Chec simplu cu capucino
Postat de: corina241 in PrajituriAlbusurile la batem spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Galbenusurile se amesteca separat impreuna cu uleiul si un praf de sare. Incorporam galbenusurile in fir subtire...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: madi_marin in PrajituriClatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece. Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie. Se ung...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe
Postat de: carla27carla in CiorbeFasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.Dimineata se pune la fiert in apa rece pana fierbe.Cand este fiarta se arunca apa de pe ea.Intr o oala se pune apa la fiert se adauga ceapa...Citeste continuarea
Calcan la cuptor cu legume
Postat de: Sylvia in PestePregatim pestele spalandu-l si apoi tamponandu-l cu un servet absorbant. Pregatim legumele taindu-le solzi/julienne le condimentam cu putina sare si piper si le asezam intr-un strat subtire...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu costita...
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneCartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se pun la fiert pentru 15 - 20 de minute. Carnita de pui se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, condimente si piper. Se formeaza...Citeste continuarea
Chec Iepuras
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe spala tavita de silicon cu apa calda, se usuca , se unge cu putin unt.Se bat albusurile cu zaharul si vanilia cu un blender de mana spuma tare ce se tine de castron.Se adauga apoi faina cu...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Retetegg in PorcCartofii i-am curatat si i-am pus la fiert. Branza si cascavalul le-am ras. Kaizerul l-am taiat bucati. Din smantana, oua si sare am pregatit o maia. Am uns tava cu putin ulei. Am asezat apoi...Citeste continuarea
Clatita, mic dejun
Postat de: vickyduta in Aperitive / GarnituriSunca si kaizerul se taie cubulete, ceapa si ardeiul se toaca marunt, cascavalul se da pe razatoare. Aluatul de clatite se pregateste si el, se ia o tigaie (eu am de la tefal special de...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde (post)
Postat de: nadina73 in CiorbeO ciobica foarte rapida si buna. Se pune apa la fiert cu sare si cuburile de vegeta naturala (vezi reteta) cand incepe sa fiarba se pune fasolea din borcan. Se lasa sa dea 2 clocote . Se pune...Citeste continuarea
Crema de zahar ars cu dovleac
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza...Citeste continuarea
Cotlet de porc aromat cu cartofi la...
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe unge o tava cu untura de porc(se poate pune mai multa,cine are) Se pun cotletele de porc condimetate cu sare si piper,iar marginile se cresteaza cu cutitul din loc in loc pentru a nu se...Citeste continuarea
Chec in trei culori
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pregateste blatul galben: se amesteca galbenusurile cu zaharul,apoi se pune uleiul,faina si praful de copt ,se amesteca bine si la final se pune esenta de vanilie si coaja rasa.Va rezulta...Citeste continuarea
Chiftele de conopida cu soia
Postat de: ony in Mancaruri de legumeconopida se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie,la fel se procedeaza si cu soia granule; se amesteca impreuna cu morcovul,usturoiul,ceapa,mararul,tocate(conopida de asemenea se da prin...Citeste continuarea
Clatite a la Ruxy
Postat de: RuxyRux in PrajituriAmestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: ony in Ciorbese pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga legumele spalate si curatate,se adauga baza pt mancaruri,iar cand sunt aproape fierte legumele se pune orezul. intre timp pestele se curata si...Citeste continuarea
Ciabatta
Postat de: RuxyRux in Piine1. Dizolvati drojdia pentru biga in putina apa. Cerneti faina intr-un vas mare, adaugati drojdia dizolvata si restul de apa amestecand pana obtineti un aluat destul de tare. 2. Asezati...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: postavaru in PrajituriUntul si zahrul se mixeaza bine. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se adauga faina cernuta, praful de copt si scortisoara si se amesteca pana se omogenizeaza. Merele se...Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi si morcovi
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeSe amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se prajesc in tigaie sau la cuptor. Eu de obicei le dau la cuptor intr-o tava Tefal,care foloseste foarte putin ulei. Daca le prajesti la...Citeste continuarea
Ciorbă de crap oglindă (salontă)
Postat de: ionix in Crap / CarasPregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se...Citeste continuarea
Cozonac delicios cu mac
Postat de: RuxyRux in Prajituri1. Faina se cerne intr-un vas mare, se adauga sarea. Amestecati si zaharul. Se face o pasta din lapte si drojdie. Adaugati-o la faina, impreuna cu untul topit si oul, apoi aromele( vanilia)....Citeste continuarea
Cheesecake cu topping de zmeura
Postat de: Oana in PrajituriSe dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste...Citeste continuarea
Cornuri cu sunca
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si...Citeste continuarea
Ciorba de fasolica manastireasca
Postat de: aziz in Mancaruri de postse taie legumele cubulete si se pun la fiert impreuna cu fasolica ,se potriveste de sare piper supa instant ;cind legumele sint potrivit de fierte se adauga orezul si buretii taiati ;la sfirsit se...Citeste continuarea
Ciocanele de curcan la punga cu...
Postat de: silvi0ara in CurcanCiocanelele sa spala bine,apoi se pun intr-o punga pentru copt,deasupra se pun aromele ,se condimenteaza cu sare si piper,cimbru,salvie,rozmarin.Morcovul se taie rondele iar marul se curate de...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu galuste de...
