A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Drob marmorat de ied

Postat de: ilinca_rox in Mancaruri cu carne

Pregatim carne:  organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt...Citeste continuarea

Dovlecel umplut cu legume in sos de...

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund. Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat...Citeste continuarea

Desert cornulete pufoase cu rahat

Postat de: andreea91 in Prajituri

Am amestecat toate ingredientele si a rezultat un aluat usor de modelat. Daca iese prea tare, adaugam putina apa din cescuta. Daca nu va trebuie, nu o folosim deloc. Am intins foaia de aluat si...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea

Desert placinta greceasca

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Foile se dezgheata si se rup bucatele mici. Se mixeaza ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul si foile rupte si se amesteca bine cu o spatula. Se...Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate

Postat de: Criss in Dulciuri

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul de spala, se curata  coaja ( la cel crud nu este nevoie, dar eu am facut acest lucru), se taie rondele, se pune la scurs.  Se aseaza rondelele intr-un bol si se da cu sare,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata in 10...

Postat de: susu in Prajituri

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul se toaca marunt dupa care se amesteca cu ingredientele uscate si stafidele. Adaugati apoi apa,...Citeste continuarea

Dovlecei pentru ciorbe, pentru iarna

Postat de: aliliana in Conserve

Dovleceii se curata, se spala, se toaca cubulete. Morcovii se curata, se taie cubulete. Leusteanul se alege, se spala si se toaca marunt. Toate acestea se pun intr-un bol, se amesteca si se pune...Citeste continuarea

Dulceață de agrișe/ coacăze albe

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf. 10 g de gel fix,...Citeste continuarea

Dulceata de agrise

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a...Citeste continuarea

Desert rapid cu iaurt si fructe

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Intr-un bol amestecam iaurtul cu smanatna si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine. Daca doriti mai dulce, puteti adauga putin zahar sau indulcitor. In cupe sau in castronele,asezam...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine

Postat de: Bunica in Prajituri

Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixam cu un praf de sare....Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne de pui

Postat de: Dya in Pui

Taiem dovleceii la unul din capete, le razuim miezul si il scoatem cu grija, pentru a nu sparge/crapa dovleceii. Tocam legumele, le calim in cele 2-3 linguri cu ulei , atat cat...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura cu zero calorii

Postat de: Cocktail_of_Senses in Dulceata / Gem

Eu am inceput evident prin culegerea fructelor. A fost o adevarata placere, iar satisfactia este mult mai mare cand te implici cu adevarat. :) Puneti zaharul la fiert impreuna cu apa si...Citeste continuarea

Desert gogosi berlineze

Postat de: caroline in Dulciuri

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ). Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se...Citeste continuarea

Dulceata de agrise

Postat de: andaoana in Dulceata / Gem

Pregatim borcanele : le spalam si le punem la uscat  (mie mi-au iesit 3 borcane de 320 ml) Agrisele le spalam in apa rece si indepartam coditele si mustatile . Am pus agrisele in robot...Citeste continuarea

Desert rapid cu biscuiti si budinca...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Prima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca. Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Elena_Daria in Pui

Spalam si taiem cubulete pieptul de pui. Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete. Intr-o...Citeste continuarea

Dulceata de visine cu menta

Postat de: Dya in Dulceata / Gem

Spalam si curatam visinele de codite si de samburi, adaugam zaharul si le pastram la rece peste noapte. A doua zi asezam vasul pe foc, la flacara mica, adaugam crengutele de menta si fierbem...Citeste continuarea

Dulceata de visine-Multicooker

Postat de: AdyNA_RadU in Dulciuri

Am spalat visine, le-am indepartat coditele si le-am scos samburii apoi le-am pus in vasul mare Multicooker.Am adaugat zaharul si le-am lasat aproximativ o ora sa isi lase putina zeama. Am...Citeste continuarea

Dulceata de cirese in sirop de zahar

Postat de: Lia1 in Dulceata / Gem

Speli fructele, le scurgi bine de apa si le cureti de codite si samburi (fara sa isi piarda forma). 1. Intr-o cratita cu suprafata mare de evaporare pui la fiert la foc mediu zaharul, apa si...Citeste continuarea

Dulceata de nuci verzi

Postat de: mirela0911 in Dulceata / Gem

Deci, dupa cum spuneam am primit nucile, acestea trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se...Citeste continuarea

