Cornulete alb-negru
Postat de: diaconta in PrajituriSe face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul...Citeste continuarea
Cartofi in straturi
Postat de: bitza in PorcCartofii se fierb in coaja,apoi se decojesc si se taie felii potrivit de groase.Carnatul se taie felii si se rumeneste in 2 linguri de ulei.Ouale fierte se taie felii.O tava(eu am folosit una de...Citeste continuarea
Chiftelute picante de cartofi
Postat de: mena29 in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja dupa care ii curatam si ii zdrobim bine,adaugam untul,smantana,oul,gogosarul taiat cubulete mici,cascavalul,usturoiul zdrobit si frunzele de patrunjel spalate si tocate...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu costita afumata
Postat de: carla27carla in CiorbeSe pune la fiert intr-o oala costita afumata .Intre timp se curata ceapa,se taie varza fideluta.cand costita este pe jumatate fiarta se adauga ceapa in oala si varza si se lasa sa fiarba.Se face...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: AndreeaMaria in MuraturiLa 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriCeapa o tocam fin si o calim in ulei de masline.Adaugam si cartofii impreuna cu kaiserul si lasam pana cartofii prind o crusta,adaugand apoi si varza tocata fasii.Lasam sa se intrepatrunda...Citeste continuarea
Ciorba cu ciupercute
Postat de: eclerash in CiorbeCarnea se pune la fiert. Se toaca legumele si se calesc in ulei de masline.Se adauga si ciupercile spalate si taiate.Peste legume se adauga supa in care a fiert carnea ce a fost strecurata...Citeste continuarea
Cofferula
Postat de: divainbucatarie in PrajituriAmestecam mascarpone cu zaharul, 1 galbenus si cacao. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam al 2-lea galbenus, continuam sa mixam si punem si lichiorul Amaretto. Continuam sa amestecam pana se...Citeste continuarea
Conopida la otet
Postat de: sabiradu in ConserveSe spala conopida,se rupe buchetele se pune in borcan.Se dizolva zaharul in otet cu apa si apoi se umple borcanul.A doua zi se mai completeaza cu conopida sau cu gogosari pentru ca se lasa destul...Citeste continuarea
Chec din dovleac
Postat de: ionela2682 in PrajituriIncepem cu prepararea piureului de dovleac: -dovleacul se spala ,se taie in doua si se da la cuptor pana se inmoaie, -se curata de pe coaja cu ajutorul unei linguri si se paseaza. Incepem...Citeste continuarea
Choco cookies Husanu
Postat de: ionix in PrajituriSe amesteca cu o lingura de lemn untul si zaharul intr-un bol mare, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusul si vanilia si se amesteca usor. Se adauga faina in ploaie, praful de cacao...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si nuca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe bat bine ouale cu sarea se pune laptele si faina,sincera sa fiu nu am masurat ,am luat punga si...torn dupa ochi. Sant clatite simple pe care toata lumea le face ,se pun vaniliile ,coaja de...Citeste continuarea
Chifle cu usturoi
Postat de: postavaru in PiineSe curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si...Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura
Postat de: ony in Ciorbese spala bine afumatura,se opareste si se pune la fiert in apa rece;se spumeaza iar cand incepe sa fiarba se pregateste zarzavatul;se pune si o lingurita de delikat sau orice alt concentrat si se...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: ony in Mancaruri de legumese rupe conopida buchetele,se fierbe in apa cu sare;knd s-a racit se face un aluat de clatite mai grosut din oua faina si apa care se sareaza si se condimenteaza dupa preferinte;se incinge uleiul...Citeste continuarea
Chec alb/negru cu nuca si budinca...
Postat de: corina241 in Prajituricrema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de...Citeste continuarea
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta
Postat de: kamy in PuiCand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga. Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa...Citeste continuarea
Chiftele dietetice de pui cu salata...
Postat de: jurnalulanei in Aperitive / GarnituriToate aceste ingrediente se amesteca , se formeaza chiftelutele , se aseaza pe hirtie de copt si se lasa la cuptor pina se rumenesc. Citeste continuarea
Cartofi rantaliti si pulpe de pui...
