A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorbita de pui

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Puiul il transati ,se parleste putin la flacara de la aragaz pentru a indeparta tot puful si se spala bine. intr-o oala de vreo 8 litri se pune cam pe trei sferturi cu apa si se pun bucatile de...Citeste continuarea

Chiftelute in sos cu piure de...

Postat de: laylalala in Vita

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul. Intr-un vas se amsteca...Citeste continuarea

Clatite de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Intr-un bol, punem apa minerala, uleiul si zaharul. Amestecam cu telul pana zaharul este topit. Cernem faina, o incorporam treptat sa nu ramana cocoloase. Daca folositi faina de magazin,...Citeste continuarea

Cina rapida(light) cu snitel de pui...

Postat de: rivka in Pui

Pieptul de pui se condimenteaza si se lasa acoperit la frigider jumatate de zi(pana seara cand se prepara). Se taie felii in 4, se tavaleste prin faina alba, se da prin ou batut cu furculita,...Citeste continuarea

Croissante cu unt si cascaval

Postat de: rivka in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj se dezgeata si se taie patrate.Pe fiecare patrat se pune cate o felie de unt, cate o felie de cascaval, se ruleaza si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt.Se ung cu ou...Citeste continuarea

Copane de curcan, cu cartofi si...

Postat de: dicarmencitta1957 in Curcan

Copanele se curata, se spala bine se cresteaza cu un cutit din loc in loc,ca sa se faca bine carnea la mijloc.Apoi le punem intr-o tava de teflon la cuptor,le asezonam cu sare si piper roz...Citeste continuarea

Chiftelute cu carne si ciuperci

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se toaca marunt ciupercile si coditele,se adauga carnea tocata,usturoi,pasta de ardei,oul,cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici,piper,sare si pesmet. Se amesteca toate si se formeaza...Citeste continuarea

Cozonac pufos cu ciocolata

Postat de: Sylvia in Prajituri

 Aluatul l-am pregatit in felul urmator: am pus drojdia cu laptele caldul si  o lingura de zahar si am lasat sa dospeasca asa 10 minute dupa care am pus toate ingredientele pentru aluat...Citeste continuarea

Clatite cu pui

Postat de: luminita20_2006 in Pui

Se fac clatite din 1 ou, lapte si faina +un varf de sare. Pieptul de pui se taie fileuri subtiri se condimeteza cu sare,piper, oregano, rozmarin si un pic de ulei de masline. Se incinge...Citeste continuarea

Cascaval in painici

Postat de: cccris in Aperitive / Garnituri

Se face un aluat de paine, eu il fac la masina de paine, se intinde o foaie, se taie bucatele de aproximativ 10/5cm se pune o feliuta de cascaval si se impatureste. Marginile se preseaza cu...Citeste continuarea

Cornuri de brutar

Postat de: marcelas in Piine

Framantam aluatul si il lasam la crescut. Eu l-am facut in masina de paine. Cand aluatul a crescut, il taiem in 2 bucati; cele 2 bucati le taiem in alte 10-12 bucati mai mici,fiecare. Fiecare...Citeste continuarea

Ciuperci champignon cu lamaie

Postat de: pansy1 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile sa aiba palaria cat mai mare(se scot piciorusele,care pot fi folosite ptr o tocanita sau paste sau ce vreti dvs ) Se curata ciupercile,se incinge putin uleiul intr-o tigaie mai...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: Michelle in Ciorbe

Morcovul si ceapa se curata si se taie(ceapa marunt si morcovul rondele). Se pune la fiert,se lasa 10 minute apoi se adauga cartofi taiati in 4,se lasa sa fiarba si cand cartofi sunt fierti se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: bitza in Porc

Cartofii se fierb in coaja sau curatati si taiati cubulete. Kaizerul impreuna cu sunca se pun la prajit in ulei,apoi se adauga ceapa taiata solzisori si se mai lasa cateva min,apoi se adauga...Citeste continuarea

Cherry jam Muffins

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si sarea.Intr-un alt vas bate untul cu ambele feluri de zahar, apoi adauga ouale si amesteca.Adauga compozitia cu...Citeste continuarea

Chocolate Muffins

Postat de: laylalala in Prajituri

Incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt, sarea si scortisoara.Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun, apoi adauga ouale si...Citeste continuarea

Chowder cu piept de curcan, linte...

