A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Carnati imbracati

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Aluat: Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame. Aluatul il impartim in...Citeste continuarea

Ciorba de pui à la grec

Postat de: Sylvia in Ciorbe

     Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa  taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu afumatura si...

Postat de: gurita1809 in Porc

Curatam cartofii, ii feliem, ii asezam intr-un vas termorezistent, tapetat cu grasime. Adaugam peste ei branza rasa. Completam cu afumatura. Stropim cu o ceasca de apa..si dam la cuptor....Citeste continuarea

Clatite in caramel de portocale

Postat de: anisoara in Dulciuri

Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html Prepararea...Citeste continuarea

Ceva de mancare. Ii gasim titlu? :)))

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Se prajesc cartofii si ouale ochiuri. Pentru servire : cartofii prajiti, branza rasa deasupra si cate un ou ochi.       Citeste continuarea

Ciorba din oase de vita si porc

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Pui oasele la fiert în apă rece, scoţi spuma de câte ori este nevoie. Când carnea e aproape făcută pui legumele, roşiile tăiate mic cu tot cu sucul, sare si laşi sa fiarbă bine....Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

se taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor )...Citeste continuarea

Cosulete cu salata

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie,...Citeste continuarea

Ciorba cu ciolan de porc

Postat de: Oana in Ciorbe

Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se...Citeste continuarea

Ciorba de rata reteta traditionala...

Postat de: Oana in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca Carnea se spala, se taie bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea apoi sepune la fiert in 3...Citeste continuarea

Covrigei cu brinza dulce

Postat de: anisoara in Dulciuri

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari. Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore....Citeste continuarea

Cartofi prajiti ca la tara

Postat de: anisoara in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu. Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de...Citeste continuarea

Ciorba bunicii (cu tarhon)

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

morcovii, ceapa , telina si patrunjelul ardeiul , se curata ,  se spala si se taie cuburi mici . se calesc usor  intr-o oala in ulei , se adauga carnea taiata cuburi [care in...Citeste continuarea

Coco -chek

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

se amesteca cu telul , zharul, uleiul . ouale si iaurtul. se adauga usor amestecand incontinuu faina , , fulgii de cocos zaharul vaniliat si praful de copt stins cu otet. se toarna...Citeste continuarea

Crenvursti fierti "Ceva bun"

Postat de: gusti in Aperitive / Garnituri

Reteta am gasit-o la prietenii nostri de la CevaBun.ro , un blog culinar foarte, foarte misto. Si, am testat-o, preparind mai intii crenvursti normali, fierti in apa, apoi altii fierti in...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vitel

Postat de: Oana in Supe/Ciorbe

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete. Se pun apa la fiert cu sare si ulei,...Citeste continuarea

Curry rosu de pui

Postat de: Brindusa in Pui

Pune  uleiul intr-o tigaie mare incalzita in prealabil si lasa-l sa se incalzeasca. Adauga usturoiul si ghimbirul si prajeste putin. Adauga curry-ul rosu si amesteca pana ce uleiul se ridica...Citeste continuarea

Ciorba de gaina

Postat de: Dana2010 in Supe/Ciorbe

Se spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta. Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea...Citeste continuarea

Clatite perfecte !

Postat de: Sylvia in Dulciuri

   Preparare:  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta...Citeste continuarea

Cremwursti in foietaj

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Se lasa foaia de foietaj cateva minute la dezghetat. Se portioneaza in patrate, se ruleaza cate un cremwurst intr-un patrat de foaie, se aseza pe hartie de copt in tava de cuptor, se ung cu ou...Citeste continuarea

Cerb cu legume

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

legumele se curata si se spala . carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov ,...Citeste continuarea

Chek cu caramela si nuca

Postat de: anisoara in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca zaharul cu uleiul , treptat se adauga iaurtul,faina si vanilina. Foarte bine se amesteca toate ingredientele si se adauga bicarbonatul de sodiu stins cu o lingura de otet....Citeste continuarea

Cremvursti in foietaj

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se lasa sa se dezghete foietajul la temperatura camerei,se intinde si se imparte in opt fiecare bucata,se taie cu un cutit bine ascutit.Se pune pe fiecare bucata cate un cremvursti,se ruleaza,se...Citeste continuarea

Creier pané cu cartofi tiganesti

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

    Preparare: pregatim creierul curatandu-l bine de membrana si clatindu-l in mai multe jeturi blande de apa rece.    Creierul in punem cu o spatula in apa clocotta si...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: AlinaL in Dulciuri

