Ciorba de afumatura cu razalai
Postat de: lili in CiorbeMorcovul ( o parte) se rade prin razatoarea fina,se pun la calit in ulei.Cand este jumatate calit se adauga ceapa taiata fin,se mai lasa cateva minute si se pune carnea.Se completeaza cu apa. Cand...Citeste continuarea
Curcan cu smantana
Postat de: postavaru in CurcanSpalam carnea, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper. incingem uleiul si prajim carnea pe toate partile. Adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cubulete si lasam 2-3 minute....Citeste continuarea
Ciuperci cu sos si legume
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriSe curata si se spala legumele. Ardeii se taie marunt, ceapa si coditele de la ciuperci si se inabusa cu 50 gr de margarina, piper, sare si putina apa. Intr-o cratita se topesc 25 gr de...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCeapa o curatam ,o spalam si o dam pe masina de tocat,sau pe razatoare. curatam usturoiul,il spalam si il pisam. painea o inmuiem in putina apa. cartoful il curatam,il spalam si il dam pe...Citeste continuarea
Ciocolată caldă cu frişcă
Postat de: Retetegg in BauturiAm pus laptele pe foc la incalzit si am topit ciocolata cu lapte in el. Cand ciocolata e complet topita, adaugam amestecul intr-o cana peste praful de ciocolata calda. Amestecam cu o lingurita...Citeste continuarea
Clatite cu mere, stafide, merisoare...
Postat de: divainbucatarie in DulciuriPunem la muiat stafidele si merisoarele in rom pentru 15 minute. Topim untul si calim fructele. Adaugam restul ingredientelor si lasam pe foc pana se topeste zaharul si se evapora sucul de fructe...Citeste continuarea
Ciorbita de manzat acrita cu zeama...
Postat de: jolygina in CiorbeSpalam bine carnita si o taiem cubulete. O punem la fiert si o lasam sa dea in clocot pana iese toata spuma. Curatam legumele le taiem cubulete si cand nu mai scoate spuma carnea adaugam legumele...Citeste continuarea
Cartofi frantuzo-secuiesti
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe taie cartofii,carnatul si ouala in felii rotunde. Eu fac de obicei intr-o forma de chec de silicon. Se unge putin forma si se adauga un strat de cartofi,unul de oua,unul de carnati si...Citeste continuarea
Cartofi cu cascaval la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja. Se ia un vas de yena si se unge bine cu unt. Jumate din cartofi se dau pe razatoarea mare...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata cu portocale
Postat de: cristinne in TorturiSe face un blat din biscuitii sfarmati, o mana de alune fara sare, coaja rasa de portocala si untul topit. Se freaca bine branza mascarpone cu zaharul pudra, sucul de portocale si esenta de...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe spala bine spatele de pui si se pune la fiert in apa. Legumele se curata si se taie felii. Dupa ce se spumeaza apa in care fierbe carnea, se adauga legumele, sare si se lasa sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorba de salata
Postat de: postavaru in CiorbeSpalam salata si o taiem bucati. In oala in care vom face ciorba punem carnatul si baconul taiat bucatele la prajit in 2 linguri de ulei. Dupa ce s-au prajit putin adaugam ceapa si calim...Citeste continuarea
Cus cus(kritaraki) cu legume...
