A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Crema de zahar ars cu fructe tropicale

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul. Ouale batute foarte bine...Citeste continuarea

Ciorba de varza acra cu afumatura

Postat de: diaconta in Supe/Ciorbe

Varza se spala si se taie fideluta.Morcovii se curata si se taie rondele dar si fasii mai lunguiete.Carnatul se taie felioare. Intr-o oala se pune apa la fiert.Se adauga varza,morcovii si...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu piure

Postat de: corina241 in Vita

Morcovul,cartoful si telina curatete le firtbem cateva minute in apa cu sare.Le scoatem,le scurgem de apa si le dam pe razatoare. Amestecam legumele si carnea intr-un catron,punem oul batut...Citeste continuarea

Cartofi cu tahina

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii  si se taie in feliute, se aseaza in forma( vasul de cuptor). Se face o pasta din pasta de susan, apa, putina sare, zeama de lamaie si uleiul de masline. Se toarna peste...Citeste continuarea

Coznac cu mac

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o...Citeste continuarea

Cornulete cu spuma de nuca

Postat de: adasev12 in Dulciuri

drojdia se inmoaie in lapte caldut si putin zahar. se lasa sa creasca putin.  faina se amesteca cu untul moale, galbenusurile de ou si laptele ramas, apoi se adauga drojdia si coaja de lamaie...Citeste continuarea

Ceai cu scortisoara

Postat de: aziz in Bauturi

se pune in ceainic apa la fiert se pun betisoarele de scortisoara sa dea un clocot doua si plicul de ceai rosu ;adaugam restul ingredientelor iar in mom servirii se adauga felii de portocala Citeste continuarea

Cozonecel cu nuca si rahat

Postat de: aziz in Dulciuri

 in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si...Citeste continuarea

Clatite cu lapte de pasare

Postat de: LUK in Prajituri

Se amesteca oul cu zaharul vanilat,zaharul tos,sarea,uleiul,laptele si faina.Se va obtine o pasta groasa pe care o lungim cu apa. Se incinge tigaia si o stropim cu putin ulei(daca nu e din...Citeste continuarea

Cocktail de fructe “ à la...

Postat de: Mihaela11_jo in Cocktail

Merele se curata  de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si  kiwi se curate de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se...Citeste continuarea

Citrus tarts

Postat de: Julie in Prajituri

Aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si aina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged.Se pune in folie alimentara si se da...Citeste continuarea

Ceai de leustean

Postat de: mitinita in Bauturi

Se toarna apa peste leustean si se lasa 5 minute. Citeste continuarea

Chocolate Fudge Pudding

Postat de: miha in Prajituri

E o varianta mai fina si mai dichisita :)) a Prajiturii destepte cu ciocolata. Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si devine ca o crema. Se...Citeste continuarea

Cartofi in straturi

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra usor in ei. Se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja, apoi se paseaza grosier cu...Citeste continuarea

Cartofi cu branza la cuptor

Postat de: miha in Mancaruri de legume

Cartofii se curata, se spala si se taie felii potrivit de groase. Branza de vaci se amesteca bine cu smantana si oul. Daca branza este prea uscata se adauga putin lapte, cat sa se inmoaie...Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele...Citeste continuarea

Crizanteme cu ciocolata si gem de...

Postat de: susu in Prajituri

Se face o maia din putina faina, drojdie, 1 lingurita de zahar si putin lapte cald. Se lasa la crescut iar apoi se adauga faina, ouale batute cu zaharul esentele si coaja de portocale. Se framanta...Citeste continuarea

Ciorbica de dovlecei

Postat de: lacrimioara in Ciorbe

Taiem ceapa solzisori o prajim in ulei impreuna cu morcovul razalit foarte putin 1 minut, adaugam apa nu am socotit dar cam 3 litri ,adaugam pastarnacul si el dat prin razatoare,ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de legume si conopida

Postat de: susu in Ciorbe

Calim putin ceapa tocata si apoi morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai calim cateva minute. Stingem cu apa clocotita, cam 1 l si adaugam restul de legume. Conopida se...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: Irina in Ciorbe

Am pus carnea de pui la fiert in apa rece. Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa,...Citeste continuarea

Cartofi cu mirodeni

Postat de: MoliCook in Mancaruri de post

Se spala cartofi si se pun la fiert in apa cu sare, eu prima apa le-o schimb. Acestia se fierb, dar nu foarte rau sa nu se zobeasca. Separat tocam patrunjelul f marunt, eu folosesc (verdeturi...Citeste continuarea

Cotlet fraged de porc cu cartofi

Postat de: ela in Porc

Se curata cartofii si se taie bucati ca pt piure.Carnea se taie felii.Ceapa se curata. Se pun in punga cartofii,carnea si ceapa si deasupra lor se toarna condimentele de carne si de...Citeste continuarea

Cornulete cu masline

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se taie marunt cepele si se calesc in unt.Se spala si se taie marunt patrunjelul,se razuie fin cascavalul,cand ceapa sa calit se da la rece,dupa racire se amesteca cu maslinele...Citeste continuarea

Curry de pui cu rosii in lapte de...

