Clatite cu branza dulce
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriAluat: Se bat ouale cu un praf de sare , se adauga laptele si faina , se amesteca pana cand obtinem un aluat subtire care sa curga ca o smantana groasa. Se pun esente dupa preferinta. Se coc...Citeste continuarea
Cum se decafeinizeaza ceaiul negru
Postat de: mitinita in BauturiSe introduce plicul de ceai intr-o cana de apa fierbinte. Se lasa cam 30 de secunde,timp in care se elibereaza cafeina. Asta e ceaiul pentru mine. Pentru copii,adaug acelasi plic de ceai intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de gulii umplute
Postat de: Criss in CiorbeSe scobesc guliile si se umplu cu amestecul de carne si orez. Din restul de carne am facut perisoare. Ceapa, morcovii si patrunjelul se toaca (sau se dau pe razatoare) si se pun la fiert....Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu miere
Postat de: Brindusa in PuiAmesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul. Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu mazare
Postat de: carmenvlad in Mancaruri de postMod de lucru Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert intr-un vas cu 3 l apa, frunza de dafin, piperul boabe, un morcov taiat bucati mari si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic 15...Citeste continuarea
Cabanos invelit(imbracat)
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriCabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa la scurs pe o foaie absorbanta. Aluatul de foietaj se taie in fasii de 1,5 mm si se ruleaza...Citeste continuarea
Ciorbă de perişoare
Postat de: gatitdemine in Ciorbe1. Ceapa tăiată mărunt se pune la călit .Când devine lucioasă adăugăm orezul. După ce orezul îşi schimbă culoarea oprim focul şi lăsăm să se răcească...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeSpalam carnea, o lasam la scurs si apoi o taiem cubulete.Punem carnea impreuna cu rasolul la fiert la foc potrivit ,in apa rece cu sare si avem grija ca din cand in cand sa spumam .Intre timp...Citeste continuarea
Carne de porc la cuptor cu sos de...
Postat de: maxion in Porcse portioneaza carnea , se condimenteaza cu vegeta , piper , rosmarin , oregano,putin busuioc,paharul de vin si putin ulei de masline se pune intr-un castron acoperit cu folie de...Citeste continuarea
Ciorbiţă de pui cu găluşte...
Postat de: Retetegg in CiorbeAm pus pe foc o oala cu apa. Cand apa a inceput sa fiarba am adaugat aripile, morcovii si ceapa taiate. Apoi am pus telina taiata marunt, ardeiul si cartofii. Cand legumele au fiert...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune la fiert carnea afumata si se spumeaza de cate ori e nevoie.Cand a fiert se scoate si se taie marunt.Se curata si se taie 2 cepe si se pun in oala,se adauga zarzavatul tocat marunt si se...Citeste continuarea
Cheesecake cu mere, merisoare si...
Postat de: divainbucatarie in TorturiPentru a pregati aluatul amestecam toate ingredientele. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 26 cm si punem aluatul peste hartie incercand sa facem si o mica bordura. Dam la rece...Citeste continuarea
Cosulete cu branza
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se taie cu cutitul sau cu un pahar si se introduce in formele de minitarta , unse in prealabil cu ulei.Se aseaza formele pe o tava si se dau la copt in cuptorul dinainte...Citeste continuarea
Ciorbita de zarzavat cu smantana
Postat de: Mihaela11_jo in CiorbeLegumele se curata si se spala. Doi morcovi se rad pe razatoarea mare si doi se taie bucati mici sau rondele. Doi dovlecei se rad pe razatoarea mare si doi se taie patratele....Citeste continuarea
Chec cu ciocolata
Postat de: adasev12 in Dulciurise separa ouale...galbenusurile se freaca bine cu uleiul si apoi se adauga untul moale, se mixeaza bine, se pune si praful de copt stins cu suc de lamaie. albusurile se bat spuma cu un praf de...Citeste continuarea
Coji de eclere
Postat de: elena1988 in DulciuriSe pune apa la fiert cu uleiul si se adauga faina in ploaie Dupa ce s-a racit se adauga ouale pe rand, amestecand bine compozitia. Se pune compozitia intr-un sprit, se spriteaza din...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: lavinia24 in CiorbeDe la pui se aleg cateva bucati pt ciorba,se spala bine si se pun la fiert cu putina vegeta si 2 foi de dafin.Se curata de spuma,si cand a dat in clocot se arunca prima apa si se pune din nou...Citeste continuarea
Chec cu visine si ciocolata
Postat de: Adinacarla in PrajituriAm separat ouale si am inceput prepararea checului. Am batut bine galbenusele cu zaharul adaugand treptat ulei si apa. Albusele le-am batut spuma separat apoi le-am incorporat in compozitia...Citeste continuarea
Coaste de porc la cuptor
Postat de: Furnicuti in PorcAmestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata. Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul...Citeste continuarea
Clatite Red Velvet
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare , usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu zeama de varza-...
Postat de: pusikmea in CiorbeSpalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si o putem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie...Citeste continuarea
Chec cu ciocolata, cirese si alune...