Se fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu tarhon

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si...Citeste continuarea

CocoStar

Postat de: Adinacarla in Prajituri

Aluat  Intr-un castron se pun ouale ( minus 1 albus care-l dam deoparte), cacaoa, margarina topita, zaharul pudra, zaharul vanilat. Se mixeaza bine, apoi se adauga putin cate putin din...Citeste continuarea

Cupcakes cu lamaie si topping de...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune...Citeste continuarea

Ciorba din rasol de porc

Postat de: Brindusa in Supe/Ciorbe

Spala bine rasolul si pune-l la fiert in apa rece, intr-o oala mare care sa-l cuprinda bine. Apa trebuie sa fie peste nivelul rasolului. Scoate spuma formata de cate ori este nevoie. Dupa aceasta...Citeste continuarea

cornuri cu gem

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si...Citeste continuarea

chec

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, untul moale, se mixeaza bine apoi se adauga laptele si uleiul si se mixeaza apoi faina si praful de copt. Se toarna intr-o forma de copt care a fost...Citeste continuarea

Conopida in otet

Postat de: Dana2010 in Muraturi

Se spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute. In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe...Citeste continuarea

Cartofi aurii

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Ideal ar fi sa se foloseasca cartofi cat mai mici si sa se prepare intregi. Daca acest lucru nu este posibil, cartofii se vor taia cubulete, felii sau rondele, dupa preferinta. Cartofii se pun...Citeste continuarea

Chec à la grec cu masline si feta

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

      Preparare : taiem marunt maslinele si branza feta, eu am folosit masline negre in ulei de masline si am luat branza feta facuta in Grecia  :)  daca o sa...Citeste continuarea

Curry de pui ca la mama lui acasa

Postat de: Brindusa in Pui

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Oana in Pui

Ciupercile se curata si se spala, se desprind coditele. Carnea de pui se taie cuburi mici, coditele ciupercilor la fel, ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, la fel si kaizerul....Citeste continuarea

Condimentul chinezesc Five -spice

Postat de: Brindusa in Pt. carne

Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta

Postat de: miha in Dulciuri

Amestecam intr-un vas ingredientele uscate. In alt vas mixam oul cu vanilia, untul topit si lapte. Adaugam ingredientele uscate, amestecam lejer. Cu o lingura turnam compozitia intr-o tava...Citeste continuarea

Chiftelute cu sos alb de cascaval

Postat de: miha in Pui

Pieptul de pui se toaca mare, impreuna cu cascaval, ou si condimente. Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, pe care le punem intr-o tava cu putin ulei incins. Se da tava la cuptorul incins...Citeste continuarea

Cartofi gratinati cu piept de pui

Postat de: miha in Pui

Cartofii se curata si se taie felii potrivit de groase. Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir. Intru-un vas termorezistent uns cu...Citeste continuarea

Coltunasi cu aroma de scortisoara

Postat de: ANCA in Dulciuri

Faina se amesteca cu putina sare. Oul l-am bautu cu apa calda si am adaugat peste faina, amestecand bine sa se omogenizeze. Apoi am framantat aluatul obtinut pana se dezlipeste de pe mana, cam 10...Citeste continuarea

Clatite cu caramel, nuca si banane

Postat de: Oana in Dulciuri

Se pregateste compuzitia pentru clatite, se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pune faina pana ajunge la consistenta unei smantani. Se coc clatitele intr-o tigaie teflonata si se...Citeste continuarea

Curry de casă cu orez basmati și...

Postat de: Cristi_Roman in Curcan

Am căutat destul de mult pe net și pe forumuri pînă am găsit o rețetă care să cuprindă cât mai mult din esența bucătăriei indiene (fiindcă varietatea tipurilor de curry...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute.    Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii  subtiri cele 2 feliii de...Citeste continuarea

Chiftelute de curcan

Postat de: Bunica in Curcan

Se spala carnea, se toaca impreuna cu ceapa si  usturoiul. Mararul se taie marunt. Se amesteca toate ingredientele: carnea, ouale, ceapa,usturoiul,mararul si cartofii fierti si dati pe...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea

Cartofi cu muschi file la cuptor

Postat de: ana in Mancaruri cu carne

Fierbem cartofii in coaja ii curatam si ii taiem cuburi. Feliem muschiul si il coacem intr-o tigaie teflonata impreuna cu ardeiul. Pregatim sosu bechamel astfel :topim untul, adaugam faina ,...Citeste continuarea

Cabanos in foietaj

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

se desfac  cele doua foi din pachet [ operatiunea se efectueaza usor , foile find impaturate in folie ] fiecare foaie se imparte in 9 parti . in fiecare dreptunghi de...Citeste continuarea

Curcan cu taitei de orez in stil...

Postat de: mihaelar63 in Paste

carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza  si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul...Citeste continuarea

Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi

Postat de: madi_marin in Pui

Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]