Cannelloni alla bolognese
Postat de: lilik in CannelloniPrima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si...Citeste continuarea
Ciorba de varza dulce cu perisoare...
Postat de: panacris in CiorbeSe curata zarzavaturile, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei si apa. Intre timp se taie varza fideluta, adaugandu-se peste amestecul de zarzavat. Se asezoneaza de sare, piper, boia,...Citeste continuarea
Csigaleves ( Supa cu paste melcisori)
Postat de: panacris in SupeCarnea se pune la fiert in apa cu putina sare, dupa ce clocoteste, se spumeza si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari. Se lasa la fiert, neacoperit cca. 30 de minute, la foc mediu....Citeste continuarea
Cornuri de Bratislava(Pozsonyi kifli)
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul. Drojdia am pus-o sa dospeasca în laptela caldut (mare atenţie sa nu fie fierbinte). Intr-un bol am amestecat faina cernuta cu sarea,zaharul...Citeste continuarea
Ceapa conservata in otet balsamic
Postat de: Sim0naWorld in ConserveCepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am...Citeste continuarea
Castraveti in saramura
Postat de: Sim0naWorld in MuraturiCastravetii bine spalati, i-am pus intr-un vas. Am pregatit saramura – 50 g sare la 1 litru de apa – in cazul meu 2 litri de saramura. Saramura fierbinte am pus-o peste...Citeste continuarea
Ciorba de praz dreasa cu iaurt
Postat de: gaby_d in CiorbeCurata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete,...Citeste continuarea
Chec portocale si nuci
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai batem albusurile cu zaharul spuma,pana devine o crema alba si densa,poi adaugam galbenusurile.Amestecam bine adaugand si sucul de portocale si uleiul,dupa care se adauga faina cu praful...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne de pui
Postat de: Zamfira in CannelloniSos Bechamel: topim untul, adaugam treptat faina (amestecam tot timpul), focul sa fie foarte mic, dupa ce untul se omogenizeaza cu faina adaugam treptat laptele fierbinte, lasam sa fiarba 2-3...Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu smantana si...
Postat de: Toamna07 in CiorbeMod de preparare: Am spalat scaricica sub jet de apa calduta si apoi am taiat-o bucati. Am pus afumatura la fiert in 4 litri de apa si cand am vazut ca incepe sa se inmmoaie am aruncat...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca cu scarita
Postat de: Sidy in CiorbePunem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata. Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de rodii
Postat de: nico15 in PorcSe ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie...Citeste continuarea
Carne de porc á la Portuguesa
Postat de: cristeena20 in Porc-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: alice_ciobanu in BulionCum se face sucul de rosii. Sa incepem....beti o cafea strasnica! Apoi spalati toate rosiile. Montati masinaria! (eu am avut una din aia batrina-batrina... ii mai sarea coarda si curgea sucul... o...Citeste continuarea
Cupcakes cu banane
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriLuati ouale si mixati-le, ca pentru omleta, impreuna cu laptele condensat. Terciuiti cu furculita, bine de tot, n-are rost de mazgaliti blenderul pentru doua banane supercoapte. Amestecati-le...Citeste continuarea
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci
Postat de: cristina_s_world in Mancaruri de postCepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: cristina_s_world in PiineIncepem cu "biga" care este o plamadeala. Recomand ca biga sa fie facuta seara, pentru a-i da voie sa creasca peste noapte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Intr-un castron incapator...Citeste continuarea
Chifle pufoase cu branza topita
Postat de: LALY in PiinePunem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu iaurt
Postat de: Sidy in CiorbePrazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem...Citeste continuarea
Chec "Ochi de pisica"
Postat de: Elena_Daria in PrajituriUntul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta,...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de smantana
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriChiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua , pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele...Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: mon in PrajituriSepari albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile si cand acestea devin spuma tare ,adaugam pe rand, zaharul si esenta de vanilie. Pui apoi pe rand galbenusurile ,apa calduta si cele 10...Citeste continuarea
Crema de zahar ars a la Nicole
Postat de: nico15 in DulciuriAmestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul...Citeste continuarea
Ceva fin si rondele de grau
Postat de: rhapsody in SandvisuriTaiem ardeiul si pastrama cubulete. Intindem crema de branza pe rondea, pe margine punem masline, in centru boabe de porumb, ardei rosu si pieptul de pui. Il putem lasa asa sau ii punem...Citeste continuarea
Chec cu zahar ars
Postat de: mihasara in PrajituriPunem 100g zahar intr-o cratita si il caramelizam. Exista doua variante si anume, adaugam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu orez
Postat de: AnyCostescu in CiorbeCeapa, morcovul si rosia se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Se umple oala cu apa aproximativ 3 litri si se lasa la fiert. Cand fierbe se pune o ceasca de orez spalat in prealabil. Intre...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu smantana,...
