Clatite pufoase reteta cu ciocolata
Postat de: aalliinnaa07 in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un vas se bat ouale spuma cu 1 plic zahar vanilat, dupa care se amesteca cu 100 ml iaurt si 2 linguri de ulei, apoi se adauga faina si ciocolata (eu am dat-o pe...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: lilik in DulciuriTopim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: LadyCrs in Mancaruri cu carnePunem carnea intr-un vas. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii dam prin razatoare. Usturoiul il curatam si il pisam. Painea o punem la inmuiat in apa. Patrunjelul il tocam marunt....Citeste continuarea
Cartofi taranesti (de post)
Postat de: lilik in Mancaruri de postFierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca. Ii curatam de coaja si ii taiem...Citeste continuarea
Cuiburi cu ciuperci
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriCeapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam pieptul de pui taiat cubulete si ciupercile tocate marunt. Amestecam si...Citeste continuarea
Crema de branza cu zmeura
Postat de: panacris in DulciuriSe amesteca branza cremoasa cu smantana, cu zaharul pudra, galbenusurile de ou, zaharul vanilinat si coaja de lamaie, amestecandu-se energic, pana se omogenizeaza toate ingredientele. ...Citeste continuarea
Clafoutis cu visine si caise
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 190 de grade. Visinele se curata de samburi si se lasa sa se scurga. Caisele se spala si se taie cubuleme mici. Se lasa deoparte. Ouale, zaharul si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Cornulete cu gem
Postat de: Valclaudia in PrajituriDin ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit. Am impartit aluatul in 5 parti. Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de...Citeste continuarea
Chiftele clasice
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePainea se pune la inmuiat in apa rece, cca. 3 minute. Carnea se amesteca energic, cu ouale, painea stoarsa de apa, sarea iodata, piperul, mararul tocat marunt si boiaua de ardei dulce. Dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ciocolata calda - Hot chocolate
Postat de: Corina33 in BauturiSe incalzeste laptele, se aduce la temperarura de fierbere. Cacaua cu zaharul si putin lapte se amesteca bine, apoi se toarna restul de lapte, ciocolata si cateva marshmallows, restul le lasam...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: aalliinnaa07 in PuiPunem la incins ulei intr-o tigaie, apoi punem la prajit pulpele de pui.Nu le prajim foarte bine pulpele de pui,doar le rumenim putin.Cand ciocanelele de pui se rumenesc le scoatem din ulei....Citeste continuarea
Cozonac fraged cu nuca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Punem laptele cu untul cubulete pe foc, pana acesta din urma se topeste.ATENTIE: laptele sa nu il lasati sa se infierbante, cand e untul topit, tragem acest amestec de pe foc. Ouale...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu carne de vacuta
Postat de: panacris in CiorbeCeapa se curata, se spala, sa toaca marunt si se caleste in apa cu ulei. Carne se taie in bucatele, se adauga la ceapa, punandu-se la fiert impreuna cu mirodeniile si legumele in oala minune. Se...Citeste continuarea
Chec cu arome de toamna
Postat de: Elena_Daria in PrajituriSpalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas...Citeste continuarea
Clatite a la Robert
Postat de: panacris in DulciuriSe bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite,...Citeste continuarea
Ceai de lamaie cu miere de albine
Postat de: bahna_violeta in BauturiSe curata lamaia de coaja si de seminte se pune la fiert in apa care este deja pus ape foc si fierbe lasam sa fiarba aprox.10 minutele,Il servim cald cu o lingurita 2 de miere de albine.O seara...Citeste continuarea
Cornuri cu Nutella sau nuca si miere
Postat de: cris2711 in Dulciuri1. Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti...Citeste continuarea
Chifle aromate
Postat de: Corina33 in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, apoi sarea, untul moale si verdeata tocata. Ultima se adauga faina si se framanta bine, apoi acoperim aluatul si-l lasam la crescut intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute in aluat de bere
Postat de: gaby_d in VitaPregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde. Aluat: Amesteca faina cu drojdia. Adauga berea, sarea si uleiul si framanta...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: Ubulika in CiorbeCarnea se pune la fiert in apa rece si o lingurita de sare. Se toaca ceapa si legumele se taie cuburi. Spumam cat este necesar fiindca face multa spuma. Cand nu se mai face spuma punem si...Citeste continuarea
Clafoutis cu struguri si migdale
Postat de: Poliana in PrajituriAcest clafoutis este putin diferit, are lichid mai putin si seamana mai degraba cu o prajitura/souffle, dar daca va place reteta clasica de cafoutis, puteti sa o luati de aici ...sau sa...Citeste continuarea
Cartofi aromati la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCartofii ii curatam si ii spalam. Ii taiem felii subtiri pe latime, dar nu de tot, ci lasam o mica baza. Usturoiul il curatam si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, usturoiul pisat, sarea,...Citeste continuarea
Cotlet de porc la cuptor cu sos de...
