Cartofi cu afumaturi in vin
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe spala bine costita si carnatul , se portioneaza dupa care se pune la fiert in apa (1 canitza) 10 minute dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba inabusit cu capac aproximativ 15...Citeste continuarea
Curcan cu ciuperci si galuste de...
Postat de: postavaru in CurcanSe spala carnea, se portioneaza si se condimenteaza. Se pune in tigaie cu uleiul si se prajeste putin pe ambele parti. Intre timp curatam si taiem prazul rondele. Curatam ciupercile si adreiul...Citeste continuarea
Chec cu migdale si stafide
Postat de: pusikmea in PrajituriPunem ouale intregi intr-un caston, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam pe rand zaharul, uleiul, apa, praful de copt, faina si esenta de vanilie ....Citeste continuarea
Clatite cu crema de lapte si mac
Postat de: postavaru in DulciuriSe fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor , doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire. Crema:...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde
Postat de: lilik in Ciorbecuratam fasolea,o rupem si o spalam. intr-o oala de 4-5 L punem apa cu morcovul si ceapa taiate marunt,dupa care punem pe foc. cand incepe sa clocoteasca punem fasolea si lasam sa fiarba....Citeste continuarea
Chec in doua culori
Postat de: lacrimioara in DulciuriAlbusurile le batem spuma cu zaharul si sarea,adaugam galbenusurile pe rand,apoi faina amestecata cu praful de copt amestecam bine pana la omogenizare, dupa care impartim compozitia in 2 pt...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc
Postat de: ela in CiorbeTaiem rondele ceapa verde si prazul,tocam marunt si ardeiul curatat,morcovul,telina taiate marunt si punem intr-o oala cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute la calit.Adaugam 4litri de apa si...Citeste continuarea
Clatitele sotului meu
Postat de: Brindusa in PrajituriIntr-un castron se pun faina, ouale si 200 ml lapte. Se amesteca cu un mixer, la inceput cu viteza mica. Se mai adauga din lapte si se amesteca. Continua asa pana ce ai ajuns la...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta
Postat de: Corina27 in DulciuriClatite pufoase reteta Se amesteca ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, sare) si separat cele lichide (unt, lapte, oua). Dupa ce le mixam putin impreuna, pregatim o tigaie din...Citeste continuarea
Chifle cu susan
Postat de: LUK in PiineSe framanta un aluat din faina,lapte, drojdie si sare. Se lasa la dospit o ora dupa care se imparte in portii egale. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se mai lasa 30 minute sa creasca. Se ung...Citeste continuarea
Clatite cu urda
Postat de: RuxyRux in PrajituriAmestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu snitele de soia si...
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCartofii aurii:se curata cartofii,se taie in 2 sau in 4 si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti dar nu de tot se scot,se pun intr-un vas ,se presara vegeta,piper si boia si se amesteca...Citeste continuarea
Cizmele lui Mos Nicolae
Postat de: divainbucatarie in DulciuriSe incalzeste putin mierea, apoi se adauga pe rand ouale, nuca si condimente (scortisoara, ghimbir, coaja de portocale si cuisoarele), romul, sucul de portocale, untul si faina cu praful de copt....Citeste continuarea
Cornulete aperitiv
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu sarea si praful de copt, dupa care punem apa si incepem sa framantam usor, adaugam oul si uleiul si framantam energic pt a se omogeniza bine aluatul, trebuie sa iasa un aluat...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriSpalam si taiem cartofii putin mai grosi. Punem uleiul in tava, apoi cartofii, taiem hamonul cubulete, ceapa julien si le punem peste cartofi. Peste care vom pune o cana cu apa....Citeste continuarea
Crocobail
Postat de: RuxyRux in Mancare copiiSe face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente. Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut. Preparam...Citeste continuarea
Coronita cu fructe confiate
Postat de: LALY in PrajituriIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura...Citeste continuarea
Ciorba de fasole (Minestra)
Postat de: MotanLaOale in CiorbeFasolea se alege si se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala si se pune la fiert in oala sub presiune aprox 1 ora. Intre timp se curatza ceapa si se taie marunt.Se curatza...Citeste continuarea
Chec aromat
Postat de: susu in PrajituriSeparam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine...Citeste continuarea
Ciuperci cu smantana
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe curata ciupercutele se spala si se taie in felii mari. Se curata ceapa si se caleste inabusit intr-o lingura de ulei si doua de apa. Se adauga ciupercile si se tin pe foc mic cu capac, 15...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu...
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe amesteca uleiul cu coaja de lamaie si se prajeste cam 30 de secunde. Se toarna intr-un bol si se adauga ierburile. Se taie cartofii in cuburi si se pun in bolul cu ulei. Se amesteca si se dau...Citeste continuarea
Ciorba de ciuperci - de post
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata zarzavatul. Morcovii, ceapa, ardeiul curatate si taiate marunt se calesc in putin ulei. Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul taiat cubulete. Umplem oala cu apa si...Citeste continuarea
Cosulete de foietaj cu creveti in...
