Ciorba de cartofi
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeSe curata cartofii pentru ciorba de cartofi si se taie cubulete.Zarzavatul se spala si se taie ca pentru ciorba.Se da in cateva clocote zarzavatul ,se adauga cartofii, se sareaza( nu foarte mult...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCarnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se freaca bine cu untul putin topit, apoi adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare. Turnam faina treptat batand continuu. Cascavalul si mezelul se taie in bucatele mici...Citeste continuarea
Crap pe pat de cartofi la cuptor
Postat de: vero_closca in Crap / Carasse curata,se spala si se portioneaza pestele.cartofii se curata,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun pe fundul unei tavi unse in prealabil cu ulei.se aseaza pestele deasupra,apoi se...Citeste continuarea
Cartofi cu carne tocata la cuptor
Postat de: ela in Mancaruri cu carneDin lapte,sare,vegeta,piper,smantana se face un sos dupa gust,care se lasa sa stea putin.Intre timp,curatam ceapa,o taiem marunt si o punem la distuit cu carnea tocata,cateva minute.Cartofii se...Citeste continuarea
Chiftelute in sos cu piure
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe pregateste carne de chiftelute se amesteca bine toate apoi se formeaza chiftelute si se coc in ulei Pt sosul de rosii: Se pune ulei intr-o cratita apoi se pune faina si se caleste putin...Citeste continuarea
Cornish Pasty
Postat de: Brindusa in VitaEu am facut coca cu robotul de bucatarie, dar se face foarte usor si cu mana. Amesteca faina cu untul si sarea pana ce devin ca nisipul. Pune cate putina apa si amesteca, pana ce totul devine o...Citeste continuarea
Chiftelute cu surprize
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriChiftelute: Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama. Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata...Citeste continuarea
Cod 007
Postat de: epurasha2bb in PesteSe taie fileul de cod in bastonase lunguiete si se inveleste in bacon , se prajeste in tigaie prins cu scobitori, se scoate, se scurge, se scot scobitorile.Se sareaza se pipereaza, se...Citeste continuarea
Chiftele gustoase
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneCarnea tocata se pune intr-un bol. mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt. ceapa se spala si se taie rondele. cartoful se curata,se spala,se...Citeste continuarea
Calcan atlantic cu legume la cuptor
Postat de: epurasha2bb in PesteSe curata calcanul se indeparteaza capul, se da cu sare si piper si se unge cu putin ulei de masline cu aroma de lamaie sau daca nu aveti puneti si putina zeama de lamaie.Se unge un...Citeste continuarea
Cosulete cu alune si nuca de cocos
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina si cacaoa si mixam...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu taitei de casa
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeOuale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de...Citeste continuarea
Clatite inimoase
Postat de: laylalala in DulciuriIntr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza...Citeste continuarea
Chiftelute cu garnitura
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca...Citeste continuarea
Crema de peste
Postat de: nadina73 in PesteSe pune pestele la fiert in apa cu sare,o cana de otet ,piper boabe si foi de dafin Cand pestele e fiert dupa 15-20 minute se ia de pe foc si se alege de oase apoi se toaca marunt Ceapa se...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCepa si usturoiul taiate fasii fine se calesc in 3-4 linguri de ulei si putina apa . Cand devin aurii, se adauga rosiile tocate marunt , delikatul sau sarea, foile de dafin si...Citeste continuarea
Chiftelute cu carne si cartofi
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCeapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei. Carnea...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de lamaie
Postat de: medioto59 in PesteBucatile de crap se aseaza intr-un vas, se condimenteaza cu sare si piper, se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu putin ulei de masline.Cealalta jumatate de lamaie se taie...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu inghetata...
