Desert prajitura in foi
Postat de: getix in PrajituriFoi: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul....Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: adela_64 in PrajituriSpalati bine coaja dovleacului, curatati-l de seminte, taiati-l felii cat sa intre pe gura robotului sau cat sa va fie usor sa-l dati pe razatoarea mare, cu coaja cu tot. Da ati citit bine, cu...Citeste continuarea
Desert la pahar cu cus-cus si gutui
Postat de: vio_dreams in DulciuriCuratam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu...Citeste continuarea
Delicii de nuca de cocos
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Intr-un bol punem cocosul si zaharul . Trebuie sa fie cantitati egale . - Puneti ouale intregi si cu mana incepeti sa incorporati toate ingredientele . - Pregatiti forme de hartie mici de...Citeste continuarea
Desert prajitura fina cu nuca de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru primul blat , mixam albusurile cu zaharul tos si un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam nuca de cocos si faina in ploaie, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus pana se...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac
Postat de: margo in Dulceata / GemDovleacul se taie bucati,se scoate partea cu seminte , se curata de coaja,apoi se da pe razatoare.Ghimbirul se curata de coaja si se da pe razatoare. In cratita pentru...Citeste continuarea
Desert prajitura Eugenia
Postat de: ela in PrajituriCrema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam...Citeste continuarea
Dulceata de morcov cu nuca
Postat de: AnyCostescu in Dulceata / GemMorocovul se curata de coaja si se taie in cubulete. Intr-un ceaun de tuci punem pe foc apa , zharul si batonul se scortisoara. Cand incepe sa fiarba punem morcovul. Lasam ceaunul la foc...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: margo in Dulceata / GemGutuile se spala si se curata de coaja,apoi li se scoate casuta cu seminte.Se taie felii sau cuburi de marime potrivita.In cratita pentru dulceata se pune la fiert apa cu zaharul.Se ia spuma...Citeste continuarea
Desert tort Egiptean cum sa prepari...
Postat de: gaby_d in TorturiMod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata
Postat de: timea in PrajituriCrema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,...Citeste continuarea
Dulceata de gutui la Multicooker
Postat de: AdyNA_RadU in Dulceata / GemInitial am facut un sirop din apa cu zahar, cu ajutorul programului BOIL. Am lasat sa se fiarba apa cu zaharul pana cand , atunci cand incercam , se lipea de degete (aprox. 1...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: cristeena20 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam...Citeste continuarea
Desert rapid la pahar
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta. 2. Inmoi biscuitii in cafea pentru 2-3 secunde si ii scoti pe o farfurie. 3. Pui in pahar un...Citeste continuarea
Desert la pahar cu crema de iaurt...
Postat de: vio_dreams in DulciuriMixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta devine ferma. Cantitatea de zahar poate varia in functie de gustul fiecaruia. Adaugam iaurtul pe care l-am scurs bine in prealabil....Citeste continuarea
Deruny ( Clatite ucrainiene de...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriCartofii si ceapa se curata si se spala.Dupa care se rad cartofii, prin razatoarea mare.Ceapa se rade si ea, tot prin razatoarea mare. Se amesteca. Dupa se adauga:oul,faina,sare si piper,si...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: cristinutanicolita in Dulceata / GemPiersicile se spala si se taie cubulete. Zaharul se pune intr-o craticioara pe foc si se amesteca continuu pana acesta devine lichid. Cand acesta s-a topit frumos se sdauga apa...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: robert_badica in Mancaruri de legumeDovlecei,se spala,se curata de coaja,si se taie rondele ceva mai groase.Ouale se bat cu sare,piper si boia de ardei.Fiecare felie de dovlecel se da cu sare pentru a iesi cat mai multa apa din...Citeste continuarea
Desert chec Clementina
Postat de: Adele in PrajituriPentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile bine si se lasa deoparte, dupa care se bat galbenusurile cu zaharul, vanilia si treptat uleiul pana devin spumoase si isi...Citeste continuarea
Desert checul mofturosilor
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza...Citeste continuarea
Desert tort diplomat de mere
Postat de: vio_dreams in TorturiBlat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: Irina in Dulceata / GemIntai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. Am adaugat...Citeste continuarea
Dulceata de struguri
Postat de: margo in Dulceata / GemSe aleg struguri cu bobul mare si carnos.Se curata boabele de pe ciorchine si se spala,apoi se lasa sa se zvante. Int-o cratita se fierbe apa cu zaharul si zeama de lamaie.Cand siropul incepe...Citeste continuarea
Dourada cu legume la cuptor
Postat de: cristeena20 in PestePrima data pregatim pestele: se curata de solzi si de intestine si se cresteaza . Il presaram cu sare , piper alb , punem in fiecare 1 foaie de dafin si felii de lamaie. Il stropim cu putin ulei...Citeste continuarea
Desert cornulete bicolore
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se pune drojdia si o lingura de zahar, se amesteca pana se lichefiaza, apoi se adauga laptele caldut. Se lasa cateva minute, pana cand incepe sa se umfle. Intr-un vas mai...Citeste continuarea
Desert placinta invartita cu mere...
Postat de: gaby_d in Mancaruri de postTopeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul....Citeste continuarea
Desert simplu la pahar 2...
