A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Castraveti murati reteta casei

Postat de: Sylvia in Conserve

 Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: Sylvia in Conserve

 Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de...Citeste continuarea

Chec cu cacao

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Punem intr-un vas faina, zaharul ,cacao si amestecam bine.Adaugam pe rand laptele, uleiul si ouale.Mixam bine.La final adaugam praful de copt pe care l-am dizolvat in putina zeama de lamaie si mai...Citeste continuarea

Ciorba la ceaun

Postat de: ela in Ciorbe

Se curata ceapa si se toaca marunt.Ardeii se curata si se taie cubulete,morcovul la fel. Intr-o oala se pune putin ulei si lceapa,ardeiul si morcovul,se calesc putin.Se adauga carnea si se...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Se formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa...Citeste continuarea

Cacciatore (friptura in stil...

Postat de: postavaru in Pui

Se curata si se spala pulpele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pun in tigaia cu ulei si se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit se pun intr-un vas pentru cuptor Ceapa si usturoiul se taie...Citeste continuarea

Ceapa murata cu rozmarin

Postat de: lia in Conserve

Se curata ceapa si se spala. La fel curatam, spalam si taiem in felii, hreanul.Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plic. In borcane de 800g, bine spalate si uscate, indesam ceapa, cu...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: lira in Conserve

Cum se face sucul de rosii. Rosiile se curata de cotoare, dupa care se dau prin storcatorul de fructe. Eu am avut rosii foarte zemoase asa ca am mai bagat pulpa ulterior pentru ca ramasese destul...Citeste continuarea

Castraveti la otet

Postat de: luminita20_2006 in Conserve

Castravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna...Citeste continuarea

Crap in sos rosu cu usturoi

Postat de: laylalala in Crap / Caras

Incinge cuptorul la 200˚C.Aseaza crapul intr-un vas termorezistent. Intr-un vas amesteca bulionul de rosii cu vinul, amidonul alimentar, pesto rosso, zahar si sare de mare dupa gust.Cuarata...Citeste continuarea

Crema de iaurt si smantana

Postat de: silvi0ara in Clasice

  Se amesteca iaurtul cu smantana intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga   cu o sfoara si se lasa la scurs pana a...Citeste continuarea

Ciocanele in vas roman

Postat de: LALY in Pui

Se spala ciocanelele si se sterg cu un prosop absorbant.Se condimenteaza cu sare si condimente. Cartofii se curata si se pun intregi daca sunt mai mici,sau se taie pe jumatate daca sunt mai...Citeste continuarea

Cotlet fraged cu rosii cherry...

Postat de: vero_closca in Porc

se condimenteaza cotletul cu ierburile aromate,cu piper si se se pun intr-o tigaie de teflon cu cele 2 linguri de ulei. cand se albeste carnea pe o parte se intoarce repede pe cealalta parte si...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: LALY in Muraturi

1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se adauga 1 lingurita de sare,2...Citeste continuarea

Cartofi cu mustar

Postat de: yafa in Aperitive / Garnituri

Curatam si spalam cartofii. Ii taiam in cuburi. Amestecam mustarul, otetul, boabele de mustar si asezonam. Incorporam in sosul rezultat cartofii si ii depunem apoi pe o tava unsa cu putin...Citeste continuarea

Costine cu miere la tigaie

Postat de: yafa in Porc

Amestecam uleiul cu mierea si sosul sweet chilli. Spalam carnea si o asezam in acest amestec intorcand pe ambele parti, acoperim cu folie alimentara si lasam cam 15 minute la odihna. ...Citeste continuarea

Clatite cu nutela si banane

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sare, esenta de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa minerala,...Citeste continuarea

Clatite cu cacao si frisca

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul,...Citeste continuarea

Compot de prune.

Postat de: LALY in Conserve

1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecel

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Se curata dovlecelui si se scot semintele. Se de pe razatoarea cu ochiuri mari Se pune putina sare si se lasa 10 minute ca sa-si lase zeama. Se stoarce si se amesteca cu oul, branza,...Citeste continuarea

Cornuri cu nuca si marmelada

Postat de: LALY in Prajituri

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se spala bine cartofii si ouale si se pun la fiert impreuna intr-o cratita mare cu apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se taie rondele. Se unge cu...Citeste continuarea

Clatite cu frisca si struguri

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Se bat ouale cu laptele, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina. Din aceasta compozitie se coc intr-o tigaie unsa cu unt aprox. 8 clatite mai grosute. Se spala bine boabele...Citeste continuarea

Coaste de porc cu spanac

Postat de: diaconta in Mancaruri cu carne

Coastele se spala,se taie,se condimenteaza si se pun la marinat intr-un amestec de iaurt,ketchup iute,sos de soia si mustar. Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se pun la cuptor(eu...Citeste continuarea

