A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Briose cu mere

Postat de: ianculubita in Prajituri

Facem o crema fina din unt si zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,faina amestecata cu praful de copt, si scortisoara,alternand cu laptele; dupa ce totul este omogenizat,adaugam merele...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt

Postat de: Lia1 in Prajituri

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina. 2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea. 3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se...Citeste continuarea

Budinca din paine si biscuiti

Postat de: xana in Dulciuri

Stafidele se pun in apa sa se umfle.  Painea si biscuitii se rup in bucati si se pun intr-o tava unsa cu putin din margarina. Batem oul si il amestecam cu laptele, zaharul, vanilia si...Citeste continuarea

Briose cu masline si ceapa verde

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele,iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se pune cascavalul ras,maslinele...Citeste continuarea

Briose de post, cu arome de sarbatori

Postat de: anomisana in Prajituri

Ingredientele se adauga intr-un bol, in ordinea indicata mai sus si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna in forme de briose si se coc. Dupa copt, le decorati dupa imaginatie. Citeste continuarea

Baclava cu Nuttela si nuca

Postat de: krysty in Prajituri

Intai eu prepar crema : Miezul de nuca se coace putin in cuptor . Cu ajutorul unui sucitor se farama miezul de nuca copt. Se amesteca miezul de nuca cu crema de ciocolata Nutella....Citeste continuarea

Borș de cartofi și dovlecei

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa se curăță, se toacă mărunt apoi se dinstuiește în puțin ulei și apă, cca. 10 minute, la foc mediu. Apoi se adaugă zarzavaturile, curățate și tocate mărunt, cartofii,...Citeste continuarea

Budinca dulce de branza cu spaghete

Postat de: simona72 in Spaghete

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pregateste umplutura si o tava tremorezistenta unsa cu 1 lingura unt. Se amesteca ouale cu zaharul, iaurtul, branza,...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu nuca si stafide

Postat de: Ana_O in Dulciuri

Intr-un vas incapator se pune margarina si se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se formeaza o crema. Se adauga ouale, unul cate unul, praful de sare si dupa incorporare se pun stafidele,...Citeste continuarea

Bulz moldovenesc

Postat de: krysty in Aperitive / Garnituri

Mamaliga  se prepara astfel: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam...Citeste continuarea

Biscuiti cu afine si lamaie

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol amestecam margarina cu zaharul adaugand apoi coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Incorporam afinele (eu le-am pus congelate) apoi treptat adaugam faina...Citeste continuarea

Bavarois de somon si avocado

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado.  Intr-un bol...Citeste continuarea

Biscuiti cu nuca si ciocolata

Postat de: raisha in Prajituri

Se taie untul cubulete si se freaca intr-un vas cu o lingura de lemn pana capata o consistenta moale. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca pana se formeaza crema. Se adauga ouale pe...Citeste continuarea

Briose glazurate

Postat de: Irina in Prajituri

Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie. Reteta aici . De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu...Citeste continuarea

Bors cu cartofi, gust autentic al...

Postat de: krysty in Ciorbe

Cum se prepara Bors cu cartofi, gust autentic al copilariei intr-o reteta simpla si gustoasa: Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pune intr-o oala cu apa...Citeste continuarea

Braduti si inimioare pentru copii

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia,incorporam restul ingredientelor mai putin oul iar la sfarsit untul la temperatura camerei,taiat cubulete; amestecam bine compozitia,formam o sfera,o...Citeste continuarea

Briose de Post cu Fructe (Reteta...

Postat de: Ina75 in Prajituri

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de faina, adica 25 de gr. peste capsuni (fructe). Peste faina ramasa (375 gr. ) punem praful de copt....Citeste continuarea

Baba ghanoush

Postat de: Criss in Mancaruri de post

Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga zeama.  Pentru a prepara tahini, avem nevoie de o punguta de 100 g susan. Susanul se pune in tigaia de teflon si se rumeneste foarte...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza

Postat de: raisha in Spaghete

Se fierb macaroanele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj, se scurg si se limpezesc putin cu apa rece. Se freaca separat intr-o strachina branza de vaci cu 3 oua, o ceasca de...Citeste continuarea

Black velvet cu afine

Postat de: privatelaura in Torturi

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si...Citeste continuarea

Boulettes cu branza de burduf

Postat de: Laci in Aperitive / Garnituri

Framantam ingredientele intr-un vas,formam bilute de marimea preferata si le prajim in ulei incins pana devin aurii. Jumatate am facut dupa reteta de mai sus , in cealalta jumatate am pus piure de...Citeste continuarea

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru biscuiti am amestecat crema mascarpone cu untura si zaharul si am mixat pâna s-a topit zaharul. Am adaugat ouale,smântâna,faina,sarea,bicarbonatul si nuca macinata....Citeste continuarea

Briose cu visine si nuci

Postat de: papabundetot in Prajituri

De obicei atunci cand fac briose,amestec toate ingredientele uscate si separat cele umede si apoi intre ele. De data asta am vrut sa vad cum e si alt fel…asa ca am separat galbenusul de...Citeste continuarea

Bors de legume (de post)

Postat de: aliliana in Ciorbe

Cartofii se curata, se spala, se portioneaza. Pastarnacul, salata,  prazul, morcovul, telina, ardeiul, ceapa verde, se curata, se spala si se toaca. Se pune apa cu sare la fiert. Cand este...Citeste continuarea

Budinca de paste la cuptor

Postat de: madalinanicoleta in Paste

Se fierb melcisorii in apa cu sare, se spala sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se bat ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie si se omogenizeaza. Peste aceasta compozitie se pune...Citeste continuarea