Postat de: laylalala in Supe

Pune ceapa intr-o cratita impreuna cu 6 linguri zeama de supa de pui.Acopera cratita si lasa ceapa sa se inmoaie 2-3 minute.Adauga cartofii, restul de zeama de supa de pui si laptele si lasa totul...Citeste continuarea

CHOIX A LA CREME

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte,untul,zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic si cand incepe sa fiarba se pune toata faina o data si se amesteca repede si bine(eventual folositi...Citeste continuarea

Creveti prajiti

Postat de: micki in Peste

Se curata si se spala bine crevetii! Se usuca poi se trec prin faina.Se incinge uleiul bine,apoi se pun crevetii la prajit(cam 3 minute pe parte).Se scot pe hartie de bucatarie si se sareaza...Citeste continuarea

Ciorba din coasta afumata

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se portioneaza coasta,apoi se pune la fiert intr-o oala cu 2l de apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu o spumiera. Se lasa sa fiarba la foc mic sau in oala sub presiune(eu folosesc oala...Citeste continuarea

Crap cu mamaliguta si ciupercute...

Postat de: dicarmencitta1957 in Peste

Se curata crapul de solzi, se taie in felii si se aseaza intr-o tava de yena. Taiem ceapa solzisori si o punem peste peste, apoi adaugam si 2 linguri de ulei de masline extravirgin cu lamaie....Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu sos

Postat de: silvi0ara in Pui

Ciocanelele se spala bine,se curata de piele si se ung cu amestecul facut din miere si sosul Dijonnaise.Apoi se aseaza intr-un vas de yena in care s-a pus 1 lingura de ulei,se condimenteaza cu...Citeste continuarea

Cozi de creveti cu orez simplu fiert.

Postat de: dicarmencitta1957 in Peste

Spalam creveti cu un jet de apa rece si apoi in punem in apa,clocotita sa fiarba cateva minute.In aceasta apa am pus vegeta o lingurita si 2 linguri de unt.Dupa ce i-am scos de la fiert pe un...Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie felii mai grosute. Oul se bate bine cu apa minerala si se adauga 1 lingura cu faina , amestecand foarte bine ca sa nu se faca cocoloase. Feliile de cascaval se dau intai...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu portocale si...

Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii ii taiem in bucati mai mari si ii vom pune intr-o tava de yena la cuptor cu 3 linguri de ulei de masline extravirgin,1 cescuta mica de apa,sare,piper proaspat macinat,un praf de...Citeste continuarea

Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.

Postat de: dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne

Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat sau gem

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se face un aluat potrivit de tare care nu se lipeste de maini se intinde foaie si se modeleaza cornuletele in mijloc punand nuca, rahat, gem sau ce dorim noi. Se coc cam 30 minute si cat...Citeste continuarea

Ciocolata cu dragoste

Postat de: miha in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si...Citeste continuarea

Chec cu unt si lamaie

Postat de: ionix in Prajituri

Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei. Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile. Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul...Citeste continuarea

Cornulete cu vin alb

Postat de: Teo in Prajituri

Se framanta o coca mai tare, se portioneaza in 12 gogosi, apoi se intinde cate o foaie, care la randul ei se imparte si ea in 12 triunghiuri. Se asaza cate o jumatate de lingurita de gem si se...Citeste continuarea

Ceva bun

Postat de: bitza in Pui

Cartofii se curata si se pun la prajit.Oul se pune la fiert. Pregatim 2 snitele:taiem pieptul,il batem cu ciocanul,il trecem prin pesmet,ou,pesmet si=l prajim in ulei incins. Pe o farfurie...Citeste continuarea

Chocolate Angel Cake

Postat de: Anamaria7 in Torturi

Preincalzim cuptorul la 180C si tapetam o forma de tort mai mica de 23cm. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, iar cand s-au intarit se...Citeste continuarea

