Checul copilariei mele
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriOuale se scot din frigider sa nu fie reci. Acestea se bat spuma cu zahar, care se pune treptat. Peste spuma de oua se pune uleiul, apoi laptele. Se amesteca iar cu mixerul sa se incorporeze...Citeste continuarea
Crostoli
Postat de: madi_marin in PrajituriSe face un aluat din toate ingredientele care se intinde in foaie subtirica. Se taie in patrate sau orice alta forma dorita si se pun la prajit la foc iute in ulei incins. Se scot pe un servet de...Citeste continuarea
Cea mai buna reteta de placinta cu...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCum se prepara Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata Umplutura: Intr-un castron batem 3-4 oua peste care...Citeste continuarea
Compot de rubarba
Postat de: silvi0ara in Sirop / CompotCozile de Rubarba se curata de coji, se taie in bucati de 2-3 cm si se pun la fiert cu apa, adaugandu-se 200g zahar,sau dupa gust. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Apoi se paseaza bine...Citeste continuarea
Ciorba de vaca
Postat de: Bucataria_lui_Tavi in Supe/CiorbeTaiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra...Citeste continuarea
Chec cu migdale si crema nutella
Postat de: medioto59 in DulciuriSe freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza pe rand ouale,zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de vanilie si fulgii de migdale macinati fin in masina de rasnit cafea.Separat se amesteca...Citeste continuarea
Crap la gratar cu cartofi copti si...
Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / CarasCuratam si spalam cartofii,apoi ii vom pune in tava yena, ii vom asezona cu condimentele mai sus mentionate(fiecare pune ce condimente doreste).Vom baga tava la cuptor pentru 50 de minute.Dupa...Citeste continuarea
Chec ciocolatos Gradina
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat cu un blender de mana/mixer albusurile cu un praf de sare pana sta lipit de fundul castronului. Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, cacaoa si untul batut spuma. Se picura o...Citeste continuarea
Cosulete cu ciuperci
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriPortocalele se taie in jumatate si se scobesc de miez. Ciupercile se taie felii si se pun in cosuletele obtinute, alaturi de fasiute de sunca si cateva bucatele de telemea. Se presara cu piper,...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: nadina73 in DulciuriSe lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc Crema: 5 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea cu gauri mari Ouale se fierb, sa fie tari. Se unge un vas cu unt, apoi se pune un strat de cartofi razuiti , apoi 4...Citeste continuarea
Cottage pie (Musaca de cartofi...
Postat de: Brindusa in VitaMai intai pune cartofii la fiert. Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.). Adauga carnea tocata si...Citeste continuarea
Cornuri copilaresti cu salata de...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe coc cornurile cu lapte unse cu unt si presarate cu susan deasupra in tava cu hartie de copt la cuptorul preincins. Se scot si se lasa sa se raceasca . Se sectioneaza pe mijloc de-a...Citeste continuarea
Ciuperci cu sos bechamel
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriFeliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si...Citeste continuarea
Ciorba de loboda
Postat de: Julie in Supe/CiorbeSe inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul....Citeste continuarea
Clatite umplute cu ciuperci
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe face aluatul de clatite ,se amesteca bine ouale cu vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune laptele si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. La final se pune 1 canita de ulei Se...Citeste continuarea
Chant eclair
Postat de: ionela2682 in DulciuriBlat: In albusul batut spuma se adauga zaharul si se continua mixarea pana se topeste , se adauga galbenusurile, faina cernuta, aromele si se amesteca , de jos in sus , incet pana se...Citeste continuarea
Ciuperci cu carnati si cascaval la...
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriAm spalat si am scos piciorusele la ciupercute. Dupa ce s-au zvantat in interiorul palariutelor am pus sare si piler dupa gust. Am pus apoi cate putin unt in fiecare. Peste unt am asezat cate o...Citeste continuarea
Curry de curcan cu cartofi dulci si...
Postat de: laylalala in PuiIncalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga carnea de curcan, cartofii dulci si amesteca-le bine pentru a se acoperi de...Citeste continuarea
Clatite cu budinca de zmeura
Postat de: pusikmea in DulciuriSe bat ouale cu zaharul, sarea, se adauga jumatate din cantitatea de faina, apoi lapte, restul de faina si esenta. Se coc clatitele in tigaia teflonata, unsa cu putin ulei. Pregatim budinca...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place) si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Capsuni cu frisca
Postat de: mena29 in DulciuriAm spalat bine capsunii,i-am zdrobit cu furculita si am presarat zaharul vanilat peste ei si au stat asa cam 10 min. Am mixat frisca bine si nu am mai adaugat zahar deoarece aceasta are in...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: mena29 in CiorbeAm spalat bine salata,am taiat marunt usturoiul,am pus putin ulei in oala,am adaugat usturoiul si l-am calit putin,am adaugat salata taiata si am inabusit-o putin dupa care am adaugat cca.1,5l...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu aripioare de pui
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata bine aripile (am pus doar partea de sus,e cu mai multa carne)apoi se pun sa fiarba in apa cu sare Cand aripile au dat 2-3 clocote se spumeaza bine apoi se pune morcovul taiat rondele...Citeste continuarea
Chec aperitiv Roberta
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garniturise bat ouale bine cu un praf de sare pana se face o spuma ca de pandispan, se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.Apoi se toaca marunt salamurile, maslinele...Citeste continuarea
Carnaciori in foietaj cu susan
