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare. Se fierb pana se poate infige o furculita in ei. Scurgem cartofii de apa, ii trecem prin jet de apa rece si ii curatam si...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat spuma, se adauga zaharul cate putin si se bate pana se intareste. Se adauga faina si celelalte ingrediente si se amesteca doar de jos in sus. Se unge o forma de chec cu ulei...Citeste continuarea
Cipsuri din lipii
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriNu am pus cantitati deoarece fiecare face dupa gustul sau. Lipiile se taie in bucati potrivite. Amestecam ulei de masline cu vegeta, boia, piper dupa gustul propriu. Amestecam de asemeni...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeCeapa se curata si se toaca. Ardeiul se curata si se toaca. Cartofii se curata si se taie cuburi. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si boiaua, se caleste 2-3 minute, se adauga ardeiul si...Citeste continuarea
Curcan la cuptor
Postat de: jojoba in CurcanSe spala curcanul, se usuca cu prosoape si in interior si in exterior. Se indeparteaza pielea de pe piept fara a o taia si se presara sub ea rozmarinul, salvia si maghiranul amestecate , apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de salata cu smantana si...
Postat de: divainbucatarie in CiorbeTocam marunt ceapa, morcovii si albitura, le calim in unt, adaugam apa si le lasa sa fiarba, cam 10 minute. Intre timp spalam salata verde si o tocam. Punem salata in oala si o lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Carne de porc inabusita
Postat de: jolygina in PorcSe taie carnea bucati cam de 4-5 cm grosime dupa care le punem intr-o tigaie si adaugam jumatate de pahar de apa ,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apa la jumatate cand a inceput sa...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: bitza in CiorbePieptul si pulpa de pui se pun la fiert intr-o oala cu sare si piper.Se lasa la fiert si se spumeaza din cand in cand.Ceapa se taie solzisori,iar morcovul cubulete. Cand carnea este fiarta se...Citeste continuarea
Cotlet de somon marinat la cuptor
Postat de: RuxyRux in SomonSe lasa pestele o ora in marinata pregatita din amestecul de ulei, lamaie si vin plus sare dupa gust. Dupa o ora se aseaza bucatile de somon in tava si se toarna amestecul deasupra. Se da la...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii
Postat de: FLORYAVRAM in PorcCarnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici. Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: raluxas in CurcanAm decongelat curcanul ,l-am spalat bine pe interior si exterior. 2 mere le-am curatat de coaja si le-am introdus in curcan, alaturi de cateva felii de telina si o ceapa mica curatata....Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si moare
Postat de: kamy in CiorbeCarnea se spala bine,se taie bucati mai mici si se pune la fiert in 3/4 din apa necesara pt ciorba.Spumam daca e nevoie.Cand carnea e aproape fiarta se adauga morcovii,ceapa si telina taiate...Citeste continuarea
Ciorba de varza acra cu "taieturi"
Postat de: Onesta in CiorbeSe curata ceapa si se taie solzisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se dau impreuna la calit in f putin ulei ; se adauga si albitura taiata in bucati mari ( ulterior eu le scot ,...Citeste continuarea
Creveti pane cu mazare pe pat de...
Postat de: lia in Fructe de mareCrevetii ii prajim in ulei de palmier, la 180˚ timp de 3’ dupa care ii scosatem pe prosop absorbant. Luam farfuria, rasturnam mamaliguta din forma, punem peste ea cate 2 linguri...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: lia in CiorbeCuratam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si...Citeste continuarea
Clatite si nu prea...
