Cobbler din piersici si mure
Postat de: Anastasia in PrajituriPuneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu...Citeste continuarea
Casuta din turta dulce
Postat de: pisicutzaa in PrajituriProcedeu: Se bate untul cu zaharul , intr-un castron mai mare, cu mixerul la viteza mijlocie pana devine moale si pufos. Se adauga apoi melasa ( sau mierea) si se bate mai departe pana...Citeste continuarea
Cartofi cu seminte
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriFierbe cartofii in coaja, lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si taie-i cubulete. Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune condimentele in urmatoarea ordine (prajeste putin pe fiecare):...Citeste continuarea
Cirnaciori din carne de pui
Postat de: anisoara in Aperitive / GarnituriSe scoate carnea de pe oase si se curata pelita. Bucatile de carne se taie in cuburi de marime de 3-4 cm , se adauga maioneza si 2 catei de usturoi pisati si se lasa la marinat intr-o...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Sylvia in CiorbePregatim carnea si o spalam bine, eu am pus 2 piepturi de pui cu 2 bucati de spate. Pregatim si curatam legumele pe care le vom pune impreuna cu carnea sa fiarba intregi, cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: Bucataria_Portocalie in Supe/CiorbePunem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari. Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul...Citeste continuarea
Ciuperci cu maioneza
Postat de: cccris in SalateSe fierb cartofii in coaja, se curata si se taie cubulete mici. Se taie ciupercile daca sint prea mari, se piseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele. Gata! Citeste continuarea
Crap prajit
Postat de: Bucataria_Portocalie in Crap / CarasCuratam pestele, il feliem, il saram si-l dam bine prin malai pe toate partile. Daca nu va place asa crocant puteti folosi faina. Il prajim in baie de ulei. Servim cu mamaliguta si...Citeste continuarea
Cartofi la microunde
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postMai intai curatam cartofii de coaja si-i taiem ca pentru tocanita un pic mai mari si presaram pe ei sarea, piperul, contimentele amestecam bine pentru ca acestea sa se distribuie pe cartofi...Citeste continuarea
Chiftelute cu dovlecel
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriSe curata de coaja dovlecelul si cartofii si se rad se lasa putin la scurs dupa care se amesteca cu cascavalul,ouale, usturoiul, sarea piperul si faina cat sa iasa un aluat moale dar sa-si...Citeste continuarea
Ciorba de potroace din tacamuri de...
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeCarnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa...Citeste continuarea
Cus-cus si pui cu sos
Postat de: cccris in PasteSe rumeneste carnea, ceapa, se pun rosiile pasate, restul condimentelor si se lasa la fiert pina e carnea gatita si sosul putin scazut. Cus-cus-ul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde
Postat de: adnas54 in Supe/CiorbeSe taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa...Citeste continuarea
Curcan umplut
Postat de: ramo_cata in CurcanUmplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: madi_marin in CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: bitza in CiorbeCiorba: Se pun legumele la fiert cu sare si piper.Separat se fierbe pestele in apa cu sare pana se inmoaie.Cand sunt aproape fierte legumele se adauga orezul si se mai lasa 10-15 min pana...Citeste continuarea
Ciorbita de fasole verde
Postat de: bitza in CiorbeSe toaca ceapa si ardeiul marunt,morcovul se da pe razatoarea mica si se calesc in 2-3 linguri de ulei in oala in care doriti sa faceti ciorbita.Dupa ce s-au calit se adauga fasolea verde si se...Citeste continuarea
Ciorba de salata reteta mamei mele
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare: se spala bine salata in mai multe ape si se scurge bine, la final vom avea un bol mare de salata verde . Se pune oala cu apa pe aragaz si pana incepe sa clocoteasca se...Citeste continuarea
Crema de branza de capra cu chives...
Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri1. Se amesteca într-un bol branza de capra cu ricotta, apoi – cu ajutorul unei spatule – se întinde amestecul pe o farfurie întinsa. Se presara cu semintele de rodie...Citeste continuarea
Clatite cu spanac si somon
Postat de: anisoara in SomonSe spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii . Dupa aceiea, se scurge de toata...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar la cuptor
Postat de: Michelle in Vegan / Raw veganSe curata cartofii de coaja si daca sunt mari se taie in jumatati sau chiar sferturi. Se pun la fiert pentru cateva minunte, Se amesteca uleiul cu muştarul, usturoiul zdrobit, oregano,...Citeste continuarea
Chifle hamburgher
Postat de: cccris in PiineEu fac coca la masina de paine. Dupa terminarea programului sau mai devreme daca ma grabesc se scoate coca, se imparte in 9 bucati (eu o fac foaie si o impart cu cutitul), Se fac...Citeste continuarea
Chiftelute de carne in sos de rosii
Postat de: cory in PorcSe fac chiftelutele din carne macinata ,oua,sare piper,patrunjel care se prajesc. Separat se face sosul ; se toaca ceapa marunt ,morcovul si se calesc in ulei se adauga sosul de rosii,cimbru...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: bitza in PuiPieptul de pui se taie si se bate bine cu ciocanul pentru snitele,apoi se sareaza si se pipereaza. Pe felia de piept se aseaza sunca si cascaval ca in imagini,iar apoi se ruleaza;daca nu sta...Citeste continuarea
Cornulete cu finetti sau crema...