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriCarnatii se desfac din sir individual. Se taie fasiute subtiri de aluat si se invelesc carnatii in forma de spirala.Se presara susan deasupra (daca vreti puteti unge si cu ou batut...Citeste continuarea
Copanele la cuptor cu cartofii arsi :)
Postat de: Roxana in PuiPunem copanelele cu vegeta, piperul si curry si le lasam la macerat 20 minute. Cartofii se curata si se taie in 4 sau 6 depinde cat sunt de mari. Punem in tava de la coptor copanelele si...Citeste continuarea
Chiftelute de varza
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe toaca varza marunt si la fel ceapa, ardeiul, usturoiul si mararul.(varza mea a fost semipreparata intrucat am avut-o la cuptor cu carne si fiindca mi-a mai ramas am zis sa nu o arunc si...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: izulika in Supe/CiorbeSe taie carnea cubulete si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand da in clocot se aduna spuma de cate ori este nevoie si se lasa sa fiarba inca 20 de minute.Intre timp se curata...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Julie in PrajituriPREPARAREA ALUATULUI: Punem pe foc laptele, untul,zaharul si praful de sare.Cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in bloc si amestecam cu mixerul pana cand aluatul se desprinde...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala ciupercile.Coditele se toaca marunt.La fel si rosiile,ceapa si pieptul de pui. Se pune pieptul de pui la calit intr-o cratita.Se adauga ceapa tocata marunt.Cand s-a...Citeste continuarea
Copac aperitive - din primul salariu
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPt inceput asamblam copacul, taiem branza, salamul, castravetele, ridichia cubulete, felia de paine o taiem in 4, punem icre pe ea si incepem sa ornam Copacul :) La baza am pus rulada din...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: LALY in CiorbeSe spala puiul,se taie in bucati.Se pune la fiert in 3-4 litri de apa,sau dupa caz. Cat timp fierbe puiul,se toaca zarzavatul si rosiile marunt.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine.Se adauga...Citeste continuarea
Ciupercute & Buburuze simple
Postat de: Ubulika in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale.Se curata de coaja si se pun pe frunza de salata.Taiem rosiile pe jumatate,punem capacelele.Facem puncte din maioneza. Buburuze: din maslina facem capul,sprijinim jumate de rosie...Citeste continuarea
Chec glazurat
Postat de: Ubulika in DulciuriSe separa albuşurile de galbenuşuri. Galbenuşurile se amestecă cu 250 g zahar, cu praful de copt, apa, uleiul şi faina pană se face o pasta.Albusurile le batem spuma cu restul de...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer
Postat de: Ubulika in Mancaruri cu carneSe curata cartofii,se taie felii mai groase.Kaizerul se taie feliute.Cartofii astfel pregatiti se pun intr-o tava,impreuna cu uleiul 5-6 linguri si morcovul taiat rondele.Se acopera cu apa.Se dau...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Ubulika in DulciuriIntr-o cratita emailata se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar,amestecandu-se pana culoarea zaharului devine aurie.Se intoarce cratita sa se acopere si peretii.Se lasa la racit....Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: Ubulika in DulciuriSe pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine . Se lasa la...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Ubulika in Aperitive / Garniturifierb cartofii,ii tai rondele, la fund in tava pun putin ulei si apa amestecata cu putin bulion.rondele de cartofi, un strat de branza rasa ,oua fierte si sunca, si tot asa..ultimul e stratul de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: eclerash in CiorbeCuratam si spalam ceapa,tocam doua dintre ele pe care le amestecam cu morcovul dat pe razatoarea mare impreuna cu telina si calim legumele in ulei.Intre timp,framantam carnea pe care o...Citeste continuarea
Cotlet umplut
Postat de: Roxana in PorcSe bat cotletele foarte bine,mai subtiri ca pentru snitele, condimentam cu sare/vegeta si piper. Umplem cu cascavalul ras, ciupercutele taiate fin si cate o feliuta de ardei rosu. Le dam prin...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: Roxana in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie in 4,apoi ii fierbem cam de trei sferturi. Cand sunt fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o tava, se pune smantana batuta cu vegeta si se amesteca bine, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: madi_marin in CiorbePulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun...Citeste continuarea
Cuburi de porc picante
Postat de: ANCA in PorcMuschiul de porc il taiem cuburi, le asezam intr-o tava mai inalta, adaugam cimbru si condimente pt carne de porc, putin chilli sau pimento, dupa preferinta, rasnim piper mozaic. Punem vinul...Citeste continuarea
Chefal cu legume
Postat de: ANCA in PesteChefalul l-am taiat bucati, l-am asezat intr-un vas de lut, l-am stropit cu ulei de masline, cimbru, sare piper si putin vin alb sec. In jurul lui am pus cartofii cubulete, mazarea, morcovul...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja cu sare,apoi ii taiem pe jumatate urmand sa fie scobiti si umpluti cu urmatoarea compozitie. Amestecam miezul fiert al cartofilor cu cascavalul ras,cu usturoiul...Citeste continuarea
Chec rapid
Postat de: nadina73 in DulciuriSe amesteca bine zaharul cu ouale si vanilia ,apoi se pune faina,coaja de lamaie si laptele,iar spre final romul si uleiul(untul topit) Se unge o tava rotunda (am pus eu) cu putin ulei...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde-post
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe curata morcovul ,telina se taie bucatele, se curata si ceapa si se pun sa fierba in apa cu sare si ardeiul taiat intr-o oala cu 3-4 litri cu apa Fasolea se curata si se spala bine...Citeste continuarea
Chifle porcusor Piggy
Postat de: nadina73 in PiineSe pun toate in masina de paine(sau se framanata cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: rocsi_1612 in Supe/CiorbeFasolea se spala in multe ape. Apoi se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda(intre timp apa se mai schimba). Intr-o oala se pune pe 3 sferturi cu apa,se pune pe aragaz si cand incepe sa...Citeste continuarea