Postat de: Brindusa in Pui

Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm) Taie fasii rosiile din conserva Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine...Citeste continuarea

Cartofi natur

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri...Citeste continuarea

Cornbread (Paine cu faina de porumb)

Postat de: Brindusa in Piine

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm Porneste cuptorul la 190 C (tare) Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt) Intr-un castron mai mare bate...Citeste continuarea

Cuccidati - biscuiti sicilieni...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Mai intai se face coca: Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu dulceata...

Postat de: adriana_bobu in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bat ouale, se adauga zaharul,faina si laptele alternativ, mixand cu mixerul, apoi apa minerala, esentele si praful de sare. Va rezulta o compozitie fluida, pe care o...Citeste continuarea

Coltunasi cu magiun

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare...Citeste continuarea

Chilli con carne

Postat de: Oana in Porc

Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata si se spala, apoi se taie cubulete, usturoiul se zdrobeste. Se incinge uleiul, se pun legumele si putina apa fiarta si se lasa la inmuiat. Se adauga apoi...Citeste continuarea

Cod cu malai

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Pestele il curatam bine,il spalam si il portionam. il tamponam cu un servet curat de surplusul de apa. il saram putin si il lasam la frigider vreo jumatate de ora sa traga sare. intr-un...Citeste continuarea

crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Crap / Caras

Se aseza pestele in tava uns cu ulei se face un amestec din sucul de rosii, usturoi pisat cimbru, sare si piper se toarna totul peste crap se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor...Citeste continuarea

Cosulete din foietaj cu crema de lapte

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

intindem foaia de foietaj si cu ajutorul unui pahar, taiem forme rotunde. Jumatate le lasam asa, iar la cealalta jumatate, facem cate o gaura in mijloc cu ajutorul unui alt pahar mai mic. separam...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma, se aduga zaharul cate putin, dupa care galbenusurile batute cu putina sare. Se pune faina amestecata cu praf de copt si se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn....Citeste continuarea

Ciorba de legume cu praz si bors

Postat de: MoliCook in Mancaruri de post

Se spala si se toaca toate legumele si se pun la fiert in apa fierbinte (fara cartofi), se lasa sa fiarba aprox 25-30 de min, se pune orezul spalat in cateva ape, mai lasam 5-10 minute si adaugam...Citeste continuarea

Creveti saltati

Postat de: lilik in Fructe de mare

spalam crevetii si ii lasam sa se scurga cateva minute. pregatim sosul : punem intr-un castronel uleiul,sucul de lamaie,usturoiul taiat feliutze si patrunjelul tocat  si batem bine cu...Citeste continuarea

Cozonaci in forma de fluturi

Postat de: bitza in Dulciuri

Umplutura: Laptele se fierbe cu zaharul,se opreste focul si se toarna macul.Se lasa sa se raceasca!Eu am folosit la 3 fluturi crema finetti,au fost foarte buni!puteti sa ii umpleti cu ce...Citeste continuarea

Ciorba de capete de peste

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum  10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: adriana_bobu in Mancaruri de post

Se curata ciupercile si se taie coditele. Intr-o tigaie in care am pus uleiul , se pune ceapa tocata marunt, morcovul ras si coditele de la ciuperci tocate si se trag pe foc cca 10 min adaugand si...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: susu in Prajituri

Cele 10 linguri de zahar si nessul se pun in cratita la foc mic pentru a se carameliza si se amesteca continuu pana ce s-a topit zaharul. Se acopera uniform peretii vasului si se lasa la racit....Citeste continuarea

Cuib (melc) cu scortisoara

Postat de: housy in Dulciuri

  - foietajul se lasa la temperatura camerei - intr-un bol se amesteca zaharul, cu scortisoara si zaharul vanilat - aluatul se desface in foaie - pe toata...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de smantana

Postat de: nico15 in Porc

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea

Coronita cu stafide si portocale

Postat de: corina241 in Prajituri

Separam albusurile si le batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le turnam incet peste bezeaua obtinuta. Incorporam...Citeste continuarea

Chiftelute marinate cu legume

Postat de: nico15 in Porc

Se trece la pregatirea carnii, se amesteca carnea cu usturoiu pisat si ceapa taiata marunt, franzela se pune la inmuiat in lapte, se stoarce bine si se adauga peste celelalte ingrediente, se...Citeste continuarea

Cornulete de post

Postat de: BucatarialuiDodo in Dulciuri

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa...Citeste continuarea

Cornete crocante si dulci

Postat de: lia in Prajituri

Luam lipia, o taiem in patru si ajutandu-ne de o scobitoare, formam cate un cornet (vezi poza) din fiecare bucata. Cu o a doua scobitoare, fixata la gura cornetului, vom pastra deschizatura,...Citeste continuarea

Creme caramel

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Mai intai punem laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am scos in prealabil si semintele,pe care le punem si pe ele in lapte.Cand incepe sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul...Citeste continuarea

Cornulete cu sunca si cascaval

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se intinde si se taie triunghiuri care se...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: MIUTA in Dulciuri

Din oua,lapte,vanilie,praf de copt,sare si faina am facut compozitia la clatite.Separat am mixat frisca.Am pus la microunde 3 linguri fineti.Le-am amestecat cu frisca.Dupa ce am facut clatitele...Citeste continuarea

Conopida cu smantana

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]