Macaroane cu branza in stil american
Postat de: mitinita in PasteMacaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are...Citeste continuarea
Miel cu ceapa si galuste
Postat de: trifadalia in OaieCeapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand...Citeste continuarea
Minisarmale dulci in frunze de stevie
Postat de: ladydi in Mancaruri de postPunem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea...Citeste continuarea
Midii/Scoici cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii....Citeste continuarea
Muschiulet impletit (cu pesto si...
Postat de: amalia01 inMuschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat. Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline. Cureti usturoiul si il tai in bucati. Pe fiecare...Citeste continuarea
Mancare de marar cu scarita afumata
Postat de: ancutsa in PorcSe porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu...Citeste continuarea
Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel
Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carneCartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu pui
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeDacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea
Macaroane cu branza de burduf si...
Postat de: trifadalia in PasteSlanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste. Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se...Citeste continuarea
Mini pizza de vinete si dovlecei
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSpalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie...Citeste continuarea
Medalion de curcan cu galuste
Postat de: trifadalia in CurcanCeapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Mancare din carne de vita cu...
Postat de: panacris inCarnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la grill
Postat de: xana inTaiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu ierburi...
Postat de: RODIMUR inMușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Musaca din piure de cartofi cu...
Postat de: Pungasa_Rogue inCartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...Citeste continuarea
Malasolca a la Bia
Postat de: gurita_ta2005 in PastravPestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Malasolca a la Balan, cu rosii...
Postat de: ladydi in PesteAm spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda. Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat...Citeste continuarea
Mujdei cu ierburi de gradina
Postat de: Constelatialeu in SosuriIn functie de cati suntem la masa, plusam la ingrediente. Eu am curatat 1 capatana de usturoi ( ca eram doar doi porumbei pe-o creanga), am taiat mai marunt usturoiul l-am pus intr-o cana, am...Citeste continuarea
Malasolca a la Cleme
Postat de: Constelatialeu in PastravMai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...Citeste continuarea
Malasolca in vas de paine - reteta...
Postat de: abetina in PesteDaca as fi pregatit reteta dupa original, sunt sigura ca nu s-ar fi uitat la ea cineva cu ochi buni, in primul rand nu se preteaza la o masa de moldoveni si in al doilea rand, reteta nu arata wow...Citeste continuarea
Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Postat de: ctlina in SosuriPuneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei
Postat de: ella87 inTaiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina...Citeste continuarea
Musaca de vinete
Postat de: cristina1985 inSe caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti...Citeste continuarea
Mini bruschete cu rosii si ierburi...
Postat de: eumimi inAluatul de foietaj il lasam la dezghetat. Il portionam in patrate de marimea dorita. Rosiile le taiem cuburi, usturoiul il tocam cat mai marunt sau il dam pe razatoarea mica si il adaugam peste...Citeste continuarea
Musaca de vinete cu dovlecei
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSpălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...Citeste continuarea
Musaca reinterpretata
Postat de: Bunica in PorcPentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu curry verde
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea
Milkshake de piersici si banane
Postat de: vasimur in BauturiDecojim banana și o tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm sâmburele și coaja piersicilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata cu chilli
Postat de: diaconta inAm topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei cu carne de porc
Postat de: eumimi inMai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana...Citeste continuarea
Mancare de dovlecei cu pui
Postat de: eumimi in DulciuriPresaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins. Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda...Citeste continuarea
Muschi file cu cartofi noi la slow...
Postat de: Constelatialeu inAm curatat cartofii si i-am taiat in doua, apoi i-am trecut printr-un amestec de ulei de masline, boia dulce si condimente pentru cartofi. Asezam cartofii in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4...Citeste continuarea
Mancare de ciuperci
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de postSe pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii...Citeste continuarea
Muschi de porc cu usturoi la slow...
Postat de: xana in Slow CookerUscam bine carnea cu un prosop de hartie si o ungem cu piperul zdrobit impreuna cu sare, rozmarin si paprika. Incingem o tigaie cu uleiul de masline si prajim bucata de carne pe toate partile...Citeste continuarea
Mic dejun hiperproteic din oua cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileOuale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta. Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra...Citeste continuarea
Mini sandvisuri pane cu salam si...
Postat de: merisor67 in SandvisuriFeliem salamul, dar nu foarte subțire. La fel feliem și mozzarella. Se poate felia tot rotund ca și salamul, eu am lăsat-o sub formă dreptunghiulară, dar în așa fel...Citeste continuarea
Mamaliga la cuptor cu Chorizo,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebriSe amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine...Citeste continuarea
Mancarica de carnati cu rosii
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt...Citeste continuarea
Macrou cu lamaie
Postat de: caroline in PesteIncepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...Citeste continuarea
Midii pane
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareSe bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite. Se usuca midiile cu prosoape de...Citeste continuarea
Mancare de gulii cu carne tocata
Postat de: trifadalia in PorcSe curata guliile si ceapa. Intr-o oala se toarna uleiul, se adauga ceapa data pe razatoarea cea mica, se caleste pana devine aurie. Se adauga peste ea carnea tocata si se amesteca pana capata o...Citeste continuarea
Mancare de mazare verde cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu carnati
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand...Citeste continuarea
Mamaliga americana
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCarnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate...Citeste continuarea
Miel in sos de rosii cu usturoi
Postat de: katty in OaieCuratam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem. In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile...Citeste continuarea
Musaca- Moussaka greceasca
Postat de: CenusaSasch in VitaIncepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...Citeste continuarea
Miel la tava cu sos de rosii in...
Postat de: Ksenya in OaieCarnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...Citeste continuarea
Marinada in sos de rosii
Postat de: violeta30 in Pt. carnePregatim bucatile de carne sa nu fie prea groase. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor pana devin un sos. Luam bucatile de carne si le ungem cu sosul format. Le asezam intr-un...Citeste continuarea
Mini Pizza cu ciuperci, cascaval,...
Postat de: vasimur in PizzaPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Mancare de spanac cremos
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de legumePune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...Citeste continuarea