A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Macaroane cu branza in stil american

Postat de: mitinita in Paste

Macaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are...Citeste continuarea

Miel cu ceapa si galuste

Postat de: trifadalia in Oaie

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand...Citeste continuarea

Minisarmale dulci in frunze de stevie

Postat de: ladydi in Mancaruri de post

Punem bulgurul intr-un castron si turnam compotul de ananas incalzit peste el. Daca mai este nevoie, adaugam apa calda. Cantitatea de lichid trebuie sa fie cel putin dubla fata de cantitatea...Citeste continuarea

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).   Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii....Citeste continuarea

Muschiulet impletit (cu pesto si...

Postat de: amalia01 in

Muschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat. Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline. Cureti usturoiul si il tai in bucati. Pe fiecare...Citeste continuarea

Mancare de marar cu scarita afumata

Postat de: ancutsa in Porc

  Se porţionează scăriţa afumată, după care se rumeneşte într-o cratiţă cu puţin ulei incins. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă, completând, la nevoie, cu...Citeste continuarea

Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

Postat de: nico_nico in Mancaruri cu carne

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii. Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pui

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

    Dacă aveţi puiul deja prăjit, aşa cum am avut şi eu, se pune într-o cratiţă cu puţin ulei şi sare, în care s-a călit mai întâi ceapa tocată...Citeste continuarea

Macaroane cu branza de burduf si...

Postat de: trifadalia in Paste

Slanina afumata se taie bucatele si se pune la prajit pana se rumeneste. Macaroanele se pun la fiert in 2 litri de apa cu sare sa fiarba timp de 8 minute. Se scurg si se clatesc, apoi se...Citeste continuarea

Mini pizza de vinete si dovlecei

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele si incalziti cuptorul la 180°C Taiati vanata si dovlecelul  in felii subtiri. Ungeti-le cu ulei pe ambele parti si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie...Citeste continuarea

Medalion de curcan cu galuste

Postat de: trifadalia in Curcan

Ceapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se...Citeste continuarea

Mancare din carne de vita cu...

Postat de: panacris in

  Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...Citeste continuarea

Muschiulet de porc la grill

Postat de: xana in

Taiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu ierburi...

Postat de: RODIMUR in

Mușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Musaca din piure de cartofi cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...Citeste continuarea

Malasolca a la Bia

Postat de: gurita_ta2005 in Pastrav

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea

Malasolca a la Balan, cu rosii...

Postat de: ladydi in Peste

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda. Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat...Citeste continuarea

Mujdei cu ierburi de gradina

Postat de: Constelatialeu in Sosuri

In functie de cati suntem la masa, plusam la ingrediente. Eu am curatat 1 capatana de usturoi ( ca eram doar doi porumbei pe-o creanga), am taiat mai marunt usturoiul l-am pus intr-o cana, am...Citeste continuarea

Malasolca a la Cleme

Postat de: Constelatialeu in Pastrav

Mai intai am fost la pescuit, in piata la Pastravaria de la Valea Doftanei (n-am avut aparatul la mine sa-i fotografiez cum inotau in acvariu), am ales doi pastraviori de cca 500 g, de lene am...Citeste continuarea

Malasolca in vas de paine - reteta...

Postat de: abetina in Peste

Daca as fi pregatit reteta dupa original, sunt sigura ca nu s-ar fi uitat la ea cineva cu ochi buni, in primul rand nu se preteaza la o masa de moldoveni si in al doilea rand, reteta nu arata wow...Citeste continuarea

Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel

Postat de: ctlina in Sosuri

Puneti toate ingredientele cu exceptia uleiului intr-un mixer. Adaugati treptat uleiul si mixati pana obtineti un amestec omogen. Turnati intr-un castron si asezonati - puteti adauga inca...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei

Postat de: ella87 in

Taiem felii dovleceii si presaram sare, ii lasam deoparte sa se scurga surplusul de apa. Ne ocupam de carne, care este deja tocata, curatam cepele, ardeiul, le tragem la tigaie, punem si putina...Citeste continuarea

Musaca de vinete

Postat de: cristina1985 in

Se caleste ceapa (tocata marunt), se pune morcovul. Separat se caleste carnea, iar cand devine alba, se pune peste ceapa. Se adauga apa si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute. Apoi puneti...Citeste continuarea

Mini bruschete cu rosii si ierburi...