Clatite

Postat de: bitza in Prajituri

Se amesteca ouala cu zaharul si uleiul, apoi se adauga treptat lapte, faina, apa minerala, coaja rasa de lamaie, pana rezulta un aluat nu foarte gros. Se prajesc clatitele intr-o tigaie de...Citeste continuarea

Chocolate Chip Muffins

Postat de: Anamaria7 in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 190C si tapetam formele pentru muffins cu unt si faina (sau punem hartii speciale). Cu mixerul, frecam untul pana cand devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana cand...Citeste continuarea

Carmelita de Valentine's day

Postat de: Anastasia in Prajituri

Preparare aluat: Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu...Citeste continuarea

Choux à la Crème

Postat de: Anastasia in Dulciuri

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga zarzavatul intreg,se adauga condimentele si se lasa pe foc pana ce se desprinde carnea de pe...Citeste continuarea

Cartofi cu smantana la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei. Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare. Se tapeteaza un vas...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca

Postat de: silvi0ara in Prajituri

Faina se cerne intr-un castron mare.Intr-o cratita se fierbe 250ml lapte cu zaharul,apoi se lasa la racit.Se adauga stafidele,vanilia si coaja de lamaie.Intr-o alta craticioara se pregateste...Citeste continuarea

Curcan bucati cu legume la cuptor

Postat de: Sylvia in Curcan

Asezam bucatile de carne intercalate cu legumele intr-un vas termorezistent cu capac, eu am folosit vasul roman si de data asta.  Punem peste ele ceapa verde maruntita si  ardeiul si...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: violette in Aperitive / Garnituri

Oale se amesteca ca si pentru omleta, se adauga un varf de sare, piper negru, se pune faina (aluatul trebuie sa fie omogen), drojdia, laptele si uleiul (incalzite in prealabil), sunca taiata...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu nuci si ciocolata

Postat de: violette in Dulciuri

Albusele se bat bine dupa care se adauga zaharul iar apoi pe rand, faina, uleiul, nucile, coaja de portocala. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune o 1/3 din compozitie (in...Citeste continuarea

Croque Monsieur

Postat de: Bucataria_Portocalie in Aperitive / Garnituri

Ungem toate feliile de paine cu sos bechamel. Formam un sandwich astfel: luam o felie de paine, adaugam o felie sunca presata, o felie cascaval, iar sunca presata, iar cascaval si deasupra alta...Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de: Bucataria_Portocalie in Pui

Feliem pieptul de pui si-l batem ca pentru snitele. Condimentam cu sare si piper. Luam o felie de piept de pui, adaugam o felie de sunca presata, una de cascaval si rulam ajutandu-ne de...Citeste continuarea

Ciorba de potroace

Postat de: Sylvia in Ciorbe

  Punem bucatile de pui cu apa rece la fiert, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc  timp de 45 de minute, spumand supa atunci cand este cazul . Eu am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorbita mea cu praz si costite de...

Postat de: cccris in Supe/Ciorbe

In primul rind eu nu calesc ceapa si nu prajesc carnea. Concluzie: pun la fiert carnea, arunc prima apa, pun apa curata si adaug ceapa tocata, ardeii si morcovii. Le las sa stea pe foc cam 10...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

1. legumele se curata si se spala , se taie cuburi mici . 2. ceapa , morcovii , telina , patrunjelul si ardeiul se calesc in ulei , se pune boia , sare , pasta de rosii  si rosiile taiate...Citeste continuarea

Crema de naut cu paste

Postat de: micki in Mancare copii

Se fierbe nautul bine. Se taie ceapa,morcovul si telina marunt si se pun la calit cu 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se mesteca des,iar dupa circa 5 minute  se...Citeste continuarea

Colaci turcesti

Postat de: rose in Pizza

Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h. Intre timp pragatiti...Citeste continuarea

Cornulete cu bors

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

In borsul la temperatura camerei se dizolva drojdia dupa care si praful de copt se adauga untura lichida zaharul vanilat si faina cat sa iasa un aluat potrivit Se intinde o foaie destul de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]