A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de perisoare rapida

Postat de: ela in Ciorbe

Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati...Citeste continuarea

Cheesecake Raffaello

Postat de: miha in Torturi

Blat: Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: adriana_bobu in Supe/Ciorbe

Am curatat legumele si le-am pus intr-o oala cu apa alaturi de pieptul spalat (lasat intreg). Am spumuit si am lasat sa fiarba carnea si legumele cca 40 min.Am scos apoi pieptul si l-am taiat...Citeste continuarea

Chec aperitiv(2)

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Taiem cubulete sunca presata. Scoatem samburii de la masline. Radem telemeaua si...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu varza de...

Postat de: slowfoodcuisine in Porc

Treaba privind cotletul e simpla: il aruncam intr-o tava peste hartie de copt. Punem peste un strop de ulei de masline, sare, piper, rozmarin si il bagam la cuptor. Stie el mai bine ce are de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu brocoli

Postat de: aziz in Supe/Ciorbe

se pune carnea la fiert si se ia spumica. legumele se curata ,rosiile se decojesc in putina apa fierbinte,si se taie cubulete ,pe care le adaugam peste carne si lasam la fiert. buchetelele...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se feliaza. Fiecare jumatate de piept se taie in doua. Vom avea astfel 4 bucati pe care le acoperim cu folie alimentara si le batem cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Se...Citeste continuarea

Chocolate cheesecake cu crema de...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Intr-un vas amestecam napolitanele zdrobite cu untul si apoi le presam ca blat, in forma de tort detasabila. Dam la rece imediat. Crema: Zdrobim napolitanele. Batem la mixer branza...Citeste continuarea

Confit de canard (rata conservata)

Postat de: Brindusa in Conserve

Prima zi: Presara pulpele de rata bine de tot cu sare, pe toate partile. Pune-le intr-o tava, acopera-le si lasa-le la frigider pana a doua zi (intre 24 si 72 ore) A doua zi: Incalzeste...Citeste continuarea

Castraveti murati

Postat de: stelianaioana in Muraturi

am pus castravetii in borcane(eu am faut in borcan de 4 litri),am adaugat pe rand: sare ,piper,boabe de mustar,,foaia de dafin,hrean,rondele de morcovi,zahar,sare,otet. am umplut borcanul si...Citeste continuarea

Cotlete de porc, pe pat de cartofi

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

   Cartofii i-am curatat, spalat si taiat in bucati marisoare. Am presarat sare, delikat si rozmarin, apoi am azvarlit peste ei bucatile de cotlet condimentate, la randul lor, cu...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui la cuptor

Postat de: mitinita in Pui

Se curata si se taie cartofii in sferturi si se pun la fiert,dar sa nu-i fierbi de tot. Mijlocul sa ramana inca crud. Se adauga toate ingredientele la cuptor. Inainte de a servi,se poate...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Pregatesc perisoarele: intr-un bol amestec bine carnea tocata cu oul, sare piper si o lingura de orez. Pun intr-o oala mare aproximativ 5 l apa. Cu mana umeda formez bilute rotunde din pasta de...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos de vin rosu

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se prajesc cotletele de porc in tr-o tigaie cu putin ulei fara a se suprapune bucatile. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga si usturoiul taiat...Citeste continuarea

Chiftelute de stiuca

Postat de: vero_closca in Peste

se trece pestele prin masina de tocat si se amesteca cu cartofii si ardeiul taiate cubulete,cu ceapa , usturoiul si mararul tocate fin ,cu oul si celelalte condimente. se amesteca bine si apoi...Citeste continuarea

Cartofi copti

Postat de: alinutza1983 in Aperitive / Garnituri

1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate) 2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o...Citeste continuarea

Clatite cu bere

Postat de: alinutza1983 in Dulciuri

1. Se spala oul, apoi se sparge intr-un vas adanc; se pune peste ou faina cat cuprinde. se subtiaza cu apa rece si, se continua pana cand se termina faina, apa si berea. 2. Cand amestecul...Citeste continuarea

Chec cu stafide si ciocolata in...

Postat de: stelianaioana in Prajituri

Se bat ouale spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga pe rand zaharul. Dupa ce s-au albit si s-au marit in consistenta se pun in masina de paine. Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Covrigi

Postat de: divainbucatarie in Piine

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: lilik in Ciorbe

Taiem carnea cubulete si o punem cu apa la fiert.O lasam sa dea cateva clocote,ii luam spuma si punem in oala morcovul,ceapa si telina tocate. Cand carnea e pe jumatate fiarta adaugam rosiile...Citeste continuarea

Ciuperci Vinoise

Postat de: LUK in Mancaruri de legume

 Ciupercile se scurg de apa si se taie cubulete mici.Se mai scurg inca o data de apa. Intr-o craticioara mai mica punem uleiul si rumenim cateii de usturoi taiati feliute(aveti grija sa nu...Citeste continuarea

Cartofi unguresti cu masline

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se fierb cartofii in coaja. Se curata de coaja cand sunt fierti si se taie cubulete mici. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei, se lasa 2-3 minute dupa care se pun cartofii taiati...Citeste continuarea

Crinkles

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare. Adauga esenta si amesteca. Amesteca bine faina cu cacao si...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat in sos de...

