
publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata cu putine fructe... :D
Fructele se taie cubulete si se pun toate intr-un bol mare. Peste ele se toarna coniacul, putina scortisoara si se amesteca bine. Se toarna in cupe si se orneaza cu frisca. Se poate servi dupa ce a stat la rece 30 minute.
Mancare de vinete
Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa ( eu mai mult le fierb decat le calesc, pentru ca am probleme cu fierea :P ). Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de...
Fasole pastai, conservata pentru iarna
Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se...
Chiftele de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni....
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca
BLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt,...
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele. Se presara fiecare rondea cu sare si se lasa 30 minute pentru a-si elimina surplusul de lichid. Ouale se bat bine cu sare, piper, faina, ca la snitele. Se adauga din cand in cand apa minerala, apoi faina,...
Cum se prepara visinata
Cum se prepara visinata. Visinele se spala si se pun intr-o sticla cu gura larga, iar peste ele se pune zaharul. Se leaga sticla la gura si se pune la soare 2-3 zile, pana se lasa din visine siropul. Se toarna alcoolul peste sirop si se lasa iar cateva zile , dupa care se poate completa...
Mamaliguta in straturi, cu kaizer si specialitate daneza
Intr-un vas de yena am pus bucati de unt, kaizer putin prajit, bucati de specialitate daneza, apoi am acoperit cu felii de mamaliga rece. Am repetat operatiunea cu inca un strat de unt, kaizer, spacialitare daneza, ultimul strat fiind de mamaliga. ...
Ciorba de stiuca
Se pune zarzavatul la fiert, in apa cu sare. Cand e gata, adaugam rosiile taiate cubulete si turnam borsul fierbinte. Punem in oala cu grija si bucatile de stiuca si mai lasam sa clocoteasca de cateva ori, sa se patrunda bine. ...
Fasole verde cu maioneza si usturoi
Fasolea se curata de codite, apoi se fierbe, nu foarte tare, in apa cu sare. Lasam sa se raceasca, timp in care preparam maioneza: doua galbenusuri si un praf de sare de lamaie, plus o lingura cu mustar, se mixeaza bine cu 350 ml ulei, adaugat putin cate putin. Fasolea rece se taie marunt,...
Ardei umplut
Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte. Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam...
Ciorba de perisoare
Prepararea perisoarelor : Amestecam ingredientele cu mana pentru a obtine o pasta de carne uniform condimentata( ceapa o calim putin inainte de adaugarea in compozitia de carne ). Luam din compozitia obtinuta cantitati mici pe care le rulam in podul palmei pana formam sfere de...
Piftie de curcan
Aripile de curcan impreuna cu piciorul de porc se fierb 60 minute in cca. 3-4 litri de apa cu sare si un cub de knorr - legume, in oala sub presiune. Cand s-au fiert se opreste focul, se scoate carnea din oala, se lasa putin sa se raceasca si se curata de pe oase. ...
Sarmale in foi de vita-de-vie
Frunzele de vita-de-vie le conservi pentru iarna dupa metoda: http://www.bucataras.ro/retete/7709/vita-de-vie-pregatita-pentru-iarna.html Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o ceasca cu apa , 3-4 linguri cu bulion si ...
Dovlecei gratinati a la Medioto
Dovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc. Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs. Cand s-au scurs, se aseaza in tava termorezistenta, cu scobitura in sus. ...
Saramura de pui cu ciuperci si mamaliguta
Dupa ce am fiert pulpele in supa, le-am scos si le-am dat prin sos de soia, le-am pudrat cu piper si rumenit in tava cu gril. Saramura am facut-o punand ingredientele cu o cana de apa, 5 minute la microunde ( ca sa reduc din timp :-P ) Cand saramura a fost gata, am pus...
Tort(tarta)
Merele le-am taiat felii si le-am asezat ca la tarta, in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am presarat zahar, scortisoara, miez de nuca si bucati de unt si am pus tava in cuptor, pana au inceput merele sa miroasa si sa se inmoaie...
Paste carbonara
Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. In acest timp se da pe razatoare cascavalul, se bat ouale si se aduga in ele putin delikat si busuioc dupa gust. Se taie...
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci
Cartofii ii cureti si-i tai felii, apoi ii fierbi in apa cu putina sare, pana pot fi pasati, ca la piure. Intr-un vas potrivit pui la calit ceapa tocata fideluta si morcovul, apoi adaugi o ceasca de apa, bulionul , sare , piper , cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3...
Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa
Cum se prepara Ciorba de legume, reteta delicioasa cu bors de casa Legumele spalate se taie in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu sare ( dovleceii se pun la fiert ultimii, fiindca fierb mai repede), apoi adaugam ...
Tort "Adela"
Blatul : Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi....
Fasolica facaluita
Fasolea fiarta si scursa de zeama o pasam fine in blender , adaugand cate putina supa de fasole, pentru a obtine o pasta omogena, potrivita pentru a fi intinsa pe paine. Adaugam si putin ulei ( cca. 80 ml, depinde de preferinte si de cantitatea preparata) si mixam in...
Supa de fasole, cu scarita afumata
Fasolea se lasa cateva ore in apa, pentru a se inmuia. Se arunca apa, apoi se pune la fiert in alta apa, aruncand de inca doua ori apa in care fierbe, pentru a inlatura toxinele. Punem intr-o oala sub presiune fasolea, legumele tocate marunt, sare si...
Ciulama cu aripioare
Din 6-8 aripioare, o ceapa, un morcov, un ardei, sare si cca 2 litri de apa se face o supa . Intr-o cratita punem untul sa se topeasca, cand s-a topit adaugam faina si amestecam 1 minut, se adauga supa de pasare...
Tort cu branza
Blatul: mixul cu un ou si 100 g. unt se framanta rapid cu mana pana se obtine o pasta compacta, pe care o intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, formand si o bordura de 3 cm. inaltime. Umplutura: intr-un vas se amesteca un ou cu 2...
Varza a' la Cluj - in vas de lut
Umplem chiuveta cu apa calda si cufundam vasul de lut, plin la randul lui cu apa, pentru cca 30-40 minute, cat timp pregatim ingredientele pentru mancare. Kaizerul il taiem felii si-l rumenim 2 minute in tigaie de teflon, fara ulei....
Mancarica de vinete si dovlecei
Dovlecelul il tai bucati potrivite , presari cu sare si-l lasi deoparte. Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la prajit, in 2 linguri de ulei si jumatate de cescuta cu apa. Cand capata culoare aurie, se adauga o cana cu apa calda...
Pilaf de orez cu supa de gaina
Pregatirea supei: Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar...
Ratatouille a' la Tavi
Vinetele si dovleceii se taie felii si se rumenesc pe ambele parti, fara ulei , in tigaia teflonata. Se toaca ceapa, usturoiul, morcovul , telina, ardeiul gras , apoi se pun la prajit in doua linguri de ulei de masline, mestecand continuu....
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie
Partea vanilinata: Galbenusurile se amesteca cu vanilia. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile. Frisca batuta spuma se incorporeaza in prima compozitie. Aici am avut in vedere reteta de baza a inghetatei : ...