Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: merisor67 in CiorbeAm trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul. Am pus o oala cu apa...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: RoXx in PorcCreierul se spala bine. Intr-o oala se pune apa cu sare si se lasa creierul la fiert timp de 10 minute din momentul in care fierbe apa. Daca se formeaza spuma , se indeparteaza cu o spumiera....Citeste continuarea
Chiftele cu sos de rosii
Postat de: postavaru in Mancaruri cu carnePentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea...Citeste continuarea
Conopida pane cu sos de branza
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeMod de preparare conopida pane: Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Mimi_miss_u in CiorbeSe toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei. Adaugam apa pana acoperim legumele. Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam ardeiul gras tocat cubulete...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu praz
Postat de: panacris in PorcCeapa, prazul si morcovii se curata, se toaca marunt, apoi se calesc, cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperit in putin ulei si apa. Intre timp, cotletele se asezoneaza de mirodenii si se prajesc...Citeste continuarea
Corabioare cu piept de pui si...
Postat de: medioto59 in PuiFileurile de piept de pui se condimenteaza cu rozmarin, sare si piper. Peste fiecare bucata de file asezam cate o felie subtire de slaninuta afumata, apoi rulam si prindem in scobitori. Ardeiul...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: Maria68 in PrajituriSe unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam pana se omogenizeaza, apoi...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: lilik in Sirop / CompotPrima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr....Citeste continuarea
Creamy chicken&bacon rolls
Postat de: AndreeaLipo in PuiAm filetat pieptul de pui( din fiecare bucata ies cam 2-3 fileuri). Baconul afumat l-am cumparat gata feliat! Ardeiul rosu l-am taiat pe jumate si apoi "betisoare". Pe...Citeste continuarea
Cartofi copti acordeon
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,bine spalati in apa rece se cresteaza din loc in loc de-a lungul cartofului crestand cu grija pana aproape de parte de jos a cartofului. Forma fiind data,de ung cu...Citeste continuarea
Copanele de pui cu miere la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiSe cresteaza copanelele de pui ,se clatesc in apa rece,si se pun la marinat timp de 1 ora in ulei de masline,vin rosu si adaugam condimente(condiment pentru paella,piper alb,sare,ierburi...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si marar
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postFierbem cartofii in coaja, ii curatam si-i taiem bucatele. Amestecam uleiul cu usturoiul pisat si o turnam peste cartofii asezati intr-o tava. Dam totul la cuptor pentru 15 minute. Tocam mararul...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneAmestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe...Citeste continuarea
Ciorba de somn
Postat de: corina241 in CiorbePestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare. In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un...Citeste continuarea
Chiftelute de porc cu salata de...
Postat de: iri_love in Porcpentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti. chiftelutele gata prajite le scoatem pe o...Citeste continuarea
Cannelloni din sunca presata
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se curata ,se taie fin si se caleste usor in ulei.Morcovul se curata,se spala,se da pe razatoarea mare si apoi se pune peste ceapa impreuna cu doua linguri de apa si se caleste in continuare...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: ioana_malia in CiorbePunem spinarile la fiert 15 minute, adunam spuma formata dupa care aruncam radacinoasele in apa si lasam sa fiarba inca 5 minute apoi adaugam ceapa, ardeiul si cartoful (20 min) ....Citeste continuarea
Chec cu piersici
Postat de: alba_zori in DulciuriCel mai simplu si rezultat garantat: 1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: adela1981 in DulciuriDupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Apoi turnam laptele si amestecam usor si adaugam...Citeste continuarea
Chifle cu branza
Postat de: alexa_elena in PiineCantitatile nu pot sa le spun exact. Nu masor niciodata cand fac aluat , pun "cat cuprinde". Se cerne faina intr.un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia dizolvata...Citeste continuarea
Coronite la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru ca ai mei copii sunt vegetarieni convinsi, am facut una pentru ei si una pentru noi, cei necertati cu carnea. Asadar, aluatul se prepara din ingredientele enumerate mai sus. Ajunge...Citeste continuarea
Ciuperci in straturi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute. Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca,...Citeste continuarea
Calamari prajiti (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PesteSpalati foarte bine calamarii si amestecatii cu patrinjelul tocat. Aveti gjija cand cumparati calamari. Acestia au un miros secific fructelor de mare dar fara a fi puternic, trebuie sa aiba...Citeste continuarea
Corabioare de vinete
Postat de: Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legumeSe taie vinetele pe jumatate si se scoate miezul cu o lingura.Intr-o cratita se prajeste pieptul de pui taiat cubulete ,dupa care se scoate pe o farfurie si se da deoparte.Se caleste...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si mere
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriMerele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti...Citeste continuarea
Copanele in crusta de iaurt
Postat de: rhapsody in Pui1. Spalam ciocanelele, scoatem pielea si stergem cu un prosop de hartie. 2. Amestecam ciocanelele cu ingredientele de la marinata si dam la frigider vreo 4 h. (Daca nu aveti timp...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: lilik in Sirop / CompotSpalam strugurii,ii lasam sa scurga apa si desfacem boabele de pe ciorchine. Punem in borcane(spalate si sterilizate) boabe de struguri (circa trei sferturi de borcan),apoi punem...Citeste continuarea
Creveti a la Stroganov
Postat de: panacris in Fructe de mareCrevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate,...Citeste continuarea
Cremwursti in bacon si aluat de...
