Chec aperitiv
Postat de: LALY in Aperitive / GarnituriTaiem sunca si castravetii cubulete.Cascavalul si branza le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron punem faina si praful de copt si amestecam.Intr-un alt castron mai mare spargem...Citeste continuarea
Candy Chocolate Muffins
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul apoi...Citeste continuarea
Copac aperitive cu fructe
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriPt inceput montam copaceleul. Spalam fructele. Marul si persica le taiem cubulete. Trecem la impodobirea copacului:D Infigem usor strugurii si cubuletele de mar si piersica in...Citeste continuarea
Chec din albusuri
Postat de: postavaru in PrajituriSe bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt iar apoi nucile si stafidele. La final se adauga untul topit...Citeste continuarea
Cartofi cu ochiuri la cuptor (by...
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeSe curata cartofii si se taie felii destul de groase. Se pun in tava si se adauga ulei, cimbru, boia si sare. Se amesteca bine. Se adauga apa si se da la cuptor. Cand sunt gata cartofii se...Citeste continuarea
Catina cu miere, la borcan - pt...
Postat de: cristinne in ConserveSe foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati si...
Postat de: epurasha2bb in Mancaruri cu carneCartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase si daca sunt prea mari se injumatatesc.Se pun intr-o tava pt.cuptor si se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul feliute,ardeiul...Citeste continuarea
Compot de struguri negri
Postat de: gaby_d in Sirop / CompotSpalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine. Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta). Intr-o oala mare punem apa...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: vero_closca in Mancaruri de legumecureti conopida si o lasi pt 15 minute in apa cu putina sare apoi o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa usor sarata.o fierbi pe jumatate apoi o pui sa se scurga bine. amesteci...Citeste continuarea
Cotlet cu ierburi aromate
Postat de: vero_closca in Porcse amesteca untul cu verdeturile tocate fin si cu condimente dupa gust.carnea spalata si uscata bine se unge pe o parte cu unt si se aseaza intr-o tava.se toarna supa si se da la cuptor la foc...Citeste continuarea
Cornulete sarate
Postat de: lacrimioara in Aperitive / GarnituriSe pune drojdia cu putin lapte la dospit,dupa ce a dospit se pune peste faina si se amesteca cu restul de ingrediente: untura,sare,laptele caldut cate putin pana devine un aluat elastic. La...Citeste continuarea
Ciorbita de fasole cu cimbru
Postat de: jolygina in CiorbePunem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea), Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele,...Citeste continuarea
Clatite cu cas si cascaval
Postat de: burdulea56 in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul fainii, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de...Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriOuale le batem bine cu un praf de piper si delikat. Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet. Feliile de...Citeste continuarea
Cosulete de toamna cu struguri si...
Postat de: alinutza1983 in Prajituriuntul se topeste la microunde cu cateva ore inainte, apoi se lasa la racit in momentul in care este suficient de rece, se toarna peste albusurile batute spuma cu zahar; la final se...Citeste continuarea
Chiftelute de soia
Postat de: C_Luana_M in Aperitive / GarnituriSe fierb granulele de soia conform instructiunilor de pe pachet (in 2 l apa, timp de vreo 15 minute), se scurg bine de apa, apoi se amesteca cu oul, sarea,...Citeste continuarea
Conserva de vinete cu ardei si...
Postat de: corina241 in ConserveVinetele se taie rondele de 1 cm, se prajesc putin in ulei si se scot pe un prosop de hartie. Se prepara saramura din toate ingredientele si se lasa sa dea in clocot. Ardeii se taie fasii...Citeste continuarea
Ciorbita din oase de vita cu legume...
Postat de: epurasha2bb in CiorbeCum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se...Citeste continuarea
Choux a la creme II
Postat de: bitza in Prajituri1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se...Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: bitza in Sirop / CompotPerele se spala,se curata de coaja,se scot semintele si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin,apoi se ad auga feliile de pere si se fierb pana se...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: bitza in Sirop / Compot1.Piersicile se spala,se curata de coaja,se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana se leaga putin,apoi se adauga feliile de piersica si se fierb pana se...Citeste continuarea
Cozonacei mici crosetati cu nutella...
Postat de: Sylvia in PrajituriAluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore. Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella....Citeste continuarea
Ciorba de varza cu afumatura-...
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune...Citeste continuarea
Cupcakes cu banane si ciocolata
Postat de: miha in PrajituriCiocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa...Citeste continuarea
Costite de miel cu omleta
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe taie costitele de miel bucatele si se pun la fiert cu ceapa taiata bucatele mai mari ,o feliuta de ardei rosu,sare si piper, se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora,se completeaza cu apa...Citeste continuarea
Chiftele marinate
Postat de: izulika in Mancaruri cu carneCarnea se pune intr-un castron mai mare dupa care se adauga peste ceapa verde tocata rondele,mararul,patrunjelul,condimentele, cele 2 linguri de faina, oul si usturoiul dupa care se amesteca bine...Citeste continuarea
Ciorba de Legume
Postat de: izulika in CiorbeSe curata cartofii,telina,gulia,pastarnacul si se taie cubulete, dupa care curatam si restul de legume si le tocam.Intr-o oala punem apa iar cand da in clocot adaugam cartofii si ceapa tocata...Citeste continuarea
Chinchard la cuptor cu legume
Postat de: Sylvia in PesteL-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin. L-am servit cu o...Citeste continuarea
Ceapa rosie murata
Postat de: bitza in Conserve1. Ceapa se curata si se taie rondele.Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de piper.2. Din apa,otet,sare si zahar se fierbe un lichid care se toarna...Citeste continuarea
Ciocănele la cuptor cu piure şi...
