Chec din albusuri
Postat de: miha in PrajituriAm mai incercat acest chec si in alta varianta . Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: postavaru in DulciuriAmestecam drojdia cu putin lapte cald si 1 lingura de zahar. Lasam 5-10 minute sa creasca. Zaharul, ouale intregi, galbenusurile si restul de lapte se amesteca iar apoi adaugam maiaua....Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: LUK in PorcFeliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu...Citeste continuarea
Chiftelute din carne de porc
Postat de: LUK in PorcCeapa si usturoiul se rad pe razatoarea mica.Se pun peste carnea tocata.Se bate oul si se pune cam jumatate peste carne.Se inmoaie felia de paine in apa si se zdrobeste apoi se pune pe carne.Se...Citeste continuarea
Chiftelute in sos aromat
Postat de: miha in PuiCartoful il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi il stoarcem de zeama. Amestecam pieptul de pui tocat cu cartoful si morcovul rase, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam....Citeste continuarea
Chiftelute cu ceapa si maioneza
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriSe pregateste compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul. Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici...Citeste continuarea
Cotlet si muschiulet de porc umplut
Postat de: diaconta in PorcCotletul e de preferat sa fie mai subtirel. Cu ajutorul unui cutit se face o taietura prin mijlocul cotletului,apoi incercam sa facem un "buzunar" in care vom pune umplutura. La...Citeste continuarea
Chiftelute cu ....surprize
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriSe pregateste compozitia obisnuita pentru chiftele.Se fac niste bilute mai marisoare,iar in mijloc se face o adancitura,in care vom pune ....surprizele.Pentru inceput punem doar morcovul,eu...Citeste continuarea
Covrigi cu cas si chimen
Postat de: lili in PrajituriFaina, margarina, ouale, branza, chimenul si drojdia(inmuiata in lapte) se amesteca, formand un aluat destul de moale care se framanta bine.Se pune sare dupa gust si se lasa aluatul la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu mazare
Postat de: nico15 in PorcSe curata ceapa si se taie fin, se pune ulei in tigaie se adauga ceapa si se va sota, dupa care se adauga bucatile de carne, acestea se vor rumeni pe ambele parti de abia dupa...Citeste continuarea
CoffeeTime
Postat de: Anamaria7 in PrajituriIncalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 30cm x 20cm. Blatul: Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand compozitia devine lucioasa si se...Citeste continuarea
Caramel Chew Bars
Postat de: Anamaria7 in PrajituriCuptorul se incalzeste la 180C. Tapetam o tava de 30cm x 20cm. Mixam bine untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat turnam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Cornulete cu rahat
Postat de: adriana_bobu in PrajituriSe amesteca toate componentele si se face un aluat ferm care se intinde si se taie in forma de triunghiuri pe care se pun bucatelele de rahat. Se ruleaza si se obtin cornuletele care...Citeste continuarea
Carnati traditionali
Postat de: adriana_bobu in Mezel de casaSe toaca carnea iar slanina se taie cubulete mici. Se adauga condimentele, usturoiul facut mujdei si putina apa (100 ml) ori zeama de la fiertura de oase/ Se monteaza dispozitivul de facut carnati...Citeste continuarea
Caltabos de casa
Postat de: adasev12 in Porcpartea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere... maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la...Citeste continuarea
Ciorbita cu afumatura
Postat de: susu in CiorbeCartofii se taie cubulete, albitura si morcovul se dau prin razatoare iar celelate legumele se toaca marunt. Morcovul prin cea mica si albitura prin razatoarea mare. Rosiile se paseaza si calim...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de legume
Postat de: susu in CiorbeSe curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu zeama de varza
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata legumele si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul si se adauga legumele si se lasa la calit pt. cateva minute. Se stinge cu 3 litri apa fierbinte si se lasa la...Citeste continuarea
Chec sarat ca la bunica
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriSunca se taie felii si se rumeneste putin. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt.Se adauga ouale, sare, piper, ulei, apa, sunca , cascavalul( poate fi orice fel de branza sarata)...Citeste continuarea
Curcan umplut la cuptor
Postat de: Sylvia in CurcanAm lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si...Citeste continuarea
Cozonac trandafir
Postat de: zaharia_mihaela2005 in DulciuriSe face o maia din drojdie , putin zahar, 2 linguri lapte , o lingura de faina si se lasa la crescut cam 10 minute. Se cerne faina si se pune peste ea laptele caldut amestecat cu zaharul ,...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: susu in Sirop / CompotPrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La...Citeste continuarea
Castraveti la borcan dulci acrisori
Postat de: susu in MuraturiPui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la...Citeste continuarea
Carnati de casa afumati - reteta mamei
Postat de: adasev12 in Mezel de casamai inati se curata intestinele...ceea ce solicita putin timp, pt a fi spalate apoi razuite ( cine nu se incumeta ...ca de, e treaba mai nasola, poate sa cumpere...eu sigur as opta pt a doua...Citeste continuarea
