A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciulama de ciuperci

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile, le taiem marunt si le punem la fiert in apa impreuna cu ceapa. Cand sunt gata le lasam deoparte. Incingem o tigaie, punem untul, avem grija sa fie focul mic sa nu se arda,...Citeste continuarea

Chec cu alune de padure

Postat de: lilik in Dulciuri

batem albusurile cu sarea pana se face ca o spuma. adaugam laptele ,zaharul,uleiul,praful de copt si esenta,amestecam bine apoi punem faina in ploaie,amestecand mereu. cand am obtinut un...Citeste continuarea

Cartofi noi cu feta si marar la cuptor

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se curata, spala si apoi se fierb bine cartofii. Se ia o tava se unge cu unt, se pun cartofii, se sareaza, se adauga feta rasa, mararul si se da la cuptor o jumatate de ora...deliciosi... Citeste continuarea

Cartofi cu aripioare la cuptor si...

Postat de: jolygina in Pui

se curata cartofii si se condimenteaza ,la fel procedam si cu aripioarele. Daca doriti le puteti da si prin putin pesmet sa fie putin mai crocante si mai maronii cand sunt gata facute Se dau la...Citeste continuarea

Coronita de ciocolata

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Amestecam zaharul pudra cu pudra de cacao si fisticul tocat. Dupa ce se raceste untul topit il amestecam cu 2 lingurite cafea tare (expresso) si o lingura de lichior de cafea (eu am pus Amarula)...Citeste continuarea

Cotlete de berbecut

Postat de: silvi0ara in Oaie

Se spala bine coastele si se curata legumele.Apoi cu ajutorul unui cutit inpingem carnea din varful fiecarui os in asa fel incat sa ramana dezgolit pana la jumatate.Condimentam carnea peste tot...Citeste continuarea

Cartofi noi in sos de branza feta...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se spala 10 cartofi potriviti de marime, se pun la fiert in coaja Cand sunt gata, se verifica cu furculita, se curata, se aseaza intr-o tava unsa cu unt , se toarna deasupra sosul de branza feta...Citeste continuarea

Ciupercute cu urda si marar la cuptor

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Spalam ciupercile le curatam si le lasam deoparte. Ungem o tavita cu unt, asezam ciupercile. Presaram urda. Batem ouale cu smantana sarea, piperul si turnam deasupra, apoi punem mararul. Dam la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu ciuperci ,...

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit ,se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune putina apa, un sfert de canita, uleiul 2- 3 linguri si inabusim putin ceapa taiata marunt, adaugam...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata de coaja,se spala si se cresteaza pastrand o distanta de 1 cm intre fiecare taietura si lasam totodata un cotor in partea de joc pentru a ramane ''legat''( foto 1) . In...Citeste continuarea

Castronele din foietaj

Postat de: aziz in Aperitive / Garnituri

se intinde foaia de aluat pe o tava pentru cupcake,se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 20 minute la temperatura de 180 grade.intre timp pregatim ficateii,calim ceapa si usturoiul...Citeste continuarea

Curatenia de toamna

Postat de: epurasha2bb in Aperitive / Garnituri

Se prepara un aluat din faina in mijlocul careia punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, apoi adaugam restul de apa si amestecam cu un tel nemetalic sau o lingurta de lemn cu gaura....Citeste continuarea

Cheesecake cu dovlecei si feta

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Incingi cuptorul( foc mediu sau 180 grade) Ungi o forma cu unt Dovleceii ii presari cu sare si ii lasi deoparte, ii presezi usor sa iasa apa daca au... Combina feta cu parmezanul, ceapa,...Citeste continuarea

Ciuperci de padure cu pui si sos de...

Postat de: Brindusa in Pui

 Pregateste ciupercile:dupa ce le speli si le tai la dimensiunea dorita, oparestele 5 minute in apa care fierbe. Scurge-le. Intr-o tigaie mare (sau cratita) incalzeste uleiul. Pune bucatile...Citeste continuarea

Chifle de hamburger

Postat de: JustLoveCookin in Piine

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana...Citeste continuarea

Cum se prepara salata de Icre...

Postat de: silvi0ara in Aperitive / Garnituri

 Cum se prepara salata de Icre proaspete de crap reteta simpla si gustoasa Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării,...Citeste continuarea

Cosulete din sunca cu ou

Postat de: divainbucatarie in Aperitive / Garnituri

In formele de briosa punem feliile de sunca apoi spargem ouale intregi. Punem cateva bucatele de mozzarella, saram si piperam si dam la cuptor la 180°C pana se intareste oul (cam 10 minute)....Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu...Citeste continuarea

Country Style Doughnuts

Postat de: vanilla in Dulciuri

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si vanilie

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se mixeaza margarina cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza in continuare. Adaugam nuca macinata si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam faina si praful de copt si amestecam...Citeste continuarea

Chec pandispan

Postat de: AndreeaMaria in Prajituri

Fierbeti zaharul cu 5 linguri de apa pana se formeaza un sirop. Albusurile de la oua le bateti spuma,se adauga siropul,galbenusurile si faina. (Amestecati bine cu mixerul fiecare etapa.) Se...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)

Postat de: kamy in Ciorbe

Carnea de pui se portioneaza si se spala bine. Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele) Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in...Citeste continuarea

Carne de pui la cuptor cu...

Postat de: maria_claudia in Mancaruri cu carne

Peste carne se pune sare,piper,ulei, se amesteca bine si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduce in cuptorul incins.Cartofii curatati si spalati se fierb cu putina  sare ,apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de varza, reteta...

