A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cozonac cu crema de mac si rahat

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita  intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana...Citeste continuarea

Cartofi unguresti

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se pun cartofii la fiert cu coaja in apa cu sare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei 3-4 minute, dupa care se pune boiaua si se amesteca. Nu am pus boia picanta pt...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu fidea si...

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se amesteca carnea cu un ou crud ,sare , piper alb si patrunjel verde tocat Morcovii si telina se taie julienne, se calesc in putin ulei, 3-4 minute. Peste morcovii caliti se pune apa 3...Citeste continuarea

Crema de mere

Postat de: bitza in Dulciuri

Merele se curata de coaja si cotor;se taie cubulete si se fierb pana se inmoaie.Se scurge lichidul si se paseaza.Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zahar pana devin cremoase.Se adauga...Citeste continuarea

Chec

Postat de: lilik in Dulciuri

Frecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina. Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau...Citeste continuarea

Clatite cu dovlecel

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare. Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute. Dupa acest interval luam dovlecii si ii stoarcem de lichid....Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: carmenvlad in Ciorbe

Mod de preparare perisoare - se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol - se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol - se adauga orezul...Citeste continuarea

Crenvustei de pui la gratar

Postat de: aziz in Mancare copii

crestam cremvusteii ca in imagine si-i dam la gratarul de la cuptor pina se rumenesc .se servesc cu salata de rucola si lamaie. Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ou la cuptor

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se fierb cartofii in coaja cu sare supa instant si usturoi.ii incercam cu scobitoarea cind sint moi strecuram apa fierbinte dam un jet de apa rece si curatam de coaja .cu o lingura scobim cartofii...Citeste continuarea

Ciorbita cu afumatura

Postat de: elena1988 in Ciorbe

Se spala toate legumele se taie( sau se rad) si se pun la fiert in apa impreuna cu oasele afumate, dupa ce s-au fiert oasele si legumele, punem rosiile decojite si tocate, sarea si piperul, mai...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Cu o seara inainte de a pregatii ciorba punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare . Dupa ce fierbe si...Citeste continuarea

Colacei cu branza si visine

Postat de: lia in Prajituri

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, eu l-am facut la masina de paine, am topit margarina si am batut putin oule inainte de a le adauga. Am pus laptele, putina sare, zaharul, margarina...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu jambon

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat...Citeste continuarea

Cornbread - Paine cu malai

Postat de: mitinita in Piine

Da drumul la cuptor. Amesteca malaiul cu laptele si lasa-l sa stea la temperatura camerei cam 10-15 minute ca sa se inmoaie. Adauga faina,sarea,praful de copt si zaharul la malai. Bate...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos alb

Postat de: corina241 in Pui

Pragatim un vas care poate fi introdus in cuptor,il ungem cu unt,condimentam carnea,acoperim vasul si-l lasam la cuptor pana cand ciocanelele se patrund foarte bine. Sosul: Taiem ceapa...Citeste continuarea

Ciupercute umplute

Postat de: FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim cu grija interiorul.Le punem intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt si le presaram cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumatura

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se pune fasolea de cu seara in apa la inmuiat. Bucata de afumatura se spala si se pune in apa sa dea cateva clocote dupa care se arunca apa. In oala in care se va face ciorba se pune afumatura...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta (by Miha)

Postat de: carla27carla in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Intr-un vas se pune faina alba ,sarea,praful de copt si bicarbonatul.Intr-un alt vas se bat ouale cu laptele batut,zaharul,untul topit si esenta de migdale.Dupa ce s au...Citeste continuarea

Cafea cu scortisoara

Postat de: carmenvlad in Cafea

- se fierbe apa cu zaharul intr-un ibric pana da in cateva clocote - se opreste focul, se adauga cafeaua  si se acopera cu o farfurioara - se lasa sa se odihneasca 2-3 minute - se...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat in vin rosu

Postat de: mihaelaradu in Porc

1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. 2.Cu 2-3 ore inainte de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt si se pune in apa la fiert impreuna cu morcovul. Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si scurs, sare, piper si marar tocat. Se formeaza perisoare care se pun peste...Citeste continuarea

Curmale si nuci deghizate

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se scot samburii din curmale si se introduce inauntru cate o bucatica de martipan(rulat in palma),miezul de la o nuca se desparte in doua si intre ele se pune o bucatica de martipan plata,apoi se...Citeste continuarea

Crenvusti imbracati cu cartofi

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala cartofii, apoi se scobesc in mijloc cu aparatul special, apoi introducem inauntru cate o bucata de crenvusti si ii asezam in tava yena in picioare. Punem putina apa si sare...Citeste continuarea

Coronita glazurata cu ciocolata

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie....Citeste continuarea

Curry Popcorn

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se infierbanta uleiul in ceaun. Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand. Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri. Se pun intr-un bol,se toarna untul...Citeste continuarea

Clatite australiene - Pikelets

Postat de: mitinita in Dulciuri

Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick. Citeste continuarea

Chiftele

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii si ii  dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii  punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele....Citeste continuarea

Chiftelute de peste in sos de...

