Chec cu Nutella
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate...Citeste continuarea
Cozonac moldovenesc
Postat de: carla27carla in PrajituriAluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora...Citeste continuarea
Chec cu menta şi cacao
Postat de: madi_marin in DulciuriSe separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Gălbenuşurile se...Citeste continuarea
Covrigi polonezi in 2 culori
Postat de: deyutzky in DulciuriAluat: Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2. Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia...Citeste continuarea
Cinnamon Rolls
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute la loc cald. Dupa ce au trecut cele 10...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Mimi_miss_u in PuiTocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii. Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete. Punem ceapa...Citeste continuarea
Curcan cu mazare
Postat de: DanMonica in CurcanCepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici - fara coacere
Postat de: alinutzika in TorturiBiscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil, acoperita cu hartie de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu masline (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriBati bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de copt si apoi uleiul mixand in continuare. Mixati doar cat sa incorporati uleiul. Adaugati apoi...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: corina241 in CiorbeCarnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust. Ceapa am pus-o intreaba...Citeste continuarea
Cartofi cu miez de lapte
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert necuratati in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se taie rondele, se aseaza intr/o tava termorezistenta, se stropesc cu ulei de masline, se aduag...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu lapte batut
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeDovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au...Citeste continuarea
Chec cu aromă de lamâie
Postat de: diaconta in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt. Daca este cazul mai adaugati o...Citeste continuarea
Ciuperci mixte in tigaie
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pun ciupercile intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu usturoiul feliat subtire si se lasa la calit cateva minute. Se adauga putin lapte, se inabusa, adaugam sare si un strop de vin (rosu sau...Citeste continuarea
Crema de lamaie - Lemon curd
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de la lamai si semintele din batonul de vanilie. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se...Citeste continuarea
Clatite cu banane si cacao
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam apoi, pe rand, ciocolata topita, laptele,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: corina241 in CiorbeFasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita. Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care...Citeste continuarea
Chec marmorat cu afine si stafide
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 3 linguri de ulei Am bautut albusurile cu un praf de sare. Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de...Citeste continuarea
Compot de mere, pere si gutui
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotMerele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele...Citeste continuarea
Cotlete de porc si cartofi trasi in...
Postat de: AnyCostescu in PorcCotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa...Citeste continuarea
Carnati cu piure si gravy de ceapa...
Postat de: gatiticuspor in Mancaruri cu carnePuneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie. Taiati...Citeste continuarea
Cocorada ardeleneasca
Postat de: CramaHaiducilor in Aperitive / GarnituriSe pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale...Citeste continuarea
Chec
Postat de: DanMonica in PrajituriZaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul....Citeste continuarea
Ciorba de gaina si cartofi
Postat de: AnyCostescu in CiorbeSpeli gaina, o pui la fiert in apa si o lasi sa dea un clocot. Arunci apa, speli din nou gaina si o pui din nou in apa. Cand este aproape fiarta, scoti gaina intr-un castron, o bucatesti si o faci...Citeste continuarea
Crema de branza de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se mixeaza bine la robot, sau se da prin masina de tocat, apoi se adauga smantana si untul moale. Se mixeaza iar, pana devine ca o crema mai groasa, dar fina. Daca o vreti mai moale...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca de legume
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele....Citeste continuarea
Chifteluţe cu sos de roşii
Postat de: diaconta in PorcAm pregatit mai întâi chiftelutele. Am amestecat carnea tocata cu cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce i-am stors putin de zeama.Am pus si painea înmuiata si...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: mimmi in Sirop / CompotPurcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o...Citeste continuarea
Cornuri matinale
Postat de: mamaieelena in DulciuriFaina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneCaliti ceapa cu putina sare cat sa nu se arda, adaugati cele doua feluri de carne si caliti bine totul pana ce carnea isi schimba culoare si adaugati condimentele. Rumeniti bine totul apoi...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu macris
Postat de: Sidy in CiorbeOasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa. Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de...Citeste continuarea
Cartofi aromaţi la cuptor
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeCartofii i-am curatat si i-am fiert asa întregi în apa cu sare.Când au fost aproape fierti ,i-am luat de pe foc si i-am scurs de apa. Intr-o tava am pus putin ulei si am pus...Citeste continuarea
Chec pufos - Reteta simpla si usoara
Postat de: cristeena20 in PrajituriCum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara Separam ouale Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de piersici
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare si laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza usor in compozitia lichida, avand grija sa...Citeste continuarea
Ciulama de inimi si pipote de pui
Postat de: Ela68 in PuiMai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata legumele iar radacinoasele se taie rondele. Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Se adauga si celelalte legume si se adauga apa, sare,...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: lilik in DulciuriPunem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy. Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime. Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le...Citeste continuarea
Cornuri pufoase (Reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPrima data ne ocupam de drojdie pe care o amestecam cu puin lapte caldut cat s-o activam. Punem apoi faina intr-un bol, adaugam drojia, ouale zaharul mierea, praful de sare si turnam lapte putin...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer si legume la...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCuratam legumele, le spalam si le lasam la scurs..Cartofii ii taiem cuburi mai mari, ardeii se taie julien, morcovii rondele, kaizerul felii subtiri, rosiile rondele iar cascavalul il radem...Citeste continuarea
Ciupercute incarcate si in pizza...
Postat de: mosuletulene in Aperitive / GarnituriSimpul, repede, si bun, E reteta ce vi-o spun, Ce de mult ea m-a tentat, Si iata ca am testat. Mmmmmm!!! ce buna a iesit, E simplu de...Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu conopida
Postat de: Sidy in CiorbeCarnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza. Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la...Citeste continuarea
Cus cus cu legume caramelizate
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe curata legumele se taie cubulete si se aseaza intr-o tava intr-un singur strat. se stropesc cu ulei de masline si sirop de artar se pune praful de turmeric, sarea si piperul si se coc pentru 30...Citeste continuarea
Crispy Strips Picante
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se taie fasii subtiri. Faina se amesteca cu 2 lingurite de chilli si se pune pe o farfurie. Fulgii de porumb se pun si ei pe o alta farfurie. Intr-un castron batem cele...Citeste continuarea
Chec de ciocolata glazurat
Postat de: timea in PrajituriMai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor. Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel...Citeste continuarea
Coconut Pear Cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un...Citeste continuarea
Crochete de pui si cartofi cu cascaval
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii cu tot cu coaja,apoi ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Carnea de pui o tocam marunt si o punem intr-un vas cu cartofii rasi,parmezanul ras,2 galbenusuri si...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: gurita_ta2005 in Sirop / CompotSpalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam...Citeste continuarea