A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Drob de soia

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de post

Soia am dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care am lasat-o la inmuiat. Cateva ore. Apoi am strecurat-o si scurs-o bine de apa. Apoi am tocat...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni reteta

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Dulceata de capsuni reteta Se curata capsunii de codite, se spala, se taie in doua. Se pune intr-o cratita un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa si se lasa 12 ore, sa lase suc. Se pun...Citeste continuarea

Dulceata de gogonuci

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Spalam foarte bine gogonelele si le punem intr-o oala. Adaugam zaharul,sucul de lamaie si apa cat sa le acopere. Se pune la fiert si dupa ce a scazut putin lichidul se adauga esenta si nucile. Se...Citeste continuarea

Dulceata de piersici

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Mai intai pregatim borcanele.(din alea mici de 400 de grame am folosit). le spalam bine cu apa fierbinte si le punem la scurs pe un prosop curat. Spalam piersicile bine sub jetul de apa....Citeste continuarea

Dulceata de rosii galbene

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi...Citeste continuarea

Dulceata din fructe de padure

Postat de: divainbucatarie in Dulceata / Gem

Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop. A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si...Citeste continuarea

Dulceata de patlagele verzi

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita.  Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei...Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga murele si se continua fierberea pentru inca...Citeste continuarea

Drob de vinete

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Vinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit. Ceapa se toaca marunt...Citeste continuarea

Dovlecei gratinati(2)

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii se spala ,se taie pe lungimea lor si cu ajutorul unei lingurite se scobesc .Fiind foarte tineri nu am curatat dovleceii de coaja.Continutul dovleceilor se pastreaza pentru amestecul cu...Citeste continuarea

Desert rustic -Malai dulce

Postat de: Sidy in Prajituri

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea

DROBOCARTOFIN

Postat de: naomy in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare . Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul...Citeste continuarea

Dovlecel pane rapid

Postat de: alinutzika in Mancaruri de legume

Taiati dovleceii in felii de 1/2 cm grosime. Sarati-i si lasati-i sa stea intr-o strecuratoare vreo 20 minute,cel putin, ca sa-si lase apa si ca se se mai inmoaie. Intre timp bateti ouale cu...Citeste continuarea

Dulceata de prune

Postat de: lacrimioara in Dulceata / Gem

Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: jolygina in Dulceata / Gem

Spalam bine afinele si punem zaharul peste ele ,dupa care le lasam vreo 4-5 ore la macerat. Cand au trecut orele punem pe foc gemul, iar cand a inceput sa fiarba adaugam zeama si coaja de lamaie....Citeste continuarea

Dulceata de zmeura

Postat de: mitinita in Dulceata / Gem

  Se clateste zmeura cu apa pana scapam de impuritati. Continutul plicului gelfix se amesteca impreuna cu 2 linguri de zahar ,se pune peste zmeura,se amesteca usor. Se pune la fiert...Citeste continuarea

Dulceata asortata cu stafide

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Curatam portocala de coaja si de pielita ( sa ramana numai fructul gol). Taiem merele si nectarinele in jumatati dupa care fiecare jumatate o mai taiem inca o data in jumatate si acum le taiem...Citeste continuarea

Dulceata aromata de banane

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Punem intr-o oala apa,zaharul,sucul de lamaie,batonul de scortisoara si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga bananele taiate felii de cca 1 cm grosime. Lasam sa fiarba cca 15-20 de...Citeste continuarea

Drob cu legume

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Preparare drob cu legume : Fierbem in apa cu putina sare si putin ulei amestecul mexican conform instructiunilor de pe pachet dupa care scurgem apa in care a fiert si lasam sa se racoreasca...Citeste continuarea

Dulceata din fructe de soc

Postat de: alinutzika in Dulceata / Gem

Mod de preparare pentru dulceata din fructe de soc Se iau cu multa multa rabdare si grija fructele de soc (va avertizez ca nu e usor deloc), se spala bine si se pun la fiert cu zaharul,...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carne

Curatam dovleceii de coaja. le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior. ceapa o curatam si o tocam marunt. firele de ceapa le spalam si le taiem . o rosie o curatam de...Citeste continuarea

Dulceaţă de caise

Postat de: carmenvlad in Dulceata / Gem

Mod de preparare dulceata de caise : Se aleg caise mai puţin coapte, sănătoase şi se spală cu apă rece. Se scufundă pentru 2 minute într-un vas cu apă rece amestecată cu 1...Citeste continuarea

Dovlecel pane cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

se curata dovleceii,se taie felii si se presara sare deasupra, ii lasam 40 min batem grisul cu ouale,piper adaugam branza trecem feliile prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit...Citeste continuarea

Dulceata de piersici cu vin

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Spalam piersicile,le taiem pe din doua,le scoatem samburii si le lasam putin in apa fierbinte ( se ia mai usor pielita jos) dupa care le curatam de pielita. Le taiem cuburi nu foarte mici ca se...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: postavaru in Dulceata / Gem

Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o...Citeste continuarea

Dulceata din fructe de soc

Postat de: Julie in Dulceata / Gem

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda! Fructele de soc se desprind de pe...Citeste continuarea

Dovlecei cu rosii si mozzarella

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Taiem legumele si branza felii rotunde de grosimi identice. Le asezam intr-un vas termorezistent in straturi alternative. Asezonam cu sare si piper si coacem la 200°C timp de 20 minute....Citeste continuarea

