A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu banane si dulce de leche

Postat de: miha in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Adaugam apoi ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale sunt...Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Cartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert ,in coaja. Ii fierbem la foc potrivit,doar pe trei sferturi,nu de tot. Cand sunt fierti,scurgem apa si ii lasam putin la...Citeste continuarea

Cartofi ţărăneşti

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala). Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa...Citeste continuarea

Carnati si varza murata cu bere

Postat de: alldaycooking in Mancaruri cu carne

Varza murata am taiat-o fideluta si am calit-o in putin ulei. Dupa aproximativ 5 minute am turnat peste varza 300 ml de bere si am lasat sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute am adaugat seminte...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu jeleu de sfecla...

Postat de: nico15 in Porc

  Facem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza: 1 ceapa taiata jullien 1 morcov taiat rondele ½ ceasca de vin rosu cimbru sare, piper si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: mimmi in Dulciuri

Punem apa cu zaharul pe foc si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Amestecam cacaua cu laptele praf. Luam siropul de pe foc,adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Turnam siropul...Citeste continuarea

Cotlet la tigaie cu ardei şi...

Postat de: madi_marin in Porc

Carnea  se spală, se şterge şi se presară cu condimente. Se pune la prăjit în puţin ulei încins, apoi se adaugă apă şi se pune capacul ca să se înăbuşe puţin....Citeste continuarea

Coaja de portocala confiata

Postat de: adasev12 in Conserve

Am spalat  bine portocalele si am taiat coaja de la portocala cat mai subtire posibil, astfel incat sa iau cat mai putin din partea alba ( desi  mi se pare ca cea cumparata e cu partea...Citeste continuarea

Clatite cu lapte acru

Postat de: pusikmea in Dulciuri

  Mixam ouale intregi cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana acesta nu se mai simte, adaugam apoi uleiul, laptele acru alternand cu faina si...Citeste continuarea

Cremă de zahăr ars

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut. Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine. Am pus si esenta...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde (pastai) cu...

Postat de: diaconta in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: diaconta in Pui

Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o...Citeste continuarea

Ciorbă cu perişoare

Postat de: diaconta in Ciorbe

Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim...Citeste continuarea

Clătite bănăţene

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in...Citeste continuarea

Ciorba de coada de manzat

Postat de: Bunica in Ciorbe

Coada de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert . Dupa ce a dat cateva clocote si a aparut spuma se varsa apa din oala. Carnea se spala si se pune iar la fiert. Cand este aproape...Citeste continuarea

Cornulete cu vanilie

Postat de: Ubulika in Prajituri

Se amesteca faina cu untul si apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca cu mana pana obtinem un aluat omogen caruia putem sa-i dam usor forma de bila, fara sa se lipeasca de mana. Daca e...Citeste continuarea

Conopidă pane

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Conopida am desfacut-o in buchetele si am spalat-o. Am pus-o intr-o oala cu apa clocotita si sare sa fiarba timp de 5 minute, apoi am scos-o intr-o strecuratoare. Am batut bine cele 3...Citeste continuarea

Cuburi cu alune si ghimbir ( Ingwer...

Postat de: danakarin in Prajituri

Taiem ghimbirul foarte marunt si punem deoparte o lingura pentru decorare. Din restul cantitatii, impreuna cu 60 g zahar, faina , unt, alune framantam un aluat pe care apoi il intindem intr-o...Citeste continuarea

Cornulete de vanilie

Postat de: danakarin in Prajituri

Se amesteca intii faina cu untul, se adaoga restul ingredientelor. Din coca rezutata se iau cantitati mici si se formeaza cornuletele care se coc la 175 de grade timp de 10-12 minute. Inca...Citeste continuarea

Covrigei cu susan si mac

Postat de: brunetica in Piine

Topim margarina cu uleiul . Drojdia o dizolvam cu laptele caldut in bolul unde o sa framantam. Adaugam 2 oua, telemeaua de oi data prin razatoarea mica si margarina calduta si topita,...Citeste continuarea

Clătite cu bere şi caşcaval

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am batut bine cele 4 oua, am adaugat berea, praful de sare si apoi faina treptat pana am obtinut o compozitie omogena. Am incorporat si 100 gr de cascaval ras in aluat. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Clătite cu dulceaţă de smochine...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Am pregatit aluatul pt clatite din oua, apa minerala, sare, zahar si faina. Cand am obtinut consistenta dorita am inceput sa coc fiecare clatita. Am umplut clatitele cu dulceata, le-am...Citeste continuarea

Cheesecake cu rodie

Postat de: nico15 in Prajituri

Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carnati de bere!

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata si se scot coditele. Se aseaza intr-o tava rezistenta la caldura. Se pune in interior  putin ulei de masline . Se presara  sare  si  cimbru  si...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor tavalite prin...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Feliile  de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se...Citeste continuarea

Curcan la gratar cu cartofi in sos...

