A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de afumatura cu razalai

Postat de: lili in Ciorbe

Morcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand...Citeste continuarea

Curcan cu smantana

Postat de: postavaru in Curcan

Spalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute....Citeste continuarea

Ciuperci cu sos si legume

Postat de: comanligia in Aperitive / Garnituri

Se curata si se spala legumele. Ardeii se taie marunt, ceapa si coditele de la ciuperci si se inabusa cu 50 gr de margarina, piper, sare si putina apa. Intr-o cratita se topesc 25 gr de...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Ceapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe...Citeste continuarea

Ciocolată caldă cu frişcă

Postat de: Retetegg in Bauturi

Am pus laptele pe foc la incalzit si am topit ciocolata cu lapte in el. Cand ciocolata e complet topita, adaugam amestecul intr-o cana peste praful de ciocolata calda. Amestecam cu o lingurita...Citeste continuarea

Clatite cu mere, stafide, merisoare...

Postat de: divainbucatarie in Dulciuri

Punem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe...Citeste continuarea

Ciorbita de manzat acrita cu zeama...

Postat de: jolygina in Ciorbe

Spalam bine carnita si o taiem cubulete. O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot pana iese toata spuma. Curatam legumele le taiem cubulete si cand nu mai scoate spuma carnea adaugam legumele...Citeste continuarea

Cartofi frantuzo-secuiesti

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Se taie cartofii,carnatul  si ouala in felii rotunde. Eu fac de obicei intr-o forma de chec de silicon. Se unge putin forma si se adauga un strat de cartofi,unul de oua,unul de carnati si...Citeste continuarea

Cartofi cu cascaval la cuptor

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja. Se ia un vas de yena si se unge bine cu unt. Jumate din cartofi se dau pe razatoarea mare...Citeste continuarea

Cheesecake de ciocolata cu portocale

Postat de: cristinne in Torturi

Se face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de...Citeste continuarea

Ciorba de usturoi

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa.  Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorba de salata

Postat de: postavaru in Ciorbe

Spalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim...Citeste continuarea

Cus cus(kritaraki) cu legume...

Postat de: mihaelaradu in Paste

Calim ceapa in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute. Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior,...Citeste continuarea

Cocktail de vitamine

Postat de: LUK in Cocktail

 Portocalele se taie pe jumatate si se storc cu storcatorul manual de citrice.La fel procedam si cu Kiwi.Marul se rade pe razatoarea de mar pentru bebelusi.Se amesteca sucurile astfel...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: otiliabragye in Prajituri

FOILE Un borcan de jumate de litru cu faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie. Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare...Citeste continuarea

Chai Cazac

Postat de: mitinita in Bauturi

Se pune apa la fiert intr-un ceainic cu cardamonul si semintele de fenicul. Se lasa sa dea vreo doua clocote,se stinge focul,se introduce plicul de ceai in ceainic si se lasa vreo trei minute. Se...Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

Calim ceapa tocata marunt si ciupercile. Adaugam marar, vin, smantana si 2 linguri mozzarella. Lasam pe foc pana se topeste mozzarella. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem...Citeste continuarea

Ciorba de pastai

Postat de: izulika in Ciorbe

La pastai li se taie varfurile Legumele se curata,se spala si se toaca dupa preferinta Intr-o oala se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga pastaile tocate,si putin...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Punem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu  ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem....Citeste continuarea

Ciorba de vitel a bucatarului

Postat de: LUK in Ciorbe

 Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Conopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las  focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o...Citeste continuarea

Cartofi in miniatura la cuptor

Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata si se pun la fiert intregi (ei asa raman,nu se taie).. Intre timp intr-o craticioara se topeste untul apoi se adauga ouale,laptele si condimentele(eu am pus condimente pt...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: nico15 in Aperitive / Garnituri

   Se taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor...Citeste continuarea

Cartofi taranesti la tigaie cu...

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei. Se adauga kaizerul si se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Ciorba de vita

Postat de: corina241 in Supe/Ciorbe

Carnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare.O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Legumele:ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si ardeii le...Citeste continuarea

Chiftelute la cuptor

Postat de: lili in Mancaruri cu carne

Carnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul...Citeste continuarea

ciorbita acra cu rasol

Postat de: ony in Ciorbe

se taie rasolul,se spala bine ,se opareste si se pune la fiert in apa rece. dupa ce se spumeaza,lasam sa fiarba in continuare pana e aproape gata. apoi tocam zarzavatul si-l adaugam in oala. dupa...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de: Oana in Ciorbe

Morcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru...Citeste continuarea

Ceai caramel

Postat de: LUK in Cocktail

 Se caramelizeaza zaharul cu grija sa nu se arda(ii da ceaiului un gust amarui..).Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga apa.Lasam sa fiarba pana cand se omogenizeaza apa cu zaharul.Luam de...Citeste continuarea

Ciuperci simple cu usturoi

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Am spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le...Citeste continuarea

Copane cu bere, cu cartofi la...