Postat de: nadina73 in Peste

Chiftelutele vezi reteta  postata  aici  http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-crocante-de-peste-ii-16260.html Untul se pune la topit intr-o cratita, se pune faina , se...Citeste continuarea

Chec din albusuri (2)

Postat de: postavaru in Prajituri

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam untul topit, coaja si zeama de lamaie si amestecam usor. Faina amestecata cu...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu orez si bulion

Postat de: kamy in Ciorbe

Am spalat bine si am curatat spatele de pui pe care l-am taiat in 3(fiecare bucata)Am cutarat legumele,le-am spalat si le-am dat pe razatoarea mica iar ceapa am taiat-o marunt.Am calit legumele in...Citeste continuarea

Chipsuri cu sare

Postat de: andreea123 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, apoi se feliaza foarte subtire. Apa se pune la fiert cu otetul, iar cand incepe sa fiarba se adauga cartofii feliati, apoi se tin la foc mai mic pana incep iar sa fiarba....Citeste continuarea

Ciorba de ciuperci a la grec

Postat de: Julie in Ciorbe

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se...Citeste continuarea

Cartofi cu chimion (nu Chimen!) la...

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Intr-un bol se amesteca uleiul cu cartofii. Intr-un alt bol se amesteca si condimentele si se presara peste cartofi. Se amesteca bine totul si se dau la cuptor intr-o tava,avand...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Amestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea. Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau...Citeste continuarea

Catina -comoara din camara mea

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Catina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat  4 cani cu zahar deasupra .  Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati...Citeste continuarea

Ciorbă de viţel cu praz

Postat de: Retetegg in Ciorbe

Carnea am spalat-o bine si am pus-o la fiert. Am fiert-o cam 15 minute si apoi am schimbat apa. Am pus-o la fiert cu alta apa si am adaugat treptat morcovul, telina, ardeiul si prazul....Citeste continuarea

Cina rapida la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Pui

Ciupercile , usturoiul , patrunjelul verde + sare  se soteaza usor in unt 2 min.   Pieptul de pui se portioneaza , se bate cu bat -snitelul si se prajeste la tigaie pe...Citeste continuarea

Cornete cu crema Raffaello

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa...Citeste continuarea

Chiftelute din ciuperci cu susan

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Prazul se spala si se taie marunt. Punem prazul la calit in ulei si adaugam ciupercile curatate si taiate marunt. Lasam pe foc pana scade toata zeama. Inainte sa stingem focul adaugam marar si...Citeste continuarea

Chiftelute crocante de peste II

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Este ceva de lucru,dar credeti-ma merita Se curata pestele de solzi,aripioare,cap; eu am pus crap, se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.Se scoate pestele din apa se pune la scurs si se...Citeste continuarea

Chec aperitiv de cartofi cu carnati

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se sfarama cartofii si se amesteca cu ouale,sarea si piperul. Se pune un strat de cartofi in forma si se pun carnati deasupra. Se continua pana se termina ingredientele. Se da cu galbenus...Citeste continuarea

Ceai verde cu lime si ghimbir

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga ceaiul,feliile de lime si de ghimbir. Se acopera cu un capac si se tine 5 minute. Mi-a placut foarte mult si...Citeste continuarea

Ciuperci cu bambus

Postat de: AndreeaJ in Mancaruri de post

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.  Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca...Citeste continuarea

Cum sa faci acasa painici...

Postat de: lauralaurentiu in Piine

Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 3-4 linguri de lapte cald si 1 lingura de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia...Citeste continuarea

Chec cu lamaie si jeleu de zmeura

Postat de: diaconta in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Cand spuma este foarte tare se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare.Se pune si zaharul vanilat.Se adauga si zeama de lamaie si se bate...Citeste continuarea

Cosulete de parmesan cu piept de...

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

  Se ia bucata de piept de pui se unge cu foarte putin ulei se pipereaza si se pune pe grill(gratar) se adauga  cimbru si un praf de sare. Cand este facut se ia de pe grill si se...Citeste continuarea

Cosulete cu sunca si branza de capra

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

 Se rade parmezanul pe razatoarea mica, dupa care se ia o tigaie antiaderenta care se pune pe foc pentru a se-ncalzi, nu se pune ulei!! . Cand tigaia este incalzita se adauga parmezanul,...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: LALY in Porc

Se da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper...Citeste continuarea

Cremsnit - Cremes

Postat de: gaby_d in Prajituri

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat...Citeste continuarea

Ciorba de rata

Postat de: mitinita in Ciorbe

Se pune rata,apa si ceapa in oala minune. Se fierbe cam 20 minute. Intr-o oala adanca,se adauga legumele cu supa de la rata si se dau la fiert. Cand sunt legumele moi,se adauga carnea si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]