Ciulama de pui
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe caleste ceapa taiata marunt in ulei dupa care se pune boiaua dulce si carnea taiata bucatele. Se lasa sa se caleasca carnea 5 minute dupa care se pun 2 cani de apa ,sare si bucatele de...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare din piept de pui
Postat de: maria_claudia in Supe/CiorbeCeapa, ardeiul si morcovul se toaca marunt si se calesc in ulei, apoi se pune apa, orezul si delikatul. Cand incepe sa fiarba se adauga perisoarele facute din: carne, putin orez si putin delikat....Citeste continuarea
Costite afumate cu varza calita si...
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneIncepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza, se adauga boia, vegeta, apa, ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1...Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci in vin
Postat de: housy in Aperitive / GarnituriPrima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei....Citeste continuarea
Cartofi cu dinti
Postat de: eclerash in Aperitive / GarnituriCartofii se curata si se spala.Ii taiem in felii insa nu pana la capat,ii punem intr-o tava de teflon,ii stropim cu ulei de masline si ii dam la cuptor.Cand sunt aproape gata ii scoatem si...Citeste continuarea
Ciulama de pui
Postat de: postavaru in PuiSe spala pieptul de pui, se taie bucatele si se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere. Se spumeaza de cate ori este necesar. Intre timp se taie ceapa marunt si se adauga peste carne. Se adauga...Citeste continuarea
Cartofi umpluti
Postat de: ony in Aperitive / GarnituriPui cartofii la fiert in coaja,cand sunt gata ii lasi sa se raceasca si intre timp calesti ceapa in 2 linguri de ulei de masline.Adaugi busuioc si oregano,apoi pui gogsarul taiat...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu peste
Postat de: ony in Aperitive / Garniturise rup coditele ciupercilor,se toaca,si se pun la calit in 2-3 linguri de ulei impreuna cu ceapa si gogosarul taiat cubulete;fileul de peste se opareste apoi se marunteste si se pune in...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Postat de: LALY in CiorbeAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa....Citeste continuarea
Carnaciori melc la gratar
Postat de: LALY in PorcCarnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc.Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se pun pe gratarul incins.Se...Citeste continuarea
Ceafa de porc si carnati la cuptor...
Postat de: carla27carla in Porcse curata cartofii si se spala,apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pun feliile de ceafa de porc intr un vas de yena,se condimenteazacu vegeta,piper,cimbru si...Citeste continuarea
Carne de porc proaspata si...
Postat de: kamy in PorcAm pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: kamy in CiorbeAm pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece. Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: adasev12 in Ciorbeam pus carnea la foc in cca 3 l apa, am lasat sa iasa spuma si am curatat-o bine. am adaugat telina si ceapa intreaga, boabele de piper si am adaugat putina sare, am lasat sa fiarba domol.cand...Citeste continuarea
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi...
Postat de: gugugh in Mancaruri cu carneCiolanul se aseaza intr.o tava. se impaneaza cu catei usturoi si cuisoare. Se baga la cuptorul preincalzit in primele 10 min la foc iute apoi se pune folie de aluminiu si se reduce focul. Se lasa...Citeste continuarea
Ciuperci si legume la cuptor
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeAm curatat si spalat toate legumele. Cartofii i-am taiat in 4, Morcovii i-am taiat rondele subtiri, Ardeiul l-am taiat cubulete. Vanata am tait-o rondele, Ceapa verde la fel am tocat-o mai...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu umplutura de...
Postat de: gugugh in PrajituriPentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine si se mai fierbe putin. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Covrigei cu sare si miere
Postat de: adasev12 in Piinedrojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min la loc cald. se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se...Citeste continuarea
Chec cu ciuperci in foietaj
Postat de: adriana_bobu in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt ceapa si se trage in putin ulei. Ciupercile (mai putin 5 din ele) se spala si se toaca marunt adaugandu-se peste ceapa aflata pe foc . Dupa ce au fiert (cca 20 min)se adauga...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu salsa...
