Drob de soia
Postat de: Xandrinne in Mancaruri de postSoia am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa. Apoi am tocat...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: mimmi in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Se curata capsunii de codite, se spala, se taie in doua. Se pune intr-o cratita un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa si se lasa 12 ore, sa lase suc. Se pun...Citeste continuarea
Dulceata de gogonuci
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSpalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemMai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit). le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat. Spalam piersicile bine sub jetul de apa....Citeste continuarea
Dulceata de rosii galbene
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemSe spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi...Citeste continuarea
Dulceata din fructe de padure
Postat de: divainbucatarie in Dulceata / GemFructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop. A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si...Citeste continuarea
Dulceata de patlagele verzi
Postat de: Julie in Dulceata / GemPatlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei...Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: Julie in Dulceata / GemMurele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga murele si se continua fierberea pentru inca...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriVinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit. Ceapa se toaca marunt...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati(2)
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala ,se taie pe lungimea lor si cu ajutorul unei lingurite se scobesc .Fiind foarte tineri nu am curatat dovleceii de coaja.Continutul dovleceilor se pastreaza pentru amestecul cu...Citeste continuarea
Desert rustic -Malai dulce
Postat de: Sidy in PrajituriStafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea
DROBOCARTOFIN
Postat de: naomy in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare . Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: madi_marin in DulciuriZahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul...Citeste continuarea
Dovlecel pane rapid
Postat de: alinutzika in Mancaruri de legumeTaiati dovleceii in felii de 1/2 cm grosime. Sarati-i si lasati-i sa stea intr-o strecuratoare vreo 20 minute,cel putin, ca sa-si lase apa si ca se se mai inmoaie. Intre timp bateti ouale cu...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: lacrimioara in Dulceata / GemSe spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: jolygina in Dulceata / GemSpalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie....Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: mitinita in Dulceata / GemSe clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati. Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor. Se pune la fiert...Citeste continuarea
Dulceata asortata cu stafide
Postat de: mimmi in Dulceata / GemCuratam portocala de coaja si de pielita ( sa ramana numai fructul gol). Taiem merele si nectarinele in jumatati dupa care fiecare jumatate o mai taiem inca o data in jumatate si acum le taiem...Citeste continuarea
Dulceata aromata de banane
Postat de: mimmi in Dulceata / GemPunem intr-o oala apa,zaharul,sucul de lamaie,batonul de scortisoara si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga bananele taiate felii de cca 1 cm grosime. Lasam sa fiarba cca 15-20 de...Citeste continuarea
Drob cu legume
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPreparare drob cu legume : Fierbem in apa cu putina sare si putin ulei amestecul mexican conform instructiunilor de pe pachet dupa care scurgem apa in care a fiert si lasam sa se racoreasca...Citeste continuarea
Dulceata din fructe de soc
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemMod de preparare pentru dulceata din fructe de soc Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul,...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneCuratam dovleceii de coaja. le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior. ceapa o curatam si o tocam marunt. firele de ceapa le spalam si le taiem . o rosie o curatam de...Citeste continuarea
Dulceaţă de caise
Postat de: carmenvlad in Dulceata / GemMod de preparare dulceata de caise : Se aleg caise mai puţin coapte, sănătoase şi se spală cu apă rece. Se scufundă pentru 2 minute într-un vas cu apă rece amestecată cu 1...Citeste continuarea
Dovlecel pane cu branza
Postat de: sufletista in Aperitive / Garniturise curata dovleceii,se taie felii si se presara sare deasupra, ii lasam 40 min batem grisul cu ouale,piper adaugam branza trecem feliile prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit...Citeste continuarea
Dulceata de piersici cu vin
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSpalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: postavaru in Dulceata / GemSpalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o...Citeste continuarea
Dulceata din fructe de soc
