Basmati cu creveți
Postat de: CulinaryRainbow in Fructe de mareÎncepem cu orezul pe care îl spălăm foarte bine în apă rece. De obicei eu folosesc o strecurătoare deasă pentru a lucra mai ușor. Lăsăm să se stoarcă bine apoi îl...Citeste continuarea
Biscuiti Linzer
Postat de: gabrielacuisine in PrajituriUntul la temperatura camerei se freaca impreuna cu zaharul brun si cu cel alb pana devine cremos. Se adauga apoi cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare aditie. Adaugam si esenta de vanilie...Citeste continuarea
Babgulyas la ceaun
Postat de: CulinaryRainbow in VitaSe face o tocăniță din carnea de vită și ceapa tăiate cuburi. Se adaugă cățeii de usturoi întregi, apoi legumele tăiate după bunul plac, foile de dafin și jumătate...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiți trase în...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriBiscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și...Citeste continuarea
Bagheta crocanta cu usturoi copt si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriUsturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia...Citeste continuarea
Bilute cu cocos
Postat de: rodicamaria in DulciuriBiscuitii se rup bucati si se pun in robot impreuna cu orezul expandat si se macina bine. Nutella si untul se topesc impreuna pe bain-marie si apoi se amesteca(cu mainile umede) cu biscuitii si...Citeste continuarea
Biscuiti de Craciun cu scortisoara...
Postat de: comanligia in DulciuriBiscuitii: Se topeste untul,apoi se amesteca intr-un bol zaharul,untul,scortisoara,oul. Se incorporeaza faina si pudra de migdale. Se amesteca toate,se formeaza o bila si se lasa...Citeste continuarea
Boema (de post)
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postBlat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 3. Incorporam cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Brioșe de post cu rahat și...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriMixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina,...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu branza si chimen
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Bilute de branza cu marar, boia si...
Postat de: gusti in Aperitive / GarnituriTelemeaua am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu crema de branza. Am adaugat si o lingura de smantana, pentru a omogeniza mai usor compozitia. Am pregatit condimentele pe blatul de lucru....Citeste continuarea
Budinca de orez cu prune
Postat de: ankyy in Mancare copiiSpalam orezul bine si il punem la fiert in lapte. Adaugam si zaharul si vanilia (zahar vanilat, esenta de vanilie sau semintele unui baton de vanilie) Dupa ce orezul este fiert, se ia deoparte...Citeste continuarea
Braduti cu ciocolata
Postat de: ankyy in DulciuriUntul se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa iar zaharul este dizolvat. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si oul, mixand in continuarea pana la omogenizare....Citeste continuarea
Basmati cu spanac și hrișcă
Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de postOrezul se spală bine și se lasă să se scurgă apa. Între timp, ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de palmier. Se adaugă orezul , apoi o cană și jumătate cu apă...Citeste continuarea
Budincă de griș cu lapte
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAșa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja...Citeste continuarea
Branza fondue cu usturoi copt in...
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine...Citeste continuarea
Bilute de cacao
Postat de: mada91 in Dulciuri1.Amestecam laptele praf, zaharul pudra, untul si cacaua si omogenizam bine. 2.Compozitia rezultata o dam la frigider 45 de minute. 3.Dupa formam bilute in care punem cate o aluna si le dam...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si ghimbir
Postat de: ianculubita in DulciuriTopim ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu untul iar dupa ce dam deoparte,adaugam coniacul si esenta de rom;intr-un bol,amestecam galbenusurile cu putin zahar,coaja de la citrice si...Citeste continuarea
Borș de vițel cu multe rădăcinoase
Postat de: panacris in CiorbeRasolul porționat se pune la fiert în oala sub presiune cu apă rece, foi de dafin sare și piper boabe, cca. 30 de minute după ce a început fluieratul. Între timp se curăță...Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara
Postat de: timea in DulciuriPunem intr-un bol untul, zaharul si oul si amestecam cu un tel. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt si praful de scortisoara. La final incorporam treptat faina, cam trei sferturi...Citeste continuarea
Broccoli si conopida la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriConopida si broccoli se rup in buchetele mai mici si se clatesc sub jet de apa rece. Punem o oala cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida si broccoli la...Citeste continuarea
Biscuiti cu nuca si scortisoara
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSmantana , zaharul si oul se pun in castron si se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga uleiul si scortisoara. Se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final 2-3 linguri de...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si rom
Postat de: RuxyRux in PrajituriIn 50 ml lapte caldut, topim 150 gr unt si apoi adaugam si ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam...Citeste continuarea
Biscuiti cu portocala
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta. Incorporam sucul si coaja de portocala, apoi mierea, zaharul cu pastai de vanilie si esenta de migdale. Faina o...Citeste continuarea
Briose cu fructe confiate
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un vas spargem ouale si le mixam bine cu zaharul pana cand avem o spuma pufoasa. Adaugam in fir subtire uleiul , amestecand continuu Adaugam cate o lingura de faina pana...Citeste continuarea
Branzoaice
Postat de: Alina26 in Prajituri1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Fusilli cu...
Postat de: Bucataras in PasteConopida fierbe în câteva minute și are un gust discret, ceea ce o face ideală pentru rețete rapide. Chef Roberto ne prezintă o rețetă de paste Se curăță cartoful de...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Fusilli cu...
Postat de: Bucataras in PastePaste, legume și parmezan – iată o combinație simplă și de efect. Totul se completează cu ierburi aromate și puțin vin alb. Chef Roberto ne arată cum s-o preparăm. Se...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Tortiglioni...
Postat de: Bucataras in PasteBrânza de oaie se potrivește perfect cu aroma intensă a frunzulițelor de mentă, iar această combinație reușită poate fi folosită la prepararea mai multor feluri de rețete. Chef...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Paste cu...
Postat de: Bucataras in PastePastele sunt printre cele mai populare rețete italiene, iar Chef Roberto ne arată cum o banală rețetă de paste cu legume poate fi gustoasă și prezentată într-un mod care să...Citeste continuarea
Bucataras TV: File de porc umplut...
Postat de: Bucataras in PorcSe taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune...Citeste continuarea
Bucataras TV: Pulpe de pui cu...
Postat de: Bucataras in PuiUn bucătar desăvârșit nu stă ore în șir în bucătărie. Chef Roberto ne arată cum în 20 de minute se pot pregăti două feluri principale: o rețetă cu pulpe de pui...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de...
Postat de: Bucataras in PorcMillefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Pulpă de...
Postat de: Bucataras in PuiChef Roberto pregătește o rețetă rapidă de pulpe de pui cu rucola și țelină – o nebunie de arome într-o combinație simplă, dar de efect. Se taie carnea unde este...Citeste continuarea
Bucataras TV: retete de Vițel cu...
Postat de: Bucataras in VitaCarnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Vită cu...
Postat de: Bucataras in VitaCrema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă...Citeste continuarea
Briose cu bucati de ciocolata
Postat de: catalina97 in PrajituriPENTRU BRIOSE: 1) Se incalzeste cuptorul la 180*C; 2) Zaharul, zaharul vanilat si ouale se mixeaza pana se formeaza o crema (eu am folosit tel-ul); 3) Se adauga uleiul in fir subtire si...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Ruladă de...
Postat de: Bucataras in PuiCârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Costiță...
Postat de: Bucataras in PorcCostițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli....Citeste continuarea
Bucataras TV: doua retete video cu...
Postat de: Bucataras in PuiChef Roberto ne prezintă nu una, ci două rețete aromate cu aripiore de pui. Secretul reușitei oricărui preparat constă în ingredientele de bună calitate și condimentele care le pun...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Risotto cu...
Postat de: Bucataras in SomonPentru început se deschid scoicile. Vor fi puse în supă care fierbe, astfel încât supa să aibă gust de peste. Este și o metodă de a ne asigura că scoicile nu...Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Rulouri de...
Postat de: Bucataras in PesteSe taie capetele vinetei, iar restul se feliază. Într-o tavă se pune ulei, sare, oregano și deasupra se pun feliile de vânătă, care se ung pe ambele părți c amestecul din...Citeste continuarea
Bucataras TV: rețetă de Somon cu...
Postat de: Bucataras in SomonSomonul este un pește cu o carne roz, frumoasă și suculentă. Se pregătește rapid și este aromat. Chef Roberto ne prezintă două rețete care se pot face simultan. Pentru început...Citeste continuarea
Bucataras TV: retete de...
Postat de: Bucataras in PesteChef Roberto ne va arata cum în numai 25 de minute putem pregăti două rețete spectaculoase cu trei feluri de pește cu care ne vom încânta cu siguranță musafirii....Citeste continuarea
Bucataras TV: reteta de Homar cu...
Postat de: Bucataras in Fructe de mareChef Haddad pregătește o rețetă pe cât de deosebită, pe cât de simplu de realizat. Secretul constă în ingrediente de foarte bună calitate și câteva trucuri de...Citeste continuarea
Baba cu rom
Postat de: ianculubita in PrajituriIntr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom. Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit...Citeste continuarea
Budinca de conopida
Postat de: danakarin in Mancaruri de legumeCuratam conopida, o desfacem in buchete si o fierbem in apa cu sare. Punem conopida in apa deja clocotita. Separat curatam cartofii, ii taiem bucatele si ii fierbem. Asezam legumele intr-o tava...Citeste continuarea
Budinca "Paula"
Postat de: petruta_ionela84 in DulciuriPune la fiert 400 ml lapte ,separat bate bine galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare. Se adauga amidonul amestecand bine, adauga cei 100 ml lapte rece amestecand energic sa...Citeste continuarea
Budinca de paste cu sunca si branza...
Postat de: krysty in PasteSe pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Budinca de ciocolata cu gogosi
Postat de: Constelatialeu in DulciuriGogosile deja pregatite si ramase nemancate,ca au fost mai multicele,le taiem pe din doua si le asezam intr-un vas de yena.Pregatim budinca,amestecand praful de budinca cu zaharul si laptele si...Citeste continuarea