Postat de: mihaelaradu in PasteCalim ceapa in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute. Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior,...Citeste continuarea
Cocktail de vitamine
Postat de: LUK in CocktailPortocalele se taie pe jumatate si se storc cu storcatorul manual de citrice.La fel procedam si cu Kiwi.Marul se rade pe razatoarea de mar pentru bebelusi.Se amesteca sucurile astfel...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: otiliabragye in PrajituriFOILE Un borcan de jumate de litru cu faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie. Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare...Citeste continuarea
Chai Cazac
Postat de: mitinita in BauturiSe pune apa la fiert intr-un ceainic cu cardamonul si semintele de fenicul. Se lasa sa dea vreo doua clocote,se stinge focul,se introduce plicul de ceai in ceainic si se lasa vreo trei minute. Se...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriCalim ceapa tocata marunt si ciupercile. Adaugam marar, vin, smantana si 2 linguri mozzarella. Lasam pe foc pana se topeste mozzarella. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca. Umplem...Citeste continuarea
Ciorba de pastai
Postat de: izulika in CiorbeLa pastai li se taie varfurile Legumele se curata,se spala si se toaca dupa preferinta Intr-o oala se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga pastaile tocate,si putin...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPunem ceapa la calit 7-8 minute la foc mic in tigaia cu ulei impreuna cu slaninuta si muschiul taiat bucatele. Lasam la racit. Fierbem cartofii ca pentru piure, apoi ii scurgem....Citeste continuarea
Ciorba de vitel a bucatarului
Postat de: LUK in CiorbeCarnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate...Citeste continuarea
Conopida gratinata
Postat de: mamaieelena in Aperitive / GarnituriConopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o...Citeste continuarea
Cartofi in miniatura la cuptor
Postat de: cismaru_nicoleta in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se pun la fiert intregi (ei asa raman,nu se taie).. Intre timp intr-o craticioara se topeste untul apoi se adauga ouale,laptele si condimentele(eu am pus condimente pt...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe taie cartofi in sferturi mari, se spala si se pun in apa rece cu sare. Se fierb acoperit. Cand sunt gata se scurg prin sita. Se pun intr-o tava si se lasa aproape de cuptor...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la tigaie cu...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriCartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata si se taie cubulete. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei. Se adauga kaizerul si se lasa sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Ciorba de vita
Postat de: corina241 in Supe/CiorbeCarnea bine spalata si portionata in bucatele mici se pune la fiert in apa cu sare.O lasam sa dea un clocot si dam spuma la o parte. Legumele:ceapa,morcovul,telina,pastarnacul si ardeii le...Citeste continuarea
Chiftelute la cuptor
Postat de: lili in Mancaruri cu carneCarnea se macina, iar morcovul si cartoful se dau pe razatoarea mica si se scurg de zeama. Se amesteca toate impreuna cu ceapa taiata marunt, usturoiul dat prin presa, cu vegeta, piper,patrunjelul...Citeste continuarea
ciorbita acra cu rasol
Postat de: ony in Ciorbese taie rasolul,se spala bine ,se opareste si se pune la fiert in apa rece. dupa ce se spumeaza,lasam sa fiarba in continuare pana e aproape gata. apoi tocam zarzavatul si-l adaugam in oala. dupa...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare a la grec
Postat de: Oana in CiorbeMorcovul, telina, ardeiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune apa la fiert, se adauga legumele si sare dupa gust, se lasa la fiert. Intre timp se pregateste carnea pentru...Citeste continuarea
Ceai caramel
Postat de: LUK in CocktailSe caramelizeaza zaharul cu grija sa nu se arda(ii da ceaiului un gust amarui..).Dupa ce s-a topit tot zaharul se adauga apa.Lasam sa fiarba pana cand se omogenizeaza apa cu zaharul.Luam de...Citeste continuarea
Ciuperci simple cu usturoi
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriAm spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le...Citeste continuarea
Copane cu bere, cu cartofi la...
Postat de: Sidy in PuiSe curata de piele copanele si se pun la fript in tigaie cu putin ulei.Se rumenesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata fripte se scot pulpele pe o farfurie. In sosul ramas se caleste ceapa...Citeste continuarea
Ciorba de legume si aripi de pui
Postat de: ela in CiorbeCuratam ceapa alba si o taiem marunt.Taiem si ceapa verde rondele.Curatam ardeiul gras si il tocam marunt,La fel si morcovii.Curatam gulia si o lasam bucata intreaga,la sfarsitul prepararii o...Citeste continuarea
Ciorbita de pui moldoveneasca
Postat de: cismaru_nicoleta in Supe/CiorbeSe spala,se curata si se taie cubulete toate legumele iar apoi se pun la calit intr-o oala incapatoare cu uleiul si cu o cana de apa.Intre timp se taie puiul si se adauga peste legume impreuna cu...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei si cartofi,...