Postat de: miha in Mancaruri cu carnePentru ca mi-a mai ramas niste za'atar de la painea arabeasca l-am folosit pentru a condimenta carnea de pui. A fost foarte bun. La fel de bun este si pentru carnea la gratar. Cele 2 linguri...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legumeSe spala bine ,se curata ciupercile, apoi se taie "piciorusele" ciupercilor; Se amesteca branza de vaci cu telemeaua de vaca, cu sunca taiata marunt cu mararul tocat si picioarele...Citeste continuarea
Clatitele de dimineata ;)
Postat de: corina241 in Prajituriouale si zaharul sunt amestecate bine intr-un castron unde adaugam pe rand laptele,apa minerala,uleiul si apoi faina pana obtinem un aluat de o consistenta mai groasa decat cea a smantanei...Citeste continuarea
Chiftelute de peste
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata pestele se taie bucati, se scot intestinele ...bla bla stiti voi Se pun bucatile de carne la fiert in apa cu putina sare,se fierb 10-15 minute. se scoate pestele in apa se lasa la...Citeste continuarea
Ciorbita de cartofi
Postat de: mamaieelena in CiorbeIntr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata zarzavaturile se taie in bucatele ,cartofii se curata si se taie cubulete(cartofii se pun doar la final) Jumatate de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert in apa...Citeste continuarea
Ciorbă din aripi curcan
Postat de: ionix in CiorbeAripile de curcan se transeaza, se curata si se pun la oparit. Dupa ce le-am oparit, le scoatem si le spalam cu apa calda. Legumele se pregatesc astfel: morcovii dati pe razatoare, ceapa taiata...Citeste continuarea
Carnati/cremwursti in foietaj
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriFoietajul se lasa la temperatura camerei pt aa se dezgheta. Se taie apoi fasiute subtiri se presara cu banza sau cascaval ras si se infasoara pe cate un carnat/cremwurst. se unge cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: gaby_d in CiorbeFasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece (cam....4L) Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte. Cand e fiarta aproape de tot, (se mai completeaza cu apa...Citeste continuarea
Carnaciori inveliti in foietaj
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriLasam foietajul la dezgetat. taiem fasii subtiri cu care invelim carnaciorii, sau fiecare dupa imaginatie. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram mac deasupra. Punem carnaciori...Citeste continuarea
Cosulete din foietaj cu icre
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriLasam foietajul la dezgetat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam forme rotunde, iar cu ajutorul unui pahar mai mic decupam marginile pe care le suprapunem peste cele rotunde, intre...Citeste continuarea
Clatite cu branza de vaci la cuptor
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pe rand uleiul, iaurtul, laptele, esenta de vanilie si faina. Vom obtine o compozitie fluida, putin mai...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu smantana
Postat de: gugugh in PuiMai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem...Citeste continuarea
Chec cu cacao si nuca
Postat de: marinicayou10 in DulciuriSe separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: marinicayou10 in CiorbeSe spala bine carnea si se taie in bucati.Se pune la fiert intr-o oala mare.Dupa ce a dat in cateva clocote se arunca apa,se spala carnea si se pune din nou la fiert.Cand este pe jumatate...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: marinicayou10 in Aperitive / GarnituriSe curata si spala bine ciupercile si se pun cu coditele in jos ca sa se scurga de apa.Intr-o tava punem o folie de aluminiu sau hartie de copt,o ungem cu ulei si asezam ciupercile cu coditele in...Citeste continuarea
Chec cu zmeura
Postat de: vanilla in PrajituriOuale si zaharul se bat spuma cu mixeul la viteza medie. Se adauga apoi uleiul si se mixeaza pana ce se incorporeaza. Se repeta aceiasi operatiune si cu laptele si esenta de vanilie. Faina se...Citeste continuarea
Crochete de pui
Postat de: bitza in PuiMod de preparare: pieptul de pui se taie bucati si se trece prin masina de tocat sau se marunteste la robot.Se adauga usturoiul,sarea si piperul si se omogenizeaza. Se adauga 1 ou si faina si...Citeste continuarea
Crochete
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriIncepem prin a framanta bine carnea(astfel vor fi mai pufose crochetele) si apoi adaugam ceapa,cartoful si usturoiul date in prealabil pe razatoare.Punem si oul.Adaugam painea care a fost mai...Citeste continuarea
Clatite cu sos de ciocolata cu cafea
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul pana isi dubleza volumul. Se adauga apa minerala, esenta de rom si apoi faina in ploaie, pana se obtine un aluat de consistenta smantanii....Citeste continuarea
Ciuperci in sos alb
Postat de: jurnalulanei in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se calesc intr-o jumatate de lingura de unt; Separat se prepara un sos alb dintr-o jumatate de lingura de unt+ o lingura de faina stinse in zeama de carne ( osul de piept...Citeste continuarea
Clatite umplute cu branza si spanac
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriPentru clatite procedam astfel: intr.un castron punem toate ingredientele si le omogenizam bine(cantitatile de lapte , apa minerala , faina se pun in functie de cate clatite se doreste sa iasa)....Citeste continuarea
Clatite cu gem de macese
Postat de: carla27carla in Dulciurise bat ouale intregi cu 2 linguri zahar,cu praful de sare si cu zaharul vanilat,se adauga faina,lapte si apa pana se face un aluat care curge.se adauga uleiul in aluat si se lasa sa se odihneasca...Citeste continuarea
Cartofi gratinati
Postat de: gugugh in Mancaruri de legumecarofii se curata si se taie felii subtiri. usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. se adauga apoi cartofii...Citeste continuarea
Cartofi copti cu sunca si cascaval
Postat de: gugugh in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici. Se taie sunca si...Citeste continuarea
Cozonac briosa
Postat de: gugugh in DulciuriSe poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas...Citeste continuarea
Ciupercute
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca. Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe...Citeste continuarea
Chicken Nuggets
Postat de: postavaru in PuiSe curata pieptul de pui si se taie fasii de aproximativ 5 cm. Se condimenteaza cu sare si piper sau condiment pentru pui. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se...Citeste continuarea
Chec sah
Postat de: eclerash in DulciuriSeparam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc in 13 linguri de apa(il adaugam...Citeste continuarea
Ciorbiţă de pui,cu porumb şi...
Postat de: Cristina_Vivi in CiorbeSe spala pieptul de pui, se taie fasii sau bucatele, si se pun la fiert in apa. Cand pieptul de pui este aproape fiert se adauga amestecul mexican decongelat, se lasa sa fiarba. Cand este...Citeste continuarea
Chec de vara cu visine
Postat de: housy in Dulciuri- se bat ouale, zaharul si uleiul cu mixerul - faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castron - cele doua mixuri se incorporeaza una-n alta, se omogenizeaza - se da...Citeste continuarea
Ciorba de fasole tarcata cu ciolan...
Postat de: nadina73 in Supe/CiorbeSe pune fasolea in apa de seara pana dimineata (va fierbe mai repede) A doua zi se arunca apa de pe fasole si se spala bine. Se pune la fier ciolanul sa dea cateva clocote pentru a fi mai...Citeste continuarea