Postat de: ionix in Puipreparare ciocanele: intr-o tava mai mica punem apa, uleiul si sosul de soia....Citeste continuarea
Carnaciori "melc"
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneTaiem carnatii in bucati de circa 20 cm., ii infasuram sub forma de melc si infigem un betisor de frigaruie ca sa nu se desfaca in timpul frigerii.Ungem carnatii cu putin ulei si ii asezam intr-o...Citeste continuarea
Ciorbita cu perisoare
Postat de: ionix in CiorbeIntr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa. Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic. Adaugam si morcovii...Citeste continuarea
Clatite impaturite cu ciuperci
Postat de: anisoara in Mancaruri cu carneCiupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute. Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu...Citeste continuarea
Clatite cu sos de caise
Postat de: Anamaria7 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele si apoi se coc clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Aveti grija sa nu le coaceti groase (2mm e destul) pentru ca altfel o sa se rupa la rulare....Citeste continuarea
Caramela din banane
Postat de: anisoara in DulciuriIn tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o...Citeste continuarea
Chec jumi-juma
Postat de: housy in Prajiturise bat la mixer ouale cu zaharul si zaharul vanilinat apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul se presara un praf de sare se continua mixarea se...Citeste continuarea
Ciorba de toamna
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete...Citeste continuarea
Conopida cu carne
Postat de: Corina33 in PorcSe desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare cca 5-6 minute, apoi se scurge de apa. Bucata de carne se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: adriana_bobu in CiorbeSe pune la fiert burta si rasolul cca 1 ora si 1/2, dupa care se-ncearca burta daca a fiert , iar in cazul in care nu intra furculita cu usurinta in ea se continua...Citeste continuarea
Cornulete cu dulceata
Postat de: lacrimioara in Prajituriuntul impreuna cu branza philadelphia la temperatura camerei se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga faina. O sa iasa un aluat moale care se pune in folie si se da la frigider 2 -3 ore. Se...Citeste continuarea
Chec marmorat
Postat de: LALY in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Peste galbenusuri se adauga uleiul,iaurtul,esenta...Citeste continuarea
Ciorba a la grec de pui
Postat de: diaconta in CiorbePieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza. Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi...Citeste continuarea
Ciorba de caras
Postat de: ionix in CiorbeCeapa se taia marunt si se pune la calit in uleiul incins. Peste ceapa se pune morcovul taiat cubulete, pastarnacul taiat fasii si se lasa un pic pana se inmoaie ceapa. Se...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta rapida si...
Postat de: lia in DulciuriClatite pufoase reteta Facem aluatul de clatite din ingredientele de mai sus. Incingem tigaia, o stropim cu putin ulei si cu un polonic, punem aluat in fiecare adancitura a tigaii, pana la...Citeste continuarea
Ciorba de broccoli cu ciuperci
Postat de: lia in CiorbeCuratam si spalam bine toate legumele. Broccoli-ul il desfacem in buchetele. Radacinoasele le dam pe razatoarea mare, ardeii ii taiem cubulete, ceapa o tocam marunt,...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: vero_closca in Ciorbemorcovul si patrunjelul le dai pe razatoarea mare,ceapa si ardeiul le tai cubulete.pui zarzavatul impreuna cu burta intr-o oala cu 4 l de apa si lasi sa fiarba pana cand burta este moale.daca apa...Citeste continuarea
Crema de ciuperci cu pui
Postat de: LALY in PuiSe curata ciupercile,se spala se taie si se pun la fiert (doar 1,2kg),in 2 litri de apa si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert bine ciupercile,le scurgem de apa (nu aruncam apa),si cu...Citeste continuarea
Chiftelute de conopida
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturizdrobesti conopida si o amesteci cu usturoiul pisat,piper,sare,ouale batute,branza rasa,patrunjelul tocat,bicarbonatul si faina.iei cu lingura si formezi chiftelute pe care le prajesti in...Citeste continuarea
Cartofi cu oua ochiuri la cuptor
Postat de: pusikmea in Aperitive / GarnituriCuratam si taiem cartofii felii putin mai groase, nu chiar ca pt cartofi pai ( pt ca se lipesc), ii punem intr-o tava, ii ungem cu ulei, ii condimentam cu piper, boia, cimbru, apoi punem un...Citeste continuarea
Caras cu sos de rosii si capere,la...
Postat de: medioto59 in PesteCuratam si spalam pestele.Il condimentam cu sare si piper .Il asezam intr-o tava si asternem combinat rondele de dovlecel si fasii de ardei gras.Pregatim un sos din :ulei de masline, vin ,...Citeste continuarea