A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cartofi inabusiti cu usturoi

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Cartofii se spala bine, apoi se taie in bucati mai mari decat la pt cartofii pai, intre timp, se incinge putin ulei de masline, se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de: pusikmea in Supe/Ciorbe

Fasolea boabe se pune la fiert Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala de 3l se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de...Citeste continuarea

CIORBA DE PUI A LA GREC

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Morcovul si radacina de patrunjel se curata si se taie rondele subtiri,se pun in putin ulei de masline si le lasam la calit 5minute.Ceapa o dam pe razatoare sau o mixam si o punem peste morcov si...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de gaina

Postat de: Oana in Ciorbe

Carnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: fluturas in Supe/Ciorbe

Se pune la fiert pieptul de pui cu sare,se spumeaza apoi se adauga morcovul dat prin razatoare,albitura bucati intregi si ceapa crestata.Cand se fierb se scot zarzavaturile lasate intregi.Se...Citeste continuarea

Costita cu cartofi in sos alb

Postat de: adnas54 in Porc

Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada....Citeste continuarea

Ciorbita de pui cu galuste imperiale

Postat de: bitza in Ciorbe

Se pune carne la fiert,iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete(sau cum doriti) si se lasa la fiert. Galustele:Ouale se bat impreuna cu cascavalul,se adauga untul...Citeste continuarea

Cartofi in doua culori la cuptor cu...

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb 10 min impreuna cu morcovii taiati cubulete,in apa cu sare,se scot se pun in tava,se adauga peste 3 lg de ulei,sare,piper si se lasa la cuptor pana se inmoaie.Se servesc langa un...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu smantana

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .    2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca si gem de post

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie. drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar...Citeste continuarea

Ciorbita de vita cu zarzavat si...

Postat de: rivka in Supe/Ciorbe

Legumele se toaca ,dovleceii se taie cubulete,se aseaza in oala de supa impreuna cu carnea cubulete si se dau in cateva linguri de ulei masline la dutuit pana cand incep sa-si lase miros, se...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de...

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne de vita

Postat de: silvi0ara in Cannelloni

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa se innmoaie,apoi se adauga carnea si condimentele si un pahar de apa si se lasa la calit pana...Citeste continuarea

Chiftelute cu surprize

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

usturoiul se piseaza , painea se imoaie in apa si se stoarce . carnea tocata se amesteca bine cu paine imuiata , usturoi, ou, cimbrisor , sare si piper dupa gust . gogosarul,...Citeste continuarea

Ciocanele de pui cu orez si legume...

Postat de: ela in Pui

Se amesteca toate condimentele intr-un castronas.Se spala pulpele,se sterg si se pun in punga de plastic speciala termorezistenta.Se rastoarna condimentele in punga si se intoarce punga pe toate...Citeste continuarea

Chiftelute cu peste afumat

Postat de: madi_marin in Peste

Pestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi,...Citeste continuarea

Creste cu sunca si sos de rosii

Postat de: Oana in Paste

Pastele se fierb conform instructiunilor, in apa fiarta cu sare. Sunca se taie cubulete. Uleiulse incinge intr-o craticioara, se adauga sunca si cateva linguri de apa, se lasa cateva minute la...Citeste continuarea

Coeur de poulet etourdi Inima de...

Postat de: gospodinadecriza in Pui

 Curatam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le. Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si...Citeste continuarea

Corabioare de dovlecei

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

Se taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min. Se toaca ceapa...Citeste continuarea

Ciorba acra cu afumatura de porc

Postat de: dicarmencitta1957 in Ciorbe

Spalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot amestecul de...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu portocale

Postat de: madi_marin in Dulciuri

 Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit. Ouale...Citeste continuarea

Cartofi rantaliti

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.Potrivim de sare .Sunt...Citeste continuarea

Cale prajituri

Postat de: nadina73 in Prajituri

Se amesteca bine ouale cu zaharul si faina. Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza de post

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu paste...

Postat de: nadina73 in Supe/Ciorbe

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi...Citeste continuarea

Cupe de capsuni cu mascarpone

Postat de: Dnelutza in Dulciuri

Spalam capsunile, le curatam de codite iar 300 g le taiem feliute/bucatele, depinde de paharele/cupele in care le vom aseza. Mascarponele, brinza si zaharul pudra le punem in robot si cu...Citeste continuarea

Chiftelute de orez

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers...Citeste continuarea

Chec rapid in doua culori

Postat de: Anastasia in Dulciuri

     * Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati     * Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din peste

Postat de: silvi0ara in Ciorbe

Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu...Citeste continuarea

Carte cu portocale

Postat de: cccris in Torturi

Pandispan : Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului  putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si...Citeste continuarea

Clatite cu inghetata

Postat de: violette in Dulciuri

1 ou intreg si 2 galbenusuri de amesteca bine cu zaharul si praful de sare. Se adauga treptat laptele, faina, jumatate din cantitatea de ulei, esenta de vanilie si putina drojdie. Se amesteca bine...Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de: Mama_Lizica in Prajituri

Opresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si alune

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se freaca cu zaharul, pana devine ca o spuma. Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ciocolata o topim si o...Citeste continuarea

Ciorbă de curcan

Postat de: ionix in Supe/Ciorbe

Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc...Citeste continuarea

Cake sarat cu somon si praz

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

 Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua  si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga...Citeste continuarea

Choux a la creme

Postat de: bitza in Prajituri

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la...Citeste continuarea

Cuiburi de viespi

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus  cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in...Citeste continuarea

Creveti saganaki

Postat de: gusti in Fructe de mare

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka. Crevetii i-am luat...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu orez si plante...

Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / Caras

Mod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf...Citeste continuarea

Cubulete insiropate cu cocos

Postat de: ela in Prajituri

BLAT :separi galbenusurile de albusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana ce se intaresc.Adaugi treptat spuma de albusuri peste...Citeste continuarea

Chec cu nuca si portocale

Postat de: pansy1 in Prajituri

-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele -faina...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu sunca

Postat de: bitza in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata,se spala si se taie rondele.Se pun in apa cu sare si se lasa la fiert apro 20 min pana se fierb putin(nu de tot).dupa ce s-au fiert se aseaza intr-o tava  impreuna cu sunca...Citeste continuarea

Cookies cu ciocolata neagra

Postat de: ala_oancea in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul si se framanta bine. Se adauga apoi ciocolata maruntita si se framanta din nou pana se incorporeaza. Se rup...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de pui

Postat de: madi_marin in Ciorbe

Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate  si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata de casa

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se face crema : se pune apa cu zaharul pe foc si cand s-a topit complet, adaugam untul. Se lasa sa topeasca si untul de tot, se pune cacao, se da de pe foc si se adauga laptele praf si nucile...Citeste continuarea

Chiftelute cu soia si cartofi -...

Postat de: nana in Mancaruri de post

Cum se prepara Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc...Citeste continuarea

Ciorbita de pui

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Puiul il transati ,se parleste putin la flacara de la aragaz pentru a indeparta tot puful si se spala bine. intr-o oala de vreo 8 litri se pune cam pe trei sferturi cu apa si se pun bucatile de...Citeste continuarea

Chiftelute in sos cu piure de...

Postat de: laylalala in Vita

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul. Intr-un vas se amsteca...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]