A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dulceata de piersici

Postat de: ralu_ca in Dulceata / Gem

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute. Siropul:   Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Foi:  Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au intarit putin. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacaua si praful de copt. Cand...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: antici_gabytza in Dulciuri

Dam biscuitii prin razatoare. Punem margarina la topit, apoi rasturnam peste biscuiti. Amestecam si adaugam esenta si plicul de zahar vanilat. CREMA 1- amestecam crema de branza cu esenta,...Citeste continuarea

Desert Prajitura Creme-Ole, reteta...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Cum se prepara Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa: Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se...Citeste continuarea

Dulceata de piersici galbene

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Alegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate. Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa...Citeste continuarea

Dulceata de cirese amare

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder

Postat de: miremirc in Prajituri

 In tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite. Bezea cu nuci :  Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar...Citeste continuarea

Dulceata de morcov

Postat de: remy_81 in Dulceata / Gem

Morcovul se taie rondele si se pune la fiert pana se inmoaie. Se paseaza dupa care se pune intr-un vas si se adauga zaharul. Se pune din nou la fiert. Cand zaharul incepe sa se dizolve se adauga...Citeste continuarea

Drob din ficat de pui cu condimente...

Postat de: simona72 in Ficat

Ficatul proaspat pe care l-am cumparat nu era pe placul meu, asa ca ce sa fac cu el?? L-am spalat, l-am curatat de pielite si l-am pus intr-o tigaie cu 2 lg ulei de masline si 1 lg unt,sare si...Citeste continuarea

Dulceață de morcovi

Postat de: panacris in Conserve

Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul...Citeste continuarea

Drob de vinete

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Am fiert  in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: privatelaura in Prajituri

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare. Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.  Separat, intr-un castron, am amestecat...Citeste continuarea

Desert prajitura de vis

Postat de: miremirc in Prajituri

2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti...Citeste continuarea

Dressing pentru salata Tabbouleh

Postat de: gusti in Salate

Bulgurul se pune intr-un bol peste care adaugam apa caldut pina-l acoperim. Lasam astfel la inmuiat circa 8 minute. Amestecam bulgurul cu o furculita si avem grija sa nu fie foarte moale. Il...Citeste continuarea

Dulceata de ardei kapia cu chili

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Ardeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat. Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien...Citeste continuarea

Desert Prajitura Regina Maria,...

Postat de: miremirc in Prajituri

Cum se prepara Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara: Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu,...Citeste continuarea

Dulceata de ardei kapia

Postat de: Bunica in Dulceata / Gem

Intr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara). Ardeii se spala se sterg, se...Citeste continuarea

Desert prajitura betivanca

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat:  Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da...Citeste continuarea

Desert cu dovecel

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Dovleceii se spala si se rad pe razatoarea mare.Se adauga zaharul,ouale si zaharul vanilat si se omogenizeaza,la sfarsit faina cat sa avem o compozitie moale. Incingem tigaia adaugam uleiul si...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e...Citeste continuarea

Dulceata de zmeura cu chilli

Postat de: adnia in Dulceata / Gem

  Se amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la...Citeste continuarea

Dovlecel olandez umplut

Postat de: adnia in Pui

  M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de caise

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blatul : Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam. Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in...Citeste continuarea

Dressing pentru salata cu busuioc,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pt salate

Cu ajutorul unui blender, se mixează toate ingredientele până la omogenizare. Se poate adăuga apă în plus, în funcție de cât de fluid doriți să fie dressingul. ...Citeste continuarea

Desert prajitura fulgi de nea

Postat de: Creatsa in Prajituri

Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul...Citeste continuarea

Dulceata de portocale

Postat de: Toamna07 in Dulceata / Gem

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot...Citeste continuarea

Dulceata din flori de maces

Postat de: adnia in Dulceata / Gem

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos. Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga...Citeste continuarea

Desert prajitura regina noptii

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se...Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se mixeaza ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, se adauga faina si uleiul, apoi se subtiaza cu lapte si sifon. Se incinge tigaia si se toarna cu polonicul din compozitia de mai sus. Le...Citeste continuarea

Dulce de vara

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu sare, se bat spuma tare, se adauga zaharul. Smantana de frisca se bate tare se adauga zaharul vanilat. Fructele se spala si se scurg. Apoi intr-o cupa,pahar,castronel ce...Citeste continuarea

Desert Kurtos Kolac

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura...Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de: miremirc in Prajituri

Foi cacao: intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi il...Citeste continuarea

Desert de iarna

Postat de: danakarin in Dulciuri

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana. Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram...Citeste continuarea

Desert prajitura intercontinental

Postat de: miremirc in Prajituri

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava...Citeste continuarea

Desert cozonacul bunicii

Postat de: camelia75 in Dulciuri

Umplutura:  Va recomand sa folositi ceea ce preferati voi. Eu am pus rahat, stafide inmuiate in rom si o lingura de cacao pe care am amestecat-o intr-o parte de aluat. Aluat: ...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: timea in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: Creatsa in Torturi

Crema : punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte). Blat : mixam untul la temperatura...Citeste continuarea

Dulceata de lapte ( Dulce de leche)

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Laptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu spuma de ness...

Postat de: Creatsa in Prajituri

Blat : mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava 35/25...Citeste continuarea

Dovleac copt

Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de post

Spalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime, apoi in doua. Punem bucatiile de dovleac intr-o tava, presaram peste ele putin...Citeste continuarea

Dorada regala in crusta de sare

Postat de: miremirc in Peste

   Curatam pestele de instestine, il spalam si il stergem. Piperam dorada regala pe exterior si interior. Pe interios am sarat putin de tot. Intr-o forma tapetata cu hartie de copt (eu...Citeste continuarea

Dulceata Dacica

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca....Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit...Citeste continuarea

Dovlecei de post

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Dovleceii se taie de-a lungul si se scobeste interiorul. Punem orezul la fiert in multa apa,dar lasam sa fie bobul al dente. Ceapa se taie marunt si se caleste ,adaugam si usturoiul si...Citeste continuarea

Dulceata de dovleac

Postat de: merisor67 in Dulceata / Gem

Am curatat dovleacul de coaja si de seminte. L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie. Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet. Am lasat asa pe foc...Citeste continuarea

Desert prajitura 10 de post

Postat de: ana77 in Prajituri

Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc...Citeste continuarea

Dulceata de ardei iute

Postat de: panacris in Conserve

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei...Citeste continuarea

Dulceaţă din gutui

Postat de: botcrina in Dulceata / Gem

După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.  Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de...Citeste continuarea

Desert tricolor

Postat de: alldaycooking in Dulciuri

Pentru stratul albastru am hidratat gelatina in lapte timp de 5 minute. Am incalzit laptele cu gelatina impreuna cu smantana dulce, fructoza si semintele pastaii de vanilie. Nu am lasat sa fiarba....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]