Drob marmorat de ied
Postat de: ilinca_rox in Mancaruri cu carnePregatim carne: organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt...Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu legume in sos de...
Postat de: timea in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund. Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat...Citeste continuarea
Desert cornulete pufoase cu rahat
Postat de: andreea91 in PrajituriAm amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc. Am intins foaia de aluat si...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea
Desert placinta greceasca
Postat de: MotanLaOale in DulciuriFoile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se...Citeste continuarea
Desert fursecuri spritate
Postat de: Criss in DulciuriAmestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriDovlecelul de spala, se curata coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs. Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata in 10...
Postat de: susu in PrajituriNuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul se toaca marunt dupa care se amesteca cu ingredientele uscate si stafidele. Adaugati apoi apa,...Citeste continuarea
Dovlecei pentru ciorbe, pentru iarna
Postat de: aliliana in ConserveDovleceii se curata, se spala, se toaca cubulete. Morcovii se curata, se taie cubulete. Leusteanul se alege, se spala si se toaca marunt. Toate acestea se pun intr-un bol, se amesteca si se pune...Citeste continuarea
Dulceață de agrișe/ coacăze albe
Postat de: panacris in Dulceata / GemAgrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf. 10 g de gel fix,...Citeste continuarea
Dulceata de agrise
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemSe culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a...Citeste continuarea
Desert rapid cu iaurt si fructe
Postat de: JulyCris in DulciuriIntr-un bol amestecam iaurtul cu smanatna si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca doriti mai dulce, puteti adauga putin zahar sau indulcitor. In cupe sau in castronele,asezam...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine
Postat de: Bunica in PrajituriIntai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixam cu un praf de sare....Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne de pui
Postat de: Dya in PuiTaiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii. Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura cu zero calorii
Postat de: Cocktail_of_Senses in Dulceata / GemEu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :) Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si...Citeste continuarea
Desert gogosi berlineze
Postat de: caroline in DulciuriAmestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ). Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se...Citeste continuarea
Dulceata de agrise
Postat de: andaoana in Dulceata / GemPregatim borcanele : le spalam si le punem la uscat (mie mi-au iesit 3 borcane de 320 ml) Agrisele le spalam in apa rece si indepartam coditele si mustatile . Am pus agrisele in robot...Citeste continuarea
Desert rapid cu biscuiti si budinca...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriPrima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca. Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Elena_Daria in PuiSpalam si taiem cubulete pieptul de pui. Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete. Intr-o...Citeste continuarea
Dulceata de visine cu menta
Postat de: Dya in Dulceata / GemSpalam si curatam visinele de codite si de samburi, adaugam zaharul si le pastram la rece peste noapte. A doua zi asezam vasul pe foc, la flacara mica, adaugam crengutele de menta si fierbem...Citeste continuarea
Dulceata de visine-Multicooker
Postat de: AdyNA_RadU in DulciuriAm spalat visine, le-am indepartat coditele si le-am scos samburii apoi le-am pus in vasul mare Multicooker.Am adaugat zaharul si le-am lasat aproximativ o ora sa isi lase putina zeama. Am...Citeste continuarea
Dulceata de cirese in sirop de zahar
Postat de: Lia1 in Dulceata / GemSpeli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...Citeste continuarea
Dulceata de nuci verzi
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemDeci, dupa cum spuneam am primit nucile, acestea trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se...Citeste continuarea
Desert super-rapid la Multicooker -...
Postat de: gaby_d in DulciuriPregatiti aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent. Puneti laptele, amestecat cu zaharul, sarea, in vasul aparatului. Selectati din MENIU functia BOIL. Apasati START. Intre...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: timea in Dulceata / GemSpalam bine fructele in apa rece. Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine. Punem...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu lamaie
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie....Citeste continuarea
Desert prajitura negresa de post
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAmestecam faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie, apoi adaugam uleiul si apa, iar la final stafidele, gemul si banana taiata rondele. Omogenizam bine si turnam...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemPunem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi. Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece. Eu am lasat vasul in frigider de seara pana...Citeste continuarea
Dulceata de fragute cu zahar...
Postat de: aliliana in Dulceata / GemFragutele se aduna, se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-o cratita punem la caramelizat zaharul.Il lasam la topit pana capata culoarea chihlimbarului, dupa care punem apa. Lasam...Citeste continuarea
Dulceata de visine cu baton de vanilie
Postat de: Lia1 in Dulceata / Gem1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...Citeste continuarea
Dulceata de piersici (multicooker)
Postat de: Irinukaaa in Dulceata / GemSe spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat). Se pun in oala Multicooker, se presara...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: nico15 in Dulceata / GemEste un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce....Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemBorcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele...Citeste continuarea
Dulceata de cirese fara zahar
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemSe pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o...Citeste continuarea
Dovlecel pane
Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin...Citeste continuarea
Dulceata de visine cu zahar (mai)...
Postat de: Lia1 in Dulceata / Gem1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...Citeste continuarea
Deliciu inghetat cu zmeura
Postat de: Sylvia in PrajituriEste genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa...Citeste continuarea
Desert racoritor cu lamaie si...
Postat de: mihaelamiky1992 in PrajituriCREMA DE LAMAIE: - incalzim laptele la foc mic; - intr-un vas punem cele 2 galbenusuri, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul tos si faina; - amestecam toate aceste ingrediente apoi...Citeste continuarea
Desert rapid cu capsuni
Postat de: Ina in DulciuriDupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul si intr-un minut am...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu sos de branza
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriDovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne si...
Postat de: farfuriavesela in VitaDovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si...Citeste continuarea
Desert clatite cu dulceata
Postat de: ralu_ca in DulciuriIntr-un vas se amesteca foarte bine laptele cu apa minerala, ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si un praf de sare. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca cu telul pana ce compozitia...Citeste continuarea
Desert chec pufos
Postat de: ryta in PrajituriBati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Freci galbenusurile cu uleiul pus putin cate putin, ca la maioneza pana devin o crema, apoi le amesteci cu albusurile. Adaugi laptele, sarea...Citeste continuarea
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneAm spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in...Citeste continuarea
Desert cu ciocolata si frisca
Postat de: RuxyRux in DulciuriFrisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust). Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit. In pahar se pune frisca(...Citeste continuarea
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel
Postat de: xana in PrajituriPerele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: Ica_mama in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: ryta in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se curata capsunile si se spala.Separat se face un sirop din apa si zahar si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Cand s-a topit zaharul se pun si capsunile si se...Citeste continuarea