Ciulama de ciuperci
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSpalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte. Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda,...Citeste continuarea
Chec cu alune de padure
Postat de: lilik in Dulciuribatem albusurile cu sarea pana se face ca o spuma. adaugam laptele ,zaharul,uleiul,praful de copt si esenta,amestecam bine apoi punem faina in ploaie,amestecand mereu. cand am obtinut un...Citeste continuarea
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe curata, spala si apoi se fierb bine cartofii. Se ia o tava se unge cu unt, se pun cartofii, se sareaza, se adauga feta rasa, mararul si se da la cuptor o jumatate de ora...deliciosi... Citeste continuarea
Cartofi cu aripioare la cuptor si...
Postat de: jolygina in Puise curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute Se dau la...Citeste continuarea
Coronita de ciocolata
Postat de: divainbucatarie in PrajituriAmestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula)...Citeste continuarea
Cotlete de berbecut
Postat de: silvi0ara in OaieSe spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot...Citeste continuarea
Cartofi noi in sos de branza feta...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe spala 10 cartofi potriviti de marime, se pun la fiert in coaja Cand sunt gata, se verifica cu furculita, se curata, se aseaza intr-o tava unsa cu unt , se toarna deasupra sosul de branza feta...Citeste continuarea
Ciupercute cu urda si marar la cuptor
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSpalam ciupercile le curatam si le lasam deoparte. Ungem o tavita cu unt, asezam ciupercile. Presaram urda. Batem ouale cu smantana sarea, piperul si turnam deasupra, apoi punem mararul. Dam la...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu ciuperci ,...
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe fierb cartofii in coaja, se lasa la racit ,se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune putina apa, un sfert de canita, uleiul 2- 3 linguri si inabusim putin ceapa taiata marunt, adaugam...Citeste continuarea
Cartofi acordeon
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se spala si se cresteaza pastrand o distanta de 1 cm intre fiecare taietura si lasam totodata un cotor in partea de joc pentru a ramane ''legat''( foto 1) . In...Citeste continuarea
Castronele din foietaj
Postat de: aziz in Aperitive / Garniturise intinde foaia de aluat pe o tava pentru cupcake,se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 20 minute la temperatura de 180 grade.intre timp pregatim ficateii,calim ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Curatenia de toamna
Postat de: epurasha2bb in Aperitive / GarnituriSe prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura....Citeste continuarea
Cheesecake cu dovlecei si feta
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeIncingi cuptorul( foc mediu sau 180 grade) Ungi o forma cu unt Dovleceii ii presari cu sare si ii lasi deoparte, ii presezi usor sa iasa apa daca au... Combina feta cu parmezanul, ceapa,...Citeste continuarea
Ciuperci de padure cu pui si sos de...
Postat de: Brindusa in PuiPregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le. Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile...Citeste continuarea
Chifle de hamburger
Postat de: JustLoveCookin in PiineIntr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana...Citeste continuarea
Cum se prepara salata de Icre...
Postat de: silvi0ara in Aperitive / GarnituriCum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării,...Citeste continuarea
Cosulete din sunca cu ou
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriIn formele de briosa punem feliile de sunca apoi spargem ouale intregi. Punem cateva bucatele de mozzarella, saram si piperam si dam la cuptor la 180°C pana se intareste oul (cam 10 minute)....Citeste continuarea
Cremsnit
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu...Citeste continuarea
Country Style Doughnuts
Postat de: vanilla in DulciuriSe face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi...Citeste continuarea
Cornulete cu nuca si vanilie
Postat de: postavaru in DulciuriSe mixeaza margarina cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza in continuare. Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam faina si praful de copt si amestecam...Citeste continuarea
Chec pandispan
Postat de: AndreeaMaria in PrajituriFierbeti zaharul cu 5 linguri de apa pana se formeaza un sirop. Albusurile de la oua le bateti spuma,se adauga siropul,galbenusurile si faina. (Amestecati bine cu mixerul fiecare etapa.) Se...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)
Postat de: kamy in CiorbeCarnea de pui se portioneaza si se spala bine. Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele) Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in...Citeste continuarea
Carne de pui la cuptor cu...
Postat de: maria_claudia in Mancaruri cu carnePeste carne se pune sare,piper,ulei, se amesteca bine si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins.Cartofii curatati si spalati se fierb cu putina sare ,apoi se...Citeste continuarea
Ciorba de varza, reteta...
