Delicatese cu visine
Postat de: rocsi_1612 in Prajituriblatul: separam albusurile de galbenusuri(acestea sa fie la temperatura camerei). albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana nu se mai desprind de bol. le dam putin la...Citeste continuarea
Desert de vara,alternativa pentru...
Postat de: diaconta in DulciuriCantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata...Citeste continuarea
Dulceata de visine cu ghimbir...
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemVisinele se spala si se scot samburii. Se pun la foc cu zaharul si se lasa la foc mai domol pana se "incheaga". Adica, daca pui pe o farfurie un strop de dulceata si dupa 2-3 minute ce se...Citeste continuarea
Drob in crusta de pesmet si ou
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriPunem la fiert organele de pasare si limba de porc, in apa cu sare, piper si foi de dafin. Cand s-au fiert le racim si le tocam marunt . ( eu am folosit robotul ). Frunzele de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: ionela2682 in Porc-dovleceii se taie pe orizontala,se scobesc -ceapa se taie marunt ,se pune la calit impreuna cu mijlocul dovleceilor maruntit -se adauga carnea tocata,rosiile taiate cubulete,tinem pana...Citeste continuarea
Dulceata de kiwi
Postat de: mimmi in Dulceata / GemCuratam kiwi de coaja,il spalam si il taiem felii. Punem feliile de kiwi intr-un bol,turnam peste zaharul si sucul de la lamaie. Lasam 1-2 ore sa se formeze siropul,dupa care punem...Citeste continuarea
Dulceata de agrise
Postat de: lili in Dulceata / GemCuratam agrisele de mustata si codita. Le spalam bine si le punem la fiert cu apa. Punem atata apa cat sa le acopere.Lasam sa fiarba pana cand scade si apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie....Citeste continuarea
Dovlecei in aluat la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul se taie rondele si se presara cu sare. Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,faina alba si apa pana se face o compozitie de clatita dar mai groasa la care se adauga...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: divainbucatarie in Dulceata / GemAlegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram 100 g zahar peste ea. Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor...Citeste continuarea
Dulceata din pepene verde
Postat de: alinutzika in Dulceata / GemEu am pus intr-o cratita apa, zaharul si cojile taiate cubulete la fiert, la foc mediu. Am amestecat din cand in cand, ca sa nu se lege. In aproximativ 1 1/2 h a fost gata. Nu are...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: sufletista in Dulceata / GemApa cu zaharul se pun la foc mic, iar cand siropul se leaga se adauga piersicile spalate si taiate felii(cine doreste le poate curata si de pielita) Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand...Citeste continuarea
Dovlecei pane la cuptor
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii bine si ii curatam de coaja, ii taiem felii si ii presaram cu sare. Batem ouale bine, adaugam uleiul si apa, piper, faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite....Citeste continuarea
Dulceata de nectarine
Postat de: sufletista in Dulceata / Gemspalam nectarinele,le curatam de samburi si le taiem pulpa felii mai groase punem zaharul cu apa la fiert intr-o cratita la foc mic si dupa ce s-a topit zaharul marim intensitatea focului,...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza la cuptor
Postat de: camelia75 in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovleceii,se taie pe lung apoi se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin.Se scot si se aseaza intr o tava de inox sau vas de iena. Branza data pe razatoarea marea se...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemCaisele le-am spalat si scos samburii pe care i-am spart si i-am adaugat apoi decojiti la fructe ( am vazut tipsul asta nu mai stiu la care bucataras...dar mi-a placut...), le-am presarat cu zahar...Citeste continuarea
Dulceata de susine ( PRUNE...
Postat de: adasev12 in Dulceata / GemPrunele le-am cojit si le-am scos samburele, apoi le-am presarat cu zaharul si le-am lasat vreo 2 ore, pana s-a topit aproape de tot zaharul. Le-am pus apoi la foc iute cam 15 minute pana...Citeste continuarea
Desert cu ciocolata si capsuni
Postat de: Corina33 in PrajituriSe macina biscuitii, se amesteca cu cacaua si untul si se intinde in miniforme cu pereti detasabili sau intr-o forma mare de tort cu diametrul 26 cm. Se mixeaza bine branza cu smantana pana...Citeste continuarea
Dulceata de nuci
Postat de: luminita20_2006 in Dulceata / GemSe folosesc nucile verzi inainte de a se intari coaja si miezul. Se curata de coaja verde pana la coaja propriu zisa(e alba) si se pun in apa rece( pe masurace se curata) se tin in apa, ...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja insa se lasa si fasii necuratate, se sareaza. Se bat 2 oua cu lapte, untul topit, smantana , faina; se adauga praful de copt, condimentele si mararul tocat. Dovleceii...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: Sidy in Dulceata / GemSe spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele. Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai...Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si visine
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem la mixer pentru 5-6 minute ouale cu zaharul si vanilia. Turnam usor si uleiul, apoi iaurtul, dar numai dupa ce am incorporat bine uleiul. Adaugam praful de copt si faina. Ungem o tava de...Citeste continuarea
Dovlecel si vanata umplute
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeAmestecam carnea tocata cu oul,orezul spalat,oul si condimente dupa gust. Spalam vanata,dovlecelul il curatam de coaja. Scobim legumele,vanata o saram pe dinauntru si o lasam 20 de minute sa iasa...Citeste continuarea
Dulceata de vişine
Postat de: carmenvlad in Dulceata / GemSe spală fructele bine cu apă rece, se aleg fructele sănătoase, se rup codiţele şi se scot sâmburii cu partea specială a presei de usturoi sau cu o agrafă. Se...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Postat de: Irina in Mancaruri de postSpalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant). Condimentam, dam prin...Citeste continuarea
Deliciu cu ceai verde si piersici...
