Tagliatele cu spanac, bucatele de...
Postat de: panacris in PorcCeapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa. Se adauga ardeiul tocat marunt, bucatelele se carne, sare, piper, boia, marar, foi de dafin si ciupercile. Se amesteca...Citeste continuarea
Tort stelist
Postat de: privatelaura in TorturiSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu...Citeste continuarea
Tarhon in otet
Postat de: gurita_ta2005 in ConserveTarhonul se taie fasii medii(nici prea mici,nici mari,se mai marunteste cand se pune la mancare).Se pune intr-un castron,se pune sare si se lasa 3-4 ore.Se pune intr-un borcan tarhonul si se umple...Citeste continuarea
Tortilla de patatas
Postat de: Elena_Daria in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Tarta cu ricotta si spanac
Postat de: BuburuzaBubu in Aperitive / GarnituriAluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea
Tort Minnie Mouse
Postat de: privatelaura in TorturiSe bat 6 albusuri (respectiv 4 albusuri pentru blatul mic) cu 6 lg apa, apoi se adauga 12 lg zahar si se bat pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga untul topit cu ciocolata, cacaoa si se amesteca,...Citeste continuarea
Tocanita cu bureti de roua
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume- Spalati cu grija buretii cu apa rece si ii scurgeti de preferinta intr-o sita de plastic . -Prajiti foarte usor in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt , adaugati faina amestecand si...Citeste continuarea
Tort de ciocolata fructat
Postat de: miremirc in TorturiBlat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea
Tort cu crema mascarpone si piure...
Postat de: Irina in TorturiAm curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte...Citeste continuarea
Tort cu bere bruna
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min. 2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita. 3....Citeste continuarea
Trăistuţe cu fructe
Postat de: diaconta in PrajituriFructele se taie bucati,se presara cu zahar si amidon alimentar,cu putin timp inainte de a le folosi. Amidonul are rolul sa absoarba siropul lasat de fructe. Se intinde foaia de aluat,se...Citeste continuarea
Tarta cu spanac
Postat de: Poliana in Aperitive / GarnituriIncepem cu baza. Punem faina intr-un castron incapator, iar in mijlocul ei punem untul rece taiat bucatele, oul si sarea. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem o coca omogena. Adaugam...Citeste continuarea
Trunchi de merlucius cu lamaie si...
Postat de: panacris in PesteSpanacul se curata, se poseaza in putin ulei de masline. Pestele se curata, se condimenteaza si se pune la prajit in tigaia doubleta. Lamaia se feliaza si se aseaza deasupra pestelui. Se inchide...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi si ciocolata
Postat de: LUK in TorturiPregatirea blatului: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare...Citeste continuarea
Tort cu capsuni si ciocolata
Postat de: mimmi in TorturiDupa ce am copt blatul,il lasam la racit(sau il pregatim de cu seara),pregatim crema ganache : Crema ganache : Frisca se incalzeste la foc mic,avand grija sa nu fiarba ! O luam de pe foc si...Citeste continuarea
Tartă cu caise şi iaurt
Postat de: madi_marin in PrajituriSe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi...Citeste continuarea
Tocana de cartofi noi
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofii, gulia, morcovul si ceapa le curatam de coaja si le taiem cuburi Carnea o spalam si o taiem bucati, o condimentam si o prajim in putin ulei pe ambele parti, scoatem carnea intr-o...Citeste continuarea
Tocanita cu legume si chiftele
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneCuratam si apoi spalam legumele. Le taiem dupa placul fiecaruia, eu am taiat ceapa si usturoiul marunt, telina si ardeiul gras cubulete. Taiem si baconul fasii potrivite. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: dakris in TorturiOrnamentele Pt ursuleti : 30 g ciocolata amaruie se topesc la microunde ori la baie de aburi, se varsa in forme de briose, si se introduc la congelator pana se intaresc. Melcii,...Citeste continuarea
Tort teren de fotbal
Postat de: Criss in TorturiBlat: Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt
Postat de: deliciousflavours in TorturiGalbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si capsuni
Postat de: Criss in TorturiSe bat albusurile spuma, se adauga apoi zaharul si vanilia si se bat pana se topeste zaharul si spuma ramane tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile si in final faina, amestecand usor cu...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: timea in Mancaruri de postCuratam si spalam ceapa, ardeiul, rosia si cartofii. Tocam ceapa, ardeiul si rosia decojita (pentru a decoji mai usor punem in apa fierbinte cateva minute) si le punem la calit in ulei pt 3-4...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu fructe
Postat de: ela in TorturiTiramisu reţetă cu fructe Spalam capsunile,le rupem coditele,le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.Din 200gr capsuni facem un suc pe care il amestecam cu o lingura de zahar si...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă rapida
