A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Parizer de casa - mai bun decat...

Postat de: Criss in Mezel de casa

Cum facem Parizer de casa - mai bun decat parizerul cumparat Carnea se pune intr-o oala si se toarna peste ea 1 l apa. Se adauga foile de dafin si se pune la fiert. Cu ajutorul unei palete, se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de...Citeste continuarea

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...Citeste continuarea

Paste Quatro Formaggi, arome si...

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene: Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu leustean

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se...Citeste continuarea

Tocanita de vinete

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la fiert cu apa, sare si o foaie de dafin. Curatam vinetele, dovlecelul si le taiem cubulete. Ceapa o curatam, tocam marunt si o calim cu morovul...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine....Citeste continuarea

Salata de avocado

Postat de: claudiaO in Salate

Bucatile de avocado le spalam, le stergem cu un prosop, apoi le taiem in doua ca sa eliminam samburele. Curatam coaja cu curatatorul de legume, apoi le taiem in bucatele potrivite. Rossile...Citeste continuarea

Salata de conopida cu rosii uscate...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se desface buchetelle si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila. Dupa...Citeste continuarea

Hummus arabesc

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Nautul este gata fiert, asa ca il scurgem de zema din conserva. Il punem intrun vas inalt, adaugam uleiul, ustuoiul, sare si piper si il blenduim bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam pasta...Citeste continuarea

File de peste la cuptor cu gogosari...

Postat de: lucy2002 in Peste

Ceapa curatata si spalata se taie julien si se pune intr-o cratita cu ulei la inmuiat ( nu prajit) Morcovul se taie felii subtiri. cand ceapa s-a inmuiat adaugam morcovii si lasam pe foc pana...Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

  Se spala ciupercile si se desprind coditele. Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava. Se aseaza ciupercile. Se taie sunculita taraneasca in...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu dovlecei in sos...

Postat de: sufletista in Ficat

Ficateii de pui ii spalam, curatam de pielite si ii punem in lapte, dam la rece minim 30 min. Intre timp calim ceapa tocata marunt in uleiul de masline incins. Adaugam ficateii (pe care i-am...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi: Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Petalele de trandafiri le rupem de baza alba, le spalam bine si le uscam bine. Intre timp punem apa sa fiarba, cand incepe sa clocoteasca, adaugam petalele. Lichidul va capata culoarea...Citeste continuarea

Mere la borcan pentru iarna, fara...

Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / Gem

Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.  Borcanele se spala bine, se scurg si...Citeste continuarea

Desert biscuiti frantuzesti din...

Postat de: eumimi in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula. Cu un pos subtire sau...Citeste continuarea

Friptura de muschiulet de porc...

Postat de: eumimi in Porc

Taiem muschiuletul in trei parti egale, dar lasand un cm la capat netaiat astfel incat sa il putem impleti. Capetele le prindem cu scobitori si le punem in tava. Pregatim sosul: punem pasta...Citeste continuarea

Bomboane naturale cu curmale si nuci

Postat de: ctlina in Vegan / Raw vegan

Scoateti samburii din curmale. Mixati curmalele, cu nucile, scortisoara si sarea pana obtineti o pasta. Umpleti o forma de bomboane in silicon cu pasta obtinuta si dati la rece o noapte....Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe de padure...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti cu unt o forma de cuptor - 20/20 cm. Amestecati 1 lingura din pudra de migdale cu fructele congelate. Amestecati restul de pudra de migdale cu...Citeste continuarea

Pui cu unt de arahide la punga la...

Postat de: ctlina in Pui

Incalziti cuptorul la 170°C. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-un castronel preparati marinata. Amestecati ceapa, usturoiul cu untul de arahide, sosul soia, uleiul de...Citeste continuarea

Andive sotate cu morcovi si sos de...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti sosul cheddar: Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele. Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un...Citeste continuarea

Desert cu unt din mere si unt de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Curatati merele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu scotisoara si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet....Citeste continuarea

Desert tarta Tatin

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate ,...Citeste continuarea

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare ....Citeste continuarea

Desert inghetata cu caise

Postat de: dantes in Dulciuri

Se pun la foc mic caisele confiate taiate, impreuna cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba putin, sa se hidrateze caisele. Se fac pasta cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Se obtine un pireu de...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu broccoli