Postat de: Sidy in Pui

Se curata de piele copanele si se pun la fript in tigaie cu putin ulei.Se rumenesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata fripte se scot pulpele pe o farfurie. In sosul ramas se caleste ceapa...Citeste continuarea

Ciorba de legume si aripi de pui

Postat de: ela in Ciorbe

Curatam ceapa alba si o taiem marunt.Taiem si ceapa verde rondele.Curatam ardeiul gras si il tocam marunt,La fel si morcovii.Curatam gulia si o lasam bucata intreaga,la sfarsitul prepararii o...Citeste continuarea

Ciorbita de pui moldoveneasca

Postat de: cismaru_nicoleta in Supe/Ciorbe

Se spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei si cartofi,...

Postat de: aziz in Ciorbe

se taie toate legumele cubulete si se pun la fiert in apa rece. cind incep sa fiarba se sareaza pipereaza se pune supa instant si se lasa la fiert pina legumele sint moi. labaneh se desface...Citeste continuarea

Chiftelute umplute cu masline verzi

Postat de: aziz in Vita

amestecam toate ingredientele si formam bilute din amestec iar in mijloc inchidem cite o maslinuta.asezam in tava chiftelutele si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 25-30 minute.sau in...Citeste continuarea

Cosulete, melci si cozonac

Postat de: cec in Dulciuri

Laptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade. Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare. Untul se topeste (fara a se...Citeste continuarea

Clatite cu spanac

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Ceapa se taie cubulete, usturoiul se preseaza si se inabusesc in untul topit. Se adauga putina apa si spanacul congelat, se acopera si se amesteca din cand in cand. Cand ceapa este moale si zeama...Citeste continuarea

Cartofi cu parmezan in vasul roman

Postat de: Sidy in Mancaruri de legume

Vasul roman se tine la inmuiat in apa 30 minute. Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Punem apoi cartofii taiati in vasul roman, adaugam o canita cu apa,gogosarul taiat felii,...Citeste continuarea

Clatite cu caramel

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se mixeaza bine faina cu apa minerala.Se pune caramelul,vanilia si coaja de lamaie,  se mixeaza putin , dupa care se pune uleiul se mai mixeaza 1 minut cel mult. Intr-o tigaie, de teflon...Citeste continuarea

Cartofi copti cu unt si zeama de varza

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se spala cartofii foarte bine . Se usuca cu un prosop de bucatarie,se pun pe gratar in cuptor pentru 50-60 minute  la 180 grade. Dupa o ora cartofii sant copti cu siguranta. Se scot,...Citeste continuarea

Chiftelute de vita la cuptor

Postat de: lilik in Vita

amestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude. Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si...Citeste continuarea

Cataif

Postat de: Brindusa in Prajituri

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin....Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu carnati

Postat de: ela in Ciorbe

Punem fasolea la inmuiat in apa cu cateva ore inainte de preparare. Intr-o oala punem fasolea la fiert si aruncam apa de trei ori,dupa ce a dat in clocot si lasam sa fiarba in a patra apa....Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si sos bechamel

Postat de: comanligia in Cannelloni

sosul bechamel: Se fierbe laptele. Separat topim untul, punem faina si peste varsam laptele fiert, amestecand toate bine si repede ptr a evita sa se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat...Citeste continuarea

Cafea cu scortisoara a la Mitinita

Postat de: mitinita in Cafea

Se pune cafeaua in filtru. Se pun bucatile de scortisoara pste cafea si se porneste cafetiera. Se serveste ca atare sau cu lapte sau zahar. Citeste continuarea

Carne in sos cu legume

Postat de: roxanamiti in Porc

  * punem carnea spalata intr o oala si acoperim cu apa,  * cand incepe sa fiarba luam spuma si apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba o ora,...Citeste continuarea

Ciorba de purcel cu zeama de varza

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Oasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase. Ceapa, morcovii, albitura si...Citeste continuarea

Clafoutis cu mere

Postat de: mitinita in Prajituri

Da drumul la cuptor. Amesteca zaharul si faina intr-un bol. Bate ouale cu laptele. Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar. Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina...Citeste continuarea

Cartofi in crusta de mustar si susan

Postat de: pusikmea in Mancaruri de post

Curatam si spalam cartofii. Ii taiem felii potrivite, nici groase nici subtiri. Din mustar, ulei, sare, piper, cimbru, nucsoara, boia si susan facm un sos . Amestecam cartosii in acest...Citeste continuarea

Curcan la rotisor

Postat de: pusikmea in Curcan

Spala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]