Postat de: lilik in PorcCuratam legumele,le spalam si le taiem bucatele. Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi. In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de postM-am hotârât să fac pentru vineri o ciorbă de fasole. E un fel de mâncare după care unii aleargă iar alţii se fac că nu vor să o vadă. În fine, de gustibus et...Citeste continuarea
Clatite cu piept de pui si ciuperci
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriPunem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: gaby_d in MuraturiSpala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele. Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA. Pregateste marar uscat, frunze de...Citeste continuarea
Curry de conopida si cartofi
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeCeapa, ghimbirul si usturoiul, toate tocate, se calesc in putin ulei. Se adauga condimentele si putina apa, conopida, cartofii si ardeiul tocat. Se acopera vasul si se lasa la foc mic 30 de...Citeste continuarea
Chec-aperitiv
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu sare si piper, dupa care se adauga urda, faina, ulei, cascaval ras si praf de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, ciupercile maruntite si maslinele...Citeste continuarea
Curry cu 3 tipuri de cartofi si oua...
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeCurry: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline. Se condimenteaza si se pun cartofii cuburi, un pahar de apa, lapte de cocos si se lasa la fiert la foc mic pana scade sosul si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu buline de ciocolata...
Postat de: ralu_river in TorturiBiscuitii se maruntesc in robot. Untul se topeste si se adauga impreuna cu scortisoara la biscuiti. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se aseaza "blatul" intr-o tava cu...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu galuste
Postat de: rocsi_1612 in CiorbePuiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o...Citeste continuarea
Ciuperci sote cu ficat prajit
Postat de: Ela68 in FicatSpalam si curatam ciupercile si le taiem felii potrivite, nici prea subtiri, nici prea groase. Punem uleiul ( sau untul ) la incins in tigaie si turnam ciupercile, lasandu-le la calit la foc...Citeste continuarea
Compot de-o zi
Postat de: portiadelumina in Sirop / CompotE simplu. Într-o zi rece de toamnă, când te dai după treburi dar touşi mai ai timp şi de bucătărie te apuci de ciopârţit fructele prezentate. Zic eu ciopârţit dar...Citeste continuarea
Cottage Pie (placinta traditionala...
Postat de: gaby_d in VitaPune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute....Citeste continuarea
Ciorba de legume cu bors
Postat de: timea in CiorbePunem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l. Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam...Citeste continuarea
Coltunasi din aluat de cartofi...
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin....Citeste continuarea
Caracatita á larareíro
Postat de: cristeena20 in Fructe de mare1. Fierbem caracatita in putina apa, vin rosu si o ceapa cu coaja cu tot (fara sare) Scurgem de apa si apoi portionam tentaculele si le punem pe gratar sa se prajeasca bine. Le scoatem intr.un...Citeste continuarea
Chec (paine) cu banane si ciocolata
Postat de: ionela2682 in PrajituriPreincalziti cuptorul la 180 grade. Intr-un castron se amesteca ingredientele umede (ouale batute, bananele pisate, untul), intr-un altul cele uscate (cacaoa, faina, zaharul, bicarbonatul de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina. Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul...Citeste continuarea
Chec cu mere si nuca de cocos
Postat de: mimmi in PrajituriIntr-un bol,amestecam laptele cu nuca de cocos. Frecam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam peste crema de unt,ouale pe rand,mixand dupa fiecare. Adaugam si nuca de cocos si mixam...Citeste continuarea
Cum se pune varza la murat
Postat de: elucubratiiculinare in MuraturiVarza trebuie luata cu vreo 2-3 zile inainte sa va apucati sa o puneti la butoi. Se inlatura primele 2-3 foi, scoatem miezul si se umple locul liber cu o lingurita de sare grunjoasa....Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: Zamfira in CiorbeFasolea se spala si se tine in apa rece de seara pana dimineata, apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita, repetam...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: annemarry in Aperitive / GarnituriBatem ouale bine cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste acesta. Apoi adaugam drojdia, apa calduta si faina in ploaie. Framantam bine cu ulei pana nu se mai lipeste de mana. Se lasa sa...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Ubulika in PorcSe fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Chec pufos aromat
Postat de: Ela68 in Prajituri1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul. 2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte. 3....Citeste continuarea
Chiftele grecesti
Postat de: aalliinnaa07 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele. Se modeleaza...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: RuxyRux in PrajituriDesigur cantitatea poate fi injumatatita. Se cerne faina si aici insist si va rog sa o faceti neaparat. Saptamana trecuta intr-un lot de faina cumparata din Metro am gasit viermi, asa ca am...Citeste continuarea
Colac cu ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat...Citeste continuarea
Ciuperci cu cascaval la cuptor
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala , li se inlatura coditele si se pun la scurs pe un servetel.Intr-o tava se aseaza ciupercile si coditele lor ( puse printre ciuperci) Cascavalul se da pe razatoare. In fiecare...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: mimmi in SandvisuriAm uns o tigaie de teflon cu unt,si am pus felia de paine sa se rumeneasca putin.Intre timp am aprins focul la cuptor.Cand s-a rumenit felia de paine am uns-o cu branza topita cu aroma de sunca,am...Citeste continuarea