Postat de: Onesta in DulciuriIntr-un bol se bate oul spuma , se adauga untul , iaurtul si faina , cat sa se obtina o compozitie de consistenta unei smantani groase . Se curata marul si se da pe razatoarea mica , se pudreaza...Citeste continuarea
Crap in crusta la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasPestele se curata , se spala si se portioneaza rondele . Se amesteca ingredientele pt. marinata . Crapul se pune in sosul pt . marinata la rece 2-3 ore. Rondelele se tavalesc prin...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu legume
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea se spala , se portioneaza cuburi . Legumele se curata , se spala si se taie ce forma doriti . Carnea si legumele se prajesc usor in ulei 3-4 min . Se pun aprox 3l apa , sare +mazarea...Citeste continuarea
Ciorba de porc usoara
Postat de: LUK in CiorbeCarnea se taie cubulete si se pune la fiert la foc mic in apa cu sare si vegeta,spumam daca este nevoie.Dupa ce a fiert 40 min adaugam bulionul si legumele congelate.Mai lasam sa fiarba cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: mena29 in CiorbeCuratam toate zarzavaturile,le spalam si le taiem marunt.Mai intai punem la fiert morcovul,ceapa si telina.Cind morcovul e fiert pe jumatate adaugam pieptul de pui spalat si taiat in bucati mai...Citeste continuarea
Cocktail cu spumant şi mure
Postat de: ionix in CocktailRupem boabele murelor moi şi le punem în 5 pahare diferite. Punem spumant în fiecare pahar iar peste punem apă tonică. Punem în fiecare pahar câteva boabe...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata si se taie fasii mai groase. Curatam usturoiul si il pisam. Il amestecam cu sare, piper, cimbru, boia si uleiul de masline. Punem mujdeiul format peste cartofi...Citeste continuarea
Cherry thumprints
Postat de: vanilla in DulciuriSe freaca untul cu zaharul pana se face spuma, se adauga apoi oul si faina! Trebuie sa rezulte un aluat destul de tare! Se pune la rece ptr juma` de ora, timp in care se preincalzeste cuptorul!...Citeste continuarea
Chec cu banane si ciocolata
Postat de: divainbucatarie in PrajituriInainte sa ne apucam sa pregatim checul vom da drumul la cuptor, la 180°C. Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt si zahar vanilat. In alt bol zdrobim banana pana...Citeste continuarea
Christmas Muffins
Postat de: laylalala in Prajituri1. Incinge cuptorul la 180 ˚ C. 2. Pentru briosele de vanilie , amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un vas bate ouale cu zaharul. Adauga esenta de vanilie...Citeste continuarea
Crema de ciocolata la cana
Postat de: laylalala in Bauturi1. Pune cratita pe foc potrivit toate ingredientele-fara oua- pana cand ciocolata se topeste si se omogenizeaza. 2. Ia cratita de pe foc apoi mixeaza totul intr-un blender impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorbica de pui
Postat de: lacrimioara in CiorbePunem spatele de pui la fiert si lasam pana incepe sa dea in clocot. Dam focul mai incet si spumam supa. Dupa ce am spumat supa adaugam legumele taiate, morcovii si parstanacul dat prin razatoare,...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca
Postat de: lacrimioara in DulciuriSe freaca faina cu 250 grame margarina,( ouale se separa) se adauga galbenusurile, smantana, praful de sare si se framanta pana devine un aluat potrivit. Il imparim in 8 parii si fiecare ...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de legume la...
Postat de: mirela0911 in PorcSe curata si se spala legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, pastarnacul si telina se taie cubulete. Se pune intr-o cratita uleiul la incins dupa care se adauga morcovii si se calesc pana se...Citeste continuarea
Ciorba de lascute
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovii si ceapa si se taie cubulete. Pieptul presat la fel se taie in cubulete si se pun toate la calit in 3-4 lg ulei timp de 5 minute. Se sting cu apa fierbinte si se lasa la fiert....Citeste continuarea
Cornulete cu osanza
Postat de: bitza in Prajituri"Crema": Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina. Compozitia...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat
Postat de: bitza in PorcCotletului i se scoate osul,se bate foarte putin cu ciocanul pentru snitele,se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu mierea si se omogenizeaza.Cu amestecul de mustar,cu ajutorul...Citeste continuarea
Cornulete cu untura
Postat de: alinutza1983 in DulciuriDin toate ingrediedientele se obtine un aluat omogen, care se lasa la odihnit cca 10 min, apoi se intinde foaie subtire ; tips: trebuie lucrat intr-o camera rece, pentru ca untura sa...Citeste continuarea