Postat de: medioto59 in Porc

Cotletele le batem usor cu ciocanul de snitele .Separat intr-un vas facem urmatorul amestec:se amesteca usturoiul zdrobit  cu busuiocul, patrunjelul, oregano si boiaua.Turnam uleiul putin...Citeste continuarea

Carne, coaste si carnati la garnita

Postat de: kamy in Porc

Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara. In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua...Citeste continuarea

Carnati cu afumatura by Ruxy

Postat de: RuxyRux in Mezel de casa

Se spala carnea, se taie bucati apoi toaca impreuna cu usturoiul, se amesteca   cu condimentele, uleiul si se framanta bine o pasta impreuna cu apa( din ochi). Se trece apoi la umplerea...Citeste continuarea

Ciocolata calda pentru copii

Postat de: mitinita in Bauturi

Budinca se amesteca cu 5 linguri de lapte,zaharul si zaharul vanilat. Se pune laptele la fiert,iar cand incepe sa fiarba se se adauga budinca si se amesteca continuu. Daca e prea gros se mai poate...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu somon

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se spala si se scobesc cu aparatul special, apoi se introduce in fiecare la fundul cartofului cate o bucatica din ce am scobit (ca un capacel ca sa nu iasa compozitia,apoi luam...Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata

Postat de: susu in Torturi

Blatul : Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se...Citeste continuarea

Ciuperci sotate

Postat de: susu in Mancaruri de post

Se spala legumele, se taie morcovul rondele subtiri, ardeiul se taie bucati mai mari iar ciupercile felii. Se caleste morcovul in untul topit dupa care se adauga ardeiul si la sfarsit ciupercile....Citeste continuarea

Chili con carne

Postat de: Brindusa in Vita

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa. Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca Adauga carnea si, la foc...Citeste continuarea

Chocolate chips cookies

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca bine untul cu zaharul (cu mixerul) Adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga esenta si cacao. Amesteca. Adauga faina amestecata cu praful de copt. Amesteca. Cu o...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si slanina.Punem apoi putina vodca, apoi condimentam coditele de ciuperci cu sare,...Citeste continuarea

Cous cous in stil indian

Postat de: susu in Pui

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa...Citeste continuarea

Colac cu cascaval si cartofi

Postat de: nadina73 in Piine

Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia . Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de...Citeste continuarea

Cartofi spiralati

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se spala,apoi cu aparatul special de spiralat se introduce in cartofi si se fac spiralele.Se pun in friteoza la prajit pana se rumenesc,se scot pe un servetel sa absoarba...Citeste continuarea

Coronita cu banane si ciocolata

Postat de: susu in Prajituri

Bananele pasate si ouale mixate cu zaharul si coaja de portocale se amesteca impreuna cu untul tinut la temperatura camerei. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom iar ciocolata se taie bucati...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: RuxyRux in Ciorbe

Spalam curatam, taiem puiul si-l punem pe tot in oala cu apa la fiert. Cand da in clocot luam spuma si punem legumele tocate marunt. Lasam sa fiarba, adaugam si orezul si apoi cand carnea si...Citeste continuarea

Ciorbă de porc cu zeamă de varză

Postat de: ionix in Ciorbe

Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape. Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi...Citeste continuarea

Caltaboş cu jumări~ reţetă...

Postat de: ionix in Mezel de casa

Organele se spală bine în câteva ape reci pentru a scoate tot sângele. Rinichii se taie în două şi iei toate pieliţele de pe el, albul ăla se curăţă. După aia...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: Criss in Ciorbe

Intr-o oala se pun cam 2 l de apa la fiert, iar cand apa incepe sa fiarba se adauga legumele si perisoarele.Legumele se pot cali in ulei insa eu am preferat doar sa le fierb si sa nu mai adaug...Citeste continuarea

Ciorba de ardei umpluti

Postat de: lilik in Ciorbe

tocam morcovii,ceapa si rosiile si le punem la fiert in oala unde facem ciorba. taiem capacul la ardei,ii curatam de seminte,ii spalam si ii oparim putin cat sa se inmoaie. facem o...Citeste continuarea

Cotlet cu legume la cuptor

Postat de: cec in Porc

Am condimentat carnea cu: sare, piper, putina nucsoara si maghiran in tava am pus legumele taiate am pus carnea peste legume si am introdus in cuptor dupa 1h de stat la 180°C, am scos...Citeste continuarea

Chec carne

Postat de: cec in Mancaruri cu carne

Taiem morcovii si ceapa marunt si ii punem la calit cu ulei (puteti adauga si dovlecei, ceapa verde sau ciuperci) Apoi adaugam salamul taiat bucatele, usturoiul taiat marunt si cimbru...Citeste continuarea

Cas carne

Postat de: cec in Mezel de casa

Procedeu: 0. Preincalziti cuptorul la 200 de grade 1. Se toaca bine ingredientele impreuna, se formeaza un rulou pe o suprafata data cu ulei Intr-o tigaie antiaderenta, prajiti...Citeste continuarea

Carnati de porc

Postat de: nico15 in Mezel de casa

Se toaca carnea de porc, se toaca slanina, se adauga condimentele, se piseaza ustoroiul si se amesteca. Se pune inainte la fiert, o alta bucata de carne, se lasa la fiert iar supa rezultata se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu zeama de varza

Postat de: LUK in Ciorbe

Morcovii si patrunjelul se rad pe razatoarea mare si se calesc in cele 2 linguri de ulei putin,pana cand se coloreaza uleiul portocaliu.Adaugam apa ,sarea si vegeta si lasam sa fiarba.Intre timp...Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de: lilik in Pui

Spalam carnea si o punem intr-o cratita cu ulei,iar cand e putin rumenita punem ceapa taiata  marunt si lasam la innabusit cateva minute,apoi stingem cu sucul de rosii,acoperim cu apa(apa sa...Citeste continuarea

Cornulete aperitiv cu somon afumat

Postat de: lilik in Aperitive / Garnituri

intindem foaia pe masa si o taiem in 12 fasii. pe fiecare fasie punem somon afumat si rulam. punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. dam la...Citeste continuarea

Cornuleţe cu rahat

Postat de: ionix in Dulciuri

de aici m-am inspirat:  http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]