Postat de: Adele in Mancare copiiSe pune laptele pe foc cu ciocolata si caramelele,pana incepe sa fiarba si sa topesc.Intr-un vas se amesteca cacaoa cu faiana si zaharul in putin lapte pana devine cremoasa .Cu un plolonic...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza si smantana
Postat de: andra001 in Mancaruri de legumeSe rad dovleceii, se taie in lung in doua, se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti se scot, se scurg bine, se aseaza pe o farfurie, se acopera cu cascaval ras, apoi se toarna...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemNe inarmam cu manusi si multa rabdare.Spalam ardeiul il crestam pe din doua si eliminam semntele,iar nervurile partial,trebuie sa-i lasam din iuteala.Apoi taiem ardeiul bucatele...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti
Postat de: margo in Dulceata / GemArdeii se spala,se usuca,apoi li se scot samburii si nervurile.Este o operatie mai migaloasa, dar merita efortul,avand in vedere rezultatul final.In timpul curatarii purtati manusi pentru a evita...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: Toamna07 in Dulceata / GemAm cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul. Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor. ...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: gaby_d in PrajituriBlat: Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa. Peste albusurile spuma cerne faina....Citeste continuarea
Dulceata de pepene galben
Postat de: rodicamaria in Dulceata / GemPepenele se curata de coaja si seminte si se taie cubulete mici . Se amesteca cu zaharul si le lasa deoparte ( eu am lasat cam 30 min. amestecand din cand in cand ) pana cand lasa zeama apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu prune
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas am pus galbenusurile pe care le-am mixat cu zaharul si apoi pe rand cu ulei, lapte, praf de copt si faina in ploaie. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat la...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemMurea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o oala mai groasa, eu am folosit una de tuci, turnam apa si zaharul. Punem oala pe aragaz, la...Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu legume mexicane
Postat de: Dea_Dea in Mancaruri de legumeSe pune la incins uleiul si se calesc putin legumele. Se condimenteaza cu sare si piper. Dovlecelul se spala bine si se taie in 3 sau 4, se scot semintele cu lingurita si se aseaza in tava de...Citeste continuarea
Desert cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in DulciuriLasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei, apoi impartim foaia in 30 de patratele. Frecam galbenusul de ou cu lingura de lapte si apoi ungem fiecare patrat in parte, apoi presaram zahar...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: merisor67 in TorturiMai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara. Blat : Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul...Citeste continuarea
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru inceput preparam umplutura/crema de nuca macinata: mixam albusurile cu un praf de sare si 15 linguri de zahar pana obtinem o spuma ferma. Adaugam apoi nuca macinata si lasam crema...Citeste continuarea
Desert placinta greceasca
Postat de: simona72 in DulciuriOuale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul in timp ce mixam la viteza redusa. Foile de placinta se rup in bucatele...Citeste continuarea
Desert cu branza pufoasa si afine
Postat de: Oana in PrajituriSe opresc cateva afine pentru decor si se pun la congelator. Restul de afine se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana se obtine un piure fin. Se opreste jumatate din piureul de afine, iar...Citeste continuarea
Dovlecel pane cu telemea Delaco
Postat de: babi5 in Mancare copiiDovlecelul se curata se spala se feliaza apoi se sareaza putin si se lasa 10min . cu sarea sa se inmoaie dupa care se stoarce bine de apa.Intr-un castron batem ouale bine cu putina...Citeste continuarea
Desert prajitura nemteasca cu...
Postat de: Bon_Jovi in PrajituriMai intai o sa va spun ce este quarkul (si pentru mine a fost ceva nou). Quark este un fel de crema de branza mai acrisoara si o gasiti in marile magazine la raionul de iaurturi si branzeturi....Citeste continuarea
Desert biscuiti de post cu nuca de...
Postat de: mena29 in DulciuriPornim cuptorul sa se incalzeasca la 190-200 grade C. Amestecam pe rand toate ingredientele. Cu mainile umezite,formam bile din aluatul rezultat si le punem intr-o tava pe care am tapetat-o...Citeste continuarea
Dulceata fina din fructe de soc
Postat de: Criss in Dulceata / GemSe aleg doar fructele negre, coapte. Dupa cum vedeti, pe ciorchine sunt si bobite verzi sau mov deschis. Acelea nu le-am pus la dulceata. Se culeg asadar bobitele si se spala in 2-3 ape. Daca se...Citeste continuarea
Dovlecei pentru iarna
Postat de: robert_badica in ConserveSe spala si se decojesc dovlecei. Apoi se toaca cubulete si se pun in borcane impreuna cu apa si sarea. Se fierb la baine-marine. Citeste continuarea
Desert placinta dobrogeana
Postat de: merisor67 in DulciuriAm facut aceasta placinta de trei ori la rand, odata si la mama mea si tare buna a iesit de fiecare data. Am gasit la Kaufland foi de placinta necongelate, 18 foi in pachet si tare mult mi-au...Citeste continuarea
Dovlecel umplut si pui copt pe sare
Postat de: danielaR in PuiSpalam dovlecelul si il scobim cat de mult putem.Amestecam carnita cu bulionul si ciupercile si sare si piper.Umplem dovlecelul si il dam la cuptor intr-un vas yena In alt vas yena punem...Citeste continuarea
Dulceata de soc
Postat de: pushaa in Dulceata / GemFructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude. Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine....Citeste continuarea