Cartofi copti umpluti cu branza

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se spala cartofii bine , se lasa cu coaja,de preferat sa fie cartofi medii, ai mei au fost iarasi gigantici(aici toate sant gigantice) si se coc mai greu, se dau la cuptor pentru 40 minute,...Citeste continuarea

Chiftelute cu motz

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cocos

Postat de: housy in Dulciuri

  ALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul l-am...Citeste continuarea

Cozonac pufos

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

 Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de...Citeste continuarea

Chec cu banane si iaurt

Postat de: postavaru in Prajituri

Se amesteca iaurtul, zaharul, cacaoa, amidonul si banana si se lasa deoparte. Se face aluatul: Se amesteca untul moale cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale, iar apoi iaurtul si la...Citeste continuarea

Cheesecake cu sos de capsuni

Postat de: Oana in Prajituri

Biscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau...Citeste continuarea

Compot de pere

Postat de: ionix in Conserve

Perele se spala bine, se scoate cotorul si se taie in 6 felii. Asezam perele in borcane, sa fie cam in 3/4 din borcan. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana dau in clocot....Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: ionix in Conserve

Prunele se spala bine, le scoatem samburii si le uscam. Le asezam in borcane, asta pentru a ne fi mai usor cand oparim cate o portie de borcan. Intr-o oala mare punem apa si zaharul...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: ionix in Conserve

Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti. Se spala castravetii si se usuca bine, nu...Citeste continuarea

Ciorba de pastai uscate cu afumatura

Postat de: Sylvia in Ciorbe

 In acele vremuri oamenii stiau altfel decat in zilele noastre sa isi asigure traiul zilnic si isi conservau bucatele in asa fel incat si in zilele lungi de iarna sa nu duca lipsa de nimic....Citeste continuarea

Ciocănele în vin la cuptor

Postat de: ionix in Pui

Carnea de pui se spala bine si se curata de puf. Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea...Citeste continuarea

Cod marinat in lapte cu ardei copti

Postat de: vero_closca in Peste

se curata pestele,se portioneaza si se pune in lapte la rece pt 30 minute. ardeii se coc, se curata si se aseaza pe un platou. usturoiul se toaca foarte fin, se amesteca cu sare,piper,ulei de...Citeste continuarea

Ciorba de salata creata cu bacon

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Se curata usturoiul si se piseaza marunt se caleste in ulei cu baconul taiat bucatele. Salata se taie marunt si se pune peste baconul prajit,se lasa sa se caleasca 5 minute dupa care se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu fasole frecate

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Ciupercile se curata, se scot piciorusele se condimenteaza cu sare si piper,se prajesc in putin ulei. Fasolea se zdrobeste bine si se amesteca cu putina sare. Ceapa se taie pestisori si se...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Taiem cubulete dovleceii si ardeiul gras, ceapa o taiem marunt , morcovul il dam prin razatoare si punem la fiert in apa cu putina sare.Eu am avut putina grasime de la...Citeste continuarea

Ciorba de tarhon

Postat de: mimmi in Ciorbe

Punem la calit ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga sare,piper boia,se pune costita taiata se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este fiarta...Citeste continuarea

Caras romanesc la gratar

Postat de: Sylvia in Peste

  Avem nevoie de caras romanesc, eu tare m-am bucurat sa il gasesc ca aveam pofta de un peste romanesc. L-am condimentat subtil cu un amestec facut din ulei de masline, sare, piper si niste...Citeste continuarea

Carnaciori romanesti la gratar :)...

Postat de: Sylvia in Porc

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .  Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un...Citeste continuarea

Conopida la cuptor

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Se curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe). Se prepara un sos din...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt .Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii si...Citeste continuarea

Ciambella cu ananas

Postat de: adasev12 in Prajituri

se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga uleiul, sucul de ananas, sarea si mai apoi faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza f bine sa se amestece  . se toarna compozitia intr-o...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: bitza in Prajituri

Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati...Citeste continuarea

Conopida cu ardei capia

Postat de: Sylvia in Muraturi

  Se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si frunze de telina, punem apoi conopida si ardeii, mai alternam cu telina si cimbru, putin marar verde  si cate o frunza de...Citeste continuarea

Ciuperci champignon cu telemea si...

Postat de: Anamaria7 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala, se taie coditele (care se pot folosi pentru tocanite, de ex) si se curata de pielita. Branza telemea se rade si se amesteca bine cu oul si mararul. Usturoiul se taie...Citeste continuarea

Cremes

Postat de: Sylvia in Prajituri

  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi...Citeste continuarea

Cartofi ţărăneşti în ceaun

Postat de: ionix in Porc

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Dupa ce au fiert ii decojim cat sunt fierbinti si apoi ii taiem in 4 sau in 6, depinde de cat de mari sunt cartofii. Intr-un ceaun...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]