Postat de: adasev12 in Curcan

Carnea eu am pus-o la marinat de seara  si am lasat pana dimineata. Marinata am facut-o amestecand toate ingredientele, apoi am pus carnea si am bagat intr-o punga, am amestecat...Citeste continuarea

Chiftelute de pangasius

Postat de: Criss in Peste

Am pus toate ingredientele intr-un bol (in afara de faina) si le-am mixat cu mixerul verticat. A rezultat o compozitie destul de moale in care am adaugat faina si am amestecat cu lingura sa se...Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de pui cu usturoi

Postat de: Criss in Ciorbe

Pieptul de pui taiat cubulete, se pune la fiert in apa. Cand incepe sa fiarba, se aduna spuma, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, ardeii cubulete, morcobii si telina cubulete sau date pe...Citeste continuarea

Chili Oil

Postat de: mitinita in Conserve

Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu costita

Postat de: Ubulika in Ciorbe

Se pune fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Se pune la fiert schimbandu-i apa de 3 ori. Punem apa in cucta, apoi fasolea, morcovii rondele, patrunjelul, telina si jumatate din costita. Umplem...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Irina in Ciorbe

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore. Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa,...Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos si mere

Postat de: Ramo81 in Pui

Toacã mãrunt ceapa si usturoiul, rade ghimbirul. Pune bucãtile de pui la prãjit cu uleiul iar când  e rumen, adaugã ceapa, usturoiul si ghimbirul,...Citeste continuarea

Chutney de mere cu ghimbir si ardei...

Postat de: mitinita in Muraturi

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic....Citeste continuarea

Chec de post

Postat de: ionela2682 in Prajituri

-mixam bine toate ingredientele de mai sus pana ce zaharul este dizolvat complet -turnam in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pana trece testul scobitorii -Glazura :...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata

Postat de: Maria68 in Prajituri

Se amesteca iaurtul, ouale,zaharul,drojdia si praful de sare.Adaugam faina cam 300-400g si continuam sa framantam cu untura. Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina , pana...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si vanilie

Postat de: LUK in Prajituri

Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zaharul.Adaugati oul,iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Adaugati acum nuca si faina,treptat, amestecand sa...Citeste continuarea

Ciocolată de casă cu coajă de...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună ,...Citeste continuarea

Cod file cu brocoli si morcovi -la...

Postat de: mihaelar63 in Peste

Asezati intr-o tigaie pestele pe margini si brocoli , morcovul rondele , usturoiul tocat , Sarati , si inabusiti 15 min sub capac cu putina apa . Serviti presarat cu piper si patrunjel verde . Citeste continuarea

Ciorba de salata verde cu praz

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Curatati si spalati legume.  Prajiti foarte usorin ulei , prazul si morcovul taiat rondele + slaninuta feliute subtiri. Turnati 4 l apa . Lasati la fiert 20 min . Adaugati ...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor

Postat de: Kadia80 in Oaie

Se cresteaza carnea intre coaste dar nu le separ, doar cat sa para feliate si le ung cu un amestec bine frecat pana se face ca o pasta din o lingurita cu varf de praf de mustar, 2 linguri de sos...Citeste continuarea

Crofne banatene

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina. Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu...Citeste continuarea

Cornulete cu vanile(Vanillekipferl)

Postat de: marieta in Prajituri

Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie si se da la rece o ora. Apoi se fac forme de cornulete sau semiluni se dau la cuptor la foc moderat. Fierbinti se dau prin...Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de: deliciousflavours in Prajituri

Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si...Citeste continuarea

Cupcakes cu cacao si topping de...

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca bine faina cu praful de copt. Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana...Citeste continuarea

Chec cu banane

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-intr-un castron mixati bananele,smantana si esenta de vanilie pana se omogenizeaza putin -se adauga ouale si se mixeaza bine -in alt castron adaugam faina,zaharul,praful de copt si...Citeste continuarea

Crap umplut

Postat de: ianculubita in Crap / Caras

Pestele curatat de solzi, intestine, urechi, spalat bine prin interior, uscat cu un prosop de bucatarie, condimentat cu generozitate, este lasat deoparte; Intr-un vas cu putin ulei incins, se...Citeste continuarea

Carnati

Postat de: ianculubita in Mezel de casa

Carnea spalata, lasata sa se scurga, se da la masina de tocat impreuna cu usturoiul si ardeii curatati de seminte; Totul se amesteca foarte bine cu sare, cimbru si vin alb; Se face cate o...Citeste continuarea

Cheesecake cu crema de lapte si...

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules!...Citeste continuarea

Cotlet de porc rulat

Postat de: adasev12 in Porc

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile feliate si se continua calirea cam 10 minute. Se sareaza putin si se pipereaza. Se adauga si maslinele taiate...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu pui, reteta...

Postat de: bylaura in Pui

Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]