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturise curata cartofii si se dau pe razatoarea mica, se scurg bine de suc. se adauga un ou, usturoiul pisat , branza, pesmetul , sare, piper si s eamesteca f bine, se adauga si patrunjel verde taiat...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala bine oasele si se pun la fiert in oala cu apa.se spumuiesc,apoi se adauga burta taiata fideluta. Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare si se pune la calit in ulei. Se scot...Citeste continuarea
Ciorba de varza creata simpla
Postat de: adasev12 in Ciorbese taie ceapa marunt si ardeiul si se pun intr-o oala cu apa la fiert. se adauga si radacina si frunzele de telina, foile de dafin , si putina sare. se lasa la fiert cam 15 min apoi se adauga...Citeste continuarea
Corabioare cu ton si hering
Postat de: corina241 in Tonluam lamaile le spalam,le taiem pe jumatate si scoatem miezul. conserva de ton o scurgem bine de ulei si amestecam cu lingura de maioneza si obtinem o pasta peste care adaugam cateva picaturi...Citeste continuarea
Chifle simple
Postat de: ionix in PiineIncepem prin a face maiaua : Apa se pune sa se incalzeasca, impreuna cu zaharul. Apa calduta se pune peste drojdie si se presara faina. Se lasa la dospit vreo 20-30 de minute. Separat...Citeste continuarea
Cei mai buni castraveti murati pe...
Postat de: mitinita in ConserveSe pune pe fundul borcanului marar.Se adauga castraveti si usturoi,daca se foloseste si se continua pana se umple borcanul. Uneori pun marar numai la fund si deasupra,depinde cat am.Mereu se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta a la Miha
Postat de: danamatei in DulciuriClatite pufoase reteta Se mixeaza branza de vaci cu zaharul, se adauga apoi pe rand ouale, laptele, vanilia si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se unge tigaia cu o lingura de ulei si...Citeste continuarea
Ciorbita de pui
Postat de: corina241 in Ciorbecarnea se spala bine si se pune la fiert cu putina sare intr-o oala de 3,5 litri(asa am folosit eu).se da un clocot si apoi se strecoara sau se ia spuma fara a mai fi strecurata.in acest timp am...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postSe pune la calit ceapa impreuna cu ciupercile taiate subtirel,se tin pana se inmoaie dupa care adaugam faina,amestecand bine,apa,sare si piper , -tinem pe foc pana se ingroasa,la final adaugam...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: ionela2682 in Aperitive / GarnituriCiupercutele carora le-am inlaturat piciorusul se umplu cu branza si cascaval taiate cubulete,se sareaza ,pipereaza iar deasupra fiecarei ciuperci se va pune cate un cubulet mic de unt. Se pun...Citeste continuarea
COCKTAIL DE CAFEA CALDUT
Postat de: adasev12 in Cafeaam folosit ingredientele caldute, nici prea calde, dar nici de la frigider....ca, deh!...a venit frigul....brrrrrr!!! deci: toate ingredientele de mai sus se pun in shaker sau blender si se...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: lilik in Aperitive / Garnituriamestecam toate ingredientele si punem compozitia intr-o tava de chec,unsa si tapetata cu faina.dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 40 min(eu fac intotdeauna proba cu...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: kamy in CiorbeIn carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in...Citeste continuarea
Clatite brasovene
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. Ciupercile (sau carnea) se spala si se...Citeste continuarea
Clatite cu carne
Postat de: madi_marin in Mancaruri cu carneSe prepara clatitele : se bate foarte bine oul, apoi se adauga apa si faina pana obtinem cata cantitate dorim pentru clatite. Se adauga si 3 linguri cu ulei . Se coc clatitele si se pun...Citeste continuarea
Chutney iute din vinete
Postat de: Brindusa in ConserveTaie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore....Citeste continuarea
Chiftele de Königsberg (chiftele...
