Dulceata de piersici
Postat de: ralu_ca in Dulceata / GemPiersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute. Siropul: Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si nuca
Postat de: Toamna07 in PrajituriFoi: Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au intarit putin. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacaua si praful de copt. Cand...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: antici_gabytza in DulciuriDam biscuitii prin razatoare. Punem margarina la topit, apoi rasturnam peste biscuiti. Amestecam si adaugam esenta si plicul de zahar vanilat. CREMA 1- amestecam crema de branza cu esenta,...Citeste continuarea
Desert Prajitura Creme-Ole, reteta...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCum se prepara Desert Prajitura Creme-Ole, reteta simpla si delicioasa: Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se...Citeste continuarea
Dulceata de piersici galbene
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemAlegem piersicile coapte dar sa fie tari,nu zemoase,pentru ca facem dulceata nu gem.Le curatam de coaja,le taiem cubulete mici .Pentru ca nu lasa zeama multa,pregatim direct siropul.Apa cu zaharul...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSe culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate. Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa...Citeste continuarea
Dulceata de cirese amare
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSe spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Kinder
Postat de: miremirc in PrajituriIn tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt presaram nucile prajite si apoi maruntite. Bezea cu nuci : Mixam intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar...Citeste continuarea
Dulceata de morcov
Postat de: remy_81 in Dulceata / GemMorcovul se taie rondele si se pune la fiert pana se inmoaie. Se paseaza dupa care se pune intr-un vas si se adauga zaharul. Se pune din nou la fiert. Cand zaharul incepe sa se dizolve se adauga...Citeste continuarea
Drob din ficat de pui cu condimente...
Postat de: simona72 in FicatFicatul proaspat pe care l-am cumparat nu era pe placul meu, asa ca ce sa fac cu el?? L-am spalat, l-am curatat de pielite si l-am pus intr-o tigaie cu 2 lg ulei de masline si 1 lg unt,sare si...Citeste continuarea
Dulceață de morcovi
Postat de: panacris in ConserveSe pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: adnia in Aperitive / GarnituriAm fiert in apa cu sare vinetele taiate cubulete (aprox 10 min.) apoi le-am scurs foarte bine si le-am pasat in robot. Intre timp am calit ceapa si ardeii grasi taiati cubulete si le-am...Citeste continuarea
Desert cozonac
Postat de: privatelaura in PrajituriToate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare. Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci. Separat, intr-un castron, am amestecat...Citeste continuarea
Desert prajitura de vis
Postat de: miremirc in Prajituri2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti...Citeste continuarea
Dressing pentru salata Tabbouleh
Postat de: gusti in SalateBulgurul se pune intr-un bol peste care adaugam apa caldut pina-l acoperim. Lasam astfel la inmuiat circa 8 minute. Amestecam bulgurul cu o furculita si avem grija sa nu fie foarte moale. Il...Citeste continuarea
Dulceata de ardei kapia cu chili
Postat de: Bunica in Dulceata / GemArdeii se spala,sterg,li se scot cotoarele,semintele si nervurile Apa impreuna cu zaharul se pun la fiert pentru un sirop bine legat. Cand siropul este gata se pun ardeii taiati julien...Citeste continuarea
Desert Prajitura Regina Maria,...
Postat de: miremirc in PrajituriCum se prepara Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara: Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu,...Citeste continuarea
Dulceata de ardei kapia
Postat de: Bunica in Dulceata / GemIntr-o cratita de 3 l. se pun la fiert apa cu zaharul pentru un sirop,Se fierbe pana se leaga bine(sa ramana siropul ca o bobita cand este scos pe o farfurioara). Ardeii se spala se sterg, se...Citeste continuarea
Desert prajitura betivanca
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ apa si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt (20x30 cm) si se da...Citeste continuarea
Desert cu dovecel
Postat de: Constelatialeu in DulciuriDovleceii se spala si se rad pe razatoarea mare.Se adauga zaharul,ouale si zaharul vanilat si se omogenizeaza,la sfarsit faina cat sa avem o compozitie moale. Incingem tigaia adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Desert la pahar
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura cu chilli
Postat de: adnia in Dulceata / GemSe amesteca zmeura cu zaharul si zeama de lamaie si se pune intr-o cratita mare la foc iute, se amesteca mereu, sa nu se prinda, se spumeaza de cate ori e nevoie (spuma am folosit-o la...Citeste continuarea
Dovlecel olandez umplut
Postat de: adnia in PuiM-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlatul : Se freaca margarina cu zaharul pana devine o spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul si omogenizam. Apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in...Citeste continuarea
