Castraveti murati reteta casei
Postat de: Sylvia in ConservePreparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: Sylvia in ConservePreparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: medioto59 in DulciuriPunem intr-un vas faina, zaharul ,cacao si amestecam bine.Adaugam pe rand laptele, uleiul si ouale.Mixam bine.La final adaugam praful de copt pe care l-am dizolvat in putina zeama de lamaie si mai...Citeste continuarea
Ciorba la ceaun
Postat de: ela in CiorbeSe curata ceapa si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie cubulete,morcovul la fel. Intr-o oala se pune putin ulei si lceapa,ardeiul si morcovul,se calesc putin.Se adauga carnea si se...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: maria_claudia in DulciuriSe formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa...Citeste continuarea
Cacciatore (friptura in stil...
Postat de: postavaru in PuiSe curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie...Citeste continuarea
Ceapa murata cu rozmarin
Postat de: lia in ConserveSe curata ceapa si se spala. La fel curatam, spalam si taiem in felii, hreanul.Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plic. In borcane de 800g, bine spalate si uscate, indesam ceapa, cu...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii
Postat de: lira in ConserveCum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul...Citeste continuarea
Castraveti la otet
Postat de: luminita20_2006 in ConserveCastravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna...Citeste continuarea
Crap in sos rosu cu usturoi
Postat de: laylalala in Crap / CarasIncinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul de rosii cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahar si sare de mare dupa gust.Cuarata...Citeste continuarea
Crema de iaurt si smantana
Postat de: silvi0ara in ClasiceSe amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga cu o sfoara si se lasa la scurs pana a...Citeste continuarea
Ciocanele in vas roman
Postat de: LALY in PuiSe spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai...Citeste continuarea
Cotlet fraged cu rosii cherry...
Postat de: vero_closca in Porcse condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: LALY in Muraturi1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se adauga 1 lingurita de sare,2...Citeste continuarea
Cartofi cu mustar
Postat de: yafa in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi. Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam. Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin...Citeste continuarea
Costine cu miere la tigaie
Postat de: yafa in PorcAmestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. ...Citeste continuarea
Clatite cu nutela si banane
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala,...Citeste continuarea
Clatite cu cacao si frisca
Postat de: pusikmea in DulciuriFrecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul,...Citeste continuarea
Compot de prune.
Postat de: LALY in Conserve1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecel
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeSe curata dovlecelui si se scot semintele. Se de pe razatoarea cu ochiuri mari Se pune putina sare si se lasa 10 minute ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se amesteca cu oul, branza,...Citeste continuarea
Cornuri cu nuca si marmelada
Postat de: LALY in Prajituri1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe spala bine cartofii si ouale si se pun la fiert impreuna intr-o cratita mare cu apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se taie rondele. Se unge cu...Citeste continuarea
Clatite cu frisca si struguri
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat ouale cu laptele, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina. Din aceasta compozitie se coc intr-o tigaie unsa cu unt aprox. 8 clatite mai grosute. Se spala bine boabele...Citeste continuarea
Coaste de porc cu spanac
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneCoastele se spala,se taie,se condimenteaza si se pun la marinat intr-un amestec de iaurt,ketchup iute,sos de soia si mustar. Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se pun la cuptor(eu...Citeste continuarea
Cartofi copti umpluti cu branza
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe spala cartofii bine , se lasa cu coaja,de preferat sa fie cartofi medii, ai mei au fost iarasi gigantici(aici toate sant gigantice) si se coc mai greu, se dau la cuptor pentru 40 minute,...Citeste continuarea
Chiftelute cu motz
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si cocos
Postat de: housy in DulciuriALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul l-am...Citeste continuarea
Cozonac pufos
Postat de: maria_claudia in DulciuriAluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de...Citeste continuarea
Chec cu banane si iaurt
Postat de: postavaru in PrajituriSe amesteca iaurtul, zaharul, cacaoa, amidonul si banana si se lasa deoparte. Se face aluatul: Se amesteca untul moale cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale, iar apoi iaurtul si la...Citeste continuarea
Cheesecake cu sos de capsuni
Postat de: Oana in PrajituriBiscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau...Citeste continuarea
Compot de pere
Postat de: ionix in ConservePerele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot....Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: ionix in ConservePrunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: ionix in ConserveCastravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Se spala castravetii si se usuca bine, nu...Citeste continuarea
Ciorba de pastai uscate cu afumatura
Postat de: Sylvia in CiorbeIn acele vremuri oamenii stiau altfel decat in zilele noastre sa isi asigure traiul zilnic si isi conservau bucatele in asa fel incat si in zilele lungi de iarna sa nu duca lipsa de nimic....Citeste continuarea
Ciocănele în vin la cuptor
Postat de: ionix in PuiCarnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea...Citeste continuarea
Cod marinat in lapte cu ardei copti
Postat de: vero_closca in Pestese curata pestele,se portioneaza si se pune in lapte la rece pt 30 minute. ardeii se coc, se curata si se aseaza pe un platou. usturoiul se toaca foarte fin, se amesteca cu sare,piper,ulei de...Citeste continuarea
Ciorba de salata creata cu bacon
Postat de: nadina73 in CiorbeSe curata usturoiul si se piseaza marunt se caleste in ulei cu baconul taiat bucatele. Salata se taie marunt si se pune peste baconul prajit,se lasa sa se caleasca 5 minute dupa care se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu fasole frecate
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postCiupercile se curata, se scot piciorusele se condimenteaza cu sare si piper,se prajesc in putin ulei. Fasolea se zdrobeste bine si se amesteca cu putina sare. Ceapa se taie pestisori si se...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei dreasa cu ou
Postat de: medioto59 in CiorbeTaiem cubulete dovleceii si ardeiul gras, ceapa o taiem marunt , morcovul il dam prin razatoare si punem la fiert in apa cu putina sare.Eu am avut putina grasime de la...Citeste continuarea
Ciorba de tarhon
Postat de: mimmi in CiorbePunem la calit ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga sare,piper boia,se pune costita taiata se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este fiarta...Citeste continuarea
Caras romanesc la gratar
Postat de: Sylvia in PesteAvem nevoie de caras romanesc, eu tare m-am bucurat sa il gasesc ca aveam pofta de un peste romanesc. L-am condimentat subtil cu un amestec facut din ulei de masline, sare, piper si niste...Citeste continuarea
Carnaciori romanesti la gratar :)...
Postat de: Sylvia in PorcSe ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul pentru frigarui prin ei . Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un...Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Corina33 in Aperitive / GarnituriSe curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe). Se prepara un sos din...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriAmestecam intr-un vas faina cu praful de copt .Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii si...Citeste continuarea
Ciambella cu ananas
Postat de: adasev12 in Prajiturise amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul, sucul de ananas, sarea si mai apoi faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza f bine sa se amestece . se toarna compozitia intr-o...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem
Postat de: bitza in PrajituriSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati...Citeste continuarea
Conopida cu ardei capia
Postat de: Sylvia in MuraturiSe cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde si cate o frunza de...Citeste continuarea
Ciuperci champignon cu telemea si...
Postat de: Anamaria7 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala, se taie coditele (care se pot folosi pentru tocanite, de ex) si se curata de pielita. Branza telemea se rade si se amesteca bine cu oul si mararul. Usturoiul se taie...Citeste continuarea
Cremes
Postat de: Sylvia in PrajituriPreparare : cele 5 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi se adauga 10 linguri de faina pline si apoi...Citeste continuarea
Cartofi ţărăneşti în ceaun
Postat de: ionix in PorcCartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii. Intr-un ceaun...Citeste continuarea