Postat de: gaby_d in PorcCeapa se taie marunt si se frige in margarina. Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se amesteca ceapa cu carnea tocata, painea, ouale, coaja de lamaie, nucsoara, sare si piper.Se...Citeste continuarea
Cuburi concentrate de legume
Postat de: lia in ConserveAm curatat legumele, le-am taiat felii (inafara de frunzele de arpagic)si le-am pus la fiert, la abur, pentru 15’. Cand sau racit le-am tocat bine, cu robotul de bucatarie, am spalat si...Citeste continuarea
Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Postat de: miha in Mancaruri de legumeCartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam,...Citeste continuarea
Ciulama cu pui si ciuperci
Postat de: miha in PuiCeapa tocata marunt se caleste usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu, perpelindu-le pe toate partile. Adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Clatite cu spanac (Crespelle di...
Postat de: Adinuta in Mancaruri de legumePasul 1: Din oua, lapte, ulei de masline, faina si un praf de sare am facut clatitele. Tigaia mea este destul de lata si mi-au iesit cam 6. Pasul 2: Spanacul dezghetat, din care am...Citeste continuarea
Cartofi aurii cu rulada de pui
Postat de: bitza in PuiCartofii se curata si se pun intregi la fiert.Se lasa la fiert pana intra furculita in ei(nu foarte bine). Pieptul de pui se taie in 2 si fiecare bucata pe jumatate dar nu pana la baza.Se bate...Citeste continuarea
Ciocanele de pui cu legume la cuptor
Postat de: adasev12 in Puiciocanelele se sareaza, se pipereaza, se pune ulei de masline extravergin, oregano si se freaca f bine sa se imbibe pe toate partile. se taie usturoiul bucatele mai mici , se cresteaza fiecare...Citeste continuarea
Ciorba de conopida
Postat de: adasev12 in Ciorbese pune carnea la fiert si se spumeaza pana nu mai scoate spuma deloc. acum se adauga o parte din zarzavat: ceapa intreaga si telina( e f bun si radacina de patrunjel, din pacate eu aici nu...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: bitza in CiorbePieptul de pui se pune intr-o oala cu apa la fiert.Cand fierbe se ia spuma si se scoate pieptul de pui,care se taie bucati.Ceapa se toaca marunt,ardeiul si morcovul cubulete si se pun toate in...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: lacrimioara in CiorbeSe pun legumele la fiert, morcovul si pastarnacul date prin razatoare, ceapa si ardeiul tocate marunt. intre timp facem perisoarele: amestecam carnea cu painea inmuiata ,punem orezul...Citeste continuarea
Caracatita in sos picant
Postat de: gusti in Fructe de mareCaracatita mea avea maruntaiele scoase, la fel si osul (pentru cele cu maruntaie explica AICI Sylvia modul de curatare), asa ca am pus-o la fiert in "court-buillon" pentru 40-60 de...Citeste continuarea
Clatite Iraniene/Persane
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe amesteca toate ingredientele. Se prajesc si se servesc cu frisca sau miere sau gem sau sirop. Citeste continuarea
Cartofi cu ficatei la cuptor
Postat de: bitza in PuiCartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb pe jumatate(sa intre furculita in ei) in apa cu sare.Ficateii se pun intr-o tigaie cu ulei si se "calesc"putin.Cartofii se aseaza in...Citeste continuarea
Ciorbă din piept de porc
Postat de: ionix in CiorbeDupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -Morcovul taiat cubulete -gogosarii taiati cubulete - pastarnacul taiat fasii mai groase...Citeste continuarea
Chiftele de legume (2)
Postat de: Adinacarla in Mancaruri de legumeAm pus muraturi asortate unde am folosit si conopida. Si mi-a ramas 1/2 dintr-o conopida. Am fiert conopida in apa cu sare, dupa ce a fiert am maruntit-o cu ajutorul unei furculite. Morcovul si...Citeste continuarea