Dereie (Coltunasi cu dulceata)
Postat de: melinduta_1990 in PrajituriSe pune faina intr-un castron si pe mijloc se face o gaura rotunda unde se pun cele 3 oua si sarea.Se framanata, adaugind si putina apa, pana ce devine un aluat un pic cam tare. Se lasa un pic...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt fara coacere
Postat de: bylaura in PrajituriBlat : Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios). Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da...Citeste continuarea
Desert rulada tigru
Postat de: giorgi in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: Silvioara in Dulceata / GemCum pregatesc eu dulceata de gutui: Gutuile se spala bine de puf si se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pun pe foc zaharul cu apa si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana...Citeste continuarea
Dulceata de gutui cu mere
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemGutuile se sterg de puf , se spala , se curata de seminte si se taie cuburi marunte .[ robotul meu e defect , dar nu am pierdut nimic, a iesit chiar mai buna cu bucatele de fruct ]...Citeste continuarea
Desert cu piscoturi si budinca de...
Postat de: adasev12 in DulciuriSe prepara budinca cu laptele conform instructiunilor de pe pachet.( daca are nevoie de zahar adaugati...eu folosesc gata indulcita). Se adauga in ea bucatile de ciocolata si crema de alune...Citeste continuarea
Dovleac la cuptor
Postat de: oana_pisicutza16 in DulciuriSe spala bine dovleacul si se taie in felii potrivite Se pun feliile intr-o tava si se baga la cuptorul bine incins Se lasa la cuptor pana este bine facut Se mananca atat cald cat...Citeste continuarea
Desertul buclucaş
Postat de: diaconta in DulciuriAm început cu crema de menta si de aici a început „transformarea” pentru ca nu mi-a placut rezultatul. Ciocolata rupta în bucati se pune pe baie de...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga...Citeste continuarea
Dulce de iute
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriCum miercuri am intrat in posesia citorva borcanele de Dulce de iute , produsul prietenului nostru Radu Popovici, cind am ajuns acasa am pregatit repede pentru Irina o gustarica foarte simpatica....Citeste continuarea
Desert cu ciocolata
Postat de: rodica_m in DulciuriSe topeste ciocolata cu untul la baie de aburi. Se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul se adauga si faina. Se incorporeaza atent amestecul de ciocolata...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: miha in Dulceata / GemZmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Desert prajitura "Triumf"
Postat de: Teo in PrajituriBlat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi...Citeste continuarea
Dulceață de gutui
Postat de: carmenvlad in Dulceata / GemS e aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a...Citeste continuarea
Dulceata de gutui cu miez de nuca...
Postat de: Ina in Dulceata / GemPunem la fiert zaharul si apa , pana se leaga intr-un sirop lipicioas. Spalam gutuile si le taiem in bucatele mici, cu tot cu coaja. Cand siropul este legat,...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: Ina in Dulceata / GemCum prepar eu dulceata de gutui . Punem la fiert un kg zahar intr-un litru de apa si cateva picaturi de vanilie, pana obtinem un sirop legat ( lipicios). Gutuile se curata de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu suc Fanta
Postat de: miremirc in PrajituriPentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam compozitia...Citeste continuarea
Deliciu cu ciocolata
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Adaugam si faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie de...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac
Postat de: brunetica in Dulceata / GemDe cu seara se spala dovleacul, se taie in doua si se curata de seminte, se curata de coarja si se spala. Taiem dovleacul in patratele si il asezam oala. Radem cele 2 lamaii de coaja si o adaugam...Citeste continuarea
Degetele de pui la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiPieptul de pui il spalam si il stergem cu un servet. Taiem fasiute pe lung,subtirele. Le batem foarte putin cu ciocanul de snitele si le condimentam,pe ambele parti,cu sare si piper. Oul...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemGutuile bine sterse sau spalate de puf,le curat de coaja apoi scot sfere cu o forma speciala,direct in castronul cu apa si zeama de la 1lamaie;cu acelasi castron,3la numar,2cani cu apa si batonul...Citeste continuarea
Desert cu mere caramelizate si...
Postat de: alldaycooking in DulciuriStafidele le-am pus intr-un pahar cu apa calduta sa se hidrateze. Merele le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete pe care le-am adaugat la fructoza caramelizata. Am lasat in continuare pe...Citeste continuarea
Dracula
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie din maslina parul si ochii,iar din rosie sau ardei gura de la care sa nu lipseasca si dintii de vampir. Citeste continuarea
Dulceata ca viata ---...
