Cartofi inabusiti cu usturoi
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postCartofii se spala bine, apoi se taie in bucati mai mari decat la pt cartofii pai, intre timp, se incinge putin ulei de masline, se pun cartofii, adaugind si citeva linguri de apa, sare si piper...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: pusikmea in Supe/CiorbeFasolea boabe se pune la fiert Fasolea se poate pune de seara in apa, la inmuiat. Intr-o oala de 3l se fierbe fasolea . Dupa ce a clocotit 10 minute se schimba apa. Aceasta operatie se repeta de...Citeste continuarea
CIORBA DE PUI A LA GREC
Postat de: ela in Supe/CiorbeMorcovul si radacina de patrunjel se curata si se taie rondele subtiri,se pun in putin ulei de masline si le lasam la calit 5minute.Ceapa o dam pe razatoare sau o mixam si o punem peste morcov si...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de gaina
Postat de: Oana in CiorbeCarnea de gaina se portioneaza, se spala, apoi se da intr-un clocot. Se arunca apa cu spuma si se pune din nou carnea la fiert in aproximativ 3 l de apa rece. Eu ama vut gaina de tzara si am...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se spala. Se taie fiecare in felii subtiri fara sa se patrunda pana la partea de jos astfel incat sa ramana lipite una de cealalta. Se taie mezelurile , ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: fluturas in Supe/CiorbeSe pune la fiert pieptul de pui cu sare,se spumeaza apoi se adauga morcovul dat prin razatoare,albitura bucati intregi si ceapa crestata.Cand se fierb se scot zarzavaturile lasate intregi.Se...Citeste continuarea
Costita cu cartofi in sos alb
Postat de: adnas54 in PorcDupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada....Citeste continuarea
Ciorbita de pui cu galuste imperiale
Postat de: bitza in CiorbeSe pune carne la fiert,iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete(sau cum doriti) si se lasa la fiert. Galustele:Ouale se bat impreuna cu cascavalul,se adauga untul...Citeste continuarea
Cartofi in doua culori la cuptor cu...
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb 10 min impreuna cu morcovii taiati cubulete,in apa cu sare,se scot se pun in tava,se adauga peste 3 lg de ulei,sare,piper si se lasa la cuptor pana se inmoaie.Se servesc langa un...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu smantana
Postat de: mihaelar63 in Ciorbe1. legumele se curata si se spala .orezul se spala . 2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca si gem de post
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriFaina se pune intr-un lighean. peste faina se pune zaharul,margarina,zaharul vanilat,coaja de portocala si esenta de lamaie. drojdia se pune intr-o farfurie si se amesteca cu 1 lingura zahar...Citeste continuarea
Ciorbita de vita cu zarzavat si...
Postat de: rivka in Supe/CiorbeLegumele se toaca ,dovleceii se taie cubulete,se aseaza in oala de supa impreuna cu carnea cubulete si se dau in cateva linguri de ulei masline la dutuit pana cand incep sa-si lase miros, se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: silvi0ara in CiorbeSe toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de vita
Postat de: silvi0ara in CannelloniIntr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa se innmoaie,apoi se adauga carnea si condimentele si un pahar de apa si se lasa la calit pana...Citeste continuarea
Chiftelute cu surprize
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneusturoiul se piseaza , painea se imoaie in apa si se stoarce . carnea tocata se amesteca bine cu paine imuiata , usturoi, ou, cimbrisor , sare si piper dupa gust . gogosarul,...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu orez si legume...
Postat de: ela in PuiSe amesteca toate condimentele intr-un castronas.Se spala pulpele,se sterg si se pun in punga de plastic speciala termorezistenta.Se rastoarna condimentele in punga si se intoarce punga pe toate...Citeste continuarea
Chiftelute cu peste afumat
Postat de: madi_marin in PestePestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi,...Citeste continuarea
Creste cu sunca si sos de rosii
Postat de: Oana in PastePastele se fierb conform instructiunilor, in apa fiarta cu sare. Sunca se taie cubulete. Uleiulse incinge intr-o craticioara, se adauga sunca si cateva linguri de apa, se lasa cateva minute la...Citeste continuarea
Coeur de poulet etourdi Inima de...