Dovlecei umpluti - la Dry Cooker

Postat de: zorele in Mancaruri cu carne

    Dovleceii se curata de coaja, se taie in 2 sau 3 pe latime, se scobesc cu o lingurita.     Intr-un castron se pune carnea fiarta in prealabil si tocata marunt...Citeste continuarea

Dovlecei grecesti

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Dovleacul se spala bine, se taie in doua si pe lungime si pe latime (cazul meu, daca sunt mici se pun la fiert intregi) si se pun in apa clocotita cu putina sare, cat sa-i cuprinda. Se fierb...Citeste continuarea

Dulceata de nectarine cu piersici

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Spalam fructele si le scoatem samburi. Intr-o oala punem zaharul cu apa si cand a devenit sirop se aduaga fructele,lasam sa fiarba la foc mic pana se leaga dulceata. Se amesteca din cand in...Citeste continuarea

Donauwellen - Valurile Dunarii

Postat de: Corina33 in Torturi

Se pun visinele la scurs si se curata de samburi. Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10...Citeste continuarea

Dovlecei conservati in suc de rosii

Postat de: lili in Conserve

 Se aleg dovleceii foarte proaspeti si nu prea mari. Se rad usor de pielite, iar daca sunt mari se taie in bucati de 3—4 cm. Se spala, se scurg de apa, apoi se oparesc in apa...Citeste continuarea

Dovlecei conservati in saramura

Postat de: lili in Conserve

Se iau dovlecei li se taie coditele, se spala,se curata, se oparesc in apa cu putina sare timp de 3—5 min, dupa care se racesc imediat cu apa rece. Dovleceii astfel pregatiti se pun in...Citeste continuarea

Desert cu ciocolata si cafea

Postat de: adasev12 in Prajituri

biscuitii mei fiind foarte sfaramiciosi i-am zdrobit cu mana, apoi i-am amestecat cu untul topit, cacao si cafea ...am intins blatul apoi in tava  cu mana si am dat la rece. crema: am...Citeste continuarea

Desert pentru Diaconta

Postat de: gaby_d in Dulciuri

-mixezi untul spuma - mixezi frisca -adaugi zaharul , mixezi, apoi incorporezi lingura cu lingura frisca  si zaharul vanilat. - asezi pe farfurioare pentru desert, alternativ,...Citeste continuarea

Dovlecei pane cu cascaval ras

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata,se spala si se taie felii subtiri.Se pune intr-un vas ,se presara cu sare fiecare strat si se lasa 3-4 ore sa stea la frigider. Se scoate de la frigider,se stoarce de apa...Citeste continuarea

Delicatese cu ness si visine

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

blatul: ouale (de la temperatura camerei)le separam. mixam galbenusurile cu zahar,pe care il punem treptat,pana ce isi dubleaza volumul. adaugam apa si vanilia. apoi punem faina si...Citeste continuarea

Dulceata din petale de trandafir

Postat de: lia in Dulceata / Gem

In primul rand recoltam florile de trandafir ( specia: rosa centifolia, foarte mirositoare si de culoare roz) bine deschise/inflorite si nepatate. Desprindem petalele si le rupem/taiem partea alba...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti la cuptor

Postat de: carla27carla in Mancaruri cu carne

Dovleceii se spala bine si se taie in doua.Se scoate semintele .Mie miez nu mi a ramas ca au fost mari si au avut seminte.Intr-o cratita se incinge ulei se pune ceapa tocata si ardeiul taiat...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: gelu in Aperitive / Garnituri

Doveceii se curata,se spala si se taie felii de cca 1 cm,se da un praf de sare si se lasa la scurs cca 20 min.Ouale se bat cu sare si piper.Dovleceii se dau prin faina, apoi prin ou si se prajesc...Citeste continuarea

Dovlecel pane cu sos de usturoi

Postat de: Ubulika in Mancaruri de post

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Intr-un castron batem ouale cu furculita, punem putina sare si...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Margarina se topeste la microunde si se lasa la racit. Ouale se separa. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza si margarina topita...Citeste continuarea

Dulceata de cirese amare

Postat de: postavaru in Dulceata / Gem

Dupa ce am spalat ciresele, le-am indepartat coditele apoi le-am scos samburii. Operatiunea se scoatere a samburilor am dus-o la bun sfarsit cu ajutorul lui Silviu si a aparatului se scos samburii...Citeste continuarea

Dulceata de cirese negre

Postat de: cec in Dulceata / Gem

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi) A doua zi se aseaza vasul pe foc...Citeste continuarea

Dulceata de caise

Postat de: mimmi in Dulceata / Gem

Facem un sirop din 3-4 pahare apa si zahar. Cand curge din lingura un fir luung (precum in poza) inseamna ca ii gata. Spalam caisele,le curatam de coaja si le taiem in 4. Le adaugam in...Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Ciresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana se...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: Sidy in Dulceata / Gem

Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse  le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in...Citeste continuarea

Dulceata de visine, uimitorul dulce...

Postat de: gratziela in Dulceata / Gem

Spala visinele, apoi curata-le de codite si samburi. Este bine sa faci într-o tura cam 2 kg de visine curatate (deci vei avea nevoie cam de 2 ½ kg de visine). Aseaza într-un...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

   Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]