Postat de: MIUTA in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos: Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la dunstuluit la foc mic 5 minute, se adauga...Citeste continuarea

Craticioara cu surprize;)

Postat de: corina241 in Mancaruri cu carne

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si...Citeste continuarea

Covrigi cu cascaval

Postat de: divainbucatarie in Piine

Dizolvam drojdia in laptele cald si turnam in faina pe care am amestecat-o cu sare si praf de copt. Incoporam apoi pireul de cartofi. La sfarsit adaugam si untul topit.Framantam si daca e nevoie...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai cu corcoduse

Postat de: divainbucatarie in Ciorbe

Primul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam morcovii si ii dam prin razatoare. Tocam...Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si zmeura

Postat de: divainbucatarie in Prajituri

Pentru inceput facem crema cu care vom umple clatitele. Amestecam crema de branza ricotta cu 1 ou, 150g zahar si o ligurita de esenta de vanilie.Lasam crema in bol pana facem clatitele....Citeste continuarea

Chiftelute in sos de mazare

Postat de: Anamaria7 in Mancaruri cu carne

[La foc mic] Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de...Citeste continuarea

Coffee Chocolate Chips Cookies

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190˚C. Bate untul cu zaharul. Adauga oul si amesteca bine. Incorporeaza lichiorul de cafea, semintele de vanilie si cele doua esente. Intr-un vas amesteca faina cu praful...Citeste continuarea

Clatite "Punguta cu doi bani"

Postat de: nico15 in Dulciuri

Puneti totul intr-un castron si amestecati bine sa nu aiba cocoloase, daca sunt prea groase se mai pune un pic la lapte, se da la frigider pentru 30 de minute. Dupa care se-ncinge tigaia, se pune...Citeste continuarea

Clatite brasovene

Postat de: Julie in Aperitive / Garnituri

Umplutura: Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura

Postat de: cristinne in Torturi

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o...Citeste continuarea

Ciorba de burta "a la Dana"

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se pune la fiert burta spalata bine cu adidasi si oase de vita (oasele de vita dau un gust grozav de bun) morcovi, sare,ardei rosu. Se lasa sa fiarba  toate aproximativ 1 ora si...Citeste continuarea

Clatite asortate

Postat de: elena1988 in Prajituri

laptele se amesteca cu galbenusurile, coaja de lamaie, zaharul vanilat, si faina, se pune tigaia la incins, si se prajesc foile de clatite, se ung cu dulceata sau cu ciocolata si se pudreaza cu...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti (varianta 2 )

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se fierb cartofii curatati si taiati cubulete. Se bat bine ouale  cu branza, cascavalul ras ,smantana,sare,piper,si cartofii fierti in cubulete si la final patrunjel verde tocat Se...Citeste continuarea

Ciorba din pipote de pui

Postat de: onuta in Ciorbe

1. Se spala bine pipotele de pui si se pun la fiert  cu  legumele tocate marunt si cartofii taiati cubulete. Adaugam o lingura de ulei si apa, lasand sa fiarba la foc potrivit circa 30...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu verdeata

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Se taie prazul marunt si se caleste in 2 linguri de ulei, pana se inmoaie putin. Separat se amesteca galbenusele cu 4 linguri de ulei. Se adauga iaurtul cascavalul ras pe razatoarea cu gauri...Citeste continuarea

Carnita de vita in sos

Postat de: onuta in Vita

1. Carnea de vita se taie cubulete si se inabusa cu putin ulei si apa. 2. Adaugam mirodeniile ( dupa gust ), completam cu apa si lasam sa fiarba la foc mediu  circa 30-35 minute. 3....Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se mixeaza ouale cu uleiul si cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, coaja rasa de lamaie si praful de copt, se amesteca bine, apoi se pune macul si se mai amesteca putin. In tava...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge intre maini de zeama care o lasa,se adauga morcovul razalit,ceapa tocata marunt ,ardeiul gras taiat cubulete mici.Se adauga...Citeste continuarea

Cannelloni cu spanac si branza

Postat de: divainbucatarie in Cannelloni

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga spanacul, smantana 3 linguri, apoi branza si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba un minut pentru a se intrepatrunde...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu mere rase

Postat de: divainbucatarie in Mancare copii

Radem intr-un bol cartofii si marul, cascavul si adaugam apoi restul ingredientelor. Le amestecam si modelam chiftelutele. Le prajim in ulei putin si incins. In timp ce le prajim le aplatizam pana...Citeste continuarea

Ciorba de iepure

Postat de: Sylvia in Mancaruri cu carne

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant. Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna...Citeste continuarea

Ciuperci la ceaun cu mamaliga

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.  Le lasam cateva minute sa se caleasca in...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu telemea

Postat de: divainbucatarie in Mancaruri de legume

In primul rand radem dovlecelul (mai grosolan) il saram si il punem deoparte pentru 10 minute. Dam prin razatoare morcovii si branza, apoi tocam marunt ceapa, usturoiul si mararul. Cand trec cele...Citeste continuarea

Cornete cu frisca

Postat de: gaby_d in Prajituri

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cartofi umpluti

Postat de: nico15 in Porc

  Se iau bucatile de cotlet se sareaza si se condimenteaza cu boia pe ambele parti, dupa care se aseaza pe gratar, deasupra se pun cubuletele de unt pe care se aseaza bobitele de piper...Citeste continuarea

Ciuperci si rosii umplute la cuptor

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se spala ciupercile cu apa fierbinte si se curata coaja,se taie piciorusele cu grija si se pun sa se usuce.Dupa ce s-au uscat,se sareaza si se pipereaza in interiorul palariutelor. Taiem un...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: eclerash in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat spuma si se amesteca cu cascavalul dat pe razatoarea mare.Adaugam si laptele si continuam sa mixam punand si faina in ploaie.Dupa ce se omogenizeaza ingredientele punem si sunca...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]