Postat de: Ina in DulciuriOuale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga treptat uleiul, laptele si faina alternand pana se termina tot laptele si obtinem o compozitie nici prea subtire nici prea...Citeste continuarea
Cuscus picant
Postat de: ANCA in Mancaruri cu carneCarnea tocata am inabusit-o impreuna cu ceapa si usturoiul verde, am adaugat putina salvie, cimbru si salvie si am lasat la foc mic cca 20 min. Apoi am adaugat o cana cu suc de rosii, am stropit...Citeste continuarea
Cosulete desert
Postat de: nadina73 in DulciuriSe prepara budinca de cicocolata dupa instructiunile de pe plic,la fel si cea de zmeura in care eu am pus si nuca de cocos Dupa ce s-au preparat budincile se lasa la racit apoi se pun in...Citeste continuarea
Ceafa la tava alla Claudiu
Postat de: Sidy in PorcSe pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu bors
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata morcovul,patrunjelul si telina si se taie bucatele apoi se pun sa fierba in apa cu sare si ceapa intreaga si cuburile de knor(i da o arama foarte buna,nu e sanantos........ Carnea...Citeste continuarea
Cosulet cu icre si somon afumat
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe pregatesc icrele de peste cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma) Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeIntr-o oala nu prea mare se pune pe jumatate apa. patrunjelul,mararul si ceapa verde se spala bine si se toaca marunt. morcovul se curata,se spala si se taie rondele. ardeiul se curata de...Citeste continuarea
Clatite cu branza la cuptor
Postat de: Michelle in PrajituriSe fac clatitele,apoi se prepara umplutura: separam oualele,galbenusurile le mixam impreuna cu branza ,coaja de lamaie si stafidele. umplem clatitele cu umplutura le dam forma de sarmale si...Citeste continuarea
Crochete de cartofi si cascaval
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriCartofii se spala foarte bine si se fierb in coaja, in apa cu sare. Dupa ce se scot din oala se lasa putin la racit apoi se curata de coaja si se paseaza cu furculita. Se amesteca cu restul...Citeste continuarea
Cod cu orez rosu si sos verde
Postat de: mihaelar63 in Peste1. pestele se spala se portioneaza , se sareaza , se presara cu ghimbir , zeama de lamaie . 2. codul astfel condimentat se da prin faina de malai si se prajeste in ulei putin . 3. separat...Citeste continuarea
Chiftelute de peste Monstruleti
Postat de: epurasha2bb in Mancare copiiSe fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu...Citeste continuarea
Costita cu cartofi noi la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Porc1. costita se spala se condimenteaza se incresteaza in patrate ,se pune intr-o tava peste cartofii curatati , spalati si taiati in bucati mai mari + 1 cana de apa . 2. se da tava la...Citeste continuarea
Cartofi cu sos
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofi si se fierb taiati cubulete sosul de carne se pune intr-o craticioara . Amidonul se amesteca cu smantana sa nu se faca cocoloase apoi se pune peste sosul de carne si se...Citeste continuarea
Chipsuri din lipie
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in...Citeste continuarea
Crema de branza cu marar
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriAm folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb ! Citeste continuarea
Cartofi de "criza"
Postat de: vero_closca in Mancaruri de postSe curata cartofii si se taie in sferturi. Se amesteca cu uleiul si condimente si se pun intr-o tava. Ceapa verde se taie segmente si de adauga peste cartofi.Se introduce tava in cuptorul...Citeste continuarea
Chec pufos (ciambellone soffice)
Postat de: leoflori in PrajituriSe bat ouale cu zaharul cca 1 minut. se adauga uleiul, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie/portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu lingura si se...Citeste continuarea
Clatite cu branza
Postat de: miha in DulciuriBranza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate...Citeste continuarea
Cartofi Hasselback
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriIdeal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi. Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care...Citeste continuarea
Crema de zahar ars rapida
Postat de: mioritica in DulciuriZaharul sa caramelizeaza pe foc mic. Intr-un vas se sparg oualele si se bat bine,apoi se pune laptele. Cand este gata zaharul caramelizat se roteste cratita sa fie si pe peretii ei zahar,se...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala,se lasa la scurs,se taie pe mijloc fiecare piept in parte si se bate usor cu ciocanul.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si oregano.Pe fiecare bucata de carne se pune cate o...Citeste continuarea
Carnati ca la mama acasa
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper si ardei iute.Se framanta bine,bine pentru o omogenizare uniforma si se mai...Citeste continuarea
Cozonac cu mere
Postat de: ionix in DulciuriPrepararea umpluturii: Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg. In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: ionix in PuiLaptele se fierbe cu un praf de sare. Se incing lingurile cu ulei si se caleste ceapa , tocata marunt. Se pune carnea tocata de pui la calit in ceapa si se lasa pana cand incepe sa se...Citeste continuarea
Ciuperci cu legume
Postat de: savarinu in Mancaruri de postSe aleg cateva ciuperci mai marisoare , se spala , se curata si se prajesc timp de un minut . Se intorc pe ambele fete pana cand incep sa se inmoaie si capata culoarea aurie...Citeste continuarea
Cozonac Rosenkrantz
Postat de: medioto59 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine. Deci “am aruncat” toate ingredientele(laptele in care s-a dizolvat zaharul,ouale, aromele,sarea,faina,drojdia) in cuva masinii de paine.Am lasat...Citeste continuarea
Crab sticks pane
Postat de: Julie in Fructe de mareSe lasa sa se decongeleze batoanele de crab si apoi se desfac din foile individuale. Se bat bine ouale cu condimentele. Se ia cate un baton si se trece mai intai prin faina apoi prin...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu galuste
Postat de: bitza in Ciorbeciorbita :Puiul se spala,se proportioneaza,se mai spala de cateva ori pana ramane apa limpede si se pune la fiert intr-o oala incapatoare.Se lasa la fiert,se mai ia spuma din cand in cand si cand...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala bine, se taie felii si apoi se pun la fiert circa 20 de minute. Intr-o oala punem uleiul la incins iar apoi punem ceapa taiata marun si usturoiul rondele la calit. Peste...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: ionix in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca bine cu ouale si cu painea inmuiata in lapte. Ceapa si cartoful se dau pe razatoare pe ochiurile cele mai mici iar apoi se adauga peste compozitia de carne. Pisam...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie
Postat de: laylalala in TorturiPentru baza , incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si...Citeste continuarea