Mancare de naut cu sos de ceapa
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte....Citeste continuarea
Mancare cu mazare verde, praz si...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se spala si se taie cuburi potrivite. Prazul se spala se taie in doua si se feliaza. Decongelati la temperatura camerei mazarea verde. Ardeiul Kapia se...Citeste continuarea
Mancarica de linte rosie de post
Postat de: PopaAngela in Mancaruri de postSe lasa la hidratat lintea rosie de pe o zi pe alta, apoi se strecoara si se clateste cu apa rece, dupa care taiem 2 cepe albe solzisori si le calim in ulei la foc mic vreo 5 -10 min,...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde pastai
Postat de: AdyNA_RadU in Mancaruri de postSe pune apa la fiert, iar pana incepe apa sa fiarba, se alege fasolea, se rupe in 2-3, iar cand apa fierbe, fasolea se spala si se pune in apa alaturi de putina sare. Se lasa la fiert...Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: Meea in Mancaruri cu carnePrima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul. Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu pui si ardei...
Postat de: Oana in PuiPune ardeii capia la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Stropeste-i cu putin ulei de masline si lasa-i la cuptor pana se rumenesc usor. Intoarce-i din cand in cand. Intre...Citeste continuarea
Mancare de legume
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe curăță și se spală legumele, apoi se taie ceapa mai mare, morcovul – rondele, ardeiul gras – cubulețe, cartofii – cuburi mai mari. Într-o cratiță cu...Citeste continuarea
Morcovi caramelizati la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de postMorcovii se aleg subtiri sau se taie in doua sau patru daca sunt mari. Se curata morcovii si usturoiul. Intr-o tava se pun morcovii si cateii de usturoi. Se stropesc cu ulei si otet si se...Citeste continuarea
Mancare de orez cu spanac si legume
Postat de: eumimi in Mancaruri de postTaiem ceapa solzisori si o punem la calit impreuna cu orezul. Le lasam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam 1 cana de apa, ardeiul si rosiile tocate cubulete si lasam la fiert 20...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde
Postat de: nico_nico in Mancaruri de postFasolea se curata de codite si se spala. Intr-o craticioara mai mare punem uleiul apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, ardelul si telina taiate marunt si se lasa la...Citeste continuarea
Mancare de spanac, cu leurda si orez
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam...Citeste continuarea
Mancare de urzici (de post)
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe. Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot,...Citeste continuarea
Migdale glasate
Postat de: RODIMUR in DulciuriÎntr-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă...Citeste continuarea
Mancare de mazare
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postCeapa trebuie curatata, spalata si tocata marunt. Se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul taiat cubulete. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga apa. Se fierb 40 minute (timp in...Citeste continuarea
Mancare de linte ca la Reunion
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCuratatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma. Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna....Citeste continuarea
Mamaliga cu parmezan, paprika si marar
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPuneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu...Citeste continuarea
Mancare de conopida
Postat de: madi_marin in Mancaruri de postSe pune o oală cu apă la fiert. Când clocoteste, se adaugă sare şi se opăreşte conopida ruptă în bucheţele mici pentru 5 minute. Separat se căleşte ceapa verde tocată,...Citeste continuarea
Mucenici cu aluat de cozonac -...
Postat de: Ina in DulciuriPregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si...Citeste continuarea
Mâncărică de mazăre, cu morcovi...
Postat de: RODIMUR in PorcMazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru...Citeste continuarea
Mancare de praz cu masline si carne...
Postat de: Pungasa_Rogue in IepureCarnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....Citeste continuarea
Mancarica de pui cu zucchini
Postat de: mihaelar63 in PuiPieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se...Citeste continuarea
Macrou in sos de rosii cu usturoi
Postat de: sufletista in PestePestele curatat de intestine si cap il spalam, il stergem si condimentam cu sare si piper, il acoperim cu o folie si dam la rece 2 ore. Intr-o tigaie calim usturoiul putin, il stingem cu...Citeste continuarea
Mini franzelute cu lapte si unt
Postat de: RODIMUR in PiineFăina albă, amestecată cu sarea se pune în vasul de frământat și se face la mijloc o adâncitură, în care se adaugă drojdia fărâmițată, zahărul și untul...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu morcovi
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe curata ceapa si usturoiul, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala se pune putin ulei. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Milkshake de fructe de padure
Postat de: Retetegg in BauturiFructele de padure se paseaza fin. Daca nu va plac semintele, se pot trece prin sita dupa ce le-ati pasat. Se adauga mierea si laptele si se omogenizeaza pana obtinem o bautura fina si...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu afumatura, la...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar...Citeste continuarea
Mamaliguta in straturi
Postat de: AdrianUdrea in PorcPregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci cu legume
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam si spalam bine toate legumele. Cartofii trebuie taiati in cubulete, apoi ii punem intr-o tava de copt pe care am pus hartie de copt. Stropim cartofii cu ulei si punem si putina vegeta....Citeste continuarea
Mamaliga cu tarate
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert cu sare si putin ulei in tuci. Cand clocoteste apa, se da focul mic si se adauga malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Se lasa sa fiarba cateva minute,...Citeste continuarea
Muschi de porc Wellington
Postat de: simona72 in PorcDaca alegeti sa tineti muschiul in saramura, aveti nevoie de: 2 linguri sare grunjoasa (ca si cea pentru muraturi), 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 1 lingurita boabe de mustar, cateva...Citeste continuarea
Muschi de porc afumat
Postat de: sufletista in Mezel de casaBucata de muschi se condimenteaza cu sare si se lasa peste noapte la rece. A 2- zi se amesteca condimente dupa gust,adaugam vinul si condimentele,usturoiul pisat intr-o oala/bol in care sa...Citeste continuarea
Mancare de gutui
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata in unt fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic. Se toarna 1 pahar apa...Citeste continuarea
Medalion de sturion in sos picant...