Cartof dulce la cuptor
Postat de: meosiris in Mancaruri de postAm curatat cartoful, care era destul de mare, l-am spalat, apoi l-am taiat feliute. Am pus feliutele de cartof in tava unsa cu ulei, am condimentat si am bagat la cuptor pana ce au fost gata....Citeste continuarea
Carnati de Bucuresti
Postat de: Brindusa in Mezel de casaMatele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!) Se pune 3/4 din usturoi, cimbru,...Citeste continuarea
Cookies cu fulgi de ciocolata alba
Postat de: laylalala in DulciuriIncinge cuptorul la 190 ˚ C. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul urmat de lapte si coaja de...Citeste continuarea
Corioci
Postat de: BucatarialuiDodo in DulciuriSe face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete muschiul tiganesc. Radem telemeaua si cascavalul. Separam galbenusurile...Citeste continuarea
Cartofi copti la cuptor
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare : spalam si stergem bine cartofii si ii taiem felii mari cu tot cu coaja. Intr-un bol mai mare turnam peste ei cele 2 linguri de ulei de masline , sarea, piperul si cimbrul...Citeste continuarea
Cozonac cu rahat si ciocolata
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu orez
Postat de: kamy in CiorbeCarnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: Brindusa in CiorbePune fasolea intr-o oala mare si acoper-o cu apa. Fierbe pana ce da un clocot. Arunca apa, Pune ciolanul afumat peste fasole si acoper-o cu 3-4 l de apa fiarta (Nu rece!). Adauga morcovii,...Citeste continuarea
Chiftelute de peste marinate
Postat de: rocsi_1612 in PangasiusFileul de pangasius il dam pe masina de tocat carne. painea o inmuiem in putina apa si o dam tot pe masina de tocat. 1 ceapa o curatam si o trecem prin masina de tocat. patrunjelul...Citeste continuarea
Chec castelul parasit
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Clatite americane - Pancakes
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga...Citeste continuarea
Cus cus cu pui
Postat de: aziz in Puise spala si portioneaza carnita si se pune la fiert si se stringe spumica.legumele se spala si se taie cit mai mari cu putinta si se pun impreuna cu puiul la fiert se adauga sarea, piperul,boia de...Citeste continuarea
Chiftele marinate cu piure
Postat de: ionix in Mancaruri cu carnePreparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html (se va înlocui carnea de...Citeste continuarea
Caltabosi
Postat de: divainbucatarie in Mezel de casaIn primul rand curatam si spalam intestinele de porc si apoi le lasam intr-un vas cu apa si otet astfel incat sa ne asiguram ca indepartam mirosul neplacut. Dam carnea prin masina de tocat,...Citeste continuarea
Conopida in sos de rosii
Postat de: ela in Mancaruri de postSe taie marunt ardeiul,ceapa si prazul si se calesc in putin ulei de masline. Se strivesc maslinele cu mana pt a elibera aromele si se pun in tigaie.Adaugam si rosia decojita si taiata...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: zaharia_mihaela2005 in CiorbeSe taie pieptul de pui cubulete, se pune la fiert apoi se spumeaza. Morcovii , ardeiul si cartofii se taie cubulete si se adauga peste pieptul de pui. Separat se amesteca smantana cu...Citeste continuarea
Ciuperci cu ceapa si usturoi
Postat de: postavaru in Mancaruri de postCiupercile se curata si se taie bucatele nu foarte mici (daca ciupercile sunt mici se pot taia doar pe jumatate). Ceapa curatata si taiata julienne se soteaza in 2 linguri apa si 1 lingura ulei...Citeste continuarea
Carne de scoici în sos de vin
Postat de: ionix in Fructe de mareCarnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg. Untul se pune...Citeste continuarea
Crizanteme cu gem de piersici si...
Postat de: postavaru in DulciuriSe amesteca drojdia (eu am folosit uscata) cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se dizolva bine si se lasa sa creasca. cernem faina intr-un castron. Punem in mijloc maiaua, ouale...Citeste continuarea
Cheeseburger de Dorobanţi by...
Postat de: ionix in VitaChflele se taie în două. Pe jumătatea de jos se pun bucăţile de caşcaval şi se dă la cuptor până când se înmoaie caşcavalul. Între timp... Se...Citeste continuarea
Ciorbă de cartofi cu afumătură
Postat de: Retetegg in CiorbeAm curatat toate legumele si le-am tocat. Am pus o oala cu apa la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba am adaugat morcovii, apoi ceapa, ardeiul si apoi cartofii. Cand legumele au fiert pe...Citeste continuarea
Ciocolata de casa
Postat de: gaby_d in PrajituriApa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul,...Citeste continuarea
Carnati de porc
Postat de: marinica68 in Porcse toaca carnea la masina de tocat de preferabil cu o sita mai mare, intr-un vas mai mare se pune carnea tocata adaugand pe rand usturoiul care a fost pisat inainte...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: postavaru in PorcSe spala creierul in apa rece si se curata bine. Daca este nevoie se taie pe jumatate (la mine nu a fost, pentru ca a fost un creier mai micut :)). Se condimenteaza cu sare si piper. Se...Citeste continuarea
Covrigei fragezi
Postat de: LUK in PiineSe mixeaza margarina cu un ou,sarea,untura,smantana,branza rasa prin razatoare si chimen(aici fiecare pune cat ii place-se poate si fara).Drojdia o dizolvam in laptele caldut si dupa ce a crescut...Citeste continuarea