Postat de: AndreeaJ in PrajituriAlunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari. Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul...Citeste continuarea
Cozonacul mamei
Postat de: LUK in DulciuriSe face o maia amestecand laptele caldut cu drojdia si zaharul.Se lasa sa creasca. Intre timp pregatim aluatul.Topim margarina impreuna cu uleiul.Separam albusele de galbenusuri.Galbenusurile...Citeste continuarea
Colacei polonezi
Postat de: aziz in Prajiturifacem un aluat din ingredientele de mai sus pe care il lasam sa creasca pina i-si dubleaza volumul Intindem foaie mie mi-a iesit 2 foi. Ungem foaia cu unt si zahar vanilat pudra si o...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: aziz in Ciorbese fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele intregi,pina se desprinde de pe os. Nepoata mea pune si o bucata de os de vita sau porc cu maduva, eu nu am avut dar a ei iesea mai buna. Se...Citeste continuarea
Cornulete foarte fragede
Postat de: kamy in DulciuriAluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat. Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu marar
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine....Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: susu in CiorbePunem carnea de vitel la fiert si adaugam putin sare. Spumam de cateva ori si cand a fiert carnea adugam burta si legumele.Punem piperul si foile de dafin. Cand a fiert carnea se taie bucati mici...Citeste continuarea
Cornete cu inghetata de cirese
Postat de: comanligia in DulciuriUntul se topeste si se amesteca cu faina,zaharul,ouale si scortisoara,se amesteca toate si se pune in forma de cornete incinsa sa se coaca,dupa ce s-au copt se ia usor cu o spatula de plastic si...Citeste continuarea
Crispy Strips
Postat de: lavinia24 in PuiPieptul de pui se spala bine,se taie fasii si se lasa la scurs.Fulgii de porumb se piseaza nu foarte marunt.Ouale se bat bine,se adauga sare,piper si chilli.Fasiile de pui se dau prin faina,ou si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: postavaru in CiorbePregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza. Cu mana umeda formam perisoarele pe care le...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata
Postat de: Furnicuti in TorturiMaruntim biscuitii. Topim untul la foc mic, si pentru ca ne place, adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam...Citeste continuarea
Chifle pentru hamburger sau sandwich
Postat de: lili in PiineSe dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze....Citeste continuarea
Cheesecake cu fructe de padure
Postat de: Criss in TorturiBiscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a...Citeste continuarea
Cotlet de porc la tigaie
Postat de: divainbucatarie in PorcSpalam carnea si o uscam cu un servet de bucatarie, apoi o condimentam cu sare, piper, cimbru. Tigaia cu ulei o lasam sa se incinga pe foc. Punem cotletele in uleiul fierbinte si il rumenim...Citeste continuarea
Chocolate lava
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm batut intr-un bol ouale cu zaharul si cu faina am adaugat si esenta de vanilie. Am topit untul impreuna cu ciocolata si cand s-a racit putin am turnat incet peste compozitia din bol. Am...Citeste continuarea
Crispy chocolate bars
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe topeste la bain marie ciocolata alba impreuna cu caramelele cu lapte si cand s-a tranformat in crema luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin apoi cu grija amestecam laptele si untul...Citeste continuarea
Caras marinat cu legume
Postat de: Sidy in Crap / CarasSe prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait se tine pestele curatat si crestat oblic 2-3 ceasuri, la rece, invartindu-se pestele pe toate...Citeste continuarea
Clatite cu crema de vanilie
Postat de: postavaru in DulciuriMixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam. Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata...Citeste continuarea
Cartofi Dauphinoise
Postat de: LUK in Aperitive / GarnituriTaie cartofii curatati si spalati in felii subtiri de 2-3mm.Aseaza cartofii intr-un castron pe masura ce-i tai. Rade usturoiul curatat pe razatoarea mica si pune-l peste cartofi. Pune sare...Citeste continuarea
Churros
Postat de: mitinita in DulciuriSe pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: susu in CiorbeCuratam, spalam si taiem legumele cubulete, morcovul si albitura date prin razatoare. La mine nu lipsesc in ciorba ardeiul rosu si morcovul dat prin razatoarea mica, astfel culoarea ciorbei este...Citeste continuarea
Ciorba de oase
Postat de: susu in CiorbeSe spala putin oasele sub un jet de apa rece si se pune pe foc cu apa rece si putina sare. Se spumuieste cat este nevoie si se pregatesc legumele. Ceapa, ardeiul si albitura se toaca marunt iar...Citeste continuarea
Ciuperci pane
Postat de: gatitdemine in Mancaruri de legumeCiupecile curatate se sareaza si se umplu cu cas. Incercati sa taiati bucatile de cas astfel incat acestea sa se potriveasca perfect in "palaria cipercii". Se pot folosi si scobitori...Citeste continuarea
Ciorba din carne de porc cu os
Postat de: bitza in CiorbePuneti carnea la fiert aprox 1h;verificati daca e fierta cat de cat.Adaugati ceapa taiata marunt,morcovul dat pe razatoare sau cubulete,ardeiul cubulete si lasati la foc pana se fierb...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: susu in CiorbeTocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate...Citeste continuarea
Ciorbita de perisoare
Postat de: susu in CiorbeTocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: kamy in CiorbePulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga. Cand incepe sa fiarba spumati des. Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate...Citeste continuarea
Copanele cu legume la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PuiCopanele de pui se spala bine si se tamponeaza cu niste servetele de bucatarie. se ia o tava de cuptor si se unge cu ulei. intr-un castronel se face un amestec de sare,piper,boia de ardei si...Citeste continuarea
Cornuri sarate cu branza si sunca
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituridrojdia se dizolva in apa calduta , se pune sarea si un praf de faina si se lasa la cald, sa dospeasca putin. Se pune apoi peste faina, se adauga margarina topita si laptele caldut si se framanta...Citeste continuarea