Postat de: aziz in Ciorbese taie toate legumele cubulete si se pun la fiert in apa rece. cind incep sa fiarba se sareaza pipereaza se pune supa instant si se lasa la fiert pina legumele sint moi. labaneh se desface...Citeste continuarea
Chiftelute umplute cu masline verzi
Postat de: aziz in Vitaamestecam toate ingredientele si formam bilute din amestec iar in mijloc inchidem cite o maslinuta.asezam in tava chiftelutele si dam la cuptorul preincalzit 200 grade cam 25-30 minute.sau in...Citeste continuarea
Cosulete, melci si cozonac
Postat de: cec in DulciuriLaptele, zaharul, zaharul vanilat se dau in clocot. Apoi se raceste laptele pana la aproximativ 40 de grade. Galbenusurile si oul se bat cu praful de sare. Untul se topeste (fara a se...Citeste continuarea
Clatite cu spanac
Postat de: Oana in Mancaruri de legumeCeapa se taie cubulete, usturoiul se preseaza si se inabusesc in untul topit. Se adauga putina apa si spanacul congelat, se acopera si se amesteca din cand in cand. Cand ceapa este moale si zeama...Citeste continuarea
Cartofi cu parmezan in vasul roman
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeVasul roman se tine la inmuiat in apa 30 minute. Se curata cartofii si se taie dupa preferinta. Punem apoi cartofii taiati in vasul roman, adaugam o canita cu apa,gogosarul taiat felii,...Citeste continuarea
Clatite cu caramel
Postat de: nadina73 in DulciuriSe mixeaza bine faina cu apa minerala.Se pune caramelul,vanilia si coaja de lamaie, se mixeaza putin , dupa care se pune uleiul se mai mixeaza 1 minut cel mult. Intr-o tigaie, de teflon...Citeste continuarea
Cartofi copti cu unt si zeama de varza
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe spala cartofii foarte bine . Se usuca cu un prosop de bucatarie,se pun pe gratar in cuptor pentru 50-60 minute la 180 grade. Dupa o ora cartofii sant copti cu siguranta. Se scot,...Citeste continuarea
Chiftelute de vita la cuptor
Postat de: lilik in Vitaamestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude. Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: Brindusa in PrajituriIntr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin....Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu carnati
Postat de: ela in CiorbePunem fasolea la inmuiat in apa cu cateva ore inainte de preparare. Intr-o oala punem fasolea la fiert si aruncam apa de trei ori,dupa ce a dat in clocot si lasam sa fiarba in a patra apa....Citeste continuarea
Cannelloni cu carne si sos bechamel
Postat de: comanligia in Cannellonisosul bechamel: Se fierbe laptele. Separat topim untul, punem faina si peste varsam laptele fiert, amestecand toate bine si repede ptr a evita sa se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat...Citeste continuarea
Cafea cu scortisoara a la Mitinita
Postat de: mitinita in CafeaSe pune cafeaua in filtru. Se pun bucatile de scortisoara pste cafea si se porneste cafetiera. Se serveste ca atare sau cu lapte sau zahar. Citeste continuarea
Carne in sos cu legume
Postat de: roxanamiti in Porc* punem carnea spalata intr o oala si acoperim cu apa, * cand incepe sa fiarba luam spuma si apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa fiarba o ora,...Citeste continuarea
Ciorba de purcel cu zeama de varza
Postat de: MotanLaOale in CiorbeOasele cu carne se pun la fiert in apa rece. Se arunca prima apa dupa ce da in clocot. Se pune din nou la fiert in apa rece pana se desprinde carnea de pe oase. Ceapa, morcovii, albitura si...Citeste continuarea
Clafoutis cu mere
Postat de: mitinita in PrajituriDa drumul la cuptor. Amesteca zaharul si faina intr-un bol. Bate ouale cu laptele. Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar. Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina...Citeste continuarea
Cartofi in crusta de mustar si susan
Postat de: pusikmea in Mancaruri de postCuratam si spalam cartofii. Ii taiem felii potrivite, nici groase nici subtiri. Din mustar, ulei, sare, piper, cimbru, nucsoara, boia si susan facm un sos . Amestecam cartosii in acest...Citeste continuarea
Curcan la rotisor
Postat de: pusikmea in CurcanSpala si curatam aripa, dupa care o punemla fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiarta o scoatem, o condimentam si o bagam la rotisor, in care punem putina supa si bagam rotisorul la cuptor...Citeste continuarea