Dressing pentru salata cu busuioc,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Pt salateCu ajutorul unui blender, se mixează toate ingredientele până la omogenizare. Se poate adăuga apă în plus, în funcție de cât de fluid doriți să fie dressingul. ...Citeste continuarea
Desert prajitura fulgi de nea
Postat de: Creatsa in PrajituriBlat: Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul...Citeste continuarea
Dulceata de portocale
Postat de: Toamna07 in Dulceata / GemSe aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot...Citeste continuarea
Dulceata din flori de maces
Postat de: adnia in Dulceata / GemSe spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos. Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga...Citeste continuarea
Desert prajitura regina noptii
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se...Citeste continuarea
Desert clatite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, se adauga faina si uleiul, apoi se subtiaza cu lapte si sifon. Se incinge tigaia si se toarna cu polonicul din compozitia de mai sus. Le...Citeste continuarea
Dulce de vara
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu sare, se bat spuma tare, se adauga zaharul. Smantana de frisca se bate tare se adauga zaharul vanilat. Fructele se spala si se scurg. Apoi intr-o cupa,pahar,castronel ce...Citeste continuarea
Desert Kurtos Kolac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSe face o maia din drogdia cu putin zahar, doua lingurite rase da faina si putin lapte caldut. Se lasa 10 minute la dospit. Faina se amesteca cu praful de budinca, se adauga uleiul, maiaua, untura...Citeste continuarea
Desert prajitura frantuzeasca
Postat de: miremirc in PrajituriFoi cacao: intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore, apoi il...Citeste continuarea
Desert de iarna
Postat de: danakarin in DulciuriPutem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana. Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram...Citeste continuarea
Desert prajitura intercontinental
Postat de: miremirc in PrajituriFoi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava...Citeste continuarea
Desert cozonacul bunicii
Postat de: camelia75 in DulciuriUmplutura: Va recomand sa folositi ceea ce preferati voi. Eu am pus rahat, stafide inmuiate in rom si o lingura de cacao pe care am amestecat-o intr-o parte de aluat. Aluat: ...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: timea in PrajituriMixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apa si cafeaua mixand dupa fiecare. La final incorporam faina si cele 2...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: Creatsa in TorturiCrema : punem pe baie de aburi frisca, ciocolata si cacaua si amestecam pana se topeste complet. Dam la rece pentru minim 6 ore (eu am lasat-o peste noapte). Blat : mixam untul la temperatura...Citeste continuarea
Dulceata de lapte ( Dulce de leche)
Postat de: panacris in Dulceata / GemLaptele gras se pune la fiert, impreuna cu zaharul to si zaharul vanilinat, intr-un vas cu fundul gros, sau mai bine in ceaun, la foc mic, amestecandu-se cam din 10 in 10 minute, ptr a nu se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu spuma de ness...
Postat de: Creatsa in PrajituriBlat : mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute. Tapetam o tava 35/25...Citeste continuarea
Dovleac copt
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de postSpalam dovleacul, il taiem pe jumatate si il curatam de seminte. Fiecare jumatate o taiem in felii pe lungime, apoi in doua. Punem bucatiile de dovleac intr-o tava, presaram peste ele putin...Citeste continuarea
Dorada regala in crusta de sare
Postat de: miremirc in PesteCuratam pestele de instestine, il spalam si il stergem. Piperam dorada regala pe exterior si interior. Pe interios am sarat putin de tot. Intr-o forma tapetata cu hartie de copt (eu...Citeste continuarea
Dulceata Dacica
Postat de: panacris in Dulceata / GemPrunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca....Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: Sim0naWorld in OaieCeapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit...Citeste continuarea
Dovlecei de post
Postat de: mitinita in Mancaruri de postDovleceii se taie de-a lungul si se scobeste interiorul. Punem orezul la fiert in multa apa,dar lasam sa fie bobul al dente. Ceapa se taie marunt si se caleste ,adaugam si usturoiul si...Citeste continuarea
Dulceata de dovleac
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemAm curatat dovleacul de coaja si de seminte. L-am razuit si l-am stropit imediat cu zeama de la o lamaie. Apa si zaharul le-am pus intr-un vas la fiert pe foc incet. Am lasat asa pe foc...Citeste continuarea
Desert prajitura 10 de post
Postat de: ana77 in PrajituriFoi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iute
Postat de: panacris in ConserveArdeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei...Citeste continuarea
Dulceaţă din gutui
Postat de: botcrina in Dulceata / GemDupă ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare. Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de...Citeste continuarea
Desert tricolor
Postat de: alldaycooking in DulciuriPentru stratul albastru am hidratat gelatina in lapte timp de 5 minute. Am incalzit laptele cu gelatina impreuna cu smantana dulce, fructoza si semintele pastaii de vanilie. Nu am lasat sa fiarba....Citeste continuarea