Cozonac cu crema de mac si rahat
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriCu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pun cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei 3-4 minute, dupa care se pune boiaua si se amesteca. Nu am pus boia picanta pt...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu fidea si...
Postat de: nadina73 in CiorbeSe amesteca carnea cu un ou crud ,sare , piper alb si patrunjel verde tocat Morcovii si telina se taie julienne, se calesc in putin ulei, 3-4 minute. Peste morcovii caliti se pune apa 3...Citeste continuarea
Crema de mere
Postat de: bitza in DulciuriMerele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga...Citeste continuarea
Chec
Postat de: lilik in DulciuriFrecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina. Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau...Citeste continuarea
Clatite cu dovlecel
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legumeSpalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid....Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: carmenvlad in CiorbeMod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul...Citeste continuarea
Crenvustei de pui la gratar
Postat de: aziz in Mancare copiicrestam cremvusteii ca in imagine si-i dam la gratarul de la cuptor pina se rumenesc .se servesc cu salata de rucola si lamaie. Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu ou la cuptor
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise fierb cartofii in coaja cu sare supa instant si usturoi.ii incercam cu scobitoarea cind sint moi strecuram apa fierbinte dam un jet de apa rece si curatam de coaja .cu o lingura scobim cartofii...Citeste continuarea
Ciorbita cu afumatura
Postat de: elena1988 in CiorbeSe spala toate legumele se taie( sau se rad) si se pun la fiert in apa impreuna cu oasele afumate, dupa ce s-au fiert oasele si legumele, punem rosiile decojite si tocate, sarea si piperul, mai...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: pusikmea in CiorbeCu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare . Dupa ce fierbe si...Citeste continuarea
Colacei cu branza si visine
Postat de: lia in PrajituriFramantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti cu jambon
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat...Citeste continuarea
Cornbread - Paine cu malai
Postat de: mitinita in PiineDa drumul la cuptor. Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie. Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai. Bate...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu sos alb
Postat de: corina241 in PuiPragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa...Citeste continuarea
Ciupercute umplute
Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim cu grija interiorul.Le punem intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt si le presaram cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat. Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta (by Miha)
Postat de: carla27carla in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un vas se pune faina alba ,sarea,praful de copt si bicarbonatul.Intr-un alt vas se bat ouale cu laptele batut,zaharul,untul topit si esenta de migdale.Dupa ce s au...Citeste continuarea
Cafea cu scortisoara
Postat de: carmenvlad in Cafea- se fierbe apa cu zaharul intr-un ibric pana da in cateva clocote - se opreste focul, se adauga cafeaua si se acopera cu o farfurioara - se lasa sa se odihneasca 2-3 minute - se...Citeste continuarea
Cotlet de porc marinat in vin rosu
Postat de: mihaelaradu in Porc1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. 2.Cu 2-3 ore inainte de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert impreuna cu morcovul. Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs, sare, piper si marar tocat. Se formeaza perisoare care se pun peste...Citeste continuarea
Curmale si nuci deghizate
Postat de: comanligia in DulciuriSe scot samburii din curmale si se introduce inauntru cate o bucatica de martipan(rulat in palma),miezul de la o nuca se desparte in doua si intre ele se pune o bucatica de martipan plata,apoi se...Citeste continuarea
Crenvusti imbracati cu cartofi
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in mijloc cu aparatul special, apoi introducem inauntru cate o bucata de crenvusti si ii asezam in tava yena in picioare. Punem putina apa si sare...Citeste continuarea
Coronita glazurata cu ciocolata
Postat de: Lily_Musat in PrajituriBlatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie....Citeste continuarea
Curry Popcorn
Postat de: mitinita in DulciuriSe infierbanta uleiul in ceaun. Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand. Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri. Se pun intr-un bol,se toarna untul...Citeste continuarea
Clatite australiene - Pikelets
Postat de: mitinita in DulciuriPune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick. Citeste continuarea
Chiftele
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele....Citeste continuarea
Chiftelute de peste in sos de...
Postat de: nadina73 in PesteChiftelutele vezi reteta postata aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se...Citeste continuarea
Chec din albusuri (2)
Postat de: postavaru in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu orez si bulion
Postat de: kamy in CiorbeAm spalat bine si am curatat spatele de pui pe care l-am taiat in 3(fiecare bucata)Am cutarat legumele,le-am spalat si le-am dat pe razatoarea mica iar ceapa am taiat-o marunt.Am calit legumele in...Citeste continuarea
Chipsuri cu sare
Postat de: andreea123 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire. Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba....Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci a la grec
Postat de: Julie in CiorbeCiupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se...Citeste continuarea
Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la...
Postat de: mitinita in Mancaruri de postIntr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea. Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau...Citeste continuarea
Catina -comoara din camara mea
Postat de: mihaelar63 in ConserveCatina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat 4 cani cu zahar deasupra . Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati...Citeste continuarea
Ciorbă de viţel cu praz
Postat de: Retetegg in CiorbeCarnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat morcovul, telina, ardeiul si prazul....Citeste continuarea
Cina rapida la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PuiCiupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare se soteaza usor in unt 2 min. Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe...Citeste continuarea
Cornete cu crema Raffaello
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa...Citeste continuarea
Chiftelute din ciuperci cu susan
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPrazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si...Citeste continuarea
Chiftelute crocante de peste II
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriEste ceva de lucru,dar credeti-ma merita Se curata pestele de solzi,aripioare,cap; eu am pus crap, se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.Se scoate pestele din apa se pune la scurs si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv de cartofi cu carnati
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus...Citeste continuarea
Ceai verde cu lime si ghimbir
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga ceaiul,feliile de lime si de ghimbir. Se acopera cu un capac si se tine 5 minute. Mi-a placut foarte mult si...Citeste continuarea
Ciuperci cu bambus
Postat de: AndreeaJ in Mancaruri de postMai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca...Citeste continuarea
Cum sa faci acasa painici...
Postat de: lauralaurentiu in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si jeleu de zmeura
Postat de: diaconta in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate...Citeste continuarea
Cosulete de parmesan cu piept de...
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se...Citeste continuarea
Cosulete cu sunca si branza de capra
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul,...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: LALY in PorcSe da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper...Citeste continuarea
Cremsnit - Cremes
Postat de: gaby_d in PrajituriIntai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat...Citeste continuarea
Ciorba de rata
Postat de: mitinita in CiorbeSe pune rata,apa si ceapa in oala minune. Se fierbe cam 20 minute. Intr-o oala adanca,se adauga legumele cu supa de la rata si se dau la fiert. Cand sunt legumele moi,se adauga carnea si...Citeste continuarea