Postat de: Julie in Dulceata / GemFructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda! Fructele de soc se desprind de pe...Citeste continuarea
Dovlecei cu rosii si mozzarella
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriTaiem legumele si branza felii rotunde de grosimi identice. Le asezam intr-un vas termorezistent in straturi alternative. Asezonam cu sare si piper si coacem la 200°C timp de 20 minute....Citeste continuarea
Dovlecei umpluti - la Dry Cooker
Postat de: zorele in Mancaruri cu carneDovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita. Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt...Citeste continuarea
Dovlecei grecesti
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDovleacul se spala bine, se taie in doua si pe lungime si pe latime (cazul meu, daca sunt mici se pun la fiert intregi) si se pun in apa clocotita cu putina sare, cat sa-i cuprinda. Se fierb...Citeste continuarea
Dulceata de nectarine cu piersici
Postat de: eduard_09 in DulciuriSpalam fructele si le scoatem samburi. Intr-o oala punem zaharul cu apa si cand a devenit sirop se aduaga fructele,lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga dulceata. Se amesteca din cand in...Citeste continuarea
Donauwellen - Valurile Dunarii
Postat de: Corina33 in TorturiSe pun visinele la scurs si se curata de samburi. Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10...Citeste continuarea
Dovlecei conservati in suc de rosii
Postat de: lili in ConserveSe aleg dovleceii foarte proaspeti si nu prea mari. Se rad usor de pielite, iar daca sunt mari se taie in bucati de 3—4 cm. Se spala, se scurg de apa, apoi se oparesc in apa...Citeste continuarea
Dovlecei conservati in saramura
Postat de: lili in ConserveSe iau dovlecei li se taie coditele, se spala,se curata, se oparesc in apa cu putina sare timp de 3—5 min, dupa care se racesc imediat cu apa rece. Dovleceii astfel pregatiti se pun in...Citeste continuarea
Desert cu ciocolata si cafea
Postat de: adasev12 in Prajituribiscuitii mei fiind foarte sfaramiciosi i-am zdrobit cu mana, apoi i-am amestecat cu untul topit, cacao si cafea ...am intins blatul apoi in tava cu mana si am dat la rece. crema: am...Citeste continuarea
Desert pentru Diaconta
Postat de: gaby_d in Dulciuri-mixezi untul spuma - mixezi frisca -adaugi zaharul , mixezi, apoi incorporezi lingura cu lingura frisca si zaharul vanilat. - asezi pe farfurioare pentru desert, alternativ,...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu cascaval ras
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata,se spala si se taie felii subtiri.Se pune intr-un vas ,se presara cu sare fiecare strat si se lasa 3-4 ore sa stea la frigider. Se scoate de la frigider,se stoarce de apa...Citeste continuarea
Delicatese cu ness si visine
Postat de: rocsi_1612 in Prajituriblatul: ouale (de la temperatura camerei)le separam. mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul. adaugam apa si vanilia. apoi punem faina si...Citeste continuarea
Dulceata din petale de trandafir
Postat de: lia in Dulceata / GemIn primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti la cuptor
Postat de: carla27carla in Mancaruri cu carneDovleceii se spala bine si se taie in doua.Se scoate semintele .Mie miez nu mi a ramas ca au fost mari si au avut seminte.Intr-o cratita se incinge ulei se pune ceapa tocata si ardeiul taiat...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: gelu in Aperitive / GarnituriDoveceii se curata,se spala si se taie felii de cca 1 cm,se da un praf de sare si se lasa la scurs cca 20 min.Ouale se bat cu sare si piper.Dovleceii se dau prin faina, apoi prin ou si se prajesc...Citeste continuarea
Dovlecel pane cu sos de usturoi
Postat de: Ubulika in Mancaruri de postCuratam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Intr-un castron batem ouale cu furculita, punem putina sare si...Citeste continuarea
Desert prajitura desteapta
Postat de: MotanLaOale in PrajituriMargarina se topeste la microunde si se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza si margarina topita...Citeste continuarea
Dulceata de cirese amare
Postat de: postavaru in Dulceata / GemDupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii...Citeste continuarea
Dulceata de cirese negre
Postat de: cec in Dulceata / GemSe spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi) A doua zi se aseaza vasul pe foc...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: mimmi in Dulceata / GemFacem un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca ii gata. Spalam caisele,le curatam de coaja si le taiem in 4. Le adaugam in...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCiresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: Sidy in Dulceata / GemSpalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in...Citeste continuarea
Dulceata de visine, uimitorul dulce...
Postat de: gratziela in Dulceata / GemSpala visinele, apoi curata-le de codite si samburi. Este bine sa faci într-o tura cam 2 kg de visine curatate (deci vei avea nevoie cam de 2 ½ kg de visine). Aseaza într-un...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneIndepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare...Citeste continuarea