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes: Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu orez si tofu la...
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb la aburi/normal 20 de minute. Dupa ce au fiert cartofii, se taie ceapa...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc
Postat de: nico15 in CiorbeCarnea se spala si se va portiona, dupa care se vor spala din nou bucatile de carne, pentru a indeparta oasele care s-au spart. Legumele se curata, spala si taie marunt. Tarhonul verde(proaspat)...Citeste continuarea
Clatite cu urda si crema de whisky
Postat de: Poliana in DulciuriPuteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai...Citeste continuarea
Chiftelute....rapide si mai sanatoase!
Postat de: doralinda72 in VitaAmestecam toate ingredientele in afara de unt si sucul de lamaie. Lasam putin la frigider, apoi intr-o cratita (tefal de preferinta ca sa nu se lipeasca), formati cheftelute mici ca niste mingiute...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Costita se taie in felii subtiri. Branza si...Citeste continuarea
Cosulete din piept de pui cu...
Postat de: merisor67 in PuiAm pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: carla27carla in MuraturiSe pune la fiert otetul cu apa, la o parte otet 2 parti apa. Se adauga 3 linguri sare si 3 linguri zahar. Cand clocoteste se adauga continutul plicului de condimente. Conopida se rupe in buchetele...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele si se spala. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe apa se pune conopida. Se fierbe 10 minute. Se scoate si se lasa sa se scurga. Pregatim...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu piept de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiCiupercile se spala si se taie bucatele mai mici. Se curata ceapa si morcovul, se taie si se pun la calit impreuna cu ciupercile. Se calesc bine de tot apoi se pune pieptul de pui taiat bucatele...Citeste continuarea
Chiftele in sos de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneChiftelutele: Cartoful il curatam de coaja si il fierbem. Il scoatem la racorit cand este gata, apoi il dam pe razatoarea mica. Mararul si patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt....Citeste continuarea
Chec oriental cu aroma de ciocolata...
Postat de: susu in DulciuriOuale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este...Citeste continuarea
Cel mai BUN sandvis cald
Postat de: Zamfira in SandvisuriTaiem capacelul chiflei si o scobim. Umplem chifla cu bucati mici de sunca, rondele ardei iute, feliute de castravete murat, cascaval Delaco De Familie razuit iar deasupra cu mare grija spargem un...Citeste continuarea
Cordon Bleu crocant
Postat de: Sidy in PorcPregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper . Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm. Suprapunem...Citeste continuarea
Ciocolatina
Postat de: RuxyRux in PrajituriCiocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine. La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: adriana65 in PrajituriSe începe cu prepararea toppingului . Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele,...Citeste continuarea
Chec(guguluf) din albusuri, cu de...
Postat de: Sidy in PrajituriAlbusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata (reteta...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer la cuptor
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă și se spală, apoi se taie in 6-8 bucati. Spalam usturoiul si-l taiem rondele. Taiem si kaizerul in bucati potrivite. Intr-un vas de yena...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: panacris in CiorbeBurta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de...Citeste continuarea
Conopidă cu legume la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la...Citeste continuarea
Ciulama de pui de casa
Postat de: carla27carla in PuiSe prind puii si se taie, se curata de pene si se portioneaza. Se curata ceapa, morcovul si se spala. Ceapa se toaca, ardeiul se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea