Ciorba de porc cu legume
Postat de: LUK in CiorbeCarnea se pune la fiert la foc mic, bucati intregi(eu am avut portionata pentru snitel). Dupa ce da cateva clocote va lasa spuma. Eu prefer sa o strecor. In zeama strecurata adaugam varza taiata...Citeste continuarea
Chec cu visine si cacao
Postat de: comanligia in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat bine spuma,apoi se adauga zaharul si iar se bate cu mixerul,apoi se adauga galbenusurile,putina sare,uleiul,faina,praful de copt,laptele toate...Citeste continuarea
Chiftelute de pui la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriDam cartofii, ceapa si morcovul pe razatoare, usturoiul il pisam. Amestecam carnea cu legumele date pe razatoare, cu sare, piper, nucsoara, boiaua, tocana de legume, miezul de paine pe care il...Citeste continuarea
Chinese fortune cookies-prajiturele...
Postat de: AndreeaJ in PrajituriMai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Cosulete Kotanyi
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe framanta un aluat rece din untul razuit rece, branza sfaramata, uleiul cu aroma de trufe albe, galbenusul si faina.Se intinde o foaie din care decupam buline mari si mici.Folosim tava de...Citeste continuarea
Chec rapid cu alune de padure si...
Postat de: pusikmea in PrajituriSeparam albucurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care mixam separat galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se formeaza o compozitia ca maioneza. Amestecam albusurile...Citeste continuarea
Chec de cacao cu inima de cocos
Postat de: JustLoveCookin in PrajituriMixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de...Citeste continuarea
Crema de zahar ars
Postat de: carmenvlad in Prajituri100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu legume
Postat de: nico15 in Mancaruri de legumeSe curata ciupercile(palariile) de pielea exterioara, se scot piciorusele si se toaca marunt. Se toaca ceapa marunt la fel si cateii de usturoi, ardeii se taie fasiute subtiri dupa care cubulete...Citeste continuarea
Citronada de lamaie si portocala
Postat de: elena1988 in BauturiLamaiile se storc, la fel si portocalele, se amesteca sucurile impreuna, se adauga zahar dupa gust si se baga la rece, Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovul si pastarnacul, se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei. Se pot pune si alte legume (eu am avut fasolea pusa pe iarna cu ceapa, ardei, rosii si frunze de telina...Citeste continuarea
Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă...
Postat de: Retetegg in PrajituriAluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent. Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand...Citeste continuarea
Cartofi si carnati afumati la cuptor
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneSe curta si se spala cartofii, Se taie in 4 sau dupa preferinta. Cateii de uturoi se toaca si carnatii se taie bucati. Intro-o tava punem putin ulei si asezam prima data usturoiul tocat,...Citeste continuarea
Cartofi crocanti
Postat de: Adinacarla in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala cartofii, se taie in 4 si se fierb putin in apa cu sare. Se fierb pana cand intra pun furculita in ei. Apoi se strecoara si se clatesc bine cu apa rece. Se...Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu susan
Postat de: radu_popovici in PuiSe pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de...Citeste continuarea
Cartofi duchesse
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriCurătam cartofii si ii taiem in cuburi,apoi ii punem la fiert in apa cu sare ca pentru piure.Cad sunt gata,scurgem apa si ii zdrobim pentru piure,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o...Citeste continuarea
Curmale cu nuci
Postat de: mitinita in DulciuriSe scoate samburele din curmala,avand grija sa nu rupeti curmala de tot. In locul in care a fost samburele se pune un sfert de nuca. Se poate presara cu nuca de cocos. Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumatura
Postat de: bitza in Supe/CiorbeSe lasa fasolea la inmuiat pana a doua zi. Fasolea se fierbe 10 minute in apa cu sare,apoi se arunca apa in care a fiert si se inlocuieste cu alta. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie...Citeste continuarea
Ciorbita usoara de pui
Postat de: adasev12 in Ciorbecarnea se taie bucati si pune la fiert in apa si se dau cateva clocote pana iese toata spuma si se curata bine. se adauga apoi in apa ceapa si telina si se lasa la sa fiarba pe jumatate,...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu zeama de varza si...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpargem osul in bucati mai mici cu o toporisca, il spalam bine si punem bucatile la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce a fiert carnea, punem legumele taiate...Citeste continuarea
Chiftelute cu maioneza
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carneIntai preparam chiftelutele : Carnea tocata o amestecam cu chifla inmuiata in lapte si apoi stoarsa, cartoful dat pe razatoare, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, ou, patrujelul, potrivim...Citeste continuarea
Crema de branza picanta
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCeapa se curata si se toaca in robot. Peste ceapa se pun toaate celalalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta cremoasa. Dupa ce este gata se tine cel putin 1 ora in frigider. Eu nu...Citeste continuarea
Couscous
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe fierbe apa si se adauga peste cuscus. Se lasa 5 minute dupa care se amesteca cu furculita. Se repeta procesul peste un minut si tot asa pana cuscusul se separa. Citeste continuarea
Cream cheese tart
Postat de: Julie in PrajituriO tarta dulce, cu umplutura de branza si smantana ,avand la baza aluatul crocant ,atat de versatil ,pe care eu il folosesc mereu. Rezultatul este uimitor de fiecare data. ;) Pentru...Citeste continuarea
Chifle impletite a la Elisa
Postat de: Sidy in PiineSe introduc ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata si se planifica masina la programul de framantat si dospit. Cand este gata programul, scoatem aluatul pe o suprafata facuta cu...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si ii taiem rondele.Punem cartofii la fiert in apa cu sare,15minute.Scoatem si lasam la scurs.Conopida o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare.Lasam 3minute din...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriSe pune o cratita cu apa pe foc, iar in momentul in care fierbe apa se oparesc bucatile de creier timp de 5 min dupa care se scot cu spumiera pe un platou. Se condimenteaza cu vegeta si...Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure...