Postat de: dee08 in PrajituriIncalzim foarte putin laptele.Cand e caldut il luam de pe foc si topim drojdia in el. Amestecam faina cu zaharul si cu untul, la temperatura camerei, rupt in mici bucatele. Adaugam si...Citeste continuarea
Cartofi cu carne la cuptor
Postat de: luminita20_2006 in PuiSe curata legumele apoi se taie felii. Carnea se lasa in apa cu sare 30 min. Se pun in vas cartofii se se condimenteaza cu sare piper, oregano, rozmarin si cimbru dupa care se stropesc cu ulei....Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: violette in Mancaruri cu carneConopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot ci doar pe jumatate). Ceapa se caleste in unt iar apoi se adauga sunculita taiata...Citeste continuarea
Crocantele
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul. Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta. Fiecare fasie o ungem cu galbenus...Citeste continuarea
Cipsuri din piept de pui
Postat de: diana_k in PuiPieptul de pui il taiem felii de circa 1cm. Intr-o caserola sau punga se pune carnea, presaram faina, sare, piper si boia dulce. Punem capacul si se scuturam bine pt a se condimenta bine...Citeste continuarea
Chiftele cu sos si piure de cartofi
Postat de: bitza in PorcChiftele: Amestecam carnea cu oul,painea inmuiata in apa , ceapa tocata marunt,usturoiul dat prin presa,sare si piper ! Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute pe care le dam prin faina...Citeste continuarea
Covrigi cu sare si susan
Postat de: Sylvia in PiineAm facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat din batonase de aluat covrigii. I-am fiert un minut in apa...Citeste continuarea
Ciulama/papricas de pui
Postat de: Sylvia in PuiIntr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic . Dupa aceea...Citeste continuarea
Cartofi umpluti la cuptor
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja(pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata.Se taie pe jumatate in lungime si se scobesc cu ajutorul unei lingurite ca in imagine:...Citeste continuarea
Caracatita cu sos picant si orez negru
Postat de: Sylvia in Fructe de marePunem intr-un vas mai mare apa la fiert si atunci cand clocoteste punem caracatita si putina sare. Caracatita trebuie spalata bine inainte, in mai multe ape sa se curete bine...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan in...
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : curatam si pregatim legumele si spalam bine ciolanul de porc . Fasolea boabe este preferabil sa o lasati la inmuiat cateva ore in apa rece. Eu am...Citeste continuarea
Ciorba de potroace
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele (mai putin rosia) si orezul....Citeste continuarea
Coaste de porc cu legume la cuptor
Postat de: ionix in PorcCoastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa...Citeste continuarea
Clatite cu mere si gem de caise
Postat de: gurita1809 in PrajituriSe amesteca toate ingredientele pentru a obtine o compozitie lejer vascoasa. Se coc pe post de clatite mai groase si se umplu cu gem de caise...sau ce face va face placere. Foarte gustoase,...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: crisad in Aperitive / Garniturise curata cartofii de coaja se taie in bucati mari (eu i-am taiat in 4 ) si se fierb in apa cu putina sare dar nu tb fierti de tot se strecoara cartofii si cat sunt inca...Citeste continuarea
Cotlet de porc in sos mediteranean
Postat de: crisad in PorcDin vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul...Citeste continuarea
Chec cu branza de vaci
Postat de: gaby_d in PrajituriSe cerne faina. Se amesteca cu amidonul, sarea si bicarbonatul stins cu otet. Separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec. Apoi se adauga untul...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cimbrisor si...
Postat de: mihaelar63 in Porccotletul se spala si se impaneaza cu felii de morcov . se prajeste bine in ulei pe toate partile , pana face crusta , se adauga ceapa , usturoiul , ardeiul si restul de morcov si se...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: bitza in PrajituriSe bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa. Se adauga faina ( tot asa) , apoi restul ingrendientelor.Se coace intr-o forma unsa...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: bitza in CiorbeSe da morcovul si ceapa pe razatoarea mare,se calesc in putin ulei si apoi se adauga apa si se pune la fiert.Intre timp facem perisoarele:amestecam carnea cu orezul,oul si delikatul si...Citeste continuarea
Ciorba de os cu bors
Postat de: bitza in CiorbeMod de preparare:puneti osul la fiert aprox 1h,dupa care verificati daca e fiert cat de cat. Adaugati cartofi cubulete,ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carne
Postat de: bitza in Superepede puneti fasolea la umflat seara cu apa calda peste ea.Dimineata o fierbeti putin in apa pusa seara,iar dupa ce da in clocot schimbatiapa si puneti fasolea la fiert.Daca folosti carne...Citeste continuarea
Ciorba de cocos
Postat de: bitza in CiorbePuiul taiat si spalat se pune la fiert,se lasa pana se fierbe cat de cat si se mai ia spuma de pe deasupra din cand in cand.Cand s-a fiert adaugam legumele taiate dupa preferinta si lasam sa...Citeste continuarea
Cartofi cu pui la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiCartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare de vitel
Postat de: miha in Supe/CiorbeCum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)...Citeste continuarea
Ciabatta cu masline
Postat de: Sylvia in PiineAm pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa. Am...Citeste continuarea