Postat de: privatelaura in PrajituriTiramisu reţetă rapida Intr-un vas (tava) intins, asezam un strat de piscoturi peste care turnam lichiorul sau siropul. Crema mascarpone o desfacem usor cu lapte pana devine mai lichida si o...Citeste continuarea
Tarta cu spanac
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriAmestecam ouale cu apa, uleiul, branza rasa, adaugam spanacul tocat (rece); apoi faina si praful de copt. Tapetam o tava de tarta si turnam compozitia. Timp de coacere 30 minute (cuptorul...Citeste continuarea
Tort de mere si crema de zahar ars
Postat de: ancutaCH in TorturiPASUL 1- se pregatesc si se coc merele Se caramelizeaza 7 linguri de zahar in tava in care se coace tortul, intinzându-se caramelul si pe peretii tavei. Se curata merele...Citeste continuarea
Tort de cafea cu cirese
Postat de: mon in TorturiPentru blat , bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă...Citeste continuarea
Triunghiuri aperitiv cu mere si ceapa
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa julienne si o calim pana se inmoaie in 50 g unt. Adaugam merele taiate cubulete nu foarte mici si le calim impreuna pentru cca 5 minute,pana se inmoaie si merele. Adaugam putina sare...Citeste continuarea
Tartă crocantă cu fructe
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi blatul de tarta.Faina în care am pus un praf de sare si zaharul,am amestecat-o cu untul si untura rece,pana am obtinut un aluat nisipos.Am adaugat...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carne de vitel
Postat de: Sim0naWorld in VitaCarnea am taiat-o bucati potrivite si am pus-o la prajit in ulei. Cand s-a rumenit putin, am pus un pahar de vin si am lasat sa fiarba innabusit. Dupa 5 min, am adaugat ceapa tocata marunt, apoi...Citeste continuarea
Tortulet Nesquik
Postat de: rhapsody in TorturiBlat 1. Separati albusurile de galbenusuri. 2. Bateti albusurile cu 3/4 din zahar. 3. Galbenusurile le bateti cu restul de zahar pana ce acesta se dizolva. Adaugati faina amestecata...Citeste continuarea
Tarta cu visine
Postat de: timea in TorturiPregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se...Citeste continuarea
Tarta cu piersici si smantana
Postat de: postavaru in PrajituriIncepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana. Ungem o tava rotunda cu...Citeste continuarea
Tort Black & White
Postat de: rhapsody in TorturiBlat Negru 1. Punem ciocolata, untul si laptele intr-un vas la foc mic in care amestecam pana la dizolvarea ciocolatei si untului. 2. Batem galbenusurile cu zaharul pana aceastea isi...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: susu in PrajituriUntul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea,...Citeste continuarea
Tort de cafea
Postat de: susu in TorturiUntul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade. Siropul se prepara din...Citeste continuarea
Tiramisu (2)
Postat de: susu in PrajituriReteta adaptata dupa Tiramisu reţetă originală Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie si un praf de sare, se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca...Citeste continuarea
Tarta cu cascaval olandez
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriBlatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana...Citeste continuarea
Tarta cu mere si sirop de artar
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta. Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va...Citeste continuarea
Tarta picanta cu branza
Postat de: rhapsody in Aperitive / Garnituri1. Amestecam taratele cu oul, iaurtul, sarea, boiaua si piperul. 2. Punem intr-o tava de tarta cu diam de 20 cm si introducem in cuptor (incalzit in prealabil) la 200 °C, 20-30 min....Citeste continuarea
Tort de ciocolata Mississippi -...
Postat de: Toamna07 in TorturiPentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent,...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone
Postat de: Geanina87 in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul. Incorporam albusurile cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si esenta...Citeste continuarea
Tort de sarlota cu fructe
Postat de: butoiaurora76 in TorturiGalbenusurile se mixeaza cu 8 linguri de zahar si cu faina. Intr-un ibric se toarna o cana de lapte si in lapte pe foc se dizolva gelatina. Apoi, in compozitia de galbenusuri se toarna cana...Citeste continuarea
Tarta cu mar si portocala
Postat de: timea in TorturiFacem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: Poliana in TorturiPentru clatite: Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie...Citeste continuarea
Tort cu frisca
Postat de: mon in TorturiBati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele,...Citeste continuarea
Tavalite in nuca de cocos
Postat de: butoiaurora76 in PrajituriSe bate bine la mixer oul cu zaharul, se adauga mierea, untul topit, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la...Citeste continuarea
Tort rosu
Postat de: privatelaura in TorturiAlbusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit,se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine...Citeste continuarea