Tarhon in otet
Postat de: lili in ConserveSpalam bine tarhonul si il lasam sa se zvante. Il taiem marunt daca tulpina e frageda sau rupem frunzele. Il punem in borcan si adaugam peste el o lingurita de sare si otet. Citeste continuarea
Tort Sah
Postat de: postavaru in TorturiBlatul: Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca la bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa...Citeste continuarea
Turtite cu parmezan si chimen
Postat de: RuxyRux in PiineAcest aluat minunat creste sub mana ta, e foarte simplu de facut. Se cerne faina intr-un vas pentru framantat, se adauga drojdia , zaharul, sarea si untul foarte moale la...Citeste continuarea
Tascute cu branza sarata
Postat de: bitza in Aperitive / GarnituriUmplutura: Branza se rade si se amesteca cu un ou si cu patrunjelul/mararul tocat. Aluat: Intr-un castron se amesteca faina,cu zaharul,drojdia si sarea. In mijloc se face o...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie
Postat de: Mihaela11_jo in TorturiBlatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si...Citeste continuarea
Tort cu crema caramel
Postat de: pusikmea in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de...Citeste continuarea
Turta cu branza
Postat de: Teobucatar in Aperitive / Garnituri1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi...Citeste continuarea
T-Rex,Trodon si Stegosaurus
Postat de: mitinita in Mancare copiiIntr-un bol se pune faina,zaharul,cacaoa,praful de copt si sarea. Se amesteca usor. In alt bol se pun ouale batute,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Se toarna incetul cu incetul...Citeste continuarea
Tort cu lamaie
Postat de: nico_nico in TorturiPentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata alba
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava rotunda de aprox.18 cm diametru. Bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de...Citeste continuarea
Tort in trei culori
Postat de: mamaieelena in TorturiDe cu seara am spalat capsunile si le-am mixat cu pasatorul electric impreuna cu 3 linguri de zahar si am dat la frigider. Dimineata am facut cremele cu zahar - 1 lingura si lapte - 250 ml, cea de...Citeste continuarea
Tort cu crema caramel
Postat de: mihaelab in Torturihttp://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html,dar nu punem cacao. Crema de caramel o punem in vasul de la mixer iar peste ea mai adaugam4linguri de zahar ,apoi laptele fiert...Citeste continuarea
Tocanita de miel
Postat de: kamy in OaieSe portioneaza carnea,se spala bine,se zvanta de apa si se pune in ulei incins pana se albeste.Se scoate si in ulei se caleste putin ceapa si usturoiul,dupa care se adauga carnea,se pune...Citeste continuarea
Tort cu capsuni (pentru mine)
Postat de: burdulea56 in TorturiPreincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa. Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati...Citeste continuarea
Tocanita de ficatei cu ceapa
Postat de: rocsi_1612 in FicatFicateii de pui ii spalam bine si ii curatam de acea pielita. ii lasam intr-un vas cu apa rece cam 30 minute ,pentru a iesi sangele din ei. ceapa o curatam si o tocam fie pestisor,fie mai...Citeste continuarea
Tocanita de pipote
Postat de: ianculubita in PuiIn cratita cu uleiul incins,se pun pipotele curatate si spalate,ceapa si usturoiul taiate marunt,cutia de rosii si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 30min;dupa acest timp se adauga cartofii...Citeste continuarea
Tarta cu rubarba si mere
Postat de: lira in PrajituriRubarba se curata de partea atoasa si se taie rondele subtiri. Se pune rubarba la foc cu zaharul si apa, dupa care curatam merele si le adaugam peste. Lasam compozitia la foc pana scade si incepe...Citeste continuarea
Tort festiv
Postat de: LUK in TorturiBlatul cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Albusurile le batem spuma tare,cand sunt tari adaugam treptat zaharul si mixam pana se...Citeste continuarea
Tort Vargabeles
Postat de: Corina33 in TorturiSe fierb taieteii in apa cu putina sare, apoi se strecoara, se amesteca cu untul si se lasa la racit. Se toarna laptele caldut peste stafide si se lasa la inmuiat. Se amesteca branza cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: Ina in DulciuriTiramisu reţetă cu frisca Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carnati
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePrajim carnatii pe jumatate, eliminand astfel si grasimea in exces. Tocam marunt ceapa si morcovul, apoi le calim in doua linguri de ulei cu putina apa. La nevoie, mai adaugam apa...Citeste continuarea
Tort cu iaurt
Postat de: mihaelab in Torturittp://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-cacao-20841.html Batem frisca bine,dupa care adaugam iaurtul lingura cu lingura mixand continuu. Gelatina o preparam conform instructiunilor...Citeste continuarea
Tort din fructe si blat cu nucă
Postat de: gratziela in TorturiPentru început trebuie să faci blatul, care este foarte uşor de făcut: mixezi cam ½ oră 4 ouă întregi cu 300 gr. zahăr, după care adaugi 10 linguri de apă rece...Citeste continuarea
Terina cu branza
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriSfecla curatata de coaja se pune la fiert(trebuie sa fie moale);intre timp,se captuseste bolurile cu folie alimentara si branza amestecata cu menta si ceapa taiata foarte marunt;dupa ce a fiert...Citeste continuarea
Tochitura gratinata
Postat de: ianculubita in PorcCartofii curatati si spalati,i-am pus la fiert in apa cu sare 30min;intr-un vas termorezistent,am pus tochitura cu tot cu grasime,deasupra am pus cartofii fierti si zdrobiti cu furculita(nu piure)...Citeste continuarea