Postat de: MIUTA in CiorbeCum se prepara Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos: Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga...Citeste continuarea
Craticioara cu surprize;)
Postat de: corina241 in Mancaruri cu carneAluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si...Citeste continuarea
Covrigi cu cascaval
Postat de: divainbucatarie in PiineDizolvam drojdia in laptele cald si turnam in faina pe care am amestecat-o cu sare si praf de copt. Incoporam apoi pireul de cartofi. La sfarsit adaugam si untul topit.Framantam si daca e nevoie...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai cu corcoduse
Postat de: divainbucatarie in CiorbePrimul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si zmeura
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele....Citeste continuarea
Chiftelute in sos de mazare
Postat de: Anamaria7 in Mancaruri cu carne[La foc mic] Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de...Citeste continuarea
Coffee Chocolate Chips Cookies
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 190˚C. Bate untul cu zaharul. Adauga oul si amesteca bine. Incorporeaza lichiorul de cafea, semintele de vanilie si cele doua esente. Intr-un vas amesteca faina cu praful...Citeste continuarea
Clatite "Punguta cu doi bani"
Postat de: nico15 in DulciuriPuneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se pune...Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriUmplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;) Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: cristinne in Torturi- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o...Citeste continuarea
Ciorba de burta "a la Dana"
Postat de: nadina73 in CiorbeSe pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu. Se lasa sa fiarba toate aproximativ 1 ora si...Citeste continuarea
Clatite asortate
Postat de: elena1988 in Prajiturilaptele se amesteca cu galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat, si faina, se pune tigaia la incins, si se prajesc foile de clatite, se ung cu dulceata sau cu ciocolata si se pudreaza cu...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti (varianta 2 )
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb cartofii curatati si taiati cubulete. Se bat bine ouale cu branza, cascavalul ras ,smantana,sare,piper,si cartofii fierti in cubulete si la final patrunjel verde tocat Se...Citeste continuarea
Ciorba din pipote de pui
Postat de: onuta in Ciorbe1. Se spala bine pipotele de pui si se pun la fiert cu legumele tocate marunt si cartofii taiati cubulete. Adaugam o lingura de ulei si apa, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 30...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu verdeata
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe taie prazul marunt si se caleste in 2 linguri de ulei, pana se inmoaie putin. Separat se amesteca galbenusele cu 4 linguri de ulei. Se adauga iaurtul cascavalul ras pe razatoarea cu gauri...Citeste continuarea
Carnita de vita in sos
Postat de: onuta in Vita1. Carnea de vita se taie cubulete si se inabusa cu putin ulei si apa. 2. Adaugam mirodeniile ( dupa gust ), completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu circa 30-35 minute. 3....Citeste continuarea
Chec cu mac
Postat de: Corina33 in PrajituriSe mixeaza ouale cu uleiul si cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, coaja rasa de lamaie si praful de copt, se amesteca bine, apoi se pune macul si se mai amesteca putin. In tava...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge intre maini de zeama care o lasa,se adauga morcovul razalit,ceapa tocata marunt ,ardeiul gras taiat cubulete mici.Se adauga...Citeste continuarea
Cannelloni cu spanac si branza
Postat de: divainbucatarie in CannelloniCeapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul, smantana 3 linguri, apoi branza si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba un minut pentru a se intrepatrunde...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu mere rase
Postat de: divainbucatarie in Mancare copiiRadem intr-un bol cartofii si marul, cascavul si adaugam apoi restul ingredientelor. Le amestecam si modelam chiftelutele. Le prajim in ulei putin si incins. In timp ce le prajim le aplatizam pana...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carnePregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant. Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna...Citeste continuarea
Ciuperci la ceaun cu mamaliga
Postat de: Sylvia in Mancaruri de postPunem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper si ciupercile. Le lasam cateva minute sa se caleasca in...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu telemea
Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legumeIn primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele...Citeste continuarea
Cornete cu frisca
Postat de: gaby_d in PrajituriSe face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu cartofi umpluti
Postat de: nico15 in PorcSe iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper...Citeste continuarea
Ciuperci si rosii umplute la cuptor
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe spala ciupercile cu apa fierbinte si se curata coaja,se taie piciorusele cu grija si se pun sa se usuce.Dupa ce s-au uscat,se sareaza si se pipereaza in interiorul palariutelor. Taiem un...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriOuale se bat spuma si se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mare.Adaugam si laptele si continuam sa mixam punand si faina in ploaie.Dupa ce se omogenizeaza ingredientele punem si sunca...Citeste continuarea