Desert super-rapid la Multicooker -...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pregatiti aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent. Puneti laptele, amestecat cu zaharul, sarea, in vasul aparatului. Selectati din MENIU functia BOIL. Apasati START. Intre...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: timea in Dulceata / Gem

Spalam bine fructele in apa rece. Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine. Punem...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu lamaie

Postat de: rhapsody in Prajituri

1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie....Citeste continuarea

Desert prajitura negresa de post

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Amestecam faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie, apoi adaugam uleiul si apa, iar la final stafidele, gemul si banana taiata rondele. Omogenizam bine si turnam...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: merisor67 in Dulceata / Gem

Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi. Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece. Eu am lasat vasul in frigider de seara pana...Citeste continuarea

Dulceata de fragute cu zahar...

Postat de: aliliana in Dulceata / Gem

Fragutele se aduna, se curata, se spala si se pun la scurs.  Intr-o cratita punem la caramelizat zaharul.Il lasam la topit pana capata culoarea chihlimbarului, dupa care punem apa. Lasam...Citeste continuarea

Dulceata de visine cu baton de vanilie

Postat de: Lia1 in Dulceata / Gem

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...Citeste continuarea

Dulceata de piersici (multicooker)

Postat de: Irinukaaa in Dulceata / Gem

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat). Se pun in oala Multicooker, se presara...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: nico15 in Dulceata / Gem

Este un anume tip de trandafir din care se face dulceata. Culegem petalele de trandafiri si le spalam bine, dupa care frecam petalele cu sare de lamaie. Lasam sa se inmoaie si le vom stoarce....Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele...Citeste continuarea

Dulceata de cirese fara zahar

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Se pune sucul la fiert ,se adauga lamaia,se lasa la fiert cam 30 min la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga ciresele ,se lasa la fiert 20 minute ,se ia de pe foc si se lasa pana a 2-a...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: privatelaura in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Capsunile se curata, se spala sub jet de apa rece.  Se pun intr-o cratita mare si se pun la fiert. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Despicam o...Citeste continuarea

Dovlecel pane

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin...Citeste continuarea

Dulceata de visine cu zahar (mai)...

Postat de: Lia1 in Dulceata / Gem

1. Spala bine fructele si ai grija ca nici macar vreuna sa nu ramana, din cele stricate. Fructele alterate pot duce la stricarea intregii cantitati. Curata visinele de codite si scoate samburii cu...Citeste continuarea

Deliciu inghetat cu zmeura

Postat de: Sylvia in Prajituri

     Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa...Citeste continuarea

Desert racoritor cu lamaie si...

Postat de: mihaelamiky1992 in Prajituri

CREMA DE LAMAIE: - incalzim laptele la foc mic; - intr-un vas punem cele 2 galbenusuri, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul tos si faina; - amestecam toate aceste ingrediente apoi...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Ina in Dulciuri

Dupa ce am spalat capsunile si am indepartat coditele, le-am pus  in blender, impreuna cu frisca , laptele , zaharul si frunzele de menta. Am pornit blenderul  si intr-un minut am...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu sos de branza

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne si...

Postat de: farfuriavesela in Vita

Dovleceii ii spalam, le taiem capetele, daca sunt prea lungi ii taiem pe jumatate si ii scobim cu lingurita Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul, 5-6 linguri de sos de rosii, marar si...Citeste continuarea

Desert clatite cu dulceata

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Intr-un vas se amesteca foarte bine laptele cu apa minerala, ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si un praf de sare. Se adauga apoi faina treptat si se amesteca cu telul pana ce compozitia...Citeste continuarea

Desert chec pufos

Postat de: ryta in Prajituri

Bati albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Freci galbenusurile cu uleiul pus putin cate putin, ca la maioneza pana devin o crema, apoi le amesteci cu albusurile. Adaugi laptele, sarea...Citeste continuarea

Dovlecei rotunzi umpluti cu carne

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata si frisca

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Frisca se mixeaza si se indulceste cu zahar pudra vanilat( dupa gust). Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu mierea si vanilia, se lasa la racit. In pahar se pune frisca(...Citeste continuarea

Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Postat de: xana in Prajituri

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele, lamaia felii, lichiorul Amaretto si putina apa si le...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: Ica_mama in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame. Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute. Capsunile...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: ryta in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se curata capsunile si se spala.Separat se face un sirop din apa si zahar si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Cand s-a topit zaharul se pun si capsunile si se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]