Postat de: abetina in PesteSe spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile...Citeste continuarea
Mix de condimente Toscan
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganRosiile se toaca marunt si se amesteca cu restul ingredientelor. Se pastreaza in vas inchis etans. Se poate folosi la chiftele, pentru a aromatiza untul sau la fripturi. Citeste continuarea
Muschiulet de porc in aluat foietaj
Postat de: ctlina in PorcIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-o tigaie mare, rumeniti muschiuletul bine pe toate partile in uleiul incins. Puneti sare, piper si paprika. Scoateti si lasati sa se raceasca....Citeste continuarea
Musaca de vinete la slowcooker...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...Citeste continuarea
Merlucius cu bere neagra, in crusta...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala bine si se curata in interior. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si...Citeste continuarea
Mancarica de mazare
Postat de: Leontina_Costel1970 in Mancaruri de postCuratam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Punem pe foc o cratita, adaugam uleiul, lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un pic de sare, amestecam pana ce devine sticloasa. Adaugam...Citeste continuarea
Menemen (ghiveci de legume) cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul...Citeste continuarea
Mini gnocchi cu ton, peperoncino si...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o cratita punem apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, punem mini gnocchi la fiert cateva minute, cat scrie pe fiecare punga. Intr-o tigaie punem putin unt, ceapa taiata rondele si...Citeste continuarea
Micile vrajitoare
Postat de: ancutsa in DulciuriSe spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se...Citeste continuarea
Macaroane cu varza
Postat de: trifadalia in PasteSe scoate cotorul de la varza, apoi se pune apa la fiert si se opareste varza, desfacandu-se frunza cu frunza. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie varza fasii. Ceapa se curata si ea si se taie...Citeste continuarea
Muschi de porc a la Costel
Postat de: Leontina_Costel1970 in PorcFeliile de muschi se asaza in tava, se presara sare si piper, se pun cele 2 linguri de ulei si apa cat sa le acopere. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora si 20 min. Separat se...Citeste continuarea
Macrou proaspat cu scoici, chorizo...
Postat de: ctlina in PesteCuratati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Spalati ardeiul si rosiile si taiati-le bucatele. Indepartati pielea carnatului si taiati-l bucatele. Intr-o tigaie mare si adanca incalziti...Citeste continuarea
Muratura asortata
Postat de: mirela0911 in ConserveSe spala gogonelele, apoi se curata de cotorul de la suprafata, partea aceea mai inchisa la culoare. Se feliaza la grosimea dorita. Ceapa se curata, se spala si se taie julienne. Castravetii se...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu gogosari acri...
Postat de: MotanLaOale in PorcCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei pentru 4-5 minute. Se adauga soriciul, se presara vegeta, boiaua, piper si putina apa cat sa acopere si se lasa la fiert. Dupa 20...Citeste continuarea
Mancare de fasole boabe cu...
Postat de: ancutsa in Slow CookerSe spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pun in vasul de la aparatul crock-pot urmatoarele: fasolea boabe, apoi legumele spalate...Citeste continuarea
Mancare de cartofi cu afumatura
Postat de: MotanLaOale in PorcCartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ardeiul se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se...Citeste continuarea
Muraturi
Postat de: Ina in MuraturiSpalam bine legumele si curatam morcovul si hreanul. Pentru pregatirea saramurii vom avea in vedere cantitatea de legume pe care dorim s-o conservam. Punem la fiert apa si adaugam sarea (...Citeste continuarea
Muraturi taranesti in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiGogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se...Citeste continuarea