Postat de: JustLoveCookin in Fructe de mareIntindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220...Citeste continuarea
Ciorba de ardei umpluti cu carne
Postat de: MIUTA in CiorbeAm calit trei cepe potrivite in ulei.Am adaugat un morcov ras si o lingura de pasta de ardei.Am spalat orezul in cateva ape si pe urma l-am pus pentru 5 minute la prajit cu zarzavatul.Am pus...Citeste continuarea
Creier pane
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe pune creierul la fiert intr-o cratita cu apa si sare.Se fierbe 10 minute.Se scoate si se pune la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs si racit luam fiecare bucata de creier, o...Citeste continuarea
Cartofi unguresti
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta sau....pancakes
Postat de: diaconta in DulciuriClatite pufoase reteta Iaurtul se amesteca cu zaharul,ouale,untul topit si zaharul vanilat. In alt vas se amesteca faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea. Amestecul de iaurt se toarna...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: diaconta in Mezel de casaCarnea de porc trebuie sa aiba si suficienta grasime,altfel carnatii de casa vor fi prea uscati. Carnea se toaca mai mare (noua ne-a tocat-o la magazin,asa ca am scapat de o parte din...Citeste continuarea
Cartofi aurii
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii si-i punem la fiert, in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba pana intra furculita in ei, apoi ii scoatem pe o farfurie. Pornim friteuza si incingem uleiul de palmier la 190˚,...Citeste continuarea
Cosulete cu salata boeuf
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPregatim cosuletele Amestecam faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o...Citeste continuarea
Cornetti cu iaurt
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul se topeste la baine-marin si apoi se raceste. Intr-un vas se amesteca faina, untul, iaurtul, praful de copt si vanilia, se adauga si un praf de sare. Se framanta un aluat bun, moale care...Citeste continuarea
Cozonac de post cu nuca si stafide
Postat de: mamaieelena in PrajituriIntr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina. In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si...Citeste continuarea
Cornulete de post cu nuca
Postat de: mimmi in DulciuriFrecam intr-o craticioara,pe foc mic,mierea si drojdia pana ce devine mierea lichida. Cernem faina,in mijloc facem un cuib si punem mierea si drojdia,uleiul,un praf de sare,1 lingura...Citeste continuarea
Clatite
Postat de: AndreeaMaria in DulciuriOuale se bat bine; adaugati apoi 2 linguri de zahar,pliculetul cu zahar vanilat si un praf de sare. Amestecati bine cu mixerul si adaugati laptele; puneti apoi si faina cat sa nu se ingroase...Citeste continuarea
Chifteluţe cu mărar garnisite cu...
Postat de: Retetegg in PorcAm tocat carnea de porc, de manzat si usturoiul. Le-am amestecat cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, sarea, piperul, oul si mararul tocat fin. Am format cu mana chiftelutele si le-am...Citeste continuarea
Coronita pufoasa
Postat de: corina241 in PrajituriAlbusurile batute spuma,apoi adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si devin ca o maoineza,apoi le punem peste spuma de albusuri. La sfarsit...Citeste continuarea
Cataief ”pasarele”-Cataief...
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriCataief Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu...Citeste continuarea
Corabioare cu salata de pui
Postat de: aziz in Aperitive / Garnituripieptul de pui se curata si se condimenteaza cu sare, piper, curry si se impaneaza cu usturoi dupa care se pune direct la prajit sau in folie la cuptor.cartofii se fac pai se condimenteaza cu...Citeste continuarea
Crema de lapte si mac (pentru clatite)
Postat de: ANCA in DulciuriIntr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel. Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat...Citeste continuarea
Cheesecake cu banane( fara coacere)
Postat de: nadina73 in DulciuriSe zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit,cacaua si scortisoara. Se pune compozitia cu biscuiti intr-o tava cu pereti detasabili. Crema: Se mixeaza bine branza cu...Citeste continuarea
Cartofi pai (varianta cu calorii...
Postat de: mitinita in Mancare copiiTaie cartofii ca pentru cartofi pai. Pune uleiul intr-un bol,adauga cartofii peste si amesteca. Cu mainile e cel mai usor,mai ales ca eu am copii care ma ajuta la bucatarie. Preincalzeste...Citeste continuarea
Chiftele de peste
Postat de: ony in Pangasiusse toaca fileul de peste,cartoful,ceapa, si restul si se amesteca toate; se adauga ouale,se sareaza,pipereaza,se pune pesmetul si faina si se incinge uleiul; se fac chiftelute care se...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: ony in Aperitive / Garniturise face compozitia de clatite in mod normal,stiut de toata lumea si se coc; se taie ceapa marunt impreuna cu usturoiul,se calesc;se adauga sare,piper,boia si condimente apoi knd ceapa devine...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: Retetegg in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii, apoi i-am dat prin razatoare. I-am amestecat cu branza rasa, sare, piper, usturoi maruntit si ou. Am format chiftele mari si le-am dat prin faina. Le-am prajit pe ambele parti...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: Julie in CiorbeSe pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa...Citeste continuarea
Ciorba a la grec de vitel
Postat de: diaconta in CiorbeZarzavatul se curata si se taie cubulete.Carnea se spala,se taie bucati si se pune sa iarba in apa cu putina sare. Orezul se pune la fiert separat. Intr-o cratita se pune putin ulei si se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pane
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriN-am precizat cantitati,acestea fiind infunctie de cate dorim sa facem.Nu pot fi prea multe pentru ca nu se pot pastra prea mult timp. Se rupe codita ciupercilor,pentru a face loc umpluturii.Se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: corina241 in CiorbeLegumele spalate si curatate le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele fierb,pregatim perisoarele: Intr-un castron amestecam carnea cu orezul,potrivim de...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: lacrimioara in Mancaruri de legumeConopida se spala si rupe buchetele se pune la fiert in apa cu vegeta si se lasa pana intra furculita in ia cam 15 minute.Dupa ce s-a fiert o lasam putin la racit si intre timp...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituripregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca...Citeste continuarea