Postat de: eumimi in

Aluatul de foietaj il lasam la dezghetat. Il portionam in patrate de marimea dorita. Rosiile le taiem cuburi, usturoiul il tocam cat mai marunt sau il dam pe razatoarea mica si il adaugam peste...Citeste continuarea

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...Citeste continuarea

Musaca reinterpretata

Postat de: Bunica in Porc

Pentru inceput spala cartofii si pune-i la fiert. Cand intra furculita in cartofi, sunt fierti. Lasa cartofii sa se raceasca putin si curata-i de coaja. Cat fierb cartofii ne ocupam de...Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu curry verde

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletul de porc intreg. Rumeniti carnea 10...Citeste continuarea

Milkshake de piersici si banane

Postat de: vasimur in Bauturi

Decojim banana și o tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm sâmburele și coaja piersicilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în...Citeste continuarea

Mousse de ciocolata cu chilli

Postat de: diaconta in

Am topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu carne de porc

Postat de: eumimi in

Mai intai taiem dovleceii rondele, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 3-4 minute. Adaugam rosiile date pe razatoare si lasam pana...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei cu pui

Postat de: eumimi in Dulciuri

Presaram condiment pentru pui de la DELIKAT peste carnea de pui si o prajim in ulei incins. Ceapa si ardeiul le taiem julienne si le punem la calit. Le lasam 7-8 minute, doar sa se patrunda...Citeste continuarea

Muschi file cu cartofi noi la slow...

Postat de: Constelatialeu in

Am curatat cartofii si i-am taiat in doua, apoi i-am trecut printr-un amestec de ulei de masline, boia dulce si condimente pentru cartofi. Asezam cartofii in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4...Citeste continuarea

Mancare de ciuperci

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de post

Se pune ulei intr-o tigaie, se lasa sa se incinga. Se adauga ceapa impreuna cu morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt. Se lasa ceapa sa devina aurie, se adauga ciupercile ( taiate felii...Citeste continuarea

Muschi de porc cu usturoi la slow...

Postat de: xana in Slow Cooker

Uscam bine carnea cu un prosop de hartie si o ungem cu piperul zdrobit impreuna cu sare, rozmarin si paprika. Incingem o tigaie cu uleiul de masline si prajim bucata de carne pe toate partile...Citeste continuarea

Mic dejun hiperproteic din oua cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smile

Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.  Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra...Citeste continuarea

Mini sandvisuri pane cu salam si...

Postat de: merisor67 in Sandvisuri

Feliem salamul, dar nu foarte subțire. La fel feliem și mozzarella. Se poate felia tot rotund ca și salamul, eu am lăsat-o sub formă dreptunghiulară, dar în așa fel...Citeste continuarea

Mamaliga la cuptor cu Chorizo,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine...Citeste continuarea

Mancarica de carnati cu rosii

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Taiati carnatii in felii subtiri si puneti-i la prajit intr-o tigaie fara grasime. Rumeniti-i bine, scoateti-i din tigaie si dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati marunt...Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de: caroline in Peste

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...Citeste continuarea

Midii pane

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Se bat ouale ca pentru omleta si se amesteca cu putina sare si apa. Se adauga apoi destula faina cat se se obtina o compozitie lichida, ca pentru clatite.  Se usuca midiile cu prosoape de...Citeste continuarea

Mancare de gulii cu carne tocata

Postat de: trifadalia in Porc

Se curata guliile si ceapa. Intr-o oala se toarna uleiul, se adauga ceapa data pe razatoarea cea mica, se caleste pana devine aurie. Se adauga peste ea carnea tocata si se amesteca pana capata o...Citeste continuarea

Mancare de mazare verde cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu carnati

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand...Citeste continuarea

Mamaliga americana

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne

Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate...Citeste continuarea

Miel in sos de rosii cu usturoi

Postat de: katty in Oaie

Curatam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem. In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile...Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de: CenusaSasch in Vita

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...Citeste continuarea

Miel la tava cu sos de rosii in...

Postat de: Ksenya in Oaie

  Carnea o trecem prin flacara, o   spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o...Citeste continuarea

Marinada in sos de rosii

Postat de: violeta30 in Pt. carne

Pregatim bucatile de carne sa nu fie prea groase. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor pana devin un sos. Luam bucatile de carne si le ungem cu sosul format. Le asezam intr-un...Citeste continuarea

Mini Pizza cu ciuperci, cascaval,...

Postat de: vasimur in Pizza

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Mancare de spanac cremos

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de legume

Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]