A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cuscus cu peste si sos iute-dulceag

Postat de: cristinne in Aperitive / Garnituri

Cus-Cus-ul: Se taie fff marunt ceapa. Se pune la calit usor ceapa marunta cu 2linguri de ulei de masline si cana de cus cus. Se amesteca continuu si se rumeneste frumos usor pret de cateva...Citeste continuarea

Ciorba de spanac si macris cu...

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Se spala spanacul si macrisul in mai multe ape.Se pune pe foc o oala cu 4 litri de apa si se adauga slaninuta taiata si se lasa sa fiarba . Intre timp se face rantasel :intr o tigaie se pune...Citeste continuarea

Cartofi noi prajiti

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15’.  Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de: lia in Ciorbe

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati. Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt, cartofii se curata si ei si se taie cubulete. Morcovul se rade si se taie fasii. Se curata si telina si se taie marunt. Ardeiul gras se taie marunt....Citeste continuarea

Ciulama cu pipote si ciuperci

Postat de: Bucataria_Portocalie in Pui

Punem pipotele la fiert, dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba. Separat punem la fiert ciupercile. Dupa...Citeste continuarea

Curry de spanac, dovleac si rosii

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incinge o cratita, apoi adauga uleiul.Caleste ceapa pana cand se inmoaie, aprox.5 minute.Adauga praful de curry si prajeste-l 1 minut, amestecand continuu.Adauga dovleacul, rosiile si 200 ml apa...Citeste continuarea

Conopida la cuptor cu spanac si...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Intr-un vas termorezistent, se aseaza felii de conopida.Se imprastie printre felii 2-3 catei de usturoi curatati, apoi se imprastie spanacul decongelat.Se...Citeste continuarea

Conopida cu rosii si spanac

Postat de: laylalala in Mancaruri de post

Caleste ceapa in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie, aprox. 5-7 minute.Adauga bucatelele de conpoida, 1 lingurita herbes de provence, 1 lingurita majoran, conserva de rosii si 300 ml apa si...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu branza si nuci

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Pune ciupercile intr-un vas termorezistent.Presara deasupra branza, nucile tocate, thym si bucatele de unt. Da totul la cuptor 15-20 minute, pana cand branza s-a...Citeste continuarea

Ciuperci cu ricotta si pesto

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Intr-un bol se amesteca branza ricotta cu 2 linguri pesto si cateii de usturoi tocati.Se aseaza...Citeste continuarea

Ciuperci cu mozzarella, branza...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se unge o tava cu putin ulei de masline.Se aseaza ciupercile cu scobitura in jos pe tava.Se acopera cu folie de aluminiu si se coc 5-10 minute pana cand s-au...Citeste continuarea

Cartofi rustici

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se pun catrofii impreuna cu ceapa intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa 15 minute. Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se scurg cartofii si ceapa si se zvanta cu un servet de...Citeste continuarea

Cartofi dulci&albi cu ceapa rosie...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 220ᵒC. Macina toate condimentele.Intr-un vas, amesteca legumele cu condimentele macinate si 1 lingura ulei de nuci sau ulei vegetal.Pune toate legumele intr-un vas...Citeste continuarea

Cartofi copti cu camembert si mac

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Se incinge cuptorul la 180°C.Se pun bucatile de cartofi intr-un bol, se toarna 1 lingura ulei de masline deasupra, se condimenteaza dupa gust si se amesteca.Se pun cartofii intr-un vas...Citeste continuarea

Ciorba de salata cu slanina

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb si mazare

Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carne

Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se...Citeste continuarea

Ciorbita de stevie

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se  taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume. La...Citeste continuarea

Crema de dovlecel cu pui si ardei

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Legumele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare morcovul si dovlecelul iar ardeiul se toaca marunt. Carnea de pui fie se fierbe in putina apa cu sare. Se pune in tigaia...Citeste continuarea

Chifla cu ou Testoasa

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Luati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: gaby_d in Ciorbe

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Julie in Dulciuri

Se amesteca bine ingredientele pentru foi, sa ne iasa un aluat fluid , nu prea gros. Prajim aprox. 10 clatite subtiri. Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, le stropim cu putina...Citeste continuarea

Ciorba din coasta afumata

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera.Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala sub...Citeste continuarea

Cheesecake

Postat de: gaby_d in Prajituri

blatul Amestecam untul cu biscuitii macinati si cacaoa. Intindem uniform acest amestec intr-o forma cu peretii detasabili, presand bine cu mana umplutura Mixam branza de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu ciuperci