Postat de: monike in DulciuriDin pliculete si apa faci un ceai mai concentrat pe care-l lasi la racit. Albusurile le bati bine cu zaharul (ca la bezea). Smantana o bati cu zaharul vanilat si adaugi treptat albusurile...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: lilik in Dulceata / GemSpalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii. Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi...Citeste continuarea
Dulceaţă de vişine
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Dulceata / GemVişinele le-am lăsat cam 15 min cu zahărul să-şi lase sucul apoi, le-am pus să fiarbă la foc mic aproximativ 1 oră, amestecând din când în când în dulceaţă....Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii partial, doar in zonele cu coaja julita, lovita, apoi ii feliem si-i presaram cu sare. Batem ouele, apoi incorporam untul topit, laptele si faina. Catelul de usturoi il pisam...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: sufletista in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta se spala capsunile si se rup coditele se lasa sa se scurga de apa se pun intr-un lighean impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore se scot capsunile si se...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemVisinele le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Le indepartam coditele si le scoatem samburii.(cantitatea de la ingrediente de care v-am zis este cea ramasa dupa ce am scos samburii)....Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneCuratam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil. Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriDovleceii se spala si se taie felii nu foarte groase.Se sareaza si se aseaza pe servetele absorbante,se intorc pe ambele parti. La sfarsit se incorporeaza faina si se condimenteaza dupa...Citeste continuarea
Dulceaţa de nuci verzi,...
Postat de: gratziela in Dulceata / GemCred că partea cea mai grea este curăţatul, dar nu trebuie să te sperii prea tare. Migăloasă este şi dulceaţa de cireşe sau vişine la care trebuie să le scoţi sâmburii....Citeste continuarea
Dulceaţă de vişine
Postat de: ionix in Dulceata / GemSpălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs. Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii. Într-un ceaun mare,...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala dovleacul si se curata de coaja. Se taie felii potrivit de groase, se presara cu sare si piper si se lasa in strecuratoare 10 minute ca sa se scurga de apa. Se unge un vas de yena cu...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri
Postat de: Oana in Dulceata / GemPetalele de trandafiri se spala, se scurg si se rupe partea alba. Se freaca cu o lingura de zahar si o lingura zeama de lamaie si se pun la rece pana se pregateste siropul. Apa cu zaharul se...Citeste continuarea
Dovlecei pane la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei. Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii. Batem...Citeste continuarea
Deliciu cu fructe şi mentă
Postat de: diaconta in TorturiBlat: Blatul cu albusul oparit este foarte pufos si nu trebuie insiropat,de aceea mi s-a parut potrivit pentru o combinatie de crema fina si multe fructe. Se separa ouale.Albusurile se bat...Citeste continuarea
Dovlecei pane cu smantana
Postat de: mihaelab in Mancaruri de legumeCuratam dovlecelul,il spalam si il taiem felii. Oule le batem impreuna cu smantana si sarea,apoi adaugam faina putin cate putin mestecand sa nu se formeze cocoloase.Punem faina pana obtinem un...Citeste continuarea
Dovlecel pane la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDovleceii ii spalam bine si ii curatam de coaja. ii taiem bucati,ii presaram cu putina sare si ii lasam sa iese apa din ei. intr-un bol batem ouale spuma cu un praf de sare. adaugam apa...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu branza
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriDupa ce am spalat bine dovleceii, i-am curatat de coaja si i-am feliat, pe lung, la o grosime potrivita,,,, cam 0,5 cm :) Feliile le-am pus la copt, pe o tava groasa, avand grija sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSpalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute. Separam galbenusurile de...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta (cu gel...
Postat de: burdulea56 in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intr-o oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix, se adauga peste capsuni, tot...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: Dya in Dulceata / GemVisinele, curatate si spalate, le-am pus intr-un vas impreuna cu un kilogram de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat peste noapte, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: lilik in Dulceata / GemSpalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))). Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: postavaru in Dulceata / GemSpalam bine ciresele si le indepartam coditele. Apoi urmeaza munca cea grea: scoaterea samburilor. Eu am fost inspirata si pe iarna am achizitionat un aparat pentru scos samburii :)). Daca faceti...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: mihaelab in Dulceata / GemRupem coditele la visine,le spalam bine...si acum vine ce-i mai dificil,scoatem samburii. Cand visinile sunt fara samburi punem tot zaharul peste ele si le punem in frigider pana a doua zi....Citeste continuarea
Dorada cu lapte de cocos
Postat de: radu_popovici in PestePestele se sareaza si se stropeste in interior si in exterior cu jumatate din cantitatea de suc de lamaie; se pune intr-un vas termorezistent. Se incalzeste cuptorul la 180 °C (foc...Citeste continuarea
Dulceata/gem de cirese
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-o oala groasa, cu fund dublu , am pus la fiert ciresele impreuna cu apa. Am lasat la foc mic sa bolboroseasca-n legea lui, timp in care eu am facut o prajitura bunaaaa (o s-o postez maine)....Citeste continuarea
Drob de galbiori
Postat de: lili in Aperitive / GarnituriAm fiert galbiorii. Verdeata am tocat-o marunt si am amestecat-o cu galbiorii, faina, ouale. Am pus totul intr-o tava. Pe deasupra compozitiei am turnat un amestec de ou cu smantana, ca sa ii dea...Citeste continuarea