Tort Tom si Jerry
Postat de: sufletista in TorturiGalbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de albusuri se...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: panacris in TorturiCiocolata alba se topeste pe Bain Marie. Se amesteca bine ouale cu zaharul. Se adauga cacaoa, ciocolata topita si nuca de cocos. La final se adauga untul moale. Se amesteca energic pana se...Citeste continuarea
Tort cu portocale
Postat de: ianculubita in Torturi2 portocale, spalate,taiate in bucati mai mici, fara samburi, se pun in blender si se proceseaza pana devine o pasta; se adauga galbenusurile, zaharul si ulei; intr-un castron in care este faina...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: cec in TorturiMerele le curatam si le punem in apa cu zeama de lamaie sa nu se inegreasca,le scobim cu un cutit ascutit scotand astfel cotorul si samburii,si le umplem cu ce gem sau dulceata vrem,le dispunem in...Citeste continuarea
Tort Elefantei
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180 ° C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom, pana isi maresc...Citeste continuarea
Tort simplu de Paste
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180 ° C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru. Pentru aluat , bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul....Citeste continuarea
Tort Iepurila si Iepuroaica
Postat de: laylalala in TorturiIncinge cuptorul la 180 ° C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc...Citeste continuarea
Tartă cu costiţă şi spanac
Postat de: alice_ciobanu in Aperitive / GarnituriAm făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute. ...Citeste continuarea
Tort primavara
Postat de: cec in TorturiMixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata cu mousse de...
Postat de: naomy in TorturiBLAT Intr-un castron amestecam faina, cacaua, sarea si praful de copt. Separat mixam untul cu zaharul si vanilia pana se formeaza o pasta apoi ouale unul cate...Citeste continuarea
Turte
Postat de: sufletista in Piinese cerne faina intr-un castron mai mare,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, margarina, sarea si zaharul. Se amesteca cu putina apa calduta si se lasa pana face basici, cca 15...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu morcovi si...
Postat de: naomy in CurcanSe taie carnea de curcan cubulete si se aseaza pe fundul oalei ,deasupra se adauga morcovii taiati rondele urmati de ceapa si cartofi care vin taiati la fel (la cartofi rondelele vin taie...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si ananas
Postat de: miha in PrajituriBlat: Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata...Citeste continuarea
Tartă cu brânză dulce şi fructe...
Postat de: Retetegg in PrajituriMargarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca....Citeste continuarea
Tarta cu crema de lamaie si bezea
Postat de: lilik in PrajituriPregatim prima data aluatul: frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si piersici (pentru...
Postat de: postavaru in TorturiPentru blat batem albusuriel psuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam bine pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si amestecam usor. Amestecam faina cu cacaoa si o...Citeste continuarea
Tort cu capsuni
Postat de: Dya in TorturiCuratam capsunile, le spalam si le pudram cu zahar vanilat. Le pastram la rece pana cand ornam tortul. Modul de pregatire a cremei: Pregatim budinca de capsuni si o lasam sa se raceasca....Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu frisca
Postat de: dana1986 in PrajituriTiramisu reţetă cu frisca Mai intai preparam cafeaua adaugam 2 linguri de zahar dupa care o punem la racit. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul ramas si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Tort Amandina
Postat de: postavaru in TorturiPentru blat: Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul apoi adaugam vanilia si siropul de zahar...Citeste continuarea
Tort Kinder Felie de Lapte
Postat de: cristinne in TorturiBlatul: Separam ouale. Batem bine albusurile cu zaharul ca la bezea si apoi adaugam cate un galbenus pe rand amestecand continuu cu mixerul. La final adaugam si plicul de praf de budinca...Citeste continuarea
Tort Diplomat
Postat de: mihaelab in TorturiBLAT :ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine...Citeste continuarea
Tort de 1 mai
Postat de: sufletista in DulciuriSe tapeteaza tava cu hartie de copt Se da drumul la cuptor la 220 grade Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de...Citeste continuarea
Tort de biscuiti si ciocolata
Postat de: LUK in TorturiPreparam budinca de ciocolata in cei 500ml lapte conform instructiunilor de pe plic.Imediat dupa ce adaugati praful de budinca adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana cand se...Citeste continuarea
Tarte cu fructe
Postat de: Adinacarla in DulciuriPrima data am facut blaturile pentru cele doua tarte: Am separat ouale. Albusele se bat bine cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Galbenusele se adauga cate unu si se incorporeaza ...apoi...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si carne tocata.
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSpanacul se curata, se spala, apoi se taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa , condimentam cu sare si lasam la fiert. Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele...Citeste continuarea