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu...Citeste continuarea

Ciorbita cu bors

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa. Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile. Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie...Citeste continuarea

Chec cu cocos

Postat de: miha in Dulciuri

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc foarte bine. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Incorporam nuca de...Citeste continuarea

Chec cu mac si visine

Postat de: silvi0ara in Dulciuri

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea

Ciuperci impanate cu piept de curcan

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se...Citeste continuarea

Chiftelute din cartofi

Postat de: izulika in Aperitive / Garnituri

Se dau cartofii pe razatoarea mica si se storc de zeama.Ouale se bat impreuna cu sarea iar peste se pun cartofii,faina,delicatul,piperul,usturoiul si verdeata si se amesteca bine.Intr-o tigaie se...Citeste continuarea

Coffechoco cake

Postat de: laylalala in Torturi

Pentru blat , incalzeste cuptorul la 180⁰C. Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru. Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt. Intr-un alt bol,...Citeste continuarea

Ciorbita de perisoare

Postat de: LALY in Supe/Ciorbe

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi. Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare. Dupa ce fierbe si...Citeste continuarea

Cheesecake with lemon curd

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava ( 26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: ionela2682 in Supe/Ciorbe

spalam bine carnea si o taiem in bucatele micute pe care le punem la fiert in apa, spumam mereu, iar pt a fi siguri ca nu mai lasa spuma se adauga 1 lingura  sare. Legumele curatate si...Citeste continuarea

Camembert aromat la cuptor

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Scoate branza din cutie si inlatura folia cu care este impaturita.Aseaza branza inapoi in cutia sa.Inteapa branza cu furculita, de cateva ori, apoi stropeste-o cu...Citeste continuarea

Ciorbita bogata de aripi de curcan

Postat de: lia in Supe/Ciorbe

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare   si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la...Citeste continuarea

Ciupercute picante

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

Se curata ciupercile. Piciorusele se toaca fin impreuna cu cateii de usturoi si ardeiul iute si se pun sa se caleasca in uleiul de masline. Se adauga jumatate din verdeturi tocate fin,sare si...Citeste continuarea

Capsuni cu frisca

Postat de: ela in Dulciuri

Se spala capsunile si se curata de codite, apoi se sfarama bine cu blenderul sau cu furculita si se amesteca cu zaharul si zaharul pudra, se omogenizeaza bine. Frisca se bate bine cu...Citeste continuarea

cus - cus si afumatura cu salata de...

Postat de: pusikmea in Mancaruri cu carne

Se prajesc carnatii si costita in ulei. Intre timp intr-o tigaie vom pune 70 ml ulei de masline si calim cus-cusul in el, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte peste el, condimentam si lasam...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare. Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, supa se strecoara,carnea se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi...Citeste continuarea

Cupcakes de sarbatoare

Postat de: Brindusa in Prajituri

Pentru cupkcakes Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Imparte compozitia in 3 parti egale. In prima treime pune coaja de lamaie,...Citeste continuarea

Chec pufos

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat  treptat. galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei. cele doua compozitii se amesteca. se adauga si esenta de rom,coaja de...Citeste continuarea

Caramela

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Pe scurt: - se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara, se pune apoi un strat de crema caramel, apoi iar un blat si crema de ciocolata si deasupra ornam cu jumatati de nuca...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata (arici)

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata se amesteca  toate Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce...Citeste continuarea

Clatite cu crema de vanilie si capsuni

Postat de: bitza in Dulciuri

Clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se...Citeste continuarea

Clatite cu crema si sos de mure

Postat de: bitza in Prajituri

clatite: Faina se amesteca cu laptele caldut,apoi se adauga apa minerala,galbenusurile,zaharul,uleiul,aromele,se amesteca pana obtinem un aluat mai gros.Albusurile se bat spuma si se adauga...Citeste continuarea

Chiftele cu sos si cartofi nature

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Ingredientele pentru chiftele se amesteca toate. intr- o tigaie se pune ulei la incins,se fac chiftele si se prajesc rand pe rand pana terminam compozitia. sosul:se pune uleiul la...Citeste continuarea

Ciorbita cu carnita si rosii intregi

Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbe

se spala carnea,se taie cubulete si se pune la fiert in apa rece. se spumeaza de cate ori este nevoie,apoi se adauga legumele spalate si taiate cubulete sau rondele. cand sunt fierte bine se...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]