Postat de: slowfoodcuisine in PrajituriPunem in vasul robotului de bucatarie biscuitii si ii macinam marunt. Adaugam untul topit si zaharul si omogenizam. Intr-o forma de tort cu marginile detasabile (eu n-am avut si am folosit o...Citeste continuarea
Chiftelute din carne tocata de curcan
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriSe pune carnea intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea mica,,oualel,usturoiul si condimentele dupa gust. Se framanta carnea bine cu toate...Citeste continuarea
Chiftelute de orez salbatic cu...
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriAm fiert orezul inabusit cu capac si la mult abur pana ce s-a evaporat toata apa si el a devenit usor lipicios.L-am lasat sa se raceasca si apoi l-am amestecat cu oul batut, cascavalul razuit sare...Citeste continuarea
Caracatita din crenvusti
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe taie un crenvusti in 2 sau 3 bucati. Se sectioneaza piciorusele avand grija sa nu taiati pana la capat,altfel ramaneti numai cu picioruse. Se fierb sau se prajesc. Citeste continuarea
Chec pufos cu ciocolata
Postat de: LUK in PrajituriSe separa albusele de galbenusuri.Untul se incalzeste pe foc si caldut se amesteca cu galbenusele.Se adauga si laptele.Batem albusurile spuma cu zaharul.Peste galbenusuri adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura
Postat de: ela in CiorbeSpalam varza si o taiem fasii.O punem intr-un bol si presaram sare deasupra si lasam pana pregatim restul ingredientelor. Taiem prazul rondele.Curatam ardeiul si il taiem cubulete.Curatam...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCroque madame este un croque monsieur dar cu un ou prăjit deasupra. Sunt mai multe variații ale acestei rețete pentru care gasiți inspirație și aici. ...Citeste continuarea
Croque monsieur
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriCroque monsieur si croque madame sunt doua rețete de gustări tradiționale in Franța. Sunt foarte simplu de facut si foarte gustoase. Croque monsieur este un sandwich facut din: ...Citeste continuarea
Chifteluțe din linte cu salată de...
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriChifteluțe: Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov...Citeste continuarea
Colacei
Postat de: lacrimioara in PiineSe amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte si o lingura faina se amesteca si se lasa pana se umfla. Faina se cerne si se amesteca cu sarea facem o gaura in mijlocul fainii si punem drojdia...Citeste continuarea
Ciulama cu piept afumat
Postat de: madi_marin in PuiCarnea se pune la fiert impreuna cu ceapa. Se face o supa care se sareaza dupa gust. Faina se pune intr-un vas uscat, se rumeneste putin, apoi se adauga ulei pana obtinem un aluat mai tare si...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala si se pune la fiert spatele de rata la foc mic ,si se spumuieste.Se toaca ceapa,morcovul,ardeiul si se pun in oala cand carnea e fiarta pe jumatate.Se adauga cartofii taiati...Citeste continuarea
Chocolate cookies
Postat de: AndreeaJ in DulciuriMai intai incazim cuptorul la 175 grade C , pe baie de abur punem la topit cele ciocolata neagra si cea cu lapte impreuna cu untul. Intr-un caston batem bine de tot cele 2 oua...Citeste continuarea
Chec cu ghimbir
Postat de: susu in PrajituriUntul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele...Citeste continuarea
Chec cu fructe confiate
Postat de: susu in PrajituriStafidele se hidrateaza in cognac amestecat cu esenta de rom. Fructele se taie mai marunt si se amesteca cu o lingura de faina. Faina se cerne de doua ori. Untul se freaca treptat cu zaharul pana...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii dam la cuptor. Ii vom coace fara sa ii decojim. Cat timp se coc cartofii, taiem ouale, maslinele si sunca, iar branza si cascavalul le radem. Dupa ce s-au copt cartofii ii...Citeste continuarea
Chec pufos
Postat de: carmenvlad in Dulciuri- se separa albusurile de galbenusuri - se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol - se adauga incet uleiul cu apa - se adauga zaharul vanilat si coaja de...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: lilik in PrajituriBatem ouale cu zaharul,apoi adaugam untul(cubulete mici sau topit),amestecam,dupa care adaugam restul ingredientelor. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu hartie...Citeste continuarea
Choux a la creme cu ciocolata
Postat de: LUK in PrajituriSe pregateste prima data aluatul in felul urmator:apa,uleiul si sarea se pun sa fiarba.Cand a dat primul clocot se ia de pe foc si se adauga faina(toata o data) si amestecam foarte bine.Apoi...Citeste continuarea
Cozonac Rosencrantz
Postat de: Criss in DulciuriCele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :) Intr-un castron punem faina, ouale,...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: dentistutza in Mancaruri de legumeCartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 8-10 minute. Se cojesc fierbinti.Se unge cu ulei un vas termorezistent si se tapeteaza cu 2 linguri pesmet. Cartofii se taie felii subtiri,...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si gem de fructe...
Postat de: madi_marin in DulciuriSe prepara un aluat din oul batut, faina si apa rece. Se lasa sa se odihneasca inainte sa fie facute clatitele. Se umplu cu gem si frisca. Citeste continuarea
Ciorba de afumatura cu razalai
Postat de: lili in CiorbeMorcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand...Citeste continuarea