Postat de: Onesta in Dulceata / GemIntr-o zi din saptamana trecuta m-am pomenit ca sotiorul meu mi-aduce acasa ........... da , da , minunati-va ... 5 (cinci) kg de lamai , cica sa fac ,,niste dulceata" , asa ca m-am...Citeste continuarea
Degete de vrajitoare
Postat de: mitinita in Mancare copiiDin aluatul de paine se formeaza degetele. Sa nu fie prea groase ca mai creste in timpul coacerii. Se pun migdalele pe post de unghii si se da la cuptor. Se coc 10 minute si se pot folosi...Citeste continuarea
Desert ideal pentru copii
Postat de: naomy in DulciuriIn primul rand punem frisca lichida la incalzit. Cand s-a incalzit (sa nu dea in clocot) punem ciocolata alba si o luam de pe foc. Amestecam bine pana de topeste ciocolata si o lasam la...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: oana_pisicutza16 in Dulceata / GemSe spala murele si se pun la fiert, timp de 30 de minute Se adauga zaharul si se lasa la fiert pana se ingroasa. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se pune in borcane Citeste continuarea
Dovleac la congelator pentru iarna
Postat de: MIUTA in ConserveDovleacul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare sau pe robot si se pune la calit in ulei. Se adauga zahar dupa gust si se lasa la calit 10-15 minute. Se da la rece iar cand s-a...Citeste continuarea
Dovleac la cuptor (ludaie)
Postat de: Kori in DulciuriAm spalat bine dovleacul si l-am taiat intai in doua, am curatat semintele, apoi l-am taiat felii potrivite. Am pus hartie de copt in tava mare de la aragaz si l-am asezat acolo cu coaja in...Citeste continuarea
Dublu Kinder Pingui
Postat de: deyutzky in PrajituriPregatim FOILE: untul cu zaharul le mixam bine peste care adaugam albusurile batute spuma si amestecam. Peste aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu cele 6 linguri de cacao si praful de...Citeste continuarea
Desert inghetat cu mure si piscoturi
Postat de: bitza in DulciuriSe pregatesc 3 pahare Apa,zaharul si vanilia se pun pe foc pana se topeste zaharul Smantana pentru frisca se bate cu zaharul pudra. Murele congelate se pun intr-un blender si se fac pasta,se...Citeste continuarea
Dulceaţă de ceapă roşie a la...
Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri1. Cureţi ceapa, o speli şi o tai julienne. O stropeşti cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida. 2. Iei un vas cu fondul mai gros si mai încăpător in care pui din cantitatea de...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: sufletista in Dulceata / GemSpalam gutuiile foarte bine, le stergem si le curatam de coaja si de seminte. Le taiem cubulete (e cam greu), le punem intr-o cratita, stoarcem lamaia deasupra si dam deoparte. Intr-o alta...Citeste continuarea
Dulceata de prune la cuptor
Postat de: sufletista in Dulceata / GemSe spala prunele bine si se scot samburii. Intr-o oala cu fundul gros se pune un strat de prune, zahar si continuam pana terminam. Acoperim oala si dam la rece peste noapte A 2 zi dam la...Citeste continuarea
Dulceata de strugurasi cu dude
Postat de: mihaelar63 in Dulceata / GemSpalati cu atentie fructele.scurgeti bine de apa. Curatati de codite cu atentie sa nu le zdrobiti Puneti fructele intr-o cratita antiaderenta cu fund dublu + zaharul. Lasati sa se...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: Criss in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se bat ouale, se adauga grisul in ploaie, branza de vaci, apoi in final faina. Rezulta un aluat moale si usor lipicios. Cu mainile infainate formam niste bilute...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: MIUTA in Dulceata / GemEu pun la un kg de mure,500 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Se curata murea bob cu bob.Se amesteca cu zahar si se lasa cca 2 ore. Se pune la fiert si dupa o ora adaugam sucul de...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: MIUTA in Dulceata / GemEu pun la un kg de afine,600 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Am ales cu grija afinele,le-am curatat de codite si le-am spalat. Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare cca o ora....Citeste continuarea
Dulceata de pere
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemSpalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat. Luam perele si le spalam sub jetul de apa. Le scurgem bine si le curatam de coaja. Le taiem...Citeste continuarea
Dulceata din gogonele
Postat de: lia in Dulceata / GemPunem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert. Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare...Citeste continuarea
Dulceata aromata din coji de lubenita
Postat de: lia in Dulceata / GemCuratam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie....Citeste continuarea
Dulceata de struguri
Postat de: antici_gabytza in Dulceata / GemFaza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba...Citeste continuarea
Diplomat cu portocale - Reteta cu...
Postat de: madi_marin in TorturiSe pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac
Postat de: Julie in Dulceata / GemDovleacul se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se amesteca apa cu zaharul, sucul de la citrice si cateva bucati din coaja acestora. Se pun la fiert, la foc mare, pana se obtine un sirop...Citeste continuarea
Dulceata de catina
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemAm facut un sirop putin mai gros din zahar,apa si batonul de vanilie(l-am scos la sfarsit) apoi am adaugat catina curatata si spalata. Am lasat focul mare 15-20 min iar la sfarsit am adaugat zeama...Citeste continuarea
Desert prajitura Simi
Postat de: postavaru in PrajituriBlatul : Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si...Citeste continuarea
Dovlecel umplut cu carne tocata
Postat de: Silvioara in Mancaruri cu carneReteta se prepara astfel: Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul...Citeste continuarea
Dovleci şi vinete pane
Postat de: anomisana in Mancaruri de legumeSe curăţă vinetele şi dovlecii de coajă, se taie felii, se sărează puţin şi se lasă la scurs. Între timp se face un aluat ca de clătite dar mai gros, din ouă, lapte şi făină...Citeste continuarea
Dulceata de piersici cu capsuni
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSpalam fructele. Taiem capsunii in doua sau in patru si punem peste ei cca 500 g zahar. Ii lasam sa se formeze un sirop pana curatam piersicile de pielita si eventualele stricaciuni. Intr-o...Citeste continuarea
Dulceata de cireste
Postat de: jolygina in Dulceata / GemCuratam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai...Citeste continuarea