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriCremwurstii se invelesc in bacon si apoi se taie in 4 bucati fiecare. Aluatul de foietaj se portioneaza in dreptunghiuri ca sa ramana o portiune din cremwursti in afara. Se pun in tava pe care se...Citeste continuarea
Cheesecake "Sunshine"
Postat de: Mimi_miss_u in PrajituriZdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos. Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii condimentat
Postat de: RuxyRux in BulionCum se face sucul de rosii . Rosiile le-am spalat si le-am pus la blender( cu tot cu coaja), avem nevoie de un blender bun puternic care transforma rosiile intr-o pasta fina. Am pus totul in 3...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriConopida se desface buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare 15 minute. Se scurge de apa. Se bat ouale cu smantana, laptele si o parte din marar. Se unge un vas cu unt si se pune...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: gurita_ta2005 in MuraturiSe clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem...Citeste continuarea
Ceapa conservata in otet de vin alb
Postat de: Sim0naWorld in ConserveAm pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se...Citeste continuarea
Cartofi cu cimbru
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță de coajă, se spală și se feliază. Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru doar 10 minute ( nu vrem să fiarbă de tot). Se scurg de apă și se lasă...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu zdrente
Postat de: kukibella in CiorbeZarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert Roşiile se oparesc se...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu rosii cherry
Postat de: alina_paula in CiorbeSe pun bucatele de carne la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga legumele tocate si cand acestea au devenit moi se pun si cartofii taiati cubulete. Si dupa 5 minute rosiile. Cand rosiile...Citeste continuarea
Cascaval pane cu piure de cartofi
Postat de: alina_paula in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare .Cand intra furculita usor in ei, se scurg de apa si se paseaza, adaugandu-se untul si laptele. Cascavalul se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnita
Postat de: Trombotik in PorcSe pune uleiul la incins in care se picura putina apa. Cand este incins se adauga carnea de porc tocata cubulete potrivite si se amesteca. Dupa cateva minute in care se inabuse carnea, se adauga...Citeste continuarea
Cotlet de vita la tava
Postat de: Ela68 in VitaSe spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu prune
Postat de: angyb in PrajituriBatem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul ,cand devine o bezea adaugam faina alba si drojdia amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. 2/3 din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: timea in Mancaruri de legumeSpalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu...Citeste continuarea
Clatite cu pui si ciuperci
Postat de: Sorinutza in PuiIncepem prin a face clatitele : * Luam un castron de plastic, adaugam laptele, uleiul, ouale, faina, sarea si ii dam bice :) . Amestecam bine pana se omogenizeaza. * Ungem tigaia cu putin...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem...Citeste continuarea
Ciorba de burta "falsa"
Postat de: dobrezaira in CiorbeFierbem ciolanele in 4 litri apa cu sare . Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiate pe jumatate. Cand se desprine soriciul de pe os strecuram zeama si o punem la fiert...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: dobrezaira in BulionCum se face sucul de rosii. Rosiile le trecem prin separator si pulpa rezultata o punem la fiert la foc mare ca sa isi pastreze culoarea. Cand a scazut cam 1/4 din cantitatea initiala este gata....Citeste continuarea
Crap la punga Maggi
Postat de: medioto59 in PesteSe face un sos din sare, piper, usturoi zdrobit, ulei de masline, zeama de lamaie si sos de soia. Cu aceast sos se unge bine fiecare bucata de peste. In fiecare punga punem cate 3 bucati de...Citeste continuarea
Clene
Postat de: AnyCostescu in DulciuriCartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele....Citeste continuarea
Chec cu prune
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriSe bat albusurile spuma,se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se obtine o compozitie omogena ca de bezea.Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si se amesteca delicat cu...Citeste continuarea