Briose cu nuci

Postat de: Alexandra_Marina in Prajituri

Ouale intregi se freaca cu zaharul cu ajutorul unui mixer. Se adauga ulei treptat , apoi laptele. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt . La final adaugam nucile . Compozitia...Citeste continuarea

Biscuiti aromati la tigaie

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat...Citeste continuarea

Bomboane brigadeiro (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Intr-o cratita puneti untul la topit. Peste el adaugati laptele condensat si lasati-l sa se incalzeasca. Cand laptele condensat s-a incalzit adaugati cacaoa si amestecati bine cu un tel pana...Citeste continuarea

Budinca de cozonac la Multicooker

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Pune in vasul aparatului Multicooker 4 linguri zahar impreuna cu 2-3 linguri apa. Selecteaza din MENIU programul Fry si apasa START. Inchide capacul. Amesteca cam la 3-4 minute si lasa pana...Citeste continuarea

Briose motzate :)

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate ( faina, praf de copt, bicarbonat, sare, cacao). In alt vas punem ouale si le batem bine cu zaharul, adaugam uleiul, iaurtul apoi ingredientele...Citeste continuarea

Budinca de tapioca si seminte de chia

Postat de: andaoana in Dulciuri

Laptele il punem la incalzit pe foc impreuna cu zaharul  si mierea. Inainte sa ajunga la punctual de firbere punem perlele de tapioca si lasam sa fiarba cam 3 minute , amestecand ....Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: AndreaPiti in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se pune uleiul , esenta de vanilie si laptele pana se formeaza un aluat un pic mai gros decat cel de la chec. Se...Citeste continuarea

Borek - Pachetele cu spanac

Postat de: gabriela_aysondu in Dulciuri

Ceapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa. Se lasa la racit. Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam. Se ia o...Citeste continuarea

Bagheta transata cu somon

Postat de: comanligia in Sandvisuri

Se coace intai bagheta care e coapta pe jumatate,se unge cu ou si se presara mac,apoi se da la cuptor ptr rumenire.Dupa ce sa rumenit,se taie pe dealungul,se unge cu branza,apoi se pun toate...Citeste continuarea

Brioşe cu unt

Postat de: diaconta in Dulciuri

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol. Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: Isabel in Prajituri

Se topeste margarina pe foc mic si se da la racit. Intr-un vas se freaca energic galbenusurile cu zaharul pana devin o crema vascoasa, apoi adaugam margarina topita si racita, laptele si esenta de...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: simona72 in Prajituri

Eu folosesc foile de placinta Linco pt ca nu am avut surpriza sa fie rupte, asa ca voi folositi ce aveti si ce va place. Intr-o tava mare, sau tava mare a aragazului o ungeti cu unt topit....Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am pus pe fiecare felie de paine putin ulei de masline extravirgin si am frecat apoi feliile cu usturoi.  Le-am pus pe tigaia de clatite (care e perfecta pentru copt paine) si le-am lasat...Citeste continuarea

Bomboane de biscuiti cu Alune

Postat de: Alina26 in Prajituri

1.Am dat pe robot biscuiti.Am topit margarina. 2.Am pus toate ingredientele,in afara de alune si nuca de cocos,intr-un bol si am amestecat bine. 3.Am inceput sa fac bomboanele,in mijloc am...Citeste continuarea

Bilute din biscuiti, dulcele simplu...

Postat de: diana_k in Prajituri

Cum se prepara Bilute din biscuiti, dulcele simplu si gustos al copilariei Biscutii se macina, se pun intr-un vas impreuna cu cacaua si zaharul vanilat. Zaharul cu apa se pun la fiert pana...Citeste continuarea

Briose cu cacao si nuci

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Formele de silicon se ung cu unt. Untul se topeste intr-un vas si cand este gata se adauga peste el smantana, se amesteca bine si se pune si coaja de portocala si vanilia. Se lasa deoparte....Citeste continuarea

Briose din albusuri

Postat de: eduard_09 in Dulciuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul si devine o spuma lucioasa, Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza,adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Budinca Paula

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zahar. Adaugam amidonul si laptele cate putin, amestecand continuu ca sa evitam sa se formeze cocoloase. Punem compozitia la fiert, amestecam cu un tel. O...Citeste continuarea

Biscuiti umpluti cu ciocolata

Postat de: Giana in Dulciuri

Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana...Citeste continuarea

Biscuiti scotieni

Postat de: Anett in Dulciuri

Ingredientele se amesteca intr-un vas, apoi se intinde la o grosime de 0.5 cm. Se taie in forme si se aseaza in tava bine unsa cu unt. Ungem biscuitii cu un albus de ou si se presara cu zahar. Citeste continuarea

Budinca de mere si gris cu Philips...

Postat de: Doinavar in Prajituri

Amestecati ouale, laptele, zaharul, pesmetul (pastrati putin pentru tapetat vasul) si grisul, omogenizati cu uleiul, apoi adaugati praful de copt, zaharul vanilat, merele rase si migdalele si...Citeste continuarea

Biscuiți Șah

Postat de: caroline in Dulciuri

Untul  se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam faina ,praful de copt si sare.Amestecam bine pana obtinem un aluat pe care sa il putem modela cu usurinta. Impartim aluatul...Citeste continuarea

Biscuiti de ciocolata si migdale

Postat de: Ela68 in Prajituri

.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat. 2.Se adauga apoi migdalele macinate...Citeste continuarea

Briose cu seminte de rodie si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...Citeste continuarea

Briose cu nuci, cacao si glazura

Postat de: Retetegg in Prajituri

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]