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Bors de sfecla rosie

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

 Se pune sfecla rosie la fiert.  Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu nuci de macadamia

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Eu nu am gasit nuci de macadamia crude, asa ca am folosit prajite si sarate. Se pot taia in bucatele (eu le-am lasat intregi) si se pun pe foc impreuna cu mierea, pana se caramelizeaza. Se lasa la...Citeste continuarea

Desert Trandafiri de ciocolata

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Se inchide focul si se amesteca cu fulgii de porumb. Se pregateste o tava cu hartie de copt. Faceti gramajoare cu ajutorul a doua linguri si pot fi puse...Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Trandafirii se spala bine in apa rece, se usuca bine. Se desprind petalele rupand baza petalelor de culoare alba. Adaugam 3 linguri cu varf de zahar, zeama de lamaie si masam energic cu...Citeste continuarea

Paine

Postat de: lucy2002 in Piine

 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci cu carnat afumat

Postat de: claudiaO in Mancaruri de legume

Ciupercile le spalam rapid intrun jet de apa, insistam cu un buretel pe unde au depuneri de pamant, apoi le taiem bucati mari. Ceapa o tocam solzisori. Carnatul il taiem rondele. Incingem...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, praful de copt, facem o adancitura, adaugam oul batut, untul rece taiat cubulete, incepem sa framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen (adaugand...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de: sufletista in Vita

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora. Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul...Citeste continuarea

Dovlecei cu bacon si oua la tigaie

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Spalati dovlecelul, indepartati capetele si il taiati cubulete. Incingeti o tigaie, puneti baconul si il rumeniti usor. Adaugati dovlecelul, presarati putina sare si acoperiti cu un capac. Focul...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de bere -...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara Pulpe de pui in sos de bere - Reteta pentru o mancare delicioasa Se spala pulpele de pui si se curata. Se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun intr-un bol incapator. Intr-un...Citeste continuarea

Crevetii-aia cu ochii mici si...

Postat de: Constelatialeu in Fructe de mare

Mai intai ii achizitionam de la piata cu peste (aia din Athena), apoi ii curatam ca la carte si ii prajim in ulei de masline, nu foarte mult ulei si nu prajiti foarte mult, doar parpaliti pe o...Citeste continuarea

Rondele de calamar

Postat de: Constelatialeu in Fructe de mare

Dupa ce i-am cumparat, am trisat un pic si pentru ca ne-au intrebat daca vrem sa ne curete ei cal'amarii, am zis da si uite asa treaba a mers ca unsa..... I-am spalat un pic, am curatat pielita...Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti si agrise

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Pregatim un bol mai mare si adaugam frisca lichida. O mixam pana se intareste foarte bine. Separat mixam cutiile de mascarpone cu zaharul pudra apoi le adaugam peste frisca. Un pachet de...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe si mascarpone

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat...Citeste continuarea

Reteta de salau de Nil la cuptor,...

Postat de: lucy2002 in Salau

Preparare Reteta de salau de Nil la cuptor, rapida de delicioasa Pornim cuptorul si-l setam la o temperatura de 200 grade C. Cartofii curtati si spalati ii taiem in patru. Fileul il...Citeste continuarea

Vegeta de casa

Postat de: antici_gabytza in Conserve

Incepem prin a le spala pe fiecare.Le lasam un pic la scurs de apa si intre timp pregatim o perdeaua pe care vom pune legumele la uscat sau zvantat. Legatura de telina verde nu am tocato doar...Citeste continuarea

Desert tort de mere cu caramel si...

Postat de: claudiaO in Torturi

Incepem tortuletul nostru cu merele, care se curata de coaja si de cotor. Ungem cu putin unt o forma de yenna si dam merele la cuptor cu scobitura in jos, vreo 10 minute. Apoi le intoarcem cu...Citeste continuarea

Pandispan cu fructe de padure -...

Postat de: susu in Prajituri

Cum se prepara Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe Incalzim cuptorul la 180° si topim la microunde cei 75 gr de unt. Punem praful de copt in faina...Citeste continuarea

Salata cu sunca si ciuperci

Postat de: claudiaO in Salate

Curatam ciupercile, le spalam intr-un jet rapid de apa, apoi le punem intregi in tigaia incinsa cu cele 2 linguri de ulei si un praf de sare. Amestecam cu grija si le intoarcem pe toate partile ca...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si crema...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se...Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]