Postat de: gospodinadecriza in PuiCuratam organele, le clatim bine si le punem la fiert 30 minute, spumuindu-le. Ceapa o taiem julien, ardeii, la fel, si punem la calit mai intai ceapa, adaugam apoi bulionul cu apa si...Citeste continuarea
Corabioare de dovlecei
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe taie doveleceii in 2 pe lungime si se scoate miezul cu o lingura(cu atentie sa nu se rupa).Se fierb in supa timp de 5 minute.Se lasa la scurs si racit,timp de 15 min. Se toaca ceapa...Citeste continuarea
Ciorba acra cu afumatura de porc
Postat de: dicarmencitta1957 in CiorbeSpalam si portionam carnea de pus in ciorba. Eu am avut si coaste si ciolan afumat. Lasam carnea sa fiarba bine. Curatam zarzavatul, il tocam si dupa ce spumuim carnea, turnam tot amestecul de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu portocale
Postat de: madi_marin in DulciuriIntr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit. Ouale...Citeste continuarea
Cartofi rantaliti
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii cu coaja, se curata si se dau pe razatoare.Intr-o cratita sau tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga boia , amestecam putin apoi adaugam cartofii.Potrivim de sare .Sunt...Citeste continuarea
Cale prajituri
Postat de: nadina73 in PrajituriSe amesteca bine ouale cu zaharul si faina. Pe dosul unei tavi se pune cate o lingurita de aluat. De preferat ar fi sa puneti cate 6, nu mai multe o data, caci este greu de lucrat. Se baga tava...Citeste continuarea
Conopida cu maioneza de post
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriMaioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu paste...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi...Citeste continuarea
Cupe de capsuni cu mascarpone
Postat de: Dnelutza in DulciuriSpalam capsunile, le curatam de codite iar 300 g le taiem feliute/bucatele, depinde de paharele/cupele in care le vom aseza. Mascarponele, brinza si zaharul pudra le punem in robot si cu...Citeste continuarea
Chiftelute de orez
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers...Citeste continuarea
Chec rapid in doua culori
Postat de: Anastasia in Dulciuri* Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati * Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din peste
Postat de: silvi0ara in CiorbeSe toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu...Citeste continuarea
Carte cu portocale
Postat de: cccris in TorturiPandispan : Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si...Citeste continuarea
Clatite cu inghetata
Postat de: violette in Dulciuri1 ou intreg si 2 galbenusuri de amesteca bine cu zaharul si praful de sare. Se adauga treptat laptele, faina, jumatate din cantitatea de ulei, esenta de vanilie si putina drojdie. Se amesteca bine...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: Mama_Lizica in PrajituriOpresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata si alune
Postat de: miha in PrajituriUntul moale la temperatura camerei se freaca cu zaharul, pana devine ca o spuma. Adaugam esenta de vanilie si galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ciocolata o topim si o...Citeste continuarea
Ciorbă de curcan
Postat de: ionix in Supe/CiorbeAripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: madi_marin in CiorbeSe pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc...Citeste continuarea
Cake sarat cu somon si praz
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriSe taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga...Citeste continuarea
Choux a la creme
Postat de: bitza in PrajituriSe pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la...Citeste continuarea
Cuiburi de viespi
Postat de: ionela2682 in DulciuriSe framanta un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus cat sa iasa un aluat potrivit (ca la cozonac)care se lasa la dospit pana -si dubleaza volumul.Dupa ce a crescut se imparte in...Citeste continuarea
Creveti saganaki
Postat de: gusti in Fructe de mareAzi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka. Crevetii i-am luat...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu orez si plante...
Postat de: dicarmencitta1957 in Crap / CarasMod de preparare: Orezul se spala bine in cateva ape si apoi il punem la fiert conform cu indicatiile de pe punga de orez.In apa in care fierb orezul pun 2 linguri de unt,un praf de vegeta,un praf...Citeste continuarea
Cubulete insiropate cu cocos
Postat de: ela in PrajituriBLAT :separi galbenusurile de albusuri.Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.Bati albusurile cu un praf de sare pana ce se intaresc.Adaugi treptat spuma de albusuri peste...Citeste continuarea
Chec cu nuca si portocale
Postat de: pansy1 in Prajituri-se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,dupa care se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza. -se adauga zeama de portocale,coaja rasa de portocala si esentele -faina...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu sunca
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriCartofii se curata,se spala si se taie rondele.Se pun in apa cu sare si se lasa la fiert apro 20 min pana se fierb putin(nu de tot).dupa ce s-au fiert se aseaza intr-o tava impreuna cu sunca...Citeste continuarea
Cookies cu ciocolata neagra
Postat de: ala_oancea in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul si se framanta bine. Se adauga apoi ciocolata maruntita si se framanta din nou pana se incorporeaza. Se rup...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de pui
Postat de: madi_marin in CiorbeCarnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata de casa
Postat de: madi_marin in DulciuriSe face crema : se pune apa cu zaharul pe foc si cand s-a topit complet, adaugam untul. Se lasa sa topeasca si untul de tot, se pune cacao, se da de pe foc si se adauga laptele praf si nucile...Citeste continuarea
Chiftelute cu soia si cartofi -...
Postat de: nana in Mancaruri de postCum se prepara Chiftelute cu soia si cartofi - Reteta gustoasa de post Intr-o oala se pune apa la fiert; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: rocsi_1612 in CiorbePuiul il transati ,se parleste putin la flacara de la aragaz pentru a indeparta tot puful si se spala bine. intr-o oala de vreo 8 litri se pune cam pe trei sferturi cu apa si se pun bucatile de...Citeste continuarea
Chiftelute in sos cu piure de...
Postat de: laylalala in VitaSe incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul. Intr-un vas se amsteca...Citeste continuarea