Postat de: RuxyRux in CiorbeCeapa cu morcovul si cu putina apa se calesc in doua linguri de ulei. Se adauga si ciupercutele apoi doua cani de apa si se lasa sa fiarba. Loboda se spala, se freaca cu sare, apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: kamy in CiorbeAm taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta. Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am...Citeste continuarea
Ciolan bavarez fiert in bere
Postat de: LeBlogPiquant in PorcIntai l-am fiert o ora cu boabe de piper si foi de dafin. Apoi l-am cardilat cu cutitul... si am pisat in morjar 3 catei de usturoi cu cimbru proaspat, chimen si sare....Si am frecat bine...Citeste continuarea
Chiftelute cu nuca
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriIntr-o farfurie, punem painea la inmuiat in lapte. Cartofii raciti, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Usturoiul il pisam. Painea muiata, o stoarcem si o dam prin masina de carne....Citeste continuarea
Chec de griş
Postat de: Gouda in DulciuriGrişul se amestecă cu laptele şi se lasă pe 1 oră. Ouăle se bat cu zahăr, apoi se adugă grişul înmuiat, se amestecă bine. Apoi se introduce făina,...Citeste continuarea
Cartofi aurii
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se lasa pana sunt foarte moi. Se scurg de apa si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se pun la prajit...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: diaconta in PorcCeafa de porc se taie felii mai grosute(daca sunt prea subtiri va iesi o friptura uscata)se condimenteaza si se lasa pana a doua zi la frigider. Morcovii si ceapa se curata si se taie felii...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de ceapa
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneDin carne tocata,pesmet,cartof,ou,usturoi facem o compozitie de chiftele.Condimentam si adaugam verdeata.Facem bilute mici pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le punem in...Citeste continuarea
Cataif
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori. Am preparat in wok taiteii. Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,. I-am...Citeste continuarea
Crema de " branza" cu spanac
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSe pune caju la blender, impreuna cu sarea, lamaia, pasta de susan, uleiul de masline, usturoiul... se scoate crema din blender, se adauga peste spanacul tocat si se serveste cu incredere...Citeste continuarea
Crema de avocado cu pasta de susan
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganTotul merge la blender, iese o crema aromata si bine tartinabila. Se serveste pe un pat de rosioare si se stropeste cu pasta de susan Pasta de susan se gaseste de regula in...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: raus in CiorbePestele se spala bine cu apa rece,iar cel marunt se fierbe pana cade de pe oase.Se strecoara zeama si se pune la fiert intr-un ceaun mai mare.Acum se adauga morcovii,ceapa,telina,patrunjelul si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu costita afumata
Postat de: MIUTA in CiorbeSe caleste in ulei morcovul dat pe razatoare, se adauga ceapa tocata fin, 2 linguri pasta de ardei si zarzavatul tocat cubulete se pune costita taiata tot cubulete si la sfarsit se completeaza...Citeste continuarea
Creveti simpli
Postat de: Brindusa in Fructe de marePune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti) Amesteca faina cu susanul si piperul macinat. Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia...Citeste continuarea
Crema de masline
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriToate ingredientele se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin ca o pasta. Asta e tot!!! Doar 1 minut! Pofta buna! Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de fasole verde...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de postIncingem uleiul in oala, dar punem si un strop de apa sa nu calim ci doar sa inabusim, e mult mai sanatos, punem ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat, telina bucatele...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu sos de ciuperci
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se...Citeste continuarea
Calzone Vegetariana
Postat de: mimmi in PizzaIntr-un bol se amesteca drojdia cu o lingura de faina,3-4 linguri de apa calduta pana se obtine o pasta.Se pune maiaua in mijlocul fainii,uleiul si sare.Se framanta usor pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Cartofi cu cimbru
Postat de: bitza in Mancaruri de postCartofii se fierb in coaja,se lasa sa se racoreasca si se curata de coaja.Se paseaza ca pentru piure,se condimenteaza,se pune cimbrul(este esential),painea rupta bucatele mici si uleiul si se...Citeste continuarea
Ciorba dulce din fasole uscata
Postat de: mamaieelena in Mancaruri de postSe curata si se spala toate legumele se vor taia cuburi. Intr-o oala de 4 litrii se pune jumatate cu apa la fiert si cand incepe a clocoti se vor pune si legumele ,oala se acopera cu un...Citeste continuarea
Chec de ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriSe incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc. Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara) Intr-un vas se amesteca cacaoa cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: vickyduta in CiorbeAm amestecat carnea tocata cu 2 feli de paine inmuiata in apa,1 ou, 1 legatura patrunjel, 1 cana orez, piper, delikat si pregatim perisoarele din acest amestec, Cartofi i-am taiat bucatele,...Citeste continuarea
Castraveti libanezi
Postat de: oana_d in SalateSe curata castravetii, se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs zeama din ei. Se taie marunt cativa catei de usturoi si se amesteca cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza usturoiul...Citeste continuarea
Cartof copt cu somon afumat si avocado
Postat de: Oana in SomonCartofii se spala bine, se sterg si se invelesc in folie de aluminiu, se coc apoi la foc mediu pana intra furculita usor in ei. Intre timp se curata avocado, se taie cubulete si se pune in...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: oana_d in Aperitive / GarnituriCiupercile, de preferință hribi, se spală, se curăţă și se toacă mărunt cu cuțitul. Se pun la fiert în mai multe ape, daca sunt ciuperci de la piata până când nu mai...Citeste continuarea
Cornuri pufoase
Postat de: corina241 in PrajituriUntul se topeste la foc mic,intr-o craticioara (foto 1) .Dupa ce untul a fost topit se ia de pe foc ,adaugam zaharul si amestecam bine. Separat,